nowJapan 2013 atsiliepimai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Vampire Kitteh
    Rašytojas

    • 2010 08 25
    • 222

    #76
    Autorius Squall
    Hm.. na galbūt todėl kad tai yra, atsiprašau, pagrindinė festivalio dalis, kuri trunka 6 valandas? Tai kažkaip ir norisi pamatyti kažka daugiau negu "pažiūrėkit visi - savo kostiume aš galiu VAIKŠČIOTI".
    Kostiumo detalumą galima visada įvertinti salėje, už scenos, pertraukos metu. Išeinant ant scenos jau savaime aišku laukiamas pasirodymas. Ir niekas neprašo daryt kažkoki cirką ar akrobatiką. Tiesiog - pagalvoti kaip bendrai viskas atrodys. Ir padaryti tai prieš išeinant ant scenos ir stovint vietoje kol muzika siautėja.
    Na, bent jau teoriškai, cosplay nėra pagrindinė festivalio dalis. festivalis skirtas Japonijos kultūrai, o cosplay yra tik kaip priedas (bent jau oficialiai taip teko girdėt ) kaip jau daugelis minėjo - kaikuriems žmonėms malonu yra gaminti kostiumus, o ne kurti pasirodymus įspūdingus. tad užlipę ant scenos jie padaro ką gali. kitas dalykas, tai kad tu gali būt suplanavęs tikrai gerą (kad ir nejudrų pasirodymą) bet garsistas ir šviesops tau viską suš*kt gali (kaip buvo Dulcinėjos atveju).

    ir dar vienas dalykas - kai pats padarysi įspūdingą kostiumą (nesvarbu ar siūtą, ar crafftintą ar kokį) ir padarysi su juo kažkokį super pasirodymą - tada gali aiškint, kaip kiti lievai atrodo ant scenos. nes kolkas kalbi apie tai, ko neišmanai.

    Comment

    • Squalleh
      .MØNSOON.



      • 2009 01 12
      • 1892

      #77
      Autorius Vampire Kitteh
      Na, bent jau teoriškai, cosplay nėra pagrindinė festivalio dalis.
      Kai rašiau apie tai, turėjau omeny antrą diena. Nors iš tikrųjų, vistiek dauguma eina ten dėl cosplay, tad laisvai galima sakyti jog tai pagrindinė ir viena svarbiausių dalių.
      Autorius Vampire Kitteh
      kitas dalykas, tai kad tu gali būt suplanavęs tikrai gerą (kad ir nejudrų pasirodymą) bet garsistas ir šviesops tau viską suš*kt gali (kaip buvo Dulcinėjos atveju).
      Buna ir tokių dalykų, niekas nesiginčyja, pačiam buvo nutikę.
      Autorius Vampire Kitteh
      ir dar vienas dalykas - kai pats padarysi įspūdingą kostiumą (nesvarbu ar siūtą, ar crafftintą ar kokį) ir padarysi su juo kažkokį super pasirodymą - tada gali aiškint, kaip kiti lievai atrodo ant scenos. nes kolkas kalbi apie tai, ko neišmanai.


      Your argument is invalid.

      Comment

      • Kuroi Tsubasa
        Department of Inquisition

        • 2009 09 09
        • 391

        #78
        Autorius Narya
        Aplankė nušvitimas. Čia visos kalbos vien konkursas tą, konkursas aną... Mano akimis problema Lietuvos cosplay tradicijose - be galo sureikšmintas cosplay konkursas. Visas renginys orientuotas į tai, kad veiksmas vyksta salėj, ant scenos, o holas skirtas ateit iki jos arba kažką nusipirkt. Kitos patalpos tiesiog kitkam neskirtos ir nepritaikytos. Tai kaip galima kalbėt apie cosplayerių apžiūrėjimą ir įvertinimą ne scenoje? Pagal dabartinę renginių idėją, cosplay tik scenoje ir vyksta. Ir žmonės prisitaiko.
        Iš tiesų, pati įdomiausia mintis mano akimis. Kažkaip net pagalvojau, gal vertėtų surengti Cosplay Chess, Cosplay Dating Games (google please) ar kokį panašų žaidimą, į kurį galėtų įsitraukti tiek dalyvaujantys konkursinėje dalyje žmonės, tiek kiti su cosplay kostiumais, pvz., kad ir per didžiąją pertrauką, jeigu kam tai atrodytų įdomu, hm?
        No one can restrain me with logic



