nowJapan 2012 atsiliepimai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Futari
    AZ rėmėjas



    • 2007 01 07
    • 1094

    #46
    Na, pagaliau ir Lady in Red regeneravo iki tiek, kad gali parašyti savo atsiliepimą apie renginį!
    Šis cosplay sezonas, nevyniojant į vatą, man buvo labai alinantis, sunkus ir skausmingas. Daug bemiegių naktų, daug adatų lindimo į pirštą bukuoju galu, neturėjimo kada valgyt ir kitokių baisybių... ir visa tai tam, kad didingai vasaros gale įžengčiau į kasmet laukiamą Japonijos kultūros festivalį! Kuris šiemet, nepaisant (tikiuos ne nepataisomai) sugadintos sveikatos, beje, paliko daug puikių prisiminimų!
    Apie viską po truputį:

    Patalpos. Neįsivaizdavau, kad Kongresuose dar yra tiek erdvės, kurią galima taip šauniai ir protingai išnaudoti! Nauja menininkų alėjos pozicija - pasaka. Tik šiltoka ten buvo sakyčiau.
    Paskaitos. Oi, dar prieš vykdama į renginį jau buvau susižymėjus, "eisiu čia, tada eisiu ten" ... ir galiausiai, nuėjau niekur. Shame on me, nes paskaitos traukė vien iš pavadinimų. Bet man, visą vasarą pranolaifinusiai, staiga labiau parūpo pasibendrauti su kiekvienu seniai matytu draugu. Taigi, nebuvau nei sushio paskaitėlėje, nei aziotažą sukėlusioje yaoi, nors ten manęs taip smarkiai ir netraukė. Šeštadienį praleidau bendraudama ir sėdėdama meno alėjos konkursuose, kur kaip visada nieko neišplėšiau. Gal reiktų man liautis ten dalyvavus ir nustot įsivaizduot kad aš moku piešt (bet vis tiek man mano chibis patiko). Užtat vakarop, kai jau maniau basta, viskas, veikla baigta, mano kelyje pasitaikė švedas teisėjas, tas su badass GoW kostiumu. Jis mane labai gražiai pakvietė užsukt į jo vedamą paskaitą, na tą apie šarvus iš Domestos pakelio. Nuėjau, ir tiesą sakant nepasigailėjau! Nebūčiau pamanius, kad toks cosplayeris daro kostiumus iš kinderių shell'ų, majonezo dangtelių, kartono ir EVA'os O____O buvau nuoširdžiai sužavėta, net išmokau šio to naujo (nors ir vargu ar bus greitu metu kur pritaikyti)
    Savanoriai, su Dainium priešaky. kaip. jie. man. šiemet. visi. patiko. Tokie nuotaikingi, paslaugūs, besišypsantys, faini, gero žodžio negailintys: "žinai, kuo man tavo kostiumas patinka? Jis labai kokybiškai atrodo." "Tai kad nieko čia kokybiško... paprasčiausia medvilnė..." "Jo, jo, o čia paprasčiausia dirbtinė oda... ech tu, eikš tiktai, fotkinamės". Arba Dainiaus: "Tu jau pasirodei? Jaučiu osum buvo" - atleidžiu už praleistą savo šou
    Prie to paties, požiūris į cosplayerius. Šiemet buvau maloniai nustebinta, kaip žymiai pakilome festivalio personalo akyse. O tas cosplayerių kambariukas su vandeniu ir remonto staliuku tai tiesiog expensive luxury , už kurią sakau labai ačiū. Net jeigu asmeniškai savojo kostiumo remontuoti ir neprireikė (kas man truputį neįtikėtina), bet vandenukas tai buvo išsigelbėjimas, nes paltas ir odiniai batai vasarą - nešiojama sauna
    Kostiumų kokybė. Asmeniškai, per daug nesidžiaugiau tuo poreikiu parodyti kostiumų progress shotus. Ir tas laukimas, priims ar ne, šiek tiek gniuždantis; bet kai gavau teigiamą atsakymą, pasidarė tikrai gera! Nežinau, kas įtakojo tą kokybės šuolį, bet šiemet kostiumai tikrai šaunūs, dar šaunesni negu pernai. Tobulėja mūsų bendruomenė, nebedaug trūksta, į prancūzus galėsim lygiuotis kaip kaži ką pasirodymų tiesą sakant dar nemačiau (tik Masterius), jų nekomentuosiu, nes ne kiekvienam iš mūsų, kad ir kokie kruopštūs nageliai būtų, lemta būti geru scenos atlikėju *šitoj vietoj stalaktitas ir į savo daržą*. Faktas kad kiekvienas stengiasi kaip išgali, ir už tai nusipelno jie pagyrimo.
    Meistrų kategorija: po šių metų supratau, kad gyvenime į Meistrų kategoriją nebesirašysiu. Tiesiog niekada gyvenime neprisikasiu prie tokių lygių. Tai, ką šiemet ten išvydom... wow. Tiesiog wow. Išskyrus kelias ponių gijinkas, bet apart to - be žodžių. Can this get any more awesome? If it can, it's above my comprehension.
    Yukari su Airiu. Jūs matėt tas fotografijas, mielieji? Ir buvo dar mintis šiems žmonėms neduoti akreditacijos? Gerai, kad situacija buvo laiku ištaisyta. Užtat dabar turėsim kuo festivalį reprezentuoti aukštai iškeltom nosim. Long live [C:C:C]!! Ačiū už galimybę būti dalimi video, ačiū už visas gražias mano kostiumo nuotraukas.
    Draugai. Jeigu ne jie, į sceną nebūčiau išėjus. Tiesiog būčiau samoningai neatėjus į repeticiją ir buvus diskvalifikuota. Nes taip jau gavosi, kad kad ir kiek savęs aukojau kostiumui, vis dėlto paskutinę naktį sėdėjau prie vieno iš batų, kurio nespėjau pabaigti. Jeigu ne Milda, Monika, Aurimas, Mantas ir Karina, tikrai nebūčiau spėjus pasidaryti visų diržų komplektų. Kur dar Eglė su Doviu, kurie po repeticijos kantriai man tuos diržiukus prisiuvo. Šiais metais kaip niekad supratau, kokių nuostabių draugų turiu. Juk jie galėjo sakyti "tavo problemos, tu ir tvarkykis, traukinys, atsiprašant, ***ančių nelaukia" bet jie to nepadarė. Esu skolinga visiems jums šokoladą arba einam prie progos Kaune į kokį sušio barą. Ir dar kartą ačiū, kad nepalikot kai man jūsų reikėjo labiausiai.
    Apie savo savijautą ir kostiumą. Ačiū visiems tiems, kurie plojo per petį ir sakė "afigienai padirbėta, mergyt, keep up the good work, šiemet tau tikrai pasiseks" ačiū Semashkei, kuriai visgi neteko manęs primušti, nes kaip matei, pradinukų nenurungiau Agotai, kuri vaikščiodama po Kongresus eidama pro mus vis replikavo, "tai dar jūs tuos batus siuvat? tai kada pabaigsit?" nejaučiu jokio priešiškumo, well, ji teisi: turėjau atsakingiau planuoti reikalą ir turėti viską padarytą anksčiau... bet išėjo kaip išėjo... (tiksliau, kaip visada) Nepaisant visko, šiemet savo darbu esu tikrai patenkinta: sugebėjau pasiūt pusiau odinį kostiumą, kuris beveik jokios žalos nepatyrė, nors bėgiojau, šokinėjau, šokau ir ko tik su juo nedariau. Ypač didžiuojuosi batais: negalvojau, kad bus įmanoma išplėšt tokį mobilumą, dar skaityk pirmą kartą darant tokį rimtą modelį ir dar iš odos. Netobulas mano kūrinys šiemet buvo, hence the reason of going to First Glory, bet galvoju, na gal bent jau savo lygio tarpe pavyks dėl trečios vietos ant scenos užlipti. Deja, supratau, kad net ir Pirmoje šlovėje vietos man nėra. Tiesiog nesu aš pakankamai wow, kad sužavėčiau komisijas, plius dar mėgstu savo kostiumus creativetwistinti... O galiausiai, kaip kažkas čia sakė: jeigu "norint laimėti, reikia būti iš populiaraus source'o" tai jau geriau negausiu nieko, negu cosplayinsiu tai kas manęs nedomina, bet yra populiaru.
    Renginio nevėlavimas: šiemetinis sutilpimas į grafiką buvo tobulas. Renginys prabėgo tiesiog nepastebimai, idealiai... O____O
    Teisėjai: na, maniau, šiemet lempos baigsis. Atsiviliojom Animatsurio rusaitę, kūrybingą švedą, kuris netgi žino, ką reiškia ant scenos susimauti geriau negu kas kitas, turėjom latvių ir lietuvių ir netgi japonų komisijoje. Va, pasakiau sau, šiemet tai turėsim pagaliau adekvačius rezultatus dėl kurių niekas nebus nepatenkintas! ...o gavosi kaip visada. Kaip kažkas gerai apibūdino Feisbuke "teisėjai lyg moters ilgą laiką neturėję" (iš to nuoširdžiai juokiausi, nes buvo tiesos). Nieko nesakau, Jade pasirodė gerai, buvo gerai padaryta, turėjo idealų kūną, bet tai kas čia, cosplay ar "pasirangykime prieš teisėjus ir awww yeah, mano lazda šviečia, maaaatot koks craftmanshipas? Tikiuosi jums patinka nes jeigu ne galiu štai dar tokiu kampu pasikreipti, happy drooling"? Plius, už kokius nuopelnus prisistatymas beveik dvi minutės, kai rest of the humanity gauna 45s? Merginos, nuo šiol 350 dienų praleidžiame tobulindamos figūrą, o per likusias kelias siuvamės kostiumą, nes kitaip cosplayuje mes niekam nebūsime įdomios... Iš tikrųjų tai į šitą temą nebesigilinkime, nes debatas čia būtų begalinis. Trumpai tariant, džiaugiuosi už tuos kurie išplėšė pergales, smagu dėl Agotos, Chell, man patiko tavo batų dizainas ir *draugiškai erzina* "klak klak klak"~
    Giedriau, o su tavimi kas darosi? Kodėl teko renginio metu iš jaunesnių cosplayerių girdėti "Giedrius mano propsus išvadino girliandom, mane šiaip išpeikė, mane taip sukritikavo". Teisėjo garbę sunku užtarnauti, o jos suteršimo klausimu jau varai profesionaliai... Net per švedo paskaitą buvo replikų, aišku gal bičas labai nepaėmė į galvą, bet na tiesiog yra tam tikras etiketas ir elgeisi negražiai...

