nowJapan 2010 atsiliepimai

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Wishmaster
    KOI team founder

• 2008 07 18
    • 411

Autorius neko_pari
    Etoooo nezinau i ka kreiptis per atspek soundtracka konkurselius buvo, toks kawaiinas NIYA kaip intarpas naudojamas. ar butu galimybe kazkur ji gauti? labai otakiskas sms tonas iseitu
    Klausti reikia manęs dėl gan aiškių priežasčių. Čia buvo Trigun The second donut soundtrack'o albumo šeštas įrašas - Kuro neko Ku-kan. Mano konkursų istorijoje tik 2 žmonės atspėjo šita labai būdingą Trigun kačių NYAA. Ir jie buvo tokie patys freaking anime psychos kaip ir aš.
    Of all the things I've lost - I miss my mind the most
    All bannanas in the world - unite!!!

Comment

• SuRf3r

nzn ne as filmavau bet manau su tlf filmuota

Comment

• Drakashka
        Searching for Inspiration

• 2009 09 02
        • 73

Nu ką, praėjus tam pirmam įspūdžiui ir nerealiai nuotaikai (šitas dar kiek išliko, bet ne tiek ), imu susimąstyt... Nežinau, čia gal tik mano durnas išmislas, bet man pritrūko tokio dalyko kaip skelbimai, kada kažkokia pasirodymų dalis prasideda. Turiu omeny, kad girdėtųsi visur (laukas nesiskaito ). Nu nes kas 5 min į laikrodį nežiūrėsi, o ir salėj nesėdėsi visalaik... Juoba dar jeigu atsiranda toks dalykas, kaip vėlavimas. Pvz kai 'atsibundi', ir didžioji dalis AMV konkurso jau praėjus, nieks nei 'A' nei 'Mė' tai nelabai faina... Aišku gal čia techniškai neįmanoma, ir šiaip, čia tik my own oppinion.
        Nu bet ne čia mano šito post'o pagrindas
        FOTO --------> http://s872.photobucket.com/albums/a...wJapan%202010/
        čia tik pačios pačios kokybiškiausios sudėtos. Ir tai, gomen už ta galvą šone kaikuriose foto, priešais mane kažkoks aukštaūgis sėdėjo labai neramiai...
        Paskutinis pakeitimas nuo Drakashka; 2010-08-27, 21:05.
        Wakes up once a year

Comment

• Airiz
          מיד

• 2004 01 09
          • 1656

Klausimas, kas nors pazysta ta dueta "Water's God Bride"? Gal kokius nors kontaktus turite? Buciau labai dekingas.

Comment

• riyo
            Čefyro Katilas

• 2008 08 01
            • 127

Autorius Airiz
            Klausimas, kas nors pazysta ta dueta "Water's God Bride"? Gal kokius nors kontaktus turite? Buciau labai dekingas.
            Važiuok į Latviją Ten su jais tikrai susitiksim.
            "Too much sanity may be madness! But maddest of all is to see life as it is and not as it should be." (Miguel de Cervantez)

Comment

• Bardakas
              Žmogus Ne

• 2005 09 22
              • 1462

Emocijos atslūgo manau ir norėčiau vieną kitą žodį tarti, be abejo šiek tiek kartojantis lyginant kitų autorių postus čia.

