nowJapan'13 ANIME CROSSPLAY FANART konkursas

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • cobabara
    Super mega ultra rašytojas

• 2009 03 17
    • 998

Autorius Liadan
    Oi, žmonės... man liūdna, jog tenka tokius akivaizdžius dalykus aiškint... Taigi...

Įsivaizduok, tu piešei darbą, stengeis (ir aš turiu omeny STENGEIS), specialiai Now Japanui. Nusprendei nupiešti iš anksto, nes žinojau, jog vasarą bus daug veiklos ir neturėsi tam laiko. Ir štai nupaišei tu tą fanartą (konkursui, kuris, man atrodo jau nuo pirmojo KOI Cosplay egzistavo ir buvo vienas iš tų "tikrai nesikeičiančių") ir šnai naujiena - nebebus fanart konkurso. O tu stengeis, tiek dirbai. Bet skauda ne tik dėl to, kad dirbai. Skauda, nes jautiesi tarsi apgautas, nes panaikino vieną iš seniausių (ir daug kam mėgiamiausių) konkursų.

Aš nežinau, galiu pridėt liūdnų emotikonų visokių, bet manau esmę pagavai.
    Šitą esmę ir taip pagaunu. Nepagaunu, kodėl antausio skėlimą priskyrei ne konkurso organizatoriams, kurie ir sugalvojo/pakeitė/atėmė konkursus, o žmogui, kursi tiesiog pasakė, kad per mėnesį nupiešti A4 darbą yra įmanomas dalykas.
    Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Liadan
      Narys

• 2012 04 24
      • 46

Autorius cobabara
      Šitą esmę ir taip pagaunu. Nepagaunu, kodėl antausio skėlimą priskyrei ne konkurso organizatoriams, kurie ir sugalvojo/pakeitė/atėmė konkursus, o žmogui, kursi tiesiog pasakė, kad per mėnesį nupiešti A4 darbą yra įmanomas dalykas.
      Am.. nes tas žmogus atsakingas už meno alėją ir konkursus? That seems reason enough, don't you think?

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
        • 998

Autorius Liadan
        Am.. nes tas žmogus atsakingas už meno alėją ir konkursus? That seems reason enough, don't you think?
        Baisiausiai persiprašau, kad neseku kiekvieno ir nežinojau, kad ten ne šiaip kažkieno komentaras buvo.
        Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Liadan
          Narys

• 2012 04 24
          • 46

Autorius cobabara
          Baisiausiai persiprašau, kad neseku kiekvieno ir nežinojau, kad ten ne šiaip kažkieno komentaras buvo.
          's cool, man

Comment

• spacefox
            B-J Inc.

• 2006 05 14
            • 77

Autorius Liadan
            Oi, žmonės... man liūdna, jog tenka tokius akivaizdžius dalykus aiškint... Taigi...

Įsivaizduok, tu piešei darbą, stengeis (ir aš turiu omeny STENGEIS), specialiai Now Japanui. Nusprendei nupiešti iš anksto, nes žinojau, jog vasarą bus daug veiklos ir neturėsi tam laiko. Ir štai nupaišei tu tą fanartą (konkursui, kuris, man atrodo jau nuo pirmojo KOI Cosplay egzistavo ir buvo vienas iš tų "tikrai nesikeičiančių") ir šnai naujiena - nebebus fanart konkurso. O tu stengeis, tiek dirbai. Bet skauda ne tik dėl to, kad dirbai. Skauda, nes jautiesi tarsi apgautas, nes panaikino vieną iš seniausių (ir daug kam mėgiamiausių) konkursų.