    All in all, buvo smagu. Festivalis žaibiškai tobulėja, pasiūlo vis daugiau veiklos ir atrakcijų (labai gaila dėl purikuros, kurios deja šiemet nebuvo vis dėlto), dalyviai vis šaunesni, kruopštesni ir visu kuo fainesni. Sėkmės cosplayeriams, kantrybės ir didžiausio pasisekimo tolesnėje cosplay karjeroje. Ačiū organizatoriams ir savanoriams, kad negailit laiko ir pastangų organizuoti šį renginį. It was really fun being part of it all for those years.
    Paskutinis pakeitimas nuo Futari; 2012-08-22, 14:22.

    Comment

    • Dark-Tarou
      I'm a woman on a mission


      • 2008 07 14
      • 486

      #47
      Autorius Integra
      *kur dingo Jinhwa????
      Gaila tik, kad dvi merginos šokusios 2ne1 Im the best liko neapdovanotos, energingesnio šokio šiame renginyje nesu mačius. .
      Na va, štai ir sugriuvo paskutinės viltys dėl teisingumo teisėjų atžvilgiu šiame festivalyje (don't mind me for being over dramatic), aišku, kiekvieno savas skonis, bet techniškai žiūrint tik šis šokis buvo vertas dėmesio. Per šį renginį šokusios grupės atrodė tokios apsnūdusios :/ I am dissapoint.
      /// http://dark-tarou.mybrute.com

      Comment

      • Squalleh
        .MØNSOON.