Pradėkim nuo to, kad renginys buvo geriausias iš visų Kojaus darytų susijusių su Japonijos kultūra. Dalimis pavardinsiu kodėl sekant šį komentarą, bet sakykim galima pradėti nuo patalpų. Aš pirmą kartą buvau kongresų rūmuose ir nežinojau ko galima tikėtis iš tokių erdvių, maniau, kad gal netiks išplanavimas workshopams ir pan., nes dauguma žino kokio tipo renginiai ten dažniausiai vyksta. Likau sužavėtas kaip buvo gerai išnaudotos tos erdvės (apart foje prie įėjimo, kuri kiek tuštokai atrodė).
              Patys workshopai tvarkingai įrenti ir kėlė norą nors trumpam prieit ir pažiūrėt ką siūlo. Vis dėl to, kad ir kaip gražiai atrodytų, bet daugelis jų nebuvo tokie įdomus ar sudominantys. Asmeniškai prie beveik pusės stendų prieidavau ir užmegzdavau pokalbį tik tam, kad vargšai nesijaustų nereikalingi, kas tokį įspūdį tikrai kėlė (jei ką prie stendų vietų daugiausiai laiko praleidau).
              Last Frame'o stendas kaip visada bene šauniausiai atrodė su visa ta technika, kiek aš prie jų stovinėjau ir naglai maistu vaišinausi tiek mačiau, kad chebrytė žmones kalbina užsiimt animacija, pataria ir pabendrauja. Šaunuoliai. Taip pat norėčiau žodžiais paglostyt ir "Menų Alėją", nežinau tiksliai kur ji ten užsibaigia, bet viskas kas su menais vyko man patiko. Tik patarimas, kitais metais neužsiciklinkit tik ant animešniškų darbų, galima sujungt daugelį Japonų meno šakų, taip pat ir šiuolaikinį Japonų meną (įdomu ar kas tuo praktikuoja ir domisi Lietuvoj?). Animešniški paveikslėliai puikiai tinka į temą ir nesakau, kad juos reiktų mažint ar, duok dieve, šalint, tačiau norisi naujovių, tai kas patrauktų ne tik vaikų akį, bet ir vyresnių žmonių (apie paskaitas tolėliau parašysiu).
              Toliau kaip ir visada: ambasada kurie naujo nieko neparodė; kendokai - nieko naujo neparodė; karate - nieko naujo; aikido - nieko naujo, nors pašaudyt lanku kaip ir pernai buvo labai smagu; KOI shop - neįdomu, Bleachas, Narutas... viskas? Buvo kelios figūrėlės iš kitų anime, bet bendrai paėmus tai tuštokai atrodė, bent kaip pavyzdžių būtų galima atvežt kokio anime stuff'o, kad ir nepardavinėjimui, bet bendram peržvelgimui, ala kolekcija, prekystalis atrodytų įspūdingiau ir pritrauktų daugiau žmonių kurie be abejo klausinėtų iš kur tokių dalykėlių galima gaut. Ar užmiršau kažką dar paminėt? Man rodos taip, bet manau kitkas nelabai įsiminė ir daugiau mažiau atrodė kaip fonas bendram vaizdui, o tai manau nėra blogai, išnaudota erdvė ir bendras vaizdas sukurtas.
              Video žaidimai šį kartą toliau buvo sudėti. Tikriausiai biudžeto ir draugų konsolių neužteko, bet labai trūko daugiau žaidžiamų vietų, tai tikrai populiarumo susilaukianti vieta, tačiau bent aš labai tingiu laukt kol kuriam iš pacanų išvarvės akys ir jis galop nuspręs nulipt nuo žaidimo užleisdamas vietą kitam. Taip pat tas jūsų vyrukas kuris kasmet prižiūri konsoles kiek erzinančiai veikia. Turiu omeny, kad prisėdus prie žaidimo jis tau pradeda aiškint ką daryt ir neleidžia tiesiog pasidžiaugt žaidimų, pradedant nuo patarimų kokį char'ą išsirinkt iki to kaip tu nemoki žaist ir susiprask, kad tau čia ne vieta sėdėt. Ramiai aš tai priėmiau, bet nelabai jauku, ne visi juk mes namie tas konsoles turim Kitamet labai apsidžiaugčiau jei kas atneštų SNES'ų, senų SEGA konsolių ir pan. Old-school power!!