Aš nežinau, galiu pridėt liūdnų emotikonų visokių, bet manau esmę pagavai.
            Sorry aišku, jei tu ten tapei monalizą a1 formato aliejiniais dažais, bet konkursas yra konkursas ir konkurso esmė yra pateikti darbus pagal paskelbtas kategorijas. Kodėl keitėsi konkursai? Nes ne tu viena sugalvoji darbus nusipiešt iš anksto, o viena iš ilgai jau egzistuojančių taisyklių yra ta, kad konkursiniai darbai negali būti eksponuojami niekur kitur iki kol nepasibaigs festivalis (ir sorry, be ne kiekvienas šitos taisyklės laikosi, o organizatoriai irgi ne kgb ir susekt visko negali).
            IN DUCT TAPE I TRUST

Comment

• Liadan
              Narys

• 2012 04 24
              • 46

Autorius spacefox
              Sorry aišku, jei tu ten tapei monalizą a1 formato aliejiniais dažais, bet konkursas yra konkursas ir konkurso esmė yra pateikti darbus pagal paskelbtas kategorijas. Kodėl keitėsi konkursai? Nes ne tu viena sugalvoji darbus nusipiešt iš anksto, o viena iš ilgai jau egzistuojančių taisyklių yra ta, kad konkursiniai darbai negali būti eksponuojami niekur kitur iki kol nepasibaigs festivalis (ir sorry, be ne kiekvienas šitos taisyklės laikosi, o organizatoriai irgi ne kgb ir susekt visko negali).
              Dude, DUDE, are you serious? Prie ko čia Monalizos? Nieks net nekalba apie skelbimą darbų kur kitur. Fanart konkursas vienas seniausių, vienas tų, kur tikrai nesitikėtum, jog bus pakeistas kokia nors nesąmone (šiuo atveju - nelogiškas konkurso susiaurinimas).

Anyway, mes čia kalbam apie fanartą. Tai vieno lapo darbas (ir just so you know, kai kurie žmonės tikrai daug laiko deda į savo piešinius). Bet pagalvok apie mangą. Aš savo mangą pernai piešiau mėnesį. Ir mano manga TOLI GRAŽU ne pati įspūdingiausia. Pirmos ir antros vietų laimėtojai ko gero dirbo dar ilgiau. So do the math. Tu duodi mėnesį nupiešt (IR NUSIŲST PAŠTU) doujinsiui, kai geram darbui reikia kaip minimum tiek laiko. Ir aš net nepradėsiu bartis kokia buka idėja yra iš originalios kūrybos pereiti prie fan-comics koncepto. Hint: LABAI bloga idėja.

Toliau. Pernai davei pusantro mėnesio pasiruošimui (turint omeny, jog visi pagrindiniai konkursai liko tie patys). Šiemet padarei grandiozinius pakeistimus ir davei mažiau laiko. Taip, tos dvi savaitės gali pakeisti daug ką, kai pieši mangą/doujinshi.

Kokia viso šio ranto prasmė? Tiesiog noriu išreikšti nuomonę ir tikiuosi į ją bus atsižvelgta rengiant konkursus kitais metais. Tačiau neliepiu daryt viską pagal mane, siūlau padaryti apklausą, kokių konkursų žmonės nori ir panašiai.

Taip pat noriu atsiprašyti už piktą toną, bet jis yra atsakas į tavo remarką "well, nupiešti naują a4 formato piešinį per mėnesį laiko man neskamba kaip mission impossible ))" ir naujesnį "jei tu ten tapei monalizą a1 formato aliejiniais dažais".

Man liūdna, kad tu nematai nieko blogo šiame antausyje konkurso dalyviams...
              -----
              TL;DR 1) a dumb idea (čia tu pati sugalvojai, ar dar kas prisidėjo?); 2) antausis dalyviams, kurie piešė iš anksto; 3) Jei tavo argumentas yra "mėnuo yra pakankamai laiko", tai pagalvok apie manga/doujinshi konkursą.