        • 2009 01 12
        • 1892

        #48
        Žinot ką? Kad nebūtų daugiau varymo ant teisėjų ir kad viskas būtų aišku, bei matoma, organizatoriai, padarykit lenteles su pažymiais. Ir pasodinkit žmogų, kuris iškart pasakys vidurkį už pasirodymą. Palengvinsit visiems, bei sau gyvenimą.

        Comment

        • Wishmaster
          KOI team founder


          • 2008 07 18
          • 411

          #49
          Užims per daug laiko, turint omeny kad kiekvienas teisėjas rašo tris pažymius. Jei darysim taip, tai kitais metais bus ne 87 pasirodimai, o 40. Who's up for tolimesnį cosplay karpimą?
          Of all the things I've lost - I miss my mind the most
          All bannanas in the world - unite!!!

          Comment

          • Dulcinea
            the Changer of Ways

            • 2011 08 03
            • 112

            #50
            Autorius Wishmaster
            Užims per daug laiko, turint omeny kad kiekvienas teisėjas rašo tris pažymius. Jei darysim taip, tai kitais metais bus ne 87 pasirodimai, o 40. Who's up for tolimesnį cosplay karpimą?
            O gal tiesiog padarykit daugiau vertinimo kriteriju, ir nereikia tokiu kaip "teisejo nuomone", VISKAS yra teisejo nuomone. Nuomone apie kostiuma, nuomone apie panasuma, ir nuomone apskritai? As uz tai, kad butu: pasirodymas, kokybe, sudetingumas, panashumas - visa tai vertinama atskirai, ir vedamas vidurkis. Lenteles visai nebutinos, nemanau, kad kas nors nepasitiki ten kazkuo ar ka, tiesiog nevisai taikliai parinkti vertinimo kriterijai

            Siame NJ pasirodymas tarsi nebuvo vertinamas, bet butent jis padare dideli ispudi dauguma atveju - tai tegul jis buna atskirai vertinamas kaip kriterijus. Pavyzdys: ateina tankas ir tiesiog stovi, nes nepajuda, bet yra didelis ir ispudingas - tai ok jis gauna 2 uz pasirodyma, bet gal 10 uz sudetinguma, o priejus pamatai kad ish jo shiukshles kysho, tuomet galbut tik 5 uz kokybe, bet visgi 8 uz panashuma? O kai ateina panele mokykline uniforma ir idealiai pasirodo, gauna 10 uz pasirodyma, 9 uz kokybe, bet galbut tik 3 uz sudetinguma, taciau nemazai (arba mazai, cia ash tik kuriu situacija) uz panashuma? Manau minti suprantat.
            Paskutinis pakeitimas nuo Dulcinea; 2012-08-22, 16:47.

            Comment

            • Claw.
              WhatIdoIzaSecret

              • 2010 08 08
              • 37

              #51
              DABAR AS PAKALBESIU DEL SVIESU ANT SCENOS. Kas nezinote sviesas junginejo vienas vaikinas, o vienam ispildyti 80 zmoniu prasimus yra nelengva, ypac tu kurie kazka buvo dar blogai prasimuose parase, ar dar geriau, taresi su juo zodziu per repeticija, as pvz tokiu prasimu neatsiminciau ir jums nereikia perdaug noreti. Buvau as ta vaikina susitikus per pati rengini pakalbeti, matesi kad pats zmogus irgi kaip siek tiek pasimetes, tad nereikia cia jau taip ant jo pykti.
              Kitas dalykas, ko jus skundziates del to kas eina i meistrus, o kas ne, nu koks jums skirtumas, nori ir eina, cia jau ju pasirinkimo laisve, o jei jums jau taip neidomu, galite akytes ir ausytes uzsikimsti ir uzsidengti, bet niekam tai nerupes.
              Visi tik skustis moka matau, o zmogiskumo aspektais susimastyti niekas nenorite, mano nuomone nebuvo viskas taip blogai kaip cia daug kas sneka, mano pasirodima irgi man pagadino fotografai su blicais, bet ka as jiems padarysiu, REIKIA TOKIUS DALYKUS NUMATYTI IS ANKSTO, NES TAIP BUNA KEKVIENAIS METAIS, todel tuom ir nesiskundziu.

              Comment

              • Vampire Kitteh
                Rašytojas

                • 2010 08 25
                • 222

                #52
                Autorius Claw.
                ko jus skundziates del to kas eina i meistrus, o kas ne, nu koks jums skirtumas, nori ir eina, cia jau ju pasirinkimo laisve,
                Tai vat kad ne visai taip yra.. Latviai į meistrus eina privalomai - nesvarbu ar nori jie to ar ne

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  #53
                  Spoileris:
                  Autorius Dulcinea
                  O gal tiesiog padarykit daugiau vertinimo kriteriju, ir nereikia tokiu kaip "teisejo nuomone", VISKAS yra teisejo nuomone. Nuomone apie kostiuma, nuomone apie pasirodyma, ir nuomone apskritai? As uz tai, kad butu: pasirodymas, kokybe, sudetingumas, panashumas - visa tai vertinama atskirai, ir vedamas vidurkis. Lenteles visai nebutinos, nemanau, kad kas nors nepasitiki ten kazkuo ar ka, tiesiog nevisai taikliai parinkti vertinimo kriterijai

                  Siame NJ pasirodymas tarsi nebuvo vertinamas, bet butent jis padare dideli ispudi dauguma atveju - tai tegul jis buna atskirai vertinamas kaip kriterijus. Pavyzdys: ateina tankas ir tiesiog stovi, nes nepajuda, bet yra didelis ir ispudingas - tai ok jis gauna 2 uz pasirodyma, bet gal 10 uz sudetinguma, o priejus pamatai kad ish jo shiukshles kysho, tuomet galbut tik 5 uz kokybe, bet visgi 8 uz panashuma? O kai ateina panele mokykline uniforma ir idealiai pasirodo, gauna 10 uz pasirodyma, 9 uz kokybe, bet galbut tik 3 uz sudetinguma, taciau nemazai (arba mazai, cia ash tik kuriu situacija) uz panashuma? Manau minti suprantat.