Dabar bendrai apimsiu renginio įspūdžius atmetant stendus:

Pirma diena:

Atėjau pavėlavęs ir kiek pavargęs, naktį prieš pas save priglaudžiau ~8 žmones ne iš Vilniaus, pusės nepažinojau (didžiuojuosi savim). Taigi greit su ta kompanija apsipirkom maximoj ką užkąst ir bėgom į renginį. Žinoma čia kaip visi skundėsi, paaiškėjo, kad negalima prasinešt nei maisto nei gėrimų (net ir vandens) į renginio zoną. Tai šiek tiek sunervino, negana to, kad vėlavom ir praleidinėjom dalį pasirodymų, tai ir lauke turėjom skubiai valgyt bei gert gėrimus. Galų gale nusprendžiau bandyt neštis su vandenį ir sultis, nustebau, kad praėjau dar gan lengvai, nes tos dalies savanorių nepažinojau kurie mane tikrino, gal autoritetinga barzda pridėjo +10 įtikinamumo. Na, bet nors visi jau gyrė ir plojo tiems savanoriams aš turiu labai piktą papeikimą kurio nenorėdamas gadint sau renginio nepareiškiau jo metu - vienas iš KOI savanorių tikrindamas mano tašę išplėšė užtrauktuką, kaltinimų nepareikšiu, bet noriu pabrėžt, kad ateinantys į renginį žmonės nėra gyvuliai ar kaliniai. Na, bent bus proga naują kuprinę nusipirkt...
              Toliau bandžiau spėt į valgymo konkursus, bet kaskart atėjęs į salę pamatydavau kokį karaoke konkursą ar atspėk anime OST, beje galėjausi, kad nelipau ant scenos per visus OST konkursus, bijodamas, kad apsikvailinsiu ir prisiminsiu kelis soundtrackus pasirodo būčiau paėmęs prizinę vietą, žmonės iki 3 muzikėlių atspėdavo kai mano mintyse suskambėdavo po 4-5+. Vienaip ar kitaip tikroji maisto valgymo praleidimo priežastis buvo nuobodulys. Tie konkursėliai manęs nedomino ir dažnai patraukdavau link workshopų ar parūkyt į lauką, p.s. Wishmasteri, savanoriui (Tomui) per galvą beržinės košės už naglumą prie išėjimo į rūkomą vietą.
              Paskaitos. Nežinau kiek jų tiksliai buvo, taip pat buvau prastai informuotas apie kai kurias, bet labai jų laukiau, o nuėjau tik į vieną, kad ir kaip gaila būtų (ir tai Dark-Tarou pagalba). Išklausiau paskaitą apie sumi-e, japonų kaligrafinę tapybą, patraukia tų žmonių akis kurie mėgsta tam tikrą preciziškumą, discipliną ir gilias tradicijas. Atvirai pasakius, tai ne mano meno sritis, tiesiog man patinka potepiai ir grubumas mene, o tai ką mums dėstytoja paskaitos metu kalbėjo buvo labai subtilu ir tvarkinga. Pačią paskaitą išklausiau susikaupęs, teko ir išbandyt pačią techniką vietoje, bet labai sunervindavo dėstytojos pastabos, na taip, ten sėdėjo jaunos mergaitės ir gal viena kita studentė, tačiau bendravimas su šia publika iš jos pusės pasirodė per ne lyg vaikiškas. Ne kartą klausydamas pastebėjau, kad kalbėdama ir žiūrėdama į kurį nors klausytoją ji žvilgsniu pabrėždavo mūsų retardiškumą, taip pat dažnai galvodavo, kad mes suprantam japoniškai (???). Be tokių nedidelių nesmagumų visa paskaita man patiko ir įtiko, dėstytojos žinias priėmiau ir gal kada panaudosiu, bus matyt.
              Neesu AMV mėgėjas, mačiau tik dalį, bet kiek mačiau tai buvo apgailėtina. Squall kurtas AMV tiesa visai patiko, įdomiai padarytas ir matosi, kad įdėta daug darbo. Girdėjau, kad nelaimėjo? Aš manau jei žmogus padaro gerą darbą tai jis vertas kažką už jį gaut ar daromos tokios lygybės kaip "Ai tu visada laimi, tai šį kartą apsieisi"? Na, ne mano reikalas ištikro. Ši renginio dalis man mažiausiai rūpėjo.
              Taigi pirma diena į pabaigą ir dabar jau su brandesne kolegų kompanija keliaujam bokalui alaus ir laukiam rytojaus.

