nowJapan 2013 atsiliepimai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • kaguya
    Narys

    • 2009 08 26
    • 31

    #16
    prasom, cia, tereikia prisijungt fb

    https://www.facebook.com/bozena.chan...1313377&type=1
    Baka

    Comment

    • Yumenator
      Motherbleeping Killjoy



      • 2009 07 27
      • 552

      #17
      Autorius Olasas
      irrrr kur vaidinimai? :OO geriausią dalį šiemet nusprendė nežinau kas (ir ar išvis organizavo ar šiaip nieks nekūrė tų vaidinimų) išmestii, WHYYY??

      Kaip kategorija vaidinimai buvo, niekas tiesiog jų nesukūrė, deja :/
      http://yumihoriku.deviantart.com/

      BLACKOUT
      http://blackoutlt.deviantart.com/gallery/
      be sure to visit our page~

      Comment

      • Futari
        AZ rėmėjas



        • 2007 01 07
        • 1094

        #18
        Autorius Olasas
        <...> Tarp jų ir Dee, tikiuos įkels kasnors į youtubą <...>
        Olasui paliepus, man panorėjus visai neseniai radau, dar šviežutėlis Dee šokio video: http://www.youtube.com/watch?v=uHrKrpqmFkE

        Comment

        • soshite
          pinky promise

          • 2009 01 22
          • 119

          #19
          pribrendau ir aš.
          pirma diena
          taigi. pirmiausia norėjau organizatoriams padėkoti už visus koncertus kuriuos šiemet surengė. nors buvau tik vienam, bet labai džiaugiuosi jų gausa bei įvarumu. net tėtį pasikviečiau ir jam labai patiko

          o apie pačią pirmą dieną tai pirmiausia labai trūko erdvės. patraukėm į misogi paskaitą, kur bandėm pamedituoti. mhm... būtent kad BANDĖM, nes Kijoto erdvėje buvo girdėti šurmulys tiek iš koridoriaus, tiek iš menų alėjos. ir šiaip paskaita sakyčiau "skystoka" buvo. aiškino aiškino, bet taip ratais aplinkui. na bet gal reikėjo būt truputį labiau išsilavinusiai. tuomet Harajuku erdvė lauke? na, sprendimas palapinėje įkurdintžmones, o ne po atviru dangum geriau negu nieko, bet kol susigaudėm, kad ji lauke, kol įkalbinėjom, kad nereik paltų, nes tai atims laiko (beje, čia dar kartą pasireiškė noras į renginį vykti rugpjūtį) taip ir noro į ją eiti nebeliko. nors paskaitėlės tenai traukė, tačiau jos taip pat kirtosi ir su kitom. taigi į Harajuku nuėjom tik į paskutinę paskaitėlę. apie: makia...fotografiją? wow. na sakykim. nors labai norėjau makiažo, nes prieš tai buvusią teko praleisti, fotografija irgi visai pravertė. taigi pavargę grįžom namo.


          antra diena
          prasidėjo kaip ir be nesklandumų ar didelių nervų. nes šiemet nesiregistravau (pagaliau pažadą ištesėjau nesiregistruoti). patraukiau pro bėgikus link kongresų ir tenai persirengiau. sulaukėm draugų ir pirmyn į salę. viskas kaip ir nieko, tik kai kurių pasirodymų choreografijos tiiiikrai galėjo būti geresnės (sorry, bet peikiu iš patirties, ne taip sunku padaryt tą choreografiją). taip pat pastebėjom, jog buvo tikrai daugiau panelių su atvirais kostiumais (nejau čia pernai metų vienos iš laimėtojų įtaka?) kitas dalykas, tai nežinau ar čia patys Cosplayeriai ar ne, per pasirodymus užsiprašydavo tamsos. ir tai ko gero vienas iš blogiausių sprendimų. nes ne tik sunku fotografuot, bet dar ir įžiūrėt sunku (sėdėjau balkone). tada buvo pertrauka ir nuskubėjom kostiumuoti pavalgyt. grįžom, pažiūrėjom antrą dalį, prabalsavom, sulaukėm apdovanojimų. kaip ir viskas? ir nebuvo to "o wow, negaliu patikėt kad baigėsi!" nors šiaip jis būdavo kiekvienais metais. šiemet net norėjosi, kad baigtųsi, nes skaudėjo galvą bei kojas (bet čia jau mano asmeninės problemos)

          į eiseną taip pat nėjau, nes rytojaus diena-kaip ir darbo (taigi taigi, ne rugpjūtis). o kiek po to mačiau pro namų langus, tai buvo tikrai nedaug ėjusių.

          net nežinau. pakartosiu kitų mintis, bet pernai buvo geriau. tiek erdvė, tiek data, tiek sakyčiau paskaitos pirmąją dieną. bet patiko koncertai. nežinau kas gavosi iš šito komentaro, bet išvada tokia.

          please, wake up to reality...

