aš maniau,kad esu vienintelis nesupratęs daugelio vedėjo "prikolų".
nowJapan 2013 atsiliepimai
Collapse
X
-
o man kaip tik pasirodė, kad pačių amv lygis bendroj visumoj labai išaugęs, nors aišku daugelis siunčia jau senus amv, bet bendram kontekste viskas man atrodė neblogai
+ man labai įdomu kada gi pagaliau išvysim ką nors tokio, laukiu nesulaukiu (srsly tho)
Spoileris:Comment
-
I don't see a problem with crossplaying at all, plius jo crossplay buvo pakankamai geras (O dar jo kojos OuO). Pats norėčiau išmeginti jėgas tokiame dalyke kažkada.
Aišku, pirmas kartas nJ'e man irgi nebuvo toks fainas ir overwhelming, koks jis pasirodė atvykus antrą kartą. Pats nevyniosiu į vatą ir nesikartosiu, visus minusus ir pliusus daugiau ar mažiau išvardino kiti.
Pirmoji dalis buvo really cool, norėjosi persiplėšti ir išklausyti visas paskaitas. Ir žmonių kiekis žymiai didesnis nei tikėjausi, nes iš buvusių atsiliepimų atrodydavo, jog pirmoji diena sulaukdavo žymiai mažiau svečių.
Antroji dalis - eyecandy, kaip ir kasmet. Įsiminė labai daug pasirodymų, nors tiksliau pačių kostiumų, nes daugelis pasirodymų tebuvo pasivaikščiojimas po sceną (not all of them, but still, didesnė dalis). Taip pat, props lygis atrodo kyla, kostiumai tobūlėja, kas yra really good. Competition tarp kostiumų sunkėja, pirmą karta cosplayinantiems lygintis su kitais tampa sunkiau (nors čia greičiau aš pats to kiek prisibijau), tačiau kad vos tik pažiūrėjus į kostiumą būtų galima pasakyti jog tai pirmasis asmens cosplay, nelabai ir buvo galima. Good job everyone!
Na, pasiskūsiu dėl AMV. Norėjau juos pažiūrėti, bet nuskubėjau balsuoti, tada įvykis po įvykio ir žiūrėk, jau AMV peržiūros į pabaigą ir tepamačiau kelis paskutinius, kai norėjosi pamatyti visus. Bummer. Anyway, visa kita daugiau ar mažiau jau paminėta, tad paliksiu tiek atsiliepimo iš mano pusės.👍 2Comment
-
Beje...
AČIŪ Squall už puikią amv konkurso priežiūrą, nepakartojama komisiją ir ypač aukštą technikos lygį (perėjimai tarp darbų). Efektinga ir gražu, deja tik kad pati peržiūra nenusisekus.👍 4Comment
-
Spoileris:
Ne taip supratai mane. AMV patys tikrai geri ir jų padaugėjo berods. Norėjau pasakyt kad jie buvo visiškai nustumti į šoną ir labai gaila dėl to... :<deviantArt
BLACKOUT👍 4Comment
-
Na, pasireikšiu ir aš, kai jau kiek nusigulėjo mintys po renginio. Pačiam renginiui dedu dideli pliusą vien dėl to, kad jis vyksta. Džiugu, kad šiemet pagaliau pavyko pamatyti abi dienas pilnai. Pirmosios dienos paskaitos džiugino, tik, deja, kartais net persiplėšt norėjosi, kad pamatyti abi (ar nebūtų geriau, kad kiekviena paskaitėlė, būtų bent du kart paskaitoma? Tokiu atveju nereiktų taip stipriai rautis plaukų sprendžiant kur gi keliauti). Džiugu buvo matyti tiek daug žmonių susirinkusių ir cosplayinančių dar pirmą dieną, bet čia vėlgi minusiukas iškrito - neįmanoma kartais praeiti, nes vienas workshop'as trukdo kitam, milžiniškos grūstys ties shop'ais, kartais stipriai trūkdavo vietos. Ar tik nebus pats renginys išaugęs iš Kongresų rūmų jau... O šiaip pirmoji savaitgalio diena tikrai vykus buvo.
Antroji diena prasidėjo galvos skausmais, nes, ačiū maratonams ir mugems, galvojom, kad vėlavom į renginį, bet kažkaip sugebėjom nepavėluoti (kiek supratau), bet įeiti reikėjo jau per kitą pusę, nes iš workšopų alėjos patekti nebegalima (še tai tau...), o tada dar reik rasti vietą. Vėl gi minusas tas pats - per mažai vietos, perdaug grūsties. Labai krito į akis nesusikalbėjimas tarp vedėjo ir aparatūros kampelio ir klaida po klaidos su improvizacijom iki pat pertraukos ėmė erzinti. Po pertraukos, spėju, viskas susidėliojo į vietas. Nindzių, MAN jau kartais buvo per daug, nors reik pripažinti dažniausiai praskaidrindavo situacija, bet kartais (tik kartais) atsirasdavo nelaiku ir ne vietoj (taip taip... atsiprašau). Didžiausias minusas, mano nuomone, buvo susijęs su balsavimu - kokio velnio jis tuo pat metu kaip ir AMV? Kadangi abu su drauge nematėm prasmės vėl grūstis iki infocentro, tik tam kad galėtume prabalsuoti ir praleisti AMV, tokiai aferai nesiryžom ir pasilikom grožėtis kūrėjų darbais. Galbūt verta tuos balsavimo lapukus kartu su programėlėm paduoti/arba integruoti į jas ir po to juos surinkti tik, nes aš jau net ir numerius visų dalyvių pamiršęs buvau? bent man atrodo taip patogiau būtų. O eisenoj tai nei dalyvauti, nei jos pamatyti noro nebuvo visiškai, o tik greičiau nusigaut namo pas gimtadienio "tortą"
Apibendrinant: festivalio paaugusiu (kokybės prasme) tikrai nepavadinčiau ir tobulėti tikrai yra kur, bet tikrai nebuvo kažko tokio ypatingai blogo. O šiaip ačiū organizatoriams už tai kad toks dalykas kaip NJ vyksta.
P.S. nesupratau, kodėl NJ atributikos buvo tiek mažai (marškinėlių, ta prasme), nes M dydžio nebuvo jau po pirmos paskaitos, o į S, švelniai tariant, netilpčiau👍 3Comment
-
Gal kas nors norit pagaliau paskelbti visų nugalėtojų sąrašus? O_o
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt👍 5Comment
-
-
Antroji dalis - eyecandy, kaip ir kasmet. Įsiminė labai daug pasirodymų, nors tiksliau pačių kostiumų, nes daugelis pasirodymų tebuvo pasivaikščiojimas po sceną (not all of them, but still, didesnė dalis). Taip pat, props lygis atrodo kyla, kostiumai tobūlėja, kas yra really good.👍 3Comment
-
1) viena dalis būtų oficialus cosplay kostiumo pozavimas fotostudijoje (festivalio metu yra ne viena fotografavimui ir pozavimui skirta vieta. Galima vieną tokią vietą padaryti dar labiau išskirtinesnę). Juk kam cosplayeriui veltui laukti ir ramstyti sienas laukiant savo pasirodymo scenoje, jei tuo metu jis gali smagiai ir prasmingai papozuoti prieš fotokameras. Po tokio "apšilimo" cosplayeris jau gali lipti ant scenos, t.y.:
2) dalyvauti antroje dalyje - savo cosplay pasirodyme ant scenos.
Manau, kad vieni cosplayeriai orientuotusi daugiau į patį kostiumą (ir tuo pačiu fotopozavimą), kiti labiau į pasirodymus-vaidinimus ant scenos, na o treti gal sugebėtų suderinti ir tą ir aną. Ir dėl to išloštų visi dalyviai.
P.s.: tai rašau todėl, kad man pačiam asmeniškai nėra įdomu stebėti sceninius cosplayerių pasirodymus: jie/choreografija ir vaidyba/ (bent jau man ir dėl to atsiprašau visų dalyvių) kiek per paprasti, banaloki ir nuobodoki. Daug smagiau ir įdomiau būtų pačius cosplayerius iš arti apžiūrėti, įvertinti jų kostiumus. O tą dabar padaryti galima tik per tas pertraukas, kai prasideda masinė grūstis, judėjimas ir t.t. ir kai tikrai nėra paprasta visame tame sraute rasti vietą ir laiką nufotografuoti gražų cosplayerį.👍 8Comment
-
Blogai, bet juk suprantama...👍 1Comment
-
Vat kiek einu į nowJapan'us - to kaip tik negaliu suprasti. Kam daryti kostiumą ir dalyvaut pasirodyme, jeigu vos paeini su juo? Tarkim, man kaip žiūrovui tai yra absoliučiai neidomu kai dalyvis išeina ant scenos pastovėti. Aš galiu įvertinti jo kostiumo įspudingumą ir jam stovint kur nors kitur. O einant į scena, aš noriu kad jis/ji kažka padarytų, kažkaip įsigyventų, kažkaip sudomintų. DO STUFF.Paskutinis pakeitimas nuo Dulcinea; 2013-09-19, 16:14.👍 6Comment
-
Jeigu išpildyt Squallo norą, tai tada visuose renginiuose matytume tik paprastučius kostiumus, kuriuose lengva, įmanoma ir patogu judėti.
Nebūtų jokių didžiulių įspūdingų propsų, viso kūno šarvų, didelių sparnų, įmantrių perukų ir kitokių grožybių kurios būna dabar.
Ir tada vietoj Draenei pastoviai laimėtų kokia Miku Hatsunė, Songokas ar dar kas nors su paprastu kostiumu (nesupraskit blogai, ant personažų nestumiu, tik referinu į kostiumo sudėtingumo lygį)... Ar tikrai taip būtų įdomiau?👍 1Comment
-
O galbūt galima padaryti dvi atskiras nominacijas? Viena būtų būtent už geriausią kostiumą, o kita būtent už geriausią pasirodymą - taip tiek vieni, tiek kiti liktų įvertinti. Galbūt dar galima būtų, sakykim, įvesti tokią nominaciją kaip geriausia visuma ar geriausias derinys [na, pavadint čia jau nesvarbu kaip] - jos esmė būtų bendras įspūdis, kuriam turėtų būti tiek kostiumas geras, tiek pasirodymas.Paskutinis pakeitimas nuo cobabara; 2013-09-19, 19:24.Urameshi, Iemon-dono!👍 8Comment
-
O galbūt galima padaryti dvi atskiras nominacijas? Viena būtų būtent už geriausią kostiumą, o kita būtent už geriausią pasirodymą - taip tiek vieni, tiek kiti liktų įvertinti. Galbūt dar galima būtų, sakykim, įvesti tokią nominaciją kaip geriausia visuma ar geriausias derinys [na, pavadint čia jau nesvarbu kaip] - jos esmė būtų bendras įspūdis, kuriam turėtų būti tiek kostiumas geras, tiek pasirodymas.👍 1Comment
Comment