Vaizdas pro objektyvą.

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Airiz
    מיד

• 2004 01 09
    • 1656

Tai būna tik karta į metus:

Comment

• DStalker
      Kuroi kenshi

• 2007 04 16
      • 190

Na įmesiu gal ir aš keleta savo nuotraukų. Nesu koks profas ar pan., tiesiog mėgėjas su fotiku
      Kaip čia kažkas minėjo, kad dedamos banalios nuotraukos, kurias galėtų padaryti bet kas. Tai tuo klausimu mano nuomonė tokia. Kiek pastebėjau yra keletas metodų "daryti" nuotraukas - studijinis, kuomet gali kontroliuoti apšvietimą, kompoziciją, turi modelius, tai jau profų sritis, bet tam reikia daug laiko, lėšų įrangai ir t.t., tikrai ne kiekvienas tai išgali, nebent retkarčiais namų salygom kokią kompoziciją sumeistrautų. KItas būdas būtų daug keliauti ir pastoviai ieškoti gerų ir išskirtinių kadrų - ar tai būtų įvykiai ar išskirtiniai gamtos reiškiniai ar dar kas įdomaus. Ar tai būtų svečios šalys ar ta pati Lietuva, bet vėlgi reikia skirti daug laiko. Na o paskutinis būtų fiksuoti tuos pačius kasdienius, banalius dalykus, stengiantis įžvelgti juose kažką įdomaus ar surasti įdomius rakursus, nebent pasitaikytų proga kažką įdomaus užfiksuoti. Manau šį būdą daugumos nuotraukos ir atspindi, tarp jų būčiau ir aš

Na tai prie nuotraukų. Neslankioju aš po kapines naktimis (Brrr. ) ar tai būtų Vėlinės ar paprasta diena, tai neturiu tokių naktinių kadrų kaip Airiz, bet keletą dieninių pateiksiu.

Spoileris:

Kalvių bažnyčia ar tiksliau koplyčia:

kita pusė:

O čia turbūt kažkas išėjo pasivaikščioti bet taip ir negrįžo:

Baigta su kapinėm, dabar keletas kaimiškų vaizdelių.

kaimiška krosnis duonai ir kitiems dalykams kepti:

na ir katytė gražiu snukučiu rimtu žvilgsniu - "aš žinau ka padarei praeitą vasarą"

Laukiu kritikos kas blogai, bet tik tada jei tuo pačiu pasakysit kaip reikia daryti, kad būtų gerai

Comment

• HajiHaji
        月の詩

• 2006 11 27
        • 113

Na kai kuriose nuotraukose siek tiek kreivas horizontas (krosnis) ir siaip kompozicija kliuva. Jei fotografuoji konkretu objekta, kaip tarkim tavo atzvilgiu - statulos, stenkis laikytis centro arba vadinamo "golden section" santykio, pagristo "Pi". Zinoma i tai nebutina atsizvelgti, bet cia vienas is principu, taikomu ne tik fotografijoj.
        Patarciau vengti blykstes (kate, krosnis) , dienos sviesa - geriausias apsvietimas.
        Stenkis nenukirpt pavieniu objektu (traktorius, kate).

Siaip nezinau ka cia pamineti daugiau, tiesiog... fotografuok, paskui lygink savo nuotraukas su kitu nuotraukomis, ziurek kas tau patinka kitu nuotraukose ir bandyk tai atkartoti, bet savaip.

Neblogas pastebejimas tavo tas apie nuotraukas sitam forume. Kaip ir sakei, vienam nuotrauka gali atrodyt banali, o kita sudominti. Kaip tavo nuotrukose vaizduojamos Lietuvos unikalumas gali visai patraukti kokio uzsieniecio aki, nes tai paprasciausiai jam neiprasta. : ]

Comment

• Airiz
          מיד

• 2004 01 09
          • 1656

Nesu didelis gamtos gerbėjas ir dažnai ją fotografuojantis, dažniausiai kas kliūna į akis tai spalvos, kompozicija, šviesa.. tad..
          Kaip jau sakė jei nori atkreipt dėmesį į kažką - talpink centre, tam yra ir diafragma (grubei tariant centrinis objektas ryškus kai viskas kita neryšku) beto patarčiau (IMHO) pažaist su rakursais, nes status plokščias vaizdavimas mažai traukia akį (čia tokia mano aksioma) bet well kiekvienam skirtingai

P.S. kapinėse buvo pilna liaudies (gyvos ) beto nereikia būtinai eit ten, išeik nakti į miesta..
          Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2008-11-03, 20:46.