Comment

• Bardakas
                Žmogus Ne

• 2005 09 22
                • 1462

Nesupratau kame problemos pas visus? Tema paskelbta prieš mėnesį ir dar turit apie savaitę. Jei prie darbo dirbat po ~5min per dieną, tai jūsų problemos, o kad kažkas tikrai piešia a4 formato piešinuką daugiau nei mėnesį, tai labai abejoju. Nematau jokio antausio dalyviams, kad jie piešė iš anksto fan-art'us, savotiškai net gerai dėl tokios situacijos tiems kurie laukė kada bus paskelbti konkursai ir nebandė iš anksto tam ruoštis (lygios galimybės). Bet šiaip, vis dar sunkiai suprantama, kodėl kai kurie galėtų net užsiimt tokiu dalyku - pusmetį prieš piešti darbus.
                Doujinshi konkursui manau irgi pakankamai laiko yra mėnesis, ypač žiūrint į praeitų ir visų kitų metų dalyvių pastangas. Profesionalus mangaka prie detalaus puslapio gali užtrukti iki 6 valandų, duodant daugelio mažą patirtį pridėkim dar valandą. Taigi, net jei norėtumėt daryti vieną puslapį dvi dienas, laiko tikrai pakankamai ir dar savaitgaliu sau galit turėt. Bet žinau, kad ne visi daro normalios mangos žingsnius (sketchas>line-artas>tonavimas>tekstas), tai gali viskas užtrukti ir dar trumpiau.
                Jei turit pasiteisinimų kodėl negalit skirti ~3 valandas per dieną, bet kuriuo paros metu, savo darbui (ar tai būtų kelių dienų crossplay piešinukas, ar ~8 puslapių manga), tai ne organizatorių problemos, o jūsų pačių ir dėl to galit kaltinti tik save ar savo aplinką.
                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                sigpic
                Kurokawa idėjinis lyderis
                Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Liadan
                  Narys

• 2012 04 24
                  • 46

Autorius Bardakas
                  Nematau jokio antausio dalyviams, kad jie piešė iš anksto fan-art'us, savotiškai net gerai dėl tokios situacijos tiems kurie laukė kada bus paskelbti konkursai ir nebandė iš anksto tam ruoštis (lygios galimybės).
                  Kaip suprast, "lygios galimybės"? Mes kalbam apie konkursą, kuris vyksta kasmet, visi žino, kad toks bus. Tai yra vienas iš kasmetinių renginių bruožų - žmonės tikisi jo ir neretai ruošiasi iš anksto.

Bet šiaip, vis dar sunkiai suprantama, kodėl kai kurie galėtų net užsiimt tokiu dalyku - pusmetį prieš piešti darbus.
                  Nežinau ar tamsta girdėjo apie different time management.

Doujinshi konkursui manau irgi pakankamai laiko yra mėnesis.
                  Trys dalykai: 1) Ar esi piešęs mangą/doujinshi? 2) Tikrai turėtum pasidomėti "different time management" koncepcija... 3) Žmonės be piešimo turi ir gyvenimus...

Gerai, suprantu, kad mano argumentai gan sausi, tad leisk iliustruoti situaciją pavyzdžiu.

*Slowly fades into a flashback*

Taigi, 2012 metų vasara. Tą vasarą aš išvykau dviems mėniasiams į užsienį, tačiau labai norėjau sudalyvauti manga konkurse (dalyvavau kasmet nuo 2009 metų). Prie mangos sėdėjau ilgai, tačiau nupiešt fiziškai pajėgdavau ne daugiau pusantro puslapio per dieną (taip pat piešiau tik pieštuku, nes suinkint nebūčiau spėjus). Aš dirbau visą mėnesį, tris kartus net teko piešti kiaurą naktį. Nesu profesionalus mangaka, todėl man teko įdėti ypatingai daug pastangų, kad pasiekčiau tokį rezultatą, kokio norėjau. Rezultate, netekau mėnesio atostogų, nes dėl tos mangos beveik neišėjau iš namų. Pati kalta, sakytum. Ir tai tiesa. HOWEVER.

Esmė tame, jog aš norėjau piešti iš anksto, tačiau vis atidėliojau. Jei būčiau nupiešus iš anksto, aš būčiau 1) vis vien piešus istoriją, specialiai Now Japanui; 2) piešus mėnesį, o gal ir ilgiau (aš vos spėjau per tą mėnesį, man teko labai paskubėt ant pabaigos).