          Comment

          • Futari
            AZ rėmėjas



            • 2007 01 07
            • 1094

            #20
            Pažiūrėjus keletą delfinio lygio reportažų, man kilo mintis - gal mums reikėtų išvis atsisakyti tokio dalyko kaip eisena?
            Pirma, todėl, kad po renginio visi gražiausi geriausi dalyviai jau būna išvargę. Jie nebenori dėvėti kostiumo tam kad pereiti per Vilniaus gatves. Kai kam karšta, kai kam kojas skauda, kai kas nusiminę kad nelaimėjo, kitiem nusibosta, dar kitiems - REIKIA NAMO, nes ypač tokiu sezonu, pirmadienį - darbas ir mokykla, reikia spėt išsimiegot! Rezultate eisenoje turim kelias sukneles, propsus, kelis gyvūnėlių hoodžius ir būrelį garsiai šaukiančių žmonių, kai tuo tarpu visos medijos prognozavo "kostiumuotų persirengėlių pasirodymas, "nuspalvins Vilnių" ir pan." o nuspalvinimo kaip ir nesigauna. Ir kraipo galvas žmonės "ai čia vėl tie. Žiūrėkit, fuj, be makiažo. Parodijos kažkokie". Tokiais tempais, niekad niekas į mus priimtiniau nepažiūrės.
            Antra, toks afišavimasis iškart pritraukia medijų dėmesį. Bet kadangi jie to nežino, nesupranta, jie daro klipą: va čia vėl tie dėmesio trūkumo išvarginti vargšeliai eina per Vilnių. Kodėl cosplayini? A su draugais susitikti, nu ir gerai va matom brangus tavo kostiumas, oho. Vau. Fainai. Japonijos kultūros festivalis? Nelabai nusimanau bet reikia padaryti štai tokią niekam tikusią video ir įdėti į žinių puslapį. Tegu normalūs Lietuvos žmonės pasijuokia bent.
            Plius, Lietuvoje "eisena" turi tokią truputį neigiamą potekstę... jums taip neatrodo?

            Ką daryti? Siūlau vietoje eisenos, kažkuriuo festivalio metu integruoti tokią idėją kaip VISŲ cosplayerių grupinė foto renginio vietos priešakyje. Būtų žymiai įsimintiniau, gražiau, mažiau vargintų visus, ir fotografiją padaryti užtrunka žymiai trumpiau nei eiti nuo taško A iki taško B, kas išlaikytų daug daugiau dalyvių taking part in it. 'ne? Tada turėsim krūvą nerealių personažų nuotraukų, medijos galės iki pasiutimo straipsnius rašyti bet bent jau matysis kur mūsų vienybė, kokybė ir gabumai.
            Paskutinis pakeitimas nuo Futari; 2013-09-16, 19:55.

            Comment

            • arna
              emptiness

              • 2006 06 20
              • 1064

              #21
              Kas nustebino labiausiai šiemet - plati reklaminė akcija šio festivalio. Taip jis išeina už savo otakinių ribų. Tai ir gerai ir ne.
              Gerai - vis daugiau žmonių stengiamasi sudominti įvairiapuse Japonijos kultūra (pvz. paskaitos, koncertai) ir nebūtinai tai tik anime ar manga. Manau po truputį plečiasi šio festivalio horizontai ir galimybės.
              Negerai - festivalis praranda savo kamerinę aurą, savo žavų šiltą lietuvišką otakišką "uždarumą", dėl kurio festivalyje nebūna atsitiktinių žmonių. Iš dalies dėl to ir nenorėjau čia važiuoti, nes nemėgstu plačiai reklamuojamų renginių, kas rodo renginio orientaciją į masiškumą ar kiekybę. Iš kitos pusės kai eini su vaikais, išlaidos svyruoja 300-400lt kartais ir daugiau vienai dienai: bilietai, maistas, suvenyrai.. (neskaitant kuro). Tačiau ne tai svarbiausia.

              Organizatoriams norėčiau tik padėkoti, kad suorganizavo šį festivalį, kad jį išplėtė, paįvairino ir sugebėjo plačiai išreklamuoti bei pritraukti įvairių rėmėjų. Linkiu ir kitąmet rasti jėgų ir noro surengti NJ dar geresnį, dar otakiškesnį, dar įvairesnį, spalvingesnį ir gyvesnį...

              Comment

              • Ruu
                Rimtas forumo narys

                • 2010 07 07
                • 156

                #22
                https://www.facebook.com/lapechan/me...=3&uploaded=12 keletas nuotraukyčių c:

                Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  #23
                  Autorius Futari
                  Ką daryti? Siūlau vietoje eisenos, kažkuriuo festivalio metu integruoti tokią idėją kaip VISŲ cosplayerių grupinė foto renginio vietos priešakyje. Būtų žymiai įsimintiniau, gražiau, mažiau vargintų visus, ir fotografiją padaryti užtrunka žymiai trumpiau nei eiti nuo taško A iki taško B, kas išlaikytų daug daugiau dalyvių taking part in it. 'ne? Tada turėsim krūvą nerealių personažų nuotraukų, medijos galės iki pasiutimo straipsnius rašyti bet bent jau matysis kur mūsų vienybė, kokybė ir gabumai.
                  Eisena jau tapo NJ tradicija. Nereikia pamiršti nuo ko ir kaip viskas prasidėjo.
                  Ideafix: o jeigu eiseną daryti prieš prasidedant festivaliui. Tarkim viskas prasideda ten, kur dabar baigiasi eisena. Nuo to taško (Katedros ar Rotušės) einama į Kongresų Rūmus ir taip atidaromas Festivalis ar jo pagrindinė cosplay dalis? Manau tada eisena būtų masiškesnė, spalvingesnė ir linksmesnė. O kaip tą padaryti - tai tik technikos/organizavimo klausimas, kurį tikrai nėra sunku išspręsti. O jeigu dar į eiseną įjungti ir muziką (juk galėtų koks smartukas su kolonėlėmis šalia važiuoti ir groti kokią linksmą jap.muziką). Ir laikas tikrai geriau tiktų koks pvz. vasaros paskutinis savaitgalis (manau, svarbiausia kad būtų šilta, šviestų saulė ir būtų daug dalyvių).

                  Comment

                  • Abalys
                    Nope!

                    • 2010 07 20
                    • 1136

                    #24
                    Šioks toks atsiliepimas nuo manes... Rašau tik apie antrą dieną.
                    Šie metai - labai tamsus. nowJapan krito žemyn ir manau kad to niekas nenugynčios. Marketingas buvo didelis, dėmesio daug, bet patiems organizatoriams... arba vėdėjui... kažkaip neatrodo, kad jis jaučia malonumą vedant renginį. Pinigai daro savo? O gal pavargo?
                    2011 metai - kiek pamenu, vėlavo programa... žiauriai... dėl ko teko daug ką praleisti (šiek tiek apdovanojimų ceremonijos). Bet neskaitant to - viskas buvo malonu ir faina. Jauteis kaip šeimoje, mėgaujaisi profesionalumu iš organizatorių pusės... nesijutai lyg pinigų maišas jų akyse.
                    2012 metai - sakyčiau nowJapan festivalio viršūnė - viskas nuostabu, visko yra. Atlikta profesionaliai, šmaikščiai ir be vėlavymų - techninė pusė taip pat spindėjo, nors ir būvo keli nesuspratimai su cosplay... ypač dėl kiek per žiaurių komentarų nuo teisėjo... Pamenat? No?

                    Na bet šie metai... Kaip ir visada atėjau į antrą dieną su dideliu entuziazmu. "Oooo... ir vėl pagaliau! Pagaliau jis čia! Taip ilgai lauktas, mylimas nowJapan!" (aišku pamiršus apie datą...) Atsisėdu patogiai salėje... Ir nukreipiu žvilgsnį į ekraną, kuriame pasirodo SNK filmukas su Olegu (turbūt vienintelis juokingas šių metu nowJapan momentas, neskaitant nindzių šėliojimų... o gal tiesiog per įsiskaudėjusią galvą jau nieko daugiau juokingo nepastebėjau). Prasidėjo cosplay pasirodymai - chebra kaip visada nepakartojama. Kostiumai detalus, blizgantis, pilni elektronikos, sudetingi ar paprasti - visi gražus. Visi verti scenos. Visi verti plojimų ar net šūkavimų. Tikrai pasėdėjo prie kostiumų ir už tą juos gerbiu. Na... bent jau tuos, kurie yra atsakingi... ir žino savo eilės numerį bei KADA po velniu jiems reikia būti raudonajame kambariuke. Ne vaikų darželis gi... Tik truputelio atsakingumo reik. Vos prasidėjo cosplay dalyvių maišymai - iškart krito visas bendras, pastovus renginio flow... jau pirmas vinukas man per makaulę. O vedėjas gan sunkiai tvarkėsi tokiu atveju. Ne pirmi metai gi... patirtis turi būti. Profesionalumas jau yra jūsų standartas - pasiruoškit planą B, o ne bandykit improvizuoti ar išvis ilgam laikui palikti sceną tuščia. Tikiuos po šito komentarų "tai pats suorganizuok ką", "lengva burbėti nieko nedarančiam" ir panašiai... bet rimtai. Jūs geriausi - jūs su patirtim - apsvarstykite kiekvieną galimybę. Taip pat... aš net nepajutau kada prasidėjo Masteriai kol nepastebėjau M raidės ekrane bei daug sudetingesnių kostiumų (nors ir paprastuose kategorijose jau buvo... OHO kostiūmų). Kodėl? Kodėl jie tokie... neišskirti buvo nuo pat pradžių? "Ai... kam rūpi tie Masteriai... mes čia tik juos siūsti į tarptautinį cosplay norim... bet nu rimtai... kam tai rūpi? Juk tik Masteriai." Pasibaigus Masteriams pagaliau jau susigriebė "vo, čia būvo mūsų masteriai... kas eis balsuot?... nu kas eis?... nu pakelkit rankas... nu eikit tik". Bet to deka ypač nukentėjo AMV užsiimantis, kūriantis žmones. Pagrindinė atrakcija - reali publika pradingo. Taip būdavo kiekvienais metais... bet šiais - ypač žiauriai. Ankščiau dar puse likdavo pailsėti, pasišnekučiuoti prie amv fono, pasiklausyti dainų ar pasigrožėti anime vaizdais šokančiais su dainomis - pasižvalgyti kokie amv šiais metais. O šiais deja - publikos beveik nerasta - vienas kitas kur kampe. Štai ir dingo pagrindinė atrakcija. Ir dėl to kaltinu tokį renginio vedimą - aiškiai nustumiant Masterius kažkur į šešėly - po to prisimenant, kad vo čia Masteriai gi buvo ir galutinai nuskriaudžiant AMV pasaulio atstovus bandant atpirkti klaidą. O taip pat... kas per video per apdovanojimų ceremoniją? Kodėl jį nutraukti reikėjo? Jei jau rodo - geriau leist iki galo, nes taip nutraukiant vyduryje viso veiksmo - pasirodo spraga su profesionalumu.