                  Nemačiau teisėjavimo ir nugalėtojų paskelbimo, tačiau tai, ką sako Dulcinea turi tam tikros racijos. Žinoma, kad kuo objektyvesnis (vieno teisėjo) vertinimas gautųsi, reikalinga platesnė vertinimų skalė-lentelė. Klausimas tik kaip greitai ir teisingai teisėjas sugebės vieną cosplayer'į scenoje įvertinti per 1min, jei jam reikės užpildyti 5-10vertinimo grafų?

                  - Galima tarkim įvesti į teisėjavimą atskiras teisėjų grupes (pvz po 3vnt), kur viena teisėjų grupė vertins tik kostiumą/kostiumo sudėtingumą/kokybę ir pan., kita teisėjų grupė vertins tik cosplayer'io sceninį meistriškumą/artistiškumą/įtaigumą ir pan., dar kita grupė teisėjų vertins choreografiją ir pan.
                  - Galima kiekvieną teisėjų grupę susodinti atskirai prie jiems skirto staliuko, galima kiekvienos "kategorijos" teisėjus maišyti taip, kad prie vieno staliuko susėstų visų "kategorijų" po vieną vienos "kategorijos" teisėją;
                  - Taip galima pakankamai objektyviai įvertinti kiekvieną cosplayer'į. Daugiau akių - daugiau visko pamatys. Tačiau tada pačių teisėjų-vertintojų gaunasi pakankamai daug....
                  - Galima tada padaryti, kad tik vienas teisėjas vertins kažką vieną konkretaus (pvz. kostiumą), kitas teisėjas - kažką kitą (pvz. pasirodymą), trečias - tik įtaigumą ir t.t.
                  - Ir patys teisėjai galėtų būti savo srities profesionalai: jei vertins pasirodymo choreografiją, tai teisėjas būtų choreografijos specialistas, jei vertins dalyvio aktorinį, tai teisėjas - vaidybos specas, jei vertins kostiumą, tai teisėjas turėtų būti geras dizaineris, šios srities specialistas, jei vertins dalyvio "meniškumą", tai vertintojas turėtų būti tikras menininkas ir t.t.

                  - Kaip pasiūlymas galėtų būti visus teisėjų vertinimus (vertinimų lenteles) patalpinti internete (kažkas panašaus į rezultatų iškabinimą skelbimų lentose stojantiesiems į aukštasias). Manau kiekvienam cosplayer'iui įdomu sužinoti kokiais balais jį įvertino tas ar kitas teisėjas ir kaip buvo vertinti kiti jo kolegos cosplayer'iai, kokioje vertinimų reitingų vietoje pagal bendrus balus jis atsidūrė. Taip cosplayr'is sužinotų savo stipriasias ir silnasias pasirodymo vietas kas jam padėtų dar geriau pasiruošti kitamet.
                  Reikalingas dialogas, grįžtamasis ryšys tarp vertintojo ir vertinamojo.

                  - Galima vertinti cosplayer'ius per kelis atrankos etapus (per kiekvieną etapą praleisti pro vis siauresnį atrankos sietelį).
                  - Tarkim pirmas etapas, kai teisėjai visus vertina balais ir pasibaigus tam etapui paskelbiami tie, kurie patenka į tolesnę atrankos kovą - finalą. Taip galima išlaikyti intrigą. Tada klausimas kaip tai daryti: ar viską praleisti per 1dieną, ar kovą-cosplay šou padalinti į 2 dienas? tai t.p. pakankamai svarbu
                  - Galima iš dalyvių reikalauti, kad jie paruoštų kievienas po 2 pristatymus: 1as trumpesnis (pvz.1-1.5min) - I'am atrankos etapui, ir 2as ilgesnis (2-3min) - finalui, jei ten jis patenka.
                  - Patį teisėjavimą finale t.p. galima paversti šou (kaip daroma komercinių TV komercinių konkursinių programų (kaip 'kviečiu šokti", "america got tallents" ir pan.) eigoje.
                  - Galima apsieiti ir be teisėjų komentarų ir tyliai dar kartą įvertinus finalininką surašyti vertinimo balus;
                  - Galima paprašyti dalyvių ką nors papildomai atlikti-suvaidinti-improvizuoti, taip patikrinant jo meninius/artistinius sugebėjimus, sugebėjimą įsijausti į savo kostiumą-vaidmenį;
                  - Galima paprašyti kad cosplayer'is pakomentuotų savo kostiumą, jei kokiam komisijos nariui kilo kokių tai klausimų;
                  - Galima daug ko sugalvoti, bet tam reikia (teisėjams ir organizatoriams) rengtis iš anksto, pragalvoti įvairias vertinimo schemas-sistemas, kaip pravesti teisėjavimą, ar daryti iš to šou ar ne ir t.t. Reikalinga vertinimo-teisėjavimo tam tikra strategija . Jei tai šou, tai, manau svarbūs Vedėjo-Teisėjo, Teisėjo-Dalyvio, Vedėjo-Dalyvio-Teisėjo dialogai. Turi būti pragalvota iš anksto kokia struktūra vyks finalininkų vertinimas ir aplamai pats šou..
                  -...nes dažnas cosplayer'is įdeda tikrai daug laiko, jėgų ir lėšų kad pagamintų gražų, originalų, kokybišką kostiumą; tad ir norėtusi, kad jis visuotinio, sceninio dėmesio gautų daugiau, nei tą vieną pasirodymo minutę.
                  Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2012-08-22, 19:00. Priežastis: papildymas

                  Comment

                  • Sasumika
                    Naujokas
                    • 2012 08 22
                    • 7

                    #54
                    Na ką, nepavyko atgaivinti senojo AZ acc, tai rašau su nauju.
                    Šis NowJapan renginys buvo man pirmasis, tad žinoma, tam tikrų atsiliepimų turiu ir aš.