Tad pasakyk man, prie ko čia lygios teisės (kai jos ir taip lygios)? Ir kaip aš būčiau spėjus šiemet? Turėk omeny, jog be piešimo reikia dar sukurti scenarijų, veikėjų dizainus. VISKO kartu per mėnesį nepadaryčiau. Aš asmeniškai kūriau pačią istoriją beveik metus, tobulinau scenarijų, veikėjus, nupiešiau žemėlapį, paresearchinau porą fizikos konceptų, sukūriau dvi rašto sistemas ir truputį fikcinės kalbos. Mėnuo išėjo grynai piešimui.

Dar minčių pamąstymui:
                  1) kuriant bet kokį komiksą (nesvarbu manga ar vakarietišką), reikia ne tik sukurt ir nupiešt istoriją, bet ir nusipiešt sau kadruotę (kurią aš piešiau PRIEŠ tą mėnesį pačios mangos piešimo).
                  2) dar nesu girdėjus apie komikso/mangos konkursą, kuriam būtų duotas mėnuo. Vėlgi, aš nežinau tavo asmeninės patirties šioje srityje, bet jei teigi, kad mėnesio pakanka, akivaizdu, kad patirties ne per daug....
                  3) iš principo, mangą nupiešt galima ir per tris dienas, bet nesant profu, iškart kyla klausimas, kokia gi bus kokybė.
                  4) gal dar cosplėjeriams nori pasakyti, jog kostiumus pasiųtų per mėnesį? Dauguma jų ruošiasi iš anksto, bet ar tai, kaip tu sakai, nekliudo "lygioms galimybėms"?

Visas Now Japan konkursų patrauklumas buvo tame, jog tu turėjai metus pasiruošti. Be abejo, nuomonės gali skirtis. Aš manau laiko reikia, tu manai, jog ne. Tu turi teisę į nuomonę ir tavo nuomonė yra lygiai tokia pat svari kaip ir mano. TAČIAU, tik todėl, kad tu nematai problemos, nereiškia, kad jos nėra. Supranti, tai yra klasikinis selfish thinking pavyzdys. Visi mes skirtingai suvokiam koks turi būti konkursas, bet tu negali neigti, jog šie staigūs (ir beprotiškai neracionalūs, aš net drįsčiau sakyti vaikiški) pokyčiai sukėlė kažkam nepatogumų.

MORALAS: MANGAI MĖNESIO PER MAŽAI! ŽMONĖS TURI TEISĘ RUOŠTIS IŠ ANKSTO, JEI VĖLIAU NEGALĖS! "ANTAUSIS" SKELTAS TIEMS, KAS PASIRUOŠĖ IŠ ANKSTO.