                    Ir galų gale labai skaudi klaida su technine puse - turbūt man pirmas toks renginys, kuriame prie garso sistemos sodinamas kurčias žmogus. Rimtai? Ne jau niekas nejautė, kad per kolonėles eina triukšmas, o ne muzika? Galutinai apie tai susiprato tik įpusėjus AMV peržiūrai - baiginėjantis visam festivaliui. Ką galiu pasakyti... MLDC TAM KAS PRIE GARSO SĖDĖJO. Vertas plojimų. Turbūt jam ir labiausiai turėčiau dėkoti dėl galvos skausmo. Ačiū.

                    Nusivyliau šiais metais - tikėjaus profesionalumo - tikėjaus šiltos aplinkos - negavau nei vieno, nei kito.
                    Tikiuos kitais metais jau taip neatsakingai festivalis nevyks. Aš žinau kad jūs tą galite, jūs ne naujokai tame. Žinau, kad to iš jūsų galiu tikėtis.

                    Dėl naujos vietos kaip kai kurie čia kiekvienais metais skundžiasi - nieko nesakysiu. Visgi tam reik pinigų, o pinigai iš niekur neatsiranda.

                    Comment

                    • Džiro sesė
                      X - Crime of visual shock


                      • 2005 11 12
                      • 604

                      #25
                      Na ok, jau sakiau nieko nerašysiu, bet vis dėlto, gal reikia.
                      Kalbėsiu labiau iš dalyvio ir nedalyvaujančio niekur cosplayerio pusės.

                      +Cosplay kostiumai - smagumėlis ir gardumėlis. Tiesiog čia nieko nepridursi, tiesiog reikia pamatyti ir grožėtis.
                      +Kadangi sedėjau Menų alėjoje man veiklos buvo PER AKIS. Sumažėjusi erdvė bei kitų užsiėmimų
                      kiekis ryškiai atsiliepė Menų alėjos dalyvių naudai, nes žmogiukai srautais ėjo pas mumis~
                      Ir kas man labiausiai patiko, kad jau drąsiai klausinėjo visko, kas jiems buvo indomu ir galėjai pliurpti non stop
                      su pirmą kartą matomu padariuku ir jaustis osam~
                      +Anime-shopai buvo tikrai dideli ir nors ne itin tyrinėjau, ką parduoda, mačiau, kad turi daug daug visko. Tik matėsi,
                      kad vienas shop'as labiau žino, kokie anime dabar populiaresni, ir turėjo prekių iš tos temos~
                      +Ball-jointed-dolls buvo tiesiog pasakiškas gražumynas~~~ Labai dėkoju tiems, kas viską atsivežėt čionais
                      parodyti kitiems~ m ( _ _ ) m