                    Manau gal pradėsiu su man labiausiai aktualia tema, ypač todėl, kad apie tai dar niekas nerašė.
                    Piešinių konkursas. OH.GOD.WHY.
                    ALIO organizatoriai, metai eina, gal jūs pagaliau padarykit ATSKIRAS KATEGORIJAS traditional art ir digital art? Kas per briedas vertinti piešinius per PC ekraną traditional vs digital? Ir dar guašu, akvarele ar wtw pieštus ir skenuotus? Tą sužinojus aš buvau, švelniai tariant, šokiruota. Mano OC buvo vienoje vietoje buvo pieštas akvarele, o nuo akvarelės popierius kartais susibanguoja. REALIAI to nesimato, o va tik pabandyk skenuoti, susibjauroja kone visas vaizdas, krenta vizuali kokybė, which is so sad...Skaudu siųsti tokius darbus, kurie ekrane atrodo nekaip. Manau tas pats yra ir kompiuteriu nupieštiems darbams. Atspausdinti jie dažniausiai atrodo nekažką. Ir putojuosi aš ne šiaip. Menų alėjoje, kur sedėjo visi piešiantys ir demonstruojantys savo sugebėjimus dailininkai - vienos merginos darbai piešti ranka ir kompiuteriu YPATINGAI skyrėsi. Tikrai nebūtum pagalvojęs, kad tai vieno žmogaus piešti darbai. Ir tai buvo ne vien JOS darbai, o praktiškai visų, kurie turėjo maišytų traditional ir digital piešinių. Tai va, nežinau kaip jaučiasi kiti konkursų dalyviai, bet manau tai yra problema, kad traditional ir digital art yra laikomi lygiaverčiais. Atimkit PS ir planšetus, pažiūrėsim ką jie tada gali padaryti be tam tikrų efektų ir layer'ių. Aš nieku gyvu nesu PRIEŠ pc pieštus darbus, tiesiog traditional ir digital art NĖRA lygiaverčiai ir nieku gyvu negali stovėti vienoje eilėje.

                    P.S. Kiek pasipiktinau ir Paperchild nuotraukomis. Dvi nuotraukos buvo nemažai koreguotos ir su efektais, ypač "mergina su plaukais-makaronais". Instagram įtaka or smthn? Aš taisyklėse nemačiau, kad būtų parašyta, jog nuotraukas leidžiama "pa'pimp'int". Pernykščiuose konkursuose buvo prašyta iki kokiose ribose galima redaguoti nuotraukas ir daugiausia, ką buvo galima padaryti, tai sureguliuoti ryškumą, kontrastą ir pan, o ne praktiškai pakeisti kone visą spalvų gamą...
                    ***
                    Aside from that...
                    Pirmą dieną buvo tikrai smagu lakstyti ir žiūrėti kas kur ten yra, ką visi veikia. Šiaip maniau man bus viskas taip nauja, neturėsiu net tiek laiko visur pabūti. But boy, pasidarė nuobodu. Matyt muzikos trūkumas ar ką, tiesiog atmosfera buvo kaip turguje ir tokia meh. Bet paskaitos man labai patiko :3
                    Antrosios dienos LABAI laukiau, na ir trumpai tariant, VISKAS buvo nuostabu! Tik susiparinau pamačius SUMO ringą antrą dieną..Kai buvau su kostiumiu.DAMNIT. O scenos nindzės pačios pačiausios!!! Va, o dėl vertinimo kriterijų masteriuose ir pirmoje šlovėje aš irgi likau daug ko nesupratusi ir na, nepritarianti. Taip pat šokiai ant scenų..NU TRAGEDIJA. Daina po dainos ta pati, pažiūrėt nėr į ką. Ir muzikos kokybė kažkodėl nevykusi. Tik dvi merginos šokusios pagal 2ne1 buvo antiek energingos, kad opapa ir tos dar šokusios pagal girls generation, na ir kas be ko vaikinas - superb. Nežinau net ką reiktų daryti, kad tokios nesąmonės nesikartotų. Manau ir patys šokėjai jaučiasi awkward.
                    Taip pat buvau girdėjusi pernykščių pasipiktinimų, kad renginys vėluoja labai nemažai laiko. Nors to laukimo nepatyriau, bet kad renginys vėluotų tikrai nenorėjau. Ir LABAI džiaugiausi, kad nevėlavo!!!
                    Šaunuoliai, malačiai ir AČIŪ už renginį!!

                    Comment

                    • Dulcinea
                      the Changer of Ways

                      • 2011 08 03
                      • 112

                      #55
                      Autorius arna

                      Nemačiau teisėjavimo ir nugalėtojų paskelbimo, tačiau tai, ką sako Dulcinea turi tam tikros racijos. Žinoma, kad kuo objektyvesnis (vieno teisėjo) vertinimas gautųsi, reikalinga platesnė vertinimų skalė-lentelė. Klausimas tik kaip greitai ir teisingai teisėjas sugebės vieną cosplayer'į scenoje įvertinti per 1min, jei reikės užpildyti 5-10vertinimo grafų?

                      - Galima tarkim įvesti į teisėjavimą atskiras teisėjų grupes (pvz po 3vnt), kur viena teisėjų grupė vertins tik kostiumą/kostiumo sudėtingumą/kokybę ir pan., kita teisėjų grupė vertins tik cosplayer'io sceninį meistriškumą/artistiškumą/įtaigumą ir pan., dar kita grupė teisėjų vertins choreografiją ir pan.
                      - Galima kiekvieną teisėjų grupę susodinti atskirai prie jiems skirto staliuko, galima kiekvienos "kategorijos" teisėjus maišyti taip, kad prie vieno staliuko susėstų visų "kategorijų" po vieną vienos "kategorijos" teisėją;
                      - Taip galima pakankamai objektyviai įvertinti kiekvieną cosplayer'į. Daugiau akių - daugiau visko pamatys. Tačiau tada pačių teisėjų-vertintojų gaunasi pakankamai daug....
                      - Galima tada padaryti, kad tik vienas teisėjas vertins kažką vieną konkretaus (pvz. kostiumą), kitas teisėjas - kažką kitą (pvz. pasirodymą), trečias - tik įtaigumą ir t.t.
                      - Ir patys teisėjai galėtų būti savo srities profesionalai: jei vertins pasirodymo choreografiją, tai teisėjas būtų choreografijos specialistas, jei vertins dalyvio aktorinį, tai teisėjas - vaidybos specas, jei vertins kostiumą, tai teisėjas turėtų būti geras dizaineris, šios srities specialistas, jei vertins dalyvio "meniškumą", tai vertintojas turėtų būti tikras menininkas ir t.t.