        Comment

        • Vampire Kitteh
          Rašytojas

          • 2010 08 25
          • 222

          #79
          Autorius Squall
          Kai rašiau apie tai, turėjau omeny antrą diena. Nors iš tikrųjų, vistiek dauguma eina ten dėl cosplay, tad laisvai galima sakyti jog tai pagrindinė ir viena svarbiausių dalių.

          Buna ir tokių dalykų, niekas nesiginčyja, pačiam buvo nutikę.




          Your argument is invalid.

          nepasakyčiau kad įpūdingesnis pasirodymas nei daugelio dalyvių - pastrakaliojai nuo vienos kojos ant kitos ir tiek.. bet nu čia tik mano nuomonė. ir kadangi aš einu į cosplay pažiūrėt kitų kostiumų ir parodyt savo darbus, tai man suėjo šitas pasirodymas gerai.

          Comment

          • Squalleh
            .MØNSOON.



            • 2009 01 12
            • 1892

            #80
            Autorius Vampire Kitteh
            nepasakyčiau kad įpūdingesnis pasirodymas nei daugelio dalyvių - pastrakaliojai nuo vienos kojos ant kitos ir tiek


            Your argument is invalid once again.

            Comment

            • cobabara
              Super mega ultra rašytojas



              • 2009 03 17
              • 998

              #81
              Pasirodymas techniškai nesudėtingas, bet jis tip top atitinka veikėją. Todėl jis yra geras. O jeigu dar kokių abejonių yra, tai publikos reakcijos, manau, užtenka.
              Urameshi, Iemon-dono!

              Comment

              • Yumenator
                Motherbleeping Killjoy



                • 2009 07 27
                • 552

                #82

                Jei jau kalbam apie pasirodymus, tai manau reikia ne diskutuoti, kaip vienoks pasirodymas yra įspūdingas, kitoks ne, o prisiminti, kad vienas svarbiausių dalykų yra panašumas į veikėją. Nu taip, pridaryk tu specefektų šou su LED'ais, dujų mašinom, lazeriais ir t.t. arba tiesiog be emocijų praeik pro sceną ir atmestinai papozuok, bet jei tai visiškai netinka tavo veikėjui - šnipštas iš to išeis,nesvarbu, ar komisija pažįsta veikėją,nes pasirodymo tikslas ir yra kuo tiksliau jį pristatyti. Esmė yra ne tai, kiek tu scenoje esi aktyvus, o kaip tiksliai tu pristatai būtent tą veikėją.
                Spoileris:
                Grįžtant prie ginčo apie Excalibur'o pasirodymą- netgi jei tai ir buvo "pastrakaliojimas nuo vienos kojos ant kitos", tačiau tai buvo labai taiklus ir gyvybingas pristatymas netgi tiems, kas gerai nepažįsta veikėjo.
                Paskutinis pakeitimas nuo Yumenator; 2013-09-24, 22:46.
                http://yumihoriku.deviantart.com/

                BLACKOUT
                http://blackoutlt.deviantart.com/gallery/
                be sure to visit our page~

                Comment

                • Semashke
                  U can call me Sema



                  • 2009 01 16
                  • 425

                  #83
                  Aš jau tiesą pasakius pamečiau apie ką kalba eina |D Guys... maybe you are going too overboard? Nes čia jau gaunas privatus chat'as. I wish you good day ir gerų ateity renginių, bei afigenų kostiumų :'D CHEERS.