Comment

• DStalker
            Kuroi kenshi

• 2007 04 16
            • 190

Na dauguma šitų nuotraukų karpytos išskyrus keletą.
            Dėl centro kaip tik dažnai skaičiau, kad nepatartina centruoti, geriau naudoti trečdalių taisyklę (šiek tiek į šoną nuo centro - jei nuotrauką padalintumę per pusę, tai maždaug tos pusės centre tik šiek tiek link centro paslinkta). O dėl katės, tai dariau portretą, o juk paprastai portretuose nesimato ir kojos .
            Traktorių dabar kai pažiūriu tikrai gal šiek tiek nukirpau.
            Hmm, krosnis gal ir tikrai geriau atrodo ištiesinta.
            Dėl blykstės, tai kai kambaryje prietema, tai jau per ilgi išlaikymai turėtų būti, reiktų iso didinti ir nukentėtų kontrastas, detalumas, ypač su tokiu pozuotoju kaip katė , nors šiaip ir aš paprastai stengiuosi blykstės nenaudoti. O krosnis tai išvis šešėlyje buvo, viduj dar tamsiau - fotikas nefokusavo be AF assist lamp, tai natūrali dienos šviesa atkrito.
            Dėl to objekto išryškinimo diafragmos pagalba tai man stipriausias efektas ir net kiek nepageidautinas gaunasi makro fotografijoje, paprastoje, ypač peizažuose, kuomet visdėlto naudoju platesnį fotografavimo kampą DOF būna pakankamai didelis ir gaunasi tik tiek kad žiūrint full size fonas būna neryškus, kas sumažinus ne taip pastebima, o stipresnio bluro nebūna (ech reiktų gal geresnio objektyvo ).

Anyway, dėkui už patarimus, gal dar ką įmesiu iš senesnių nuotraukų.
            Paskutinis pakeitimas nuo DStalker; 2008-11-03, 21:50.

Comment

• Airiz
              מיד

• 2004 01 09
              • 1656

Nereikia viską būtinai daryt pagal teoriją, teorija tiems kas mėgsta taisykles, dalis jų reikalinga (spalvos, šviesos ir t.t.) bet į tikrąją nuotrauka veda tik praktika ir tik nuotraukos suvokimas,teorija tik būdas suprast kaip padaryt foto kad techniškai ji nebūyų baisi, ir vadovėliai gerai bendram supratimui, aišku priklauso nuo to ką fotografuoji, tikiu kad pvz. Vėstuvių fotografai daug ką daro pagal taisykles arba aplamai jų nepaiso (super drasūs eksperimentuotojai) - tad ir foto arba spalvos, arba kompozicija arba fotošopo padauginimas veda į nieka arba perdidelis teorijos laikimasis atima "nuotraukų prieskonį"
              čia vėlgi, imhas imhas..........kiekvienam savą

Comment

• Derogatory`
                Loki'd

• 2007 10 06
                • 350

Štai mano draugė šiandien padarė keletą gerų kadrų. Tokių "vakarinė Pilaitė".
                Spoileris:

Comment

• FreaK`aZ
                  Rimtas architektorius

• 2005 02 22
                  • 532

Kreivas horizontas yra blogai, kai jis savo pakrypimu priverčia pakreipti galvą. dėl to man LOMOGRAFIJA ir patinka, pofig te visi tie horizontai, trečdalių taisyklės, fokusai, kontrastai. nešiojies savo žaislinį lomo fotiką, belekur ir fotkini belenką, negalvodamas apie jokias taisykles.
                  "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
                  with a sick idea of world domination"

Comment

• DStalker
                    Kuroi kenshi

• 2007 04 16
                    • 190

Autorius FreaK`aZ
                    Kreivas horizontas yra blogai, kai jis savo pakrypimu priverčia pakreipti galvą. dėl to man LOMOGRAFIJA ir patinka, pofig te visi tie horizontai, trečdalių taisyklės, fokusai, kontrastai. nešiojies savo žaislinį lomo fotiką, belekur ir fotkini belenką, negalvodamas apie jokias taisykles.
                    Įdomūs reikalai man su ta lomografija. Jei pats esi bandes, gal gali pasakyt kaip ten gaunasi su išlaikymais, juk šviesos pro tokią mažą skylutę labai mažai turi praeiti ir arba tamsu būti arba susilieti viskas dėl ilgesnio išlaikymo, juk lomografijoje manau niekas specialiai nesiruošia ir nuo atramų ar stovų nefotografuoja. Ar tik saulėtom dienom tas tinka ar kaip ten yra?