Antra diena:

Vienas bokalas užsitęsė kiek ilgiau vis dėl to ir taip kaip pirmą dieną į renginį vėlavau virš geros valandos, praleisdamas nemažą dalį pasirodymų (piktumai tik ant savęs). Čia žinoma mūsų prie durų rankas atkišę laukė savanoriai, puikiai atliekantys savo darbą. Deja ne šį kartą, šiek tiek naglesnis pabuvau ir praėjau su vandens buteliuku ir netgi MIŠRAINE! Ką jau kalbėt, kad prasinešiau vienkartinį plastikinį peilį su dantukais. Juokai juokais, bet nuotaika iškart pagerėjo pamačius cosplayerius. Margi gražūs kostiumai švytėjo visų fotoaparatų savininkų objektyvuose ir džiugino renginio svečius. Kadangi stendai buvo žiūrimi dieną prieš, tai ėjau tiesiai į pagrindinę salę ir žiūrėjau prisistatymus ir vaidinimus (dalį teko iš video peržiūrėti grįžus). Žiūrėjau žiūrėjau ir pagalvojau, kad gal ir nieko tokio visai. Vaidinimai faktas, kad įdomiau žiūrėjosi nei pernai ir grupė suvaidinusi kortų kovas nuo manęs užsidirbą didelį pliusą, neabejotinai geriausiai pasirodę ant scenos žmonės, viskas labai sinchroniškai pagal įrašą vyko ir... klausimas tas paleistas įrašas buvo iš kažkur paimtas ar pačių įgarsintas? Jei pačių tai dar nerealiau pavarėt. Be šios grupės daugiau nelabai kas krito į akį. A, taip, šokiai, Jinhwa mergaitės neblogai sušoko ir nors neretai matydavosi sinchroniškumo klaidos, bet bendras vaizdas labai įspūdingas, matosi, kad ruoštasi ne vieną dieną. Cosplayerių įžengimas į sceną tai nieko mandro mano nuomone, bet pastebėjau tokį dalyką, kad dauguma nemoka paprasto cosplayerio cat-walko padaryt. Viena grupė narutardų mačiau labai puikiai pasirodė keliom pozom, pastovėjo, kad juo spėtų fotografai nupyškint gražiai, tada pakeičia pozą ir t.t. To tikrai reikia norint gaut gražių after show nuotraukų ant scenos arba tada reiktų atskirą fotosesiją darytis su visais jei tik praeit prieš publika norima. Bet daugeliui patarimas būtų - padarykit tą savo prasiėjimą scena labiau kaip daro užsienio 'conuose. Plastiką turi būt, bet kai reikia prašom sustingt ir pastovėt bent 3 sekundes jei norit, kad nuotraukos gražios gautųsi.