                  P.S. Ir priminsiu- you are missing the point- pagalvokit ar žiūrovui bus įdomu žiūrėti. K, I'm off
                  Paskutinis pakeitimas nuo Semashke; 2013-09-24, 21:35.
                  semashke.deviantart.com BLACKOUT

                  Comment

                  • VikiChan
                    Laido Riterė

                    • 2013 01 15
                    • 291

                    #84
                    Na ką, laikas ir slowpoke Viki-chan pasireikšt dėl šių metų nowJapan...
                    1. Nepaliko man labai didelio įspūdžio. Nežinau, kažkaip neužkabino manęs šis nJ nei kiek. Po praeitų ir užpraeitų metų nowJapan buvau labai laiminga ir tik jiems pasibaigus jau laukdavau sekančių metų. Nepraleidau nei vieno nowJapan nuo pat 2009-ųjų metų, tad drąsiai galiu pasakyt, kad šis buvo nuobodžiausias iš visų. Sutiksiu su Squall'o mintim, kad tikriausiai programą reiktų keist ir galbūt skelti cosplay konkursą į dvi dalis kurios būtų skirtingomis dienomis, nes kai sukiši visas paskaitas į vieną dieną, o visus cosplay pasirodymus- į kitą, gaunasi dvi labai nuobodžios dienos. Panaši programa buvo ir per praeitus nowJapan, tad ji pradeda atsibosti.

                    2. Ką galiu pasakyt apie cosplay - tikriausiai nelabai daug, nes pati necosplayinu ir neįsivaizduoju kiek pastangų ir pinigėlių cosplayeriai deda is savo meistriškus kostiumus, tad ir apie sudėtingus kostiumus, su kuriais vos galima pajudėt aš irgi nieko nesakysiu [Kaip mačiau čia apie tai vyko karšta diskusija]. Vienintelis dalykas, kuris man labai kliuvo už akių - su kiekvienais metais anime cosplay vis mažėja ir mažėja. Mat cosplayinti game, disney ir kitus non-japanese charakterius darosi madinga. Aišku neuždrausi žmonėm to daryt - kas ką nori - tą cosplayina. Bet vis dėl to man liūdna, kad Japonijos kultūros festivalyje japoniškų veikėjų cosplay darosi vis mažiau.

                    3. Na ir pagaliau priėjau AMV konkursą. Pradėkim nuo blogų dalykų: tiesą sakant maniau, kad amv konkurso nebus. Mat Abalys skundėsi, kad likus keliom dienom iki deadline atsiųsti buvo tik keli darbai. Tačiau JakeGirl po pirmos nowJapan dienos pasakė, kad AMV konkursas tikrai bus ir dalyvių buvo tikrai nemažai. Bet aš ja nepatikėjau. Kodėl? Nes tokio dalyko kaip AMV konkursas programoje tiesiog NEBUVO. Bet vis dėl to pasibaigus cosplay konkursui vedėjas pasakė, kad pertraukos metu bus rodomi AMV konkurso darbai. Buvo tikrai nemalonu rinktis tarp pertraukos/balsavimo ir AMV konkurso, bet vis dėl to nusprendžiau pasilikti salėje. Na ir aišku:

                    Spoileris:

                    Autorius Squall
                    Taigi, kas atsitiko? Na visų pirma - jau nuo 2011-ų metų sakau, jog AMV geriau gražinti arba į pirma diena, arba skirti kitoki laiką. Nes dabar tai yra kaip neoficiali pertrauka, ir tiesiog neisivaizduojat kaip yra skaudu žiūrėti kai tavo klipo metu žmonės išeina balsuoti ar velniai žino ko. Niekas aišku nepriverčia žiūrėti, bet po tiek laiko sėdint salėje ir stebint pasirodymus - aš juos puikiausiai suprantu.
                    Pagalvokit, jog AMV yra antras pagal dydį konkursas festivalyje po cosplay - jis irgi vyksta salėje, o geram klipui sukurti irgi gali prireikti keli mėnesiai. Tai kodėl jis taip yra nuskriaustas? Kodėl vedėjas pagalvojo, kad būtų labai gera ideja prieš AMV konkursą agresyviai skątinti dalyvius eiti balsuoti? Kodėl po konkurso mes dar sedėjom kažin kiek ir žiūrėjom Becką su subtitrais? Kodėl tie vaikinukai išlindo prieš apdovanojimus? KODĖL?
                    Jeigu neužtenka to, tai šiais metais Wishmaster davė ideja padaryti AMV apdovanojimus ir šiaip konkursą interaktyviau ir idomiau paprastiems žmonėms, kurie tuo neužsiima. Ir tam buvo padaryti perejimai su informacija tarp klipų ir taipogi susitariau su Umika padaryti nedidelį klipą, kur ji savo balsu paskelbia ir pasveikina nugalėtojus, iškviečia juos ant scenos ir paklausia pora klausimų kaip "ar patiko konkursas" arba "ką jaučiate nugalėjus šiais metais". Taip jau išėjo kad Umika yra viena žinomiausių ir stipriausių AMV kūrėjų ne tik Rusijos scenoje bet ir pasaulyje, o kartu ir mano gera pažystama. Ir iki šiol netikiu jog ji sutiko taip vat padėti. Šitam klipukui taipogi parinkau ir sukarpiau muzika fonui ir viskas buvo paruošta groti savo laiku, kol neatsirado vedėjas ir..

                    .. ir jo. Kodėl? Kam? Kas pasakė kad jo ten reikia? Kuo jis padarė ta anonsą geriau? Kodėl jo ego turi būti ant tiek didele? Kodėl mano muzika, skirta klipų anonsui buvo vėliau buvo panauduota cosplay nominacijom paskelbti? Have some fucking respect, po galais.
                    Kaip aš dabar turiu jaustis prieš žmogu, kuris iš tikrųjų labai stengėsi, aukojo savo laiką ir sveikatą kažkokiam festivalio konkursui, velniai žino kur?
                    Tie, kas nori pažiūrėti pilna video su anonsais, o taipogi susipažint su rezultatais, prašom štai čia.
                    Negalėčiau pasakyti geriau...


                    Na o šiaip malonu buvo tiek darbų pamatyt. Ir ypač smagu buvo tai, kad konkurse dalyvavo ir užsienio autoriai
                    Paskutinis pakeitimas nuo VikiChan; 2013-09-25, 20:26. Priežastis: Cuz I never check before posting

                    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                    Comment

                    • Sanahi
                      C.C.

                      • 2009 01 14
                      • 92

                      #85
                      Dar vienas pastebejimas is cosplay puses kiekvienas metais kyla vis ta pati problema su padejejais kuriu nenori ileist i persirengimo kambari ir vis reikia aiskint kievienam budetojui kad tavo kostiumas toks ir toks ir tu jo vienas niekaip neapsirengsi. Ar nebutu imanoma padaryt kad cosplayerio pasirinkti padejai persirengimo irig gautu tas apyrankes.
                      Taip pat noretusi kad persirengimo kambariai nemazetu o didetu nes kartais i juos neimanoma neit ieit siais metais buvo kokia spustis buvo
                      Labai gerai atsirades vanduo juose

                      Comment

                      • Dulcinea
                        the Changer of Ways

                        • 2011 08 03
                        • 112

                        #86
                        Autorius Sanahi
                        Dar vienas pastebejimas is cosplay puses kiekvienas metais kyla vis ta pati problema su padejejais kuriu nenori ileist i persirengimo kambari ir vis reikia aiskint kievienam budetojui kad tavo kostiumas toks ir toks ir tu jo vienas niekaip neapsirengsi. Ar nebutu imanoma padaryt kad cosplayerio pasirinkti padejai persirengimo irig gautu tas apyrankes.
                        Taip pat noretusi kad persirengimo kambariai nemazetu o didetu nes kartais i juos neimanoma neit ieit siais metais buvo kokia spustis buvo
                        Labai gerai atsirades vanduo juose
                        TAIP!!! Užkniso juodai aiškint 20 kartų tą patį...