Comment

• FreaK`aZ
                      Rimtas architektorius

• 2005 02 22
                      • 532

Autorius DStalker
                      Įdomūs reikalai man su ta lomografija. Jei pats esi bandes, gal gali pasakyt kaip ten gaunasi su išlaikymais, juk šviesos pro tokią mažą skylutę labai mažai turi praeiti ir arba tamsu būti arba susilieti viskas dėl ilgesnio išlaikymo, juk lomografijoje manau niekas specialiai nesiruošia ir nuo atramų ar stovų nefotografuoja. Ar tik saulėtom dienom tas tinka ar kaip ten yra?
                      gal tu su pinhole maišai? nes šiaip tai lomo fotikuose diafragmos skylės atsiveria pakankamai, su pinhole'ais tai yra skaičiavimais paremtas tas išlaikymas, priklausomai nuo apšviestumo saulėtą dieną užtenka tik atidaryti skylutę, o vat tarkim kambaryje skylę atidarius reik laikyt apie pusvalandį. bet čia grynai teorija, nes su pinhole'ais nesu susidūręs.
                      "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
                      with a sick idea of world domination"

Comment

• DStalker
                        Kuroi kenshi

• 2007 04 16
                        • 190

Autorius FreaK`aZ
                        gal tu su pinhole maišai? nes šiaip tai lomo fotikuose diafragmos skylės atsiveria pakankamai, su pinhole'ais tai yra skaičiavimais paremtas tas išlaikymas, priklausomai nuo apšviestumo saulėtą dieną užtenka tik atidaryti skylutę, o vat tarkim kambaryje skylę atidarius reik laikyt apie pusvalandį. bet čia grynai teorija, nes su pinhole'ais nesu susidūręs.
                        tikrai sumaišiau. Todėl ir galvoju kaip čia yra, kad pleškini bet kada ir bet kaip jei išlaikymai turi būti ilgi ir bet kaip nepapleškinsi
                        Na gerai dar keletas nuotraukų.

Maždaug prieš savaitę buvau sugalvojęs paeiti link vietinio miškelio su tvenkiniu ir pafotografuoti vėlyvo rudens medžius apšviestus besileidžiančios saulės, deja nieko gero kaip ir nepamačiau . Tačiau bent jau grįžtant atgal pavyko užfiksuoti visai įdomių kadrų seriją kurie man visai patiko, tokie šilti... Štai vienas iš jų:
                        Spoileris:

O čia pabandymui norėjau įmest originalaus dydžio nuotrauką, bet kad galima būtų uploadinti teko gerokai suspausti, tai nuo 6 MB dydis nukrito iki 2,4, o kartu su tuo ir kokybė

Keletas naktinių nuotraukų
                        Spoileris:

statomas stadionas šalia Akropolio

vaizdas nuo tilto

ir šiaip kažkas
                        http://img88.imageshack.us/img88/2016/mg6316qi5.jpg

Babaigai pora senesnių peizažų:
                        Spoileris:

Ir improvizuotu makro objektyvu vasarą daryti pavyzdžiai
                        Spoileris:

"tuoj savo galiniu lazeriu prapjausiu aš tą lapą"
                        Paskutinis pakeitimas nuo DStalker; 2008-11-04, 15:44.

Comment

• Airiz
                          מיד

• 2004 01 09
                          • 1656

Nuotraukas dėk sumažintas (thumbais) aš tokius postus jau trint pradėjau
                          atsibodo kiekvienam atskirai aiškint

Comment

• DStalker
                            Kuroi kenshi

• 2007 04 16
                            • 190

Hmm, na jei jau būtina, tai thumbais desiu, tik kiek aš pastebėjau koks imageshack žymiai greičiau užkrauna taip sudėtas nuotraukas(net nepastebiu kaip užkrovus puslapį visos nuotraukos jau užkrautos, juk ne megabaitinės) nei atskiram lange paspaudus ant thumbnail'o (gal ten koks limitas kanalui uždėtas tokiu būdu atidarinėjant), plius dar nepatogumas, kad ant kiekvienos spaudinėti reikia, tai dar ir reklamos nervina. Na whatever...
                            Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2008-11-04, 15:32. Priežastis: www.imagebam.com jei rankos nekreivos padarysi ir be reklamos

Comment

• Airiz
                              מיד

• 2004 01 09
                              • 1656

Studijiniai bandymai ...

Makin' of
                              Spoileris:

Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2008-11-11, 20:35.

Comment

• DStalker
                                Kuroi kenshi

• 2007 04 16
                                • 190

Gal ir nieko gavosi tik kažkaip atrodo daugokai redaguota ir keistai tie nukarpyti viršugalviai žiūrisi, ar čia ir buvo toks sumanymas?
                                P.S. iš kur apšvietimą susiveikei?
                                P.S.S. paskutinė man geriausiai atrodo(keistoka tik, kad prireikė tokio ilgo išlaikymo su panašu kad geru apšvietimu - matosi sujudinta vėduoklė).
                                Paskutinis pakeitimas nuo DStalker; 2008-11-10, 22:15.

Comment

Working...