                      -Daugiau negaliu ko gero pasakyti, nes pačio renginio ne itin daug mačiau, nors - ačiū Dievuliui - bent in pasirodymus spėjau ir.....
                      Manau jūs, gerbiami LT cosplayeriai, taip išlepinot publiką savo super duper osum kostiumais, kad žmonės jau nebesistebi kanopėtais
                      ir visokiais kitokiais įstabiausiais jūsų kostiumais. (Ašen beveik garantuoju, kad po kelių metų mūsų visi masteriai pasidarys skrendančius
                      kostiumus ir mes stebėsim juos užvertę galvas in lubas.) Plius išsilepinot patys taip, kad per gražiuosiu kostiumus pamiršote vieną dalyką....
                      Pa-si-ro-dy-mą. Kostiumo vaizdas dar ne viskas. Žmonės nori pamatyti, kad jūs galite tą kostiumą pristatyti. (Kaip ten bebūtų, buvo ir gerų
                      pasirodymų~)
                      -Žmonės, ką jūs darėte su šviesom? Kodėl pirmos sekundės beveik visų pasirodymų buvo aklinoj tamsoj, o tik paskum,
                      pagarsėjus muzikai, atsirasdavo šviesos? Spėju visi kanopėtieji buvo be galo "patenkinti" žirgliodami tamsoje ir melsdamiesi, kad
                      kur neužsitvotų.....
                      -Žmonės, kas kabinot menų konkursų dalyvių darbus ant sienų?? Daug tuščių sienų ties ta vieta, kur pernai buvo Menų alėja, o ten
                      pakabinta tik keli darbai, o kiti - tokiose vietose, kur neinmanoma prieiti iš arčiau pasižiūrėti ar nufotografuoti... Sakyčiau TOTALIAI
                      neišnaudota vieta darbams kabinti.
                      -Kodėl Menų konkursų apdovanojimai buvo kažkur apačioje ir nežinia kada? Bet gal čia mano bėda, kad nesusigaudžiau kas kur.
                      O jei jau kalbant apie menus - kokis jausmas, kai "Yonkomos" kategoriją pakeičiat in "Fotocosplay yonkomą" ir sulaukiate tik vieno darbo? Mmmm?
                      -Totaliai nesupratau šiais metais vedėjo bajerių ir šiaip elgesio.... Pakvieskit man daktarą >_>
                      -Vat dėl AMV labai pykau. Galvojau bus pirmi metai, kai bus pilnutėlė salė, kai AMV rodys. Ne, kur tau, paskelbkime balsavimą už cosplayerius TUO PAČIU
                      metu kaip AMV rodymą, gal sutaupysime laiko, kurį "kažkaip" sugebėjom ištęst kitur....>_> Dievaži, vargšeliai
                      AMV autoriai, užuojauta kuo dideliausia m ( _ _ ) m
                      -Kodėl kiekvienais metais vis mažiau JAPONIŠKŲ personažų? Man asmeniškai dėl to labai liūdna, nes visi vis iš žaidimų ir žaidimų....
                      -Kodėl dauguma šokių tokie atvirai......ATVIRI? Prisiminkite, kad salėje vaikų yra O_O
                      -Ar visada Kongresų rūmai yra uždaromi iškart, vos tik žmonės išeina in eiseną? Negi jie vargšeliai su visom mantom ir išeina ten?
                      Jeigu ir taip, tai ašen tatai išsiaiškinau tik šiemet, kai gavau namo keliauti su visu kostiumu ant savęs, bo man nebeleido persirengti.

                      Trumpai kalbant - kažkas ryyyyškiai šiemet buvo ne taip. Bet lygiai taip pat ryyyyškiai ašen žinau, kad kitais metais vis tiek čia grįšiu~
                      Matyt čia kažkokia priklausomybė ir burtai, ne kitaip~
                      Ačiū už dėmesį~
                      Paskutinis pakeitimas nuo Džiro sesė; 2013-09-16, 22:24.

                      Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

                      Comment

                      • Semashke
                        U can call me Sema



                        • 2009 01 16
                        • 425

                        #26
                        HIYA GUYS!!! Crash Bandicoot here ^___^''

                        Renginio beveik nemačiau, dirbau už supportą and enjoyed it OuO iš dalies gaila, bet nieko nepadarysi... |D Renginio pliusai:
                        - Tie kambariukai cosplayeriams (galėjo būt didesni, bet gerai, kad išvis gavom),
                        - Faina chebra, as usual renginys žymiai patampa linksmesnis
                        - Shopai ir meno alėja. Malonu, kad pagaliau shopai domisi tuo, kas dabar ant bangos, taip džiaugiaus kad buvo SNK atributikoooos >u<
                        - NINZES. Thank GOD, kad šitie žmogiukai egzistuoja, vėl mano uodegą išgelbėjo,
                        - kostiumų įvairovė. MAIGERD, va čia jau galėčiau užsivesti ILGAM. Visi tokie gražūs, tokie pasiruošę ir faini ir aina sau >u< yra,kur akis paganyti, kanopinės panikės labai pavarė (DULSINĖJA, net neįsivaizduoji, kaip džiaugiuos, kad atstovausi Lietuvą, so proud T u T so happy), kostiumai detalūs, Dee pamačiau iš video tik bet irgi nesveikai sužavėjo, dar Choji iš Naruto.. DAMN girl, labai fainas ir tikslus kostiumas, jau ne pirmi metai tave matau ir tu man labai patinki visad >u< VisualAya also- pasistengė iš peties, šaunuolė. Gaila, kad mažai mačiau tik :C
                        -draugiški ir supratingi žmogiukai. Neturi ko- visad paskolins, padės, labai malonu >u<

                        Okay.. ir štai nemalonioji dalis:

                        -Pasistengsiu nekartojant pasakyti nuomonę iš savo pusės. Pritariu Džir dėl pasirodymų- nemačiau jų, negaliu nieko sakyti, bet žmogai, įsivaizduokit, kad esat žiūrovai. Mano politika tokia- padaryti, kažką ant scenos, kad žiūrovui būtų įdomu žiūrėti. Besivaikštančius jus gali pažiūrėti ir koridoriuose.
                        -Pasigedau DAUPES, JinHwa D: as usual
                        -Dar vienas dalykas- susitvarkykit vedėjai/ninzės idk. Prieš ninzes nieko blogo neturiu ir eilinį sykį žemai lenkiu galvą, vėl jie mane gelbsti, bet kai jau man laikas eiti į sceną ir man vedėjas sako "kas tau čia leido" jau stovint vidury pasiruošus nu tai... mažų mažiausiai nemalonu, nors nulipk velniop ir išeik iš viso.
                        -Gerai, kad bent šiemet neatlėkėm anksčiau į repeticijas. Teko nerepetavus lėkt ant scenos, but oh well. ir taip gerai kaip nekonkursui |D
                        -Masteriai kaip sušaudyti laukia visą dieną savo eilės, jau galėtumėt jų ir pagailėti or IDK.
                        -stresas. stresas. stresas. Registruojantis, pasirodant, kaip į kokį darbą , o ne į cosplay :/
                        -O čia iš asmeninės pusės. Daug žmonių manęs klausė, kodėl nedalyvavau konkurse (buvau nekonkursinėje kategorijoj šiemet). Long story short- man nepatinka, kaip žmonės pradėjo atsinešti į cosplay. Dalyvauja dėl prizų (negaliu apie visus sakyti, aišku O_O), visą dieną visi vaikšto laimingi ir draugiški, o po apdovanojimų- daug susiraukusių veidų, eina ir bitchina "kodėl aš nieko nelaimėjau??", visaip kaip koneveikia komisijas ir t.t. Po renginių pirmų vietų nugalėtojai dažnai vos ne plytomis užmėtomi (tipo neverti tų pirmų vietų). Neslėpsiu- man irgi kaikurie komisijos sprendimai yra keistoki, bet kadangi nemačiau pasirodymų tai negaliu nieko ir bepridurti ANyway- CHEBRA, pamirštame, kad cosplay is about FUN, o ne WINNING. Turėjau pakankamai laiko, pasispaudus galėjau padaryti daugiau, kaikuriuos nuvyliau šiemet, kad nepadariau nieko įspūdingo, bet tegu tai lieka mano mažu protestu. Pakartosiu- nesakau kad dalyvavimas konkurse yra blogai, faina pasivaržyti, išbandyti jėgas, cosplay palikti nežadu, bet po šių metų dar apmastysiu ar verta grįžti į konkursą. Anyway- tai tik mano asmeninė nuomonė, nevaidinu čia kažkokios pasikėlusios ar iš serijos "man čia per žemas lygis dalyvauti", tiesiog liūdna. *nemuškit* O nekonkurse visai fun |D atsipalaidavimas, jokių didelių įsipareigojimų. Nesiskundžiu, patiko man >u<

                        Anyway- SVEIKINU visus nugalėtojus ir nenugalėtojus, visi buvo verti dėmesio iki vieno
                        BUH-BYE and see you next year

                        EDIT--------->
                        Pamiršau paminėti, kad man labai patiko Justina (ta teta kuri padėjo cosplayeriams ir visus koordinavo), labai draugiška ir faina, AČIŪ labai
                        Also - pagirsiu apyrankes šių metų, kažko man jų dizainas labai mielas pasirodė, taip pat ir logotipai ant savanorių marškinėlių >w<
                        Paskutinis pakeitimas nuo Semashke; 2013-09-17, 14:03.
                        semashke.deviantart.com BLACKOUT

                        Comment

                        • Dulcinea
                          the Changer of Ways

                          • 2011 08 03
                          • 112

                          #27
                          Spoileris:
                          Autorius Džiro sesė
                          Na ok, jau sakiau nieko nerašysiu, bet vis dėlto, gal reikia.
                          Kalbėsiu labiau iš dalyvio ir nedalyvaujančio niekur cosplayerio pusės.

                          +Cosplay kostiumai - smagumėlis ir gardumėlis. Tiesiog čia nieko nepridursi, tiesiog reikia pamatyti ir grožėtis.
                          +Kadangi sedėjau Menų alėjoje man veiklos buvo PER AKIS. Sumažėjusi erdvė bei kitų užsiėmimų
                          kiekis ryškiai atsiliepė Menų alėjos dalyvių naudai, nes žmogiukai srautais ėjo pas mumis~
                          Ir kas man labiausiai patiko, kad jau drąsiai klausinėjo visko, kas jiems buvo indomu ir galėjai pliurpti non stop
                          su pirmą kartą matomu padariuku ir jaustis osam~
                          +Anime-shopai buvo tikrai dideli ir nors ne itin tyrinėjau, ką parduoda, mačiau, kad turi daug daug visko. Tik matėsi,
                          kad vienas shop'as labiau žino, kokie anime dabar populiaresni, ir turėjo prekių iš tos temos~
                          +Ball-jointed-dolls buvo tiesiog pasakiškas gražumynas~~~ Labai dėkoju tiems, kas viską atsivežėt čionais
                          parodyti kitiems~ m ( _ _ ) m