                        Comment

                        • Džiro sesė
                          X - Crime of visual shock


                          • 2005 11 12
                          • 604

                          #87
                          Ašen tiesiog naglai pakartosiu - gal kas nors pagaliau norit paskelbti VISŲ (ne tik cosplay) nugalėtojų sąrašus?
                          Spoileris:



                          P.S. Ne nu rimtai.... čiut ne mėnesis praėjo jau...... >_>
                          P.P.S. Nu gah.... Db tikrai jau VISAS mėnesis praėjo.........
                          Paskutinis pakeitimas nuo Džiro sesė; 2013-10-14, 22:38.

                          Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

                          Comment

                          • arna
                            emptiness

                            • 2006 06 20
                            • 1064

                            #88
                            Šią savaitę "Laisvojoje Bangoje" klausiau rytinio interviu su NJ'2013 organizatoriumi Olegu. Šiandien iš to interviu kažkodėl tai prisiminiau vieną skaičių: 30% (berods toks skaičius buvo pasakytas). T.y. tiek šiemetiniame NJ'2013 festyvalyje buvo skiriama taip vadinamiems persirengėliams (taip toje radijo laidoje buvo įvardinti cosplayer'iai).
                            Ne viename šios gijos komentare išreikštas pastebėjimas, kad festivalis praranda kažkokią tai savo pirmapradę Idėją ar dalį tos Idėjos. Ir tik dabar supratau kodėl. Tai - 30%.
                            Pirmieji festivaliai turėjo 100% to, kas skirta TIK COSPLAYER'iams ir tiems kas domisi anime/manga. Tada tai buvo 100% animešnikų/otakų festivalis (ar festivaliukas). Dabar liko tik 30% viso to, kas sudaro Festivalio Esmę ar pirmapradę Idėją. Festivalis išsiplėtė, atsirado naujos festivalio nišos - ir tai gerai. Tačiau..
                            Tačiau yra apie ką susimąstyti. Kažkada buvo 100%, dabar liko tik 30%.
                            Kas toliau...?

                            Comment

                            • Wishmaster
                              KOI team founder


                              • 2008 07 18
                              • 411

                              #89
                              Ankščiau renginiai buvo viena diena, dabar savaite. Dabartiniai 30% yra didesni nei ankščiau 100% buvo. Taip, nJ negalima pavadinti vien cosplay renginiu, bet bent jau aš tikrai nemanau kad tai yra blogai. Gali pamatyti daug to, dėl ko neeitum atskirai kur nors antradienio vakara ir viską vienoje vietoje. Visada gali pasirinkti kur eiti ir ką daryti. nJ sudarytas taip, kad galėtum pamatyti apie 30% procentų programos (3 paskaitų erdves, infostendai, skirtingos zonos). Visur vienu metu nebusi, tai tie 30% ir tampa 100% tavo savaitgalio. Tik pats renkiesi ar visą laika nori paskirti anime ir cosplay veiklai ar paivairinti ir užsukti kur nors dar. Pažiūrėk plačiau. Mano nuomonė nebūtinai yra vienintelė teisinga, bet pagalvojau kad turiu pasisakyti ir už kitą šio reikalo pusę.
                              Of all the things I've lost - I miss my mind the most
                              All bannanas in the world - unite!!!

                              Comment

                              • Bardakas
                                Žmogus Ne





                                • 2005 09 22
                                • 1462

                                #90
                                O gal galima pamatyti įvairių konkursų nugalėtojus su jų darbais, nuotraukomis ir t.t?
                                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                                sigpic
                                Kurokawa idėjinis lyderis
                                Lėtai keičiu slaptažodžius

                                Comment

                                Working...