                      - Kaip pasiūlymas galėtų būti visus teisėjų vertinimus (vertinimų lenteles) patalpinti internete (kažkas panašaus į rezultatų iškabinimą skelbimų lentose stojantiesiems į aukštasias). Manau kiekvienam cosplayer'iui įdomu sužinoti kokiais balais jį įvertino tas ar kitas teisėjas ir kaip buvo vertinti kiti jo kolegos cosplayer'iai, kokioje vertinimų reitingų vietoje pagal bendrus balus jis atsidūrė. Taip cosplayr'is sužinotų savo stipriasias ir silnasias pasirodymo vietas kas jam padėtų dar geriau pasiruošti kitamet.
                      Reikalingas dialogas, grįžtamasis ryšys tarp vertintojo ir vertinamojo.

                      - Galima vertinti cosplayer'ius per kelis atrankos etapus (per kiekvieną etapą praleisti pro vis siauresnį atrankos sietelį).
                      - Tarkim pirmas etapas, kai teisėjai visus vertina balais ir pasibaigus tam etapui paskelbiami tie, kurie patenka į tolesnę atrankos kovą - finalą. Taip galima išlaikyti intrigą. Tada klausimas kaip tai daryti: ar viską praleisti per 1dieną, ar kovą-cosplay šou padalinti į 2 dienas? tai t.p. pakankamai svarbu
                      - Galima iš dalyvių reikalauti, kad jie paruoštų kievienas po 2 pristatymus: 1as trumpesnis (pvz.1-1.5min) - I'am atrankos etapui, ir 2as ilgesnis (2-3min) - finalui, jei ten jis patenka.
                      - Patį teisėjavimą finale t.p. galima paversti šou (kaip daroma komercinių TV komercinių konkursinių programų (kaip 'kviečiu šokti", "america got tallents" ir pan.) eigoje.
                      - Galima apsieiti ir be teisėjų komentarų ir tyliai dar kartą įvertinus finalininką surašyti vertinimo balus;
                      - Galima paprašyti dalyvių ką nors papildomai atlikti-suvaidinti-improvizuoti, taip patikrinant jo meninius/artistinius sugebėjimus, sugebėjimą įsijausti į savo kostiumą-vaidmenį;
                      - Galima paprašyti kad cosplayer'is pakomentuotų savo kostiumą, jei kokiam komisijos nariui kilo kokių tai klausimų;
                      - Galima daug ko sugalvoti, bet tam reikia (teisėjams ir organizatoriams) rengtis iš anksto, pragalvoti įvairias vertinimo schemas-sistemas, kaip pravesti teisėjavimą, ar daryti iš to šou ar ne ir t.t. Reikalinga vertinimo-teisėjavimo tam tikra strategija . Jei tai šou, tai, manau svarbūs Vedėjo-Teisėjo, Teisėjo-Dalyvio, Vedėjo-Dalyvio-Teisėjo dialogai. Turi būti pragalvota iš anksto kokia struktūra vyks finalininkų vertinimas ir aplamai pats šou..
                      -...nes dažnas cosplayer'is įdeda tikrai daug laiko, jėgų ir lėšų kad pagamintų gražų, originalų, kokybišką kostiumą; tad ir norėtusi, kad jis visuotinio, sceninio dėmesio gautų daugiau, nei tą vieną pasirodymo minutę.
                      Net nesu tikra, ar čia išsityčiojimas iš mano pasiūlymo, ar rimtai, bet šou a la "lietuvos talentai" būtų tas dalykas kuris tikrai mane atbaidytų nuo dalyvavimo cosplay renginiuose for good ir kokias 5-10, people what is wrong with you O.o. Tiesiog vertinant kostiumo kokybę reikia dar vertint ir sudėtingumą, nes lengviau kokybiškai padaryt taburetką nei spintą, ar ne? Ir "pasirodymas" turi but kriterijus, įvertinamas balu, o ne plavinėt kažkur "nuomonės" skiltyje, kokios išvis būti neturėtų P.S meistrai šiaip buvo apžiūrėti iš arti ne per tą minutę, so laiko tikrai užtektų.

                      Claw: jei į kažką atsakinėji, pacituok, nes neįmanoma suprast, iš kur trauki. Nemačiau šitoj temoj skundžiantis dėl šviesų. Ir taip pat niekas nesakė, jog blogai, kad kas nori tas eina į meistrus, sakė, kad blogai, jog latviai yra priversti ten eiti - nesvarbu nori jie to ar ne.

                      Comment

                      • Sanahi
                        C.C.

                        • 2009 01 14
                        • 92

                        #56
                        Siaip niekada neisreiskiu bet siakrt noreciau siek tiek pakomentuoti(atsiprasau uz gramatines klaidas nes mano rankos belenkaip kreivos). Visas renginys gerokai isaugo ir patobulejo.Atsiradusios naujo erdves ,persirengimo kambarelis vandenelis buvo labai puiku.
                        Vienintelis dalykas kas kliuvo tai sviesos atrodo kad jei nesi su uber master kostiumu tai is sviesu tau isvis nereikia, o i repeticija isvis eini ant druniaus kad pamirsti ko tu prasei. Per repeticija pati amciau kai visi sviesu komentarai prasymai prie kievieno numerio buvo prirasomi kaip pratais ir uzpraitais metais ir per rengini kazkur jie dingsta kazkaip ar kas jiems nutinka?
                        As suprantu kad vienam zmogui tai per didelis darbas tai gal tada pasirupint kad butu 2-3 atsakingi zmones.
                        nes jausmas kad jei neini i masterius tai tu niekam neidomus, tavo ksotiumas fail, tai ri sviesu tau tikrai nereiks, nors del to ir keliavai i repeticija.
                        atsiprasau jei parasiau nemandagiai mat mano renkos kreivos kaip sakiau.