Gerai, neišsiplečiam ir pereinam prie apdovanojimų. Šiek tiek nepatiko komisijos darbas. Nežinau ant kiek jis turėjo sutapt su publika ar bala žino kokiais standartais, bet trečios - antros vietos daugiau mažiau buvo nei šis nei tas mano nuomone. Geriausias pavyzdys būtų giedriausonline kurtas pyramid-head'as, manau daugelis atkreipė dėmesį į tą vaizdelį, retai pamatysi taip gerai padarytą šio personažo cosplay geruose, Pasaulinio lygio renginiuose ir jis negavo nė vienos prizinės vietos? Sakykit ką norit, bet tai mane nustebino. Be tų nesusipratimų dėl antrų/trečių vietų, žmonės kurie paėmė pirmas vietas buvo to verti, ir šokėjos, ir vaidinimai ir best-of-best etc. Kalbant apie best-of-best - Agota šaunuolė, daug gandų girdėjau iki renginio, kad pas ją kažkas turi būt įspūdingo, bet kai pamačiau tai pranoko visus lūkesčius. Mergaitė tikrai turi auksines rankas tokiems dalykams ir galima tik didžiuotis ja, kad parodo tokį kietą lietuvių lygį cosplay srityje. Ji verta buvo to XBOX'o. Bet paminėkim kitas prizines vietas. "Obuolio" mangos - seriously? Aš necosplayindamas ir nedalyvaudamas konkursuose kai kur tas mangas už dyką gaudavau (na gal ne Hellsing'o 4 vol., bet vis vien). Nenoriu įžeist leidėjų, bet niekas jų nenori, nes visi kas domisi turi, tai jau bene sulyginama su tualetiniu popieriumi, makulatūra, kurią reikia perdirbt ir pamiršt. Bet man rodos aš tai jau minėjau ir pernai ir užpernai ir nuo tada kai jau visi seniai turėjo surinkę tas "Obuolio" manga kolekcijas. Įdomu buvo ką ambasada dalino nuo savęs? Aikido pamokos taip ne kažkas, ne visi žmonės gali atrast laiko tokiems dalykams, kitiems išvis tai pasirodys tuščias laiko švaistymas ir gal energiją norėtų eikvot kur kitur. "Osakos" (taip?) dovanų kuponai turbūt vienintelis dalykas kurio dar neatsisakyčiau, bet jie taipogi atrodo juokingai kai ~8 žmonių grupė gauna 50lt vertės kuponą, čia kaži ar kiekvienam po pigiausią sušio porciją pavyktų gaut? Taigi šioj pusėj didžiausias patarimas būtų susiorganizuot geriau paskatinančias dovanas nugalėtojams.

Bendrai kalbant apie viską, tai likau patenkintas renginiu, tačiau vis dar jaučiu tą jausmą kai atrodo, kad išmetei pinigus į balą. Tikriausiai įdomu kodėl, žinant, kad renginys stipriai pagerėjo lyginant su visais kitais? Nagi, o didžiausias faktorius yra sudominimas pačia tema. Viskas kas vyko per Now Japan 2010 jau man buvo matyta dar nuo Koi :3 Cosplay. Į šį renginį ateina nemažai žmonių kurie buvo jau praėjusiuose, o aš pvz. buvau visuose apart tą kur D1e suorganizavo prie Katedros prieš keletą metų su trupučiu. Į tokius renginius einant norisi, kad bent šiek tiek atsinaujintų workshopai (nebūtina keist, tiesiog patobulint reikia ir pridėt naujų), mini renginukai ir pagrindinė programa. Kad ir labai jau gražiai ant scenos Wishmasteris ir Riyo pačiulbėjo, bet tai negaliu vadint renginio kaipo tokia dalimi (Riyo, nepamiršk beje, kad prisižadėjai kitąmet padainuot viešai). Tai va, tai būtų didžiausias minusas ir jei man užtvirtintai pasakytų, kad kitais metais bus lygiai taip pat tik kitoj vietoj ir gal kokybė kiek pagerėjus, tai suabejočiau dėl bilieto pirkimo. Paieškokit idėjų generatorių ir pasitempkit kitiems metams, nors šis patarimas iš mano pusės rodos kiekvienais metais prirašomas

Matau, kad teksto jau nemažai, bet ant pabaigos pafloodinam truputuką ir duodam duoklę tiems kurie per renginį nelabai buvo pastebėti, bet dėl bendro epiškumo svarbūs:
              Spoileris:

Maybe on Earth, Maybe in the Future
              sigpic
              Kurokawa idėjinis lyderis
              Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• fasian
                Tas kur daug kalba.

• 2009 01 28
                • 586

Ok dabar pristatau most osum sms tone eva
                NYaa
                parsisiuntimo nuoroda:
                Nyaa
                Ech tie seni laikai ..

Comment

• Semashke
                  U can call me Sema

• 2009 01 16
                  • 425

Ir visi sau laimingi siunčias, o pasirodo - ten virusas X'D ok, joking joking , jau siunčiuos. Įsivaizduoju kokį masinį anime renginį ir staiga visiems ateina sms su šituo NYA

Thanks, Fasian

EDIT: ar man vienai kažko tai neveikia o.o ??
                  semashke.deviantart.com BLACKOUT

Comment

• Squalleh
                    