Comment

• Bardakas
                    Žmogus Ne

• 2005 09 22
                    • 1462

Autorius Liadan
                    *Miau* *Miau* *Miau* Aš piktas ant pasaulio katinas. Nemėgstu naujovių ir siurprizų.
                    Sakai, kad visas šitas reikalas vaikiškas ir savanaudiškas, kai pati iškeli į priekį problemą, kuri atitinka tik tavo ir dar kelių atsidavusių konkursų entuziastų poreikius. Na, nupiešei mangą, stengeisi, good for you. Laikyk tą mangą kitiems konkursams, gal kitų šalių festivaliams ar pan. O jei nori dalyvauti šitame konkurse tai ir ruoškis jam kaip visi kiti kurie pamatė tokias taisykles ir sąlygas kokios jos yra. Ar tu ir dar keli "išrinktieji" jaučiatės ypatingesni už visą kitą šutvę žmonių kurie pirmą kartą mato šiuos konkursus ir sau galvoja "O, fainai, NowJapan daro tokio tipo piešimo konkursą, reiktų sudalyvauti"? Skųstis nėra ko, NowJapanas net cosplay konkursų taisykles nuolat keisdavo, bet tai tikrai nesulyginama su piešimo konkursais, kurie yra tik dalis viso renginio, kai cosplay visuomet buvo bazinis pagrindas renginiui, tad palyginimas visai netikęs. Dėl fan art'o tai čia net nėra kur toliau tęsti kalbos, nes mano nuomone yra tikras išpindėjimas sakyt, kad mėnesio tam neužtenka. Dėl mangos tai kiekvienam savi niuansai. Ar darai kaip profas ar kaip išmanai, tavo reikalas, nes į mangos konkursą nuolat patenka įvairių darbų ir nė karto nemačiau, kad būtų tikrai nuo/iki padaryta taip kaip mangakos daro. ano praeitam poste paskaičiuotas laikas mangos kūrimui priderintas pagal tai net jei dirbi pilnu etatu pilną darbo dieną. O toliau kaip skirstai savo laisvą laiką - tavo reikalas (ar pieši doujinshi, ar eisi gert alų prie upės). Moralas toks - jei galvoji, kad iššvaistei laiką kūrybai ir viską darai tik dėl konkursų ir prizų, tai toks iš tavęs ir kūrėjas. Nežinau visų jūsų animešnikų kūrybos filosofijos, bet net jei tai ką padarei galvoji, kad buvo tik laiko švaistymas, tai reiktų susimąstyt ar gerai dirbi. Žiūrėk, gal kitąmet dar net bus paskirtos temos kiekvienai kategorijai, tai kokį skandalą tada kelsit?
                    Maybe on Earth, Maybe in the Future
                    sigpic
                    Kurokawa idėjinis lyderis
                    Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• sylvanies
                      Naujokas

• 2013 02 12
                      • 18

Dauguma sutiks, kad mangai mėnesio per mažai (nebent esi pro mangaka, tuomet dalis darbų darosi tuo pačiu užsivedimu. arba pakrypimas į genijaus pusę, kai iš karto inkini sugalvotą idėją, praleisdamas visą kitą vargą). O kuo čia dėta crossplay-fanArt sekcija? 1 a4 formato lapas nelygus minimum 8 puslapiams. Doujinshi tema yra susijusi labiau su manga.

Na, o jeigu norima pasiskųsti, kad kažkas galimai gavo headstartą (aka korupcija danguje, kai pažįstami žino, kokios temos bus konkursuose pusę metų iki jų, o gal net jų pačių darbų pritempimas iki temų), tai tuomet taip ir reikėtų sakyti (tegyvuoja konspiracija!)

Comment

• Liadan
                        Narys

• 2012 04 24
                        • 46

Miau miau miau? Rimtai? Žmonės šiais laikais nemoka vesti civilizuoto debato...

Į visus tavo išvardintus argumentus dar kartą kartoju: kasmetinis renginys, daug kas jo tikisi, jam ruošiasi kaip kas gali. Naujokai taip pat gali apie jį išgirsti iš ansksto. Tu vis pabrėži kažkokią "lygybę", kurios normaliai neargumentuoji.

Taipogi, tokių drastiškų pasikeitimų dar nebuvo, jie, mano nuomone, nesąžiningi konkurso dalyvių atžvilgiu. Toliau, tik todėl, kad tu nematai problemos, nereiškia, kad jos nėra. Tu dabar mėtaisi filosofavimu, su labai dideliu "o gal" prieskoniu, o aš bandau prieiti prie problemos iš praktiškos pusės.

Mano nuomonės išsakymo tikslas yra labaikonkretus - pamąstymai kitiems metams. Aš jau tai minėjau, bet galiu pakartoti: nesakau daryti visko pagal mane, mano tikslas yra iškelti problemą į paviršių bendram aptarimui. Organizatoriai kitais metais gali padaryti apklausą, ką žmonės mano apie konkursus.

Dėl kosplėjaus pakeitimų, patys esminiai konkursai niekada nebuvo pakeisti. Fanart ir manga buvo esminiai piešimo konkursai.

Ateičiai, kad mažiau miauksėtum: JEI YRA BENT KELI ŽMONĖS, KURIEMS PAKEITIMAI SUKĖLĖ NEPATOGUMŲ, REIŠKIA PROBLEMA YRA. Užsirašyk ant lapuko, prisiklijuok ant šaldytuvo. Gali išmokt mintinai, girdėjau mokymasis mintinai lavina atmintį.

Comment

• Liadan
                          Narys

• 2012 04 24
                          • 46

Autorius sylvanies
                          Dauguma sutiks, kad mangai mėnesio per mažai (nebent esi pro mangaka, tuomet dalis darbų darosi tuo pačiu užsivedimu. arba pakrypimas į genijaus pusę, kai iš karto inkini sugalvotą idėją, praleisdamas visą kitą vargą). O kuo čia dėta crossplay-fanArt sekcija? 1 a4 formato lapas nelygus minimum 8 puslapiams. Doujinshi tema yra susijusi labiau su manga.

Na, o jeigu norima pasiskųsti, kad kažkas galimai gavo headstartą (aka korupcija danguje, kai pažįstami žino, kokios temos bus konkursuose pusę metų iki jų, o gal net jų pačių darbų pritempimas iki temų), tai tuomet taip ir reikėtų sakyti (tegyvuoja konspiracija!)
                          Labai taikliai pastėbėta. Taip pat norėčiau pridurti, jog dauguma populiarių mangakų turi krūvas asistentų, tad jų mangos piešiamos dar greičiau.

Comment

• spacefox
                            B-J Inc.

• 2006 05 14
                            • 77

Autorius Liadan
                            Labai taikliai pastėbėta. Taip pat norėčiau pridurti, jog dauguma populiarių mangakų turi krūvas asistentų, tad jų mangos piešiamos dar greičiau.

Daugelis populiarių mangakų turi nupiešti 19-25 psl per mažiau nei savaitę, nes pvz. weekly jump'as išeina kas sav. ir reikia priskaičiuoti publishingą ir editingą - todėl geriausių atveju per 75% savaitės, o ne 8 psl per mėnesį. Beto kas jums trukdo kolaboruotis su draugais - va ir turėsit savo asistentus ))
                            IN DUCT TAPE I TRUST

Comment

• Liadan
                              Narys

• 2012 04 24
                              • 46

Autorius spacefox
                              Daugelis populiarių mangakų turi nupiešti 19-25 psl per mažiau nei savaitę, nes pvz. weekly jump'as išeina kas sav. ir reikia priskaičiuoti publishingą ir editingą - todėl geriausių atveju per 75% savaitės, o ne 8 psl per mėnesį. Beto kas jums trukdo kolaboruotis su draugais - va ir turėsit savo asistentus ))
                              Mangakos turi armiją asistentų, o kolaboruotis su draugais ne visiems išeina, dėl pačių įvairiausių priežasčių. Taip pat, beveik visi profai piešia iš anskto - mangakos IR komiksų artistai. Jei jie pietų ant bumo, tai būtų per didelė rizika, kad kažkas nepavyks ir chapteris laiku neišeis.

Bottom line: mėnesio per mažai, kaip į tai bežiūrėtum. Aš nesuprantu, kaip jums tai nedaeina...
                              Paskutinis pakeitimas nuo Liadan; 2013-09-16, 13:18.

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                                • 998

Autorius Liadan
                                Aš nesuprantu, kaip jums tai nedaeina...
                                O aš nesuprantu, kaip tau nedaeina, kad jeigu nori, jog į tavo kritiką žiūrėtų rimtai, ją reikia išsakyti argumentuotai ir civilizuotai, o ne rėžti "skėlėt dabar visiems antausį" ir argumentus pradėti arogantiškai spjaudyti tik po to, kai kažkas kitas užvedė su tavim diskusiją.
                                Urameshi, Iemon-dono!

Comment

Working...