                        Comment

                        • Shary
                          woof.

                          • 2009 02 26
                          • 173

                          #57
                          Po gana cosplayeriškai-apmirusios vasaros (kurią pasotino tik Nyaa), išalkę puolėm NowJapaną...

                          Cosplayeriai… Jūsų lygis kyla greičiau nei pačio renginio. Jau nebežinojau su kuo kokia kalba kalbėt, o masteriai išlaikė tokį gerą lygį, kad intriga išliko iki pat galo.
                          Toki žaibiški progresai jau verkiant reikalauja naujų patalpų. Labiausiai trūksta ilgų kolidorių, per kuriuos cosplayeriai galėtų drąsiai žygiuot, nebijodami sutrėkšt kokio fotografo, kam nutraukt sparną ar šiaip ką apmindžiot.

                          Dėl vertinimų. Obviously, pagrindiniai vertinimo kriterijai turėtų būti (ir yra?) kostiumo bei pasirodymo kokybė (sudėtingumas) ir veikėjo perteikimas. Taigi norint objektyviai įvertinti ‘veikėjo perteikimą’, reikia žinoti ir ką tas žmogus cosplayina. Pvz., nugalėtoja Jade solo prisistatymu tobulai pateikė savo veikėją (kuomet, kitiems, nežinantiems veikėjos tai galėjo pasirodyt tik kaip vulgarus šou) . Taigi, kažkam iš komisijos teks siųstis visus anime, geimus, filmus ir šiaip visą internetą. O jei rimtai – tikiuosiu problemą išspręsit pateikdami ataskaitas ir kitąmet visi galės skųstis, žinodami dėl ko

                          Dėl šviesų ant scenos… Nors V sakė, kad kažkas nušvito ne taip kaip turėtų – vaizdelis vis vien buvo woaaaah. O vat kitiems… Rodos, viską gerai išaiškinom šviesų-menui, savo pageidavimus aprašėm registracijoj, per repeticiją ir netgi per renginį davėm lapelį su visais taimingais. Nebūtume pykę, jei ten kas vėluotų keliom sekundėm ar ką pražiopsotų… Bet nei vienas prašymas nebuvo įvykdytas. Nepykstam ir dabar, tiesiog, jeigu būtume žinoję, kad šviesas duoda tik masteriam, būtume visai kitaip viską delioję.

                          Taigi, jei vien šiemet sulaukėm tokių nerealių entries kaip LT Zelda teamo (pranokusio kaimynus), fairy, ponių, Seth, lol fox lady, FF bunny, Wukongo, anonų ir visų visų kitų ,tai kitąmet... Prepare your everything

                          Comment

                          • yuujin
                            Final Fantasy games RULEZ

                            • 2009 03 01
                            • 83

                            #58
                            Autorius Sasumika
                            nuo akvarelės popierius kartais susibanguoja. REALIAI to nesimato, o va tik pabandyk skenuoti, susibjauroja kone visas vaizdas, krenta vizuali kokybė, which is so sad...Skaudu siųsti tokius darbus, kurie ekrane atrodo nekaip.
                            Akvarelinius darbus su susibangavusiu popieriu labai nesunku istiesinti:
                            1 budas: Pries paisant popieriu suslapinti ir dar slapia istempiant priklijuoti krastais prie piesimo lentos.
                            2 budas: jau nupiesus ir palaukus kol isdzius, nepatingetiviso darbo tolygiai is blogosios puses vel suslapinti kempine ir paspausti po kokia sunkia knyga ar lenta.

                            Beje juk orginalus darbai ir siunciami tam, kad teisejai galetu ivertinti ne tik skanuota kopija bet ir originala.

                            Tikrai nepritariu, kad digital suteikia kazkokias kitokias galimybes nei traditional. Tokiu atveju reiktu atskirti ir piestuku, ir akvarele, ir markeriais paisytus darbus, nes del priemoniu skirtumo skirias ir darbai, be to iprastai dailininkas ivaldo keleta priemoniu, bet ne visas, taigi sakyti kazka panasaus i "pasodinkite tuos digital artist prie akvareles ir jie nepapies" yra panasu i tai, kaip pasaodinti dailininka, niekad nedirbusi kompu ir paprasyt nupiest digital piesini - tiesiog unreasonable, sorry ^^.
                            MANO MANGA:


                            perziuretu anime list'as http://www.anime-planet.com/users/yuujin/anime/watched

                            Comment

                            • .yu-yu
                              _infanta;


                              • 2009 03 11
                              • 164

                              #59
                              Autorius Sasumika
                              "mergina su plaukais-makaronais". Instagram įtaka or smthn?
                              hm... buvo tik dvi koregacijos nuotraukoje (kadangi fonas buvo raudonas padėtas, išėjo labai keistų spalvų nuotrauka + blogios kokybės kamera). Bet ir nebuo parašyti, jog koreguoti nuotraukų negalima, pernai mano paperchild irgi laimėjo, nors buvo koregacijų ir žymiai daugiau, lyginant su šių metų texture + ryškumas. So, gal geriau nekalbėti apie spalvų gamą, jei nematei originalo.

                              .every me and every you
                              .DON'TWATCHME

                              Comment

                              • soshite
                                pinky promise

                                • 2009 01 22
                                • 119

                                #60
                                na galbūt ir aš pribrendau... čia taip visi džiaugsmingai ginčijasi, gal ir aš pabandysiu.