                          -Daugiau negaliu ko gero pasakyti, nes pačio renginio ne itin daug mačiau, nors - ačiū Dievuliui - bent in pasirodymus spėjau ir.....
                          Manau jūs, gerbiami LT cosplayeriai, taip išlepinot publiką savo super duper osum kostiumais, kad žmonės jau nebesistebi kanopėtais
                          ir visokiais kitokiais įstabiausiais jūsų kostiumais. (Ašen beveik garantuoju, kad po kelių metų mūsų visi masteriai pasidarys skrendančius
                          kostiumus ir mes stebėsim juos užvertę galvas in lubas.) Plius išsilepinot patys taip, kad per gražiuosiu kostiumus pamiršote vieną dalyką....
                          Pa-si-ro-dy-mą. Kostiumo vaizdas dar ne viskas. Žmonės nori pamatyti, kad jūs galite tą kostiumą pristatyti. (Kaip ten bebūtų, buvo ir gerų
                          pasirodymų~)
                          -Žmonės, ką jūs darėte su šviesom? Kodėl pirmos sekundės beveik visų pasirodymų buvo aklinoj tamsoj, o tik paskum,
                          pagarsėjus muzikai, atsirasdavo šviesos? Spėju visi kanopėtieji buvo be galo "patenkinti" žirgliodami tamsoje ir melsdamiesi, kad
                          kur neužsitvotų.....
                          -Žmonės, kas kabinot menų konkursų dalyvių darbus ant sienų?? Daug tuščių sienų ties ta vieta, kur pernai buvo Menų alėja, o ten
                          pakabinta tik keli darbai, o kiti - tokiose vietose, kur neinmanoma prieiti iš arčiau pasižiūrėti ar nufotografuoti... Sakyčiau TOTALIAI
                          neišnaudota vieta darbams kabinti.
                          -Kodėl Menų konkursų apdovanojimai buvo kažkur apačioje ir nežinia kada? Bet gal čia mano bėda, kad nesusigaudžiau kas kur.
                          O jei jau kalbant apie menus - kokis jausmas, kai "Yonkomos" kategoriją pakeičiat in "Fotocosplay yonkomą" ir sulaukiate tik vieno darbo? Mmmm?
                          -Totaliai nesupratau šiais metais vedėjo bajerių ir šiaip elgesio.... Pakvieskit man daktarą >_>
                          -Vat dėl AMV labai pykau. Galvojau bus pirmi metai, kai bus pilnutėlė salė, kai AMV rodys. Ne, kur tau, paskelbkime balsavimą už cosplayerius TUO PAČIU
                          metu kaip AMV rodymą, gal sutaupysime laiko, kurį "kažkaip" sugebėjom ištęst kitur....>_> Dievaži, vargšeliai
                          AMV autoriai, užuojauta kuo dideliausia m ( _ _ ) m
                          -Kodėl kiekvienais metais vis mažiau JAPONIŠKŲ personažų? Man asmeniškai dėl to labai liūdna, nes visi vis iš žaidimų ir žaidimų....
                          -Kodėl dauguma šokių tokie atvirai......ATVIRI? Prisiminkite, kad salėje vaikų yra O_O
                          -Ar visada Kongresų rūmai yra uždaromi iškart, vos tik žmonės išeina in eiseną? Negi jie vargšeliai su visom mantom ir išeina ten?
                          Jeigu ir taip, tai ašen tatai išsiaiškinau tik šiemet, kai gavau namo keliauti su visu kostiumu ant savęs, bo man nebeleido persirengti.

                          Trumpai kalbant - kažkas ryyyyškiai šiemet buvo ne taip. Bet lygiai taip pat ryyyyškiai ašen žinau, kad kitais metais vis tiek čia grįšiu~
                          Matyt čia kažkokia priklausomybė ir burtai, ne kitaip~
                          Ačiū už dėmesį~


                          Aš tai manau (žinau), kad visi kanopėtieji patys prašė tos tamsos, kad galėtų savo LED lempomis kelią pasišviest haha, aš asmeniškai prašiau, nemanau kad ir kitiems per prievartą įkišo. Kad mano pasirodymas buvo totalus šūdas, žinau ir pati, tik nelabai galiu priimti už tai atsakomybę (meta prop-akmenį į kažką atsakingą už muzikos paleidimą). Iš tikro gerų kostiumų buvo... per mažai, bet realiai labiausiai todėl, kad renginio data daugeliui netiko, žmonės išvyko studijuot į užsienį ir pan. Anyway praeitų ir užpraeitų metų bendras kostiumų vaizdas mane asmeniškai sužavėjo labiau, nors perliukų buvo ir dabar. Tikiuosi kitais metais data bus palankesnė ir bus į ka akis paganyti :}
                          O kas dėl japoniškų personažų trūkumo, tai deja cosplay į JP rėmus neįsprausi, it's so much more than that.. ir žmonių nuomonės skirtingos, aš asmeniškai mieliau eičiau į grynai cosplay coną be viso japonizmo, todėl sekmadienis is the only day I like to attend. Bet suprantu, kad šis renginys ne toks, tik leiskim žmonėms cosplayint viską, ka jie nori. Saviraiška, vis dėlto.
                          Paskutinis pakeitimas nuo Dulcinea; 2013-09-17, 10:27.

                          Comment

                          • Narya
                            Citizen Erased

                            • 2009 01 22
                            • 205

                            #28
                            Laukiau laukiau kol pasipils atsiliepimai, norėjau pamatyt renginį kitu kampu, bet kažkaip kasmet jų čia vis mažiau. O belaukiant ir man mintys prinoko.