                                pirmoji diena
                                na, man tai labai patiko. paskaitos tikrai laaabai įdomios, workshop'ai, krautuvėlės, konkursėliai, na tiesiog fantastiška. pernai buvau pakankamai nusivylusi visu renginiu, ypač pirmąja diena, tačiau šiemet likau sužavėta. ir šen ir ten bėgiojom ir visur įdomu. svečių iš užsienio paskaitos labai nudžiugino, ikebana taip pat. tiesa, sėdim mes ikebanoj ir staiga kažkokia mergina iš oro pradeda laidyt keistus klausimus apie geišas, jų viešnamius (wtf?), sakuras, ir JAV slaptąsias tarnybas. and I was like whaaaaat??? manau paskaitos vedančioji irgi nesuprato. na gerai, klausom toliau. ir vėl iš tos merginos kažkokios replikos.... ok. ar čia aš nučiuožus ir nieko nesuprantu, ar čia iš tikro kažkas ne taip. na bet po to gal ji suprato kad ne ten pataikė ir išėjo, o mes galėjom normaliai užbaigti paskaitą.
                                taigi... man pirma diena labai patiko, daug pamatėm, sužinojom, pabendravom ir viskam laiko užteko.
                                tačiau nesuprantu žmonių, kurie pripažįsta kad paskaitų jie nemėgsta klausyt ir vis tiek eina į pirmą dieną, o po to skundžiasi, kad nepatiko. nu ar verčia kas? pirkit bilietus kitai dienai ir nereikės vargti su "nuobodžiom paskaitom".

                                antroji diena
                                ech, kaip gerai kad šiemet nereikėjo grūstis anksti ryte į repeticiją (kadangi dalyvavau 15d.) papildomos miego valados sumažino ateinantį nuovargį. renginiui prasidėjus supratom kad šiemet bus užkulsiai... bet nežinau ar labai man tai patiko. visą laiką sedėjau įsitempusi ir klausiau ar nebus mano eilė. dar rezgiau planą pro kurias duris bus galima išeit link užkulsių kai paskelbs kad man galima ruoštis. kažkaip labai ir taip jaudinausi prieš pasirodymą, o čia dar baimė kad praklausysi... ypač kai kai kurie cosplayeriai ir praklausė...
                                na bet laimingai nusigavau iki tamsiųjų užuolaidų. o ten visi vienus labai palaikėm, todėl atmosfera prieš pat išėjimą buvo labai gera.
                                na, kostiumai kaip ir visuomet laaaabai įspūdingi. daug kas patiko, net nežinojau už ką balsuot, bet nusprendžiau kad ponis su abracadabra mane visiškai nupirko (rainbow dash u were sooo cute )
                                prieš pat renginio galą nusprendžiau pratęst tradiciją ir pašokti DDR. ir taip. jis laaabai strigo. stoviu, laukiu savo eilės ir taip staiga prieina kažkoks vaikinukas "nu, tai ką tu cosplay'ini?" ir taip tvoookst iš burnos stiprus alkoholio kvapas. buvo tikrai nejauku, bet nieko blogo neatsitiko. truputį nustebino kad kažkaip atsirado žmonių kurie sugebėjo būt apgirtę renginio metu...

                                o vat dabar dėl šokių... (iškarto sakau, kad Jinhwa man patinka ir jas gerbiu)

                                taigi. sutinku kad kai kurie šokiai buvo blankoki - trūko energijos arba tiesiog dainos tokiam renginiui buvo prastai parinktos. bet kas čia visiem su meldimusi Jinhwa'i darosi? tarsi jos klaidų nedarė ir visada sinchroniškai viską sušokdavo. juk naturalu, kad pirmą kartą šokančios grupės pasirodo prasčiau už Jinhwa. bet gal įgavusios patirties kitais metais jos šoks žymiai geriau. juk čia ne profesionalūs šokėjai, manau kad kai kurie dalyviai gal net šokio pamokų nera lankę. o kai paskaitai komentarus tai net baisu pasidaro, ką jau kalbėt kad apie norą šokt kitais metais.
                                taip, pasikartojančios dainos nelabai gerai, bet niekas iš dalyvių nenori skelbtis, ką šoks, nes pasidaro ne taip įdomu ir net baisu kad kas idėjos nenuvogtų. net nežinau kaip šitą problemėlę taisyt. nors kai šokdavo iš kokio k-on ar pan. tą patį šokį 2-3 kartus, niekas nesiskundė...
                                ir dėl k-pop. nesuprantu kodėl turėtų jo neleist. neturi nieko bendra su Japonija? nesamonė. beveik kiekviena populiari k-pop daina turi japonišką versiją, tik nežinau kodėl šokėjai jų nenaudoja. taip pat Japonijoj k-pop yra pakankamai populiaru (kitaip kpop idols ten nedebiutuotų ir tikrai nekoncertuotų). o gal čia dėl to kad ne japonai ir ne japoniškai dainuoja? na man tuomet labai įdomu kiek iš mūsų laisvai supranta japoniškai (korėjietiškai?), kad galėtų piktintis dėl dainų tekstų.

                                dar dėl vietos keitimo. na, aš nepalaikau šios idėjos. manau, jog kongresai puikiai tinka nowJapan'ui. šiemet tikrai buvo patogu ir užteko vietos. nesuprantu kodėl jei festivalis čia vyksta ne pirmus metus tai būtinai reik keisti vieta...

                                išvada: festivalis mane labai nudžiugino savo kokybe, įdomumu bei tikslumu. šaunuoliai organizatoriai, kurie kiekvienais metais išklauso mūsų prašymų, skūndų, verkšlenimų, pagyrų, taip pat savanoriai, kurie visuomet pakelia nuotaiką ir yra pasiruošę padėti, dalyviai, kurie negailėdami laiko pluša prie savo kostiumų ir visi kurie dalinasi gera nuotaika. ačiū už vieną iš geriausių nowJapan'ų!

                                P.S. ech čia daug visko išėjo. atsiprašau iš anksto jei kas skambės piktai ar nemaloniai, bet kartais gerai išliet jausmus.

                                please, wake up to reality...

                                Comment

                                Working...