                            * Šiemet pirmoji diena atrodė įvairesnė nei pernai, daugiau veiklos, ir žmonių daugiau. Bet tradiciškai dėmesio ilgai neišlaikė.

                            * Vieta. Nebetelpam Kongresuose. Ir be kostiumo norint praeit koridoriumi reik mokėt gerai laviruot. Su kostiumu tiesiog baisu išlįst iš persirengimo kambario. Ypač kai žinai jog turi likt gražus ir nesumaltas iki pasirodymo. Rezultatas - renginio nematyt. Bent jau žmogeliams iš Daimyo, kurių pasirodymai pačiam gale.

                            * O taip, data. Gal ir pasiteisino skaičiukuose, bet aš matau daugiau minusų nei pliusų rengti NJ rudenį. Keičiantis orams dideli sambūriai baigiasi vienu - ligom. Dar pridedam darbus, mokslus ir šiaip liūdną orą ir gaunasi nieko gero. Bent jau nieko geresnio nei vasarinė data. Nors kas buvo su storais kostiumais, gal ir pasidžiaugė, kad nekepa.

                            * Žinau kad atsibodau, bet šiemet vėl bruku idėją dalint cosplay programą per dvi dienas, kad ir su pertraukom, įmaišant tradicinės kultūros paskaitų. Mažiau pasirodymų per vieną dieną - mažiau chaoso ir streso absoliučiai visiem. Be to, nebūtų tokios kebeknės su Daimyo ir Samurai/Senshi/Nekonkurso dalyviais. Viena vertus, Daimyo gauna prioritetą repetuot ir užimt persirengimo kambarį, dėl ko pyksta kiti. Kita vertus, Daimyo bijo susigadint kostiumus per dieną, laukia persirengimo kambary savo pasirodymo kaip sušaudymo/išganymo ir irgi pyksta, nes nieko nemato. And accidents still happen. Per dvi dienas padalijus cosplay, nereiktų užtęst programos, parepetuot galėtų daugiau žmonių, neužsikištų rūbinės. Iš pradžių pasirodžius ir pamiršus visus nervus būtų galima ir koridoriuj paslankiot be baimės susitaršyt. Also, būtų ganėtinai didelė naujovė, kuri gal kiek atmuštų tą "same old, same old" jausmą kasmet Kongresuose. Vat. Reklamos pabaiga...

                            * Su menų ir AMV konkursais šiemet buvo liūdna. (Edit: As in jie atrodė kaip visai nesvarbūs, nustumti į šoną, ir dėl to liūdna)

                            * Smagu kad sugrįžta prie senojo apdovanojimų formato, kai žmonės kviečiami po vieną ir fone dar matosi kas tai toks.

                            * Patiko šių metų komisija. Matosi kad žmonės suinteresuoti kostiumais ir turi ko protingo paklaust, apie medžiagas ar siūles, o ne "Kodėl būtent šis veikėjas?"...

                            * Sveikinimai Dulsinėjai su pelnytom pirmom vietom! Eurocosplay better be ready for you! Kitų kategorijų prizininkų komentuot nelabai galiu, nes pasirodymų nemačiau, bet bent iš kostiumų pusės viskas man atrodė ganėtinai sąžininga.

                            Long story short, kliūna viskas tas pats kaip ir kasmet - vieta ir formatas. Savanoriai, ninzės, meninikai, stendų vedėjai savo darbą kaip visad atlieka puikiai, užtat jiems clap clap clap. Atskiras clap clap clap cosplay koordinatorei Justinai, kuri man rodos puikiai tvarkėsi. Hope she stays
                            Žiūriu visi komentarai mano beveik vien apie cosplay. Well, aš praktiškai tik tai ir mačiau. Tai vat. Tiek iš manęs.
                            Your friendly nieghbourhood Medicine Seller
                            (Kusuriuri)
                            Paskutinis pakeitimas nuo Narya; 2013-09-17, 22:01.
                            deviantArt
                            BLACKOUT

                            Comment

                            • Asaya
                              Naujokas
                              • 2013 08 24
                              • 2

                              #29
                              Man kaip naujokui pirmas festivalis tik vienam nera faina buti kai aplink visi jau ne naujokai. Siaip man patiko parduotuveles, dirbtuviu neteko isbandyti, pasirodymai 2012m buwo i daugiau paziureti siamet kazkaip ne daug dalyviu maciau, dar pamaciau vaikyna kurio cosplay buvo mergina tai ka galima tai cosplayint? Kitamet dalyvausiu su cosplay jai sveikata leis dalyvausiu dar karta. Siamet tai pirmas festival tik maratonas viska sugadino galejo susiderint, kad dienos nesikirstu.

                              Comment

                              • stella
                                Shooting Star


                                • 2008 09 15
                                • 146

                                #30
                                Man tai kilo klausimas, kodėl kai kurie per savo pasirodymus ant scenos kramtė gumą?
                                _____


                                In the future 15 people will be famous

                                Comment

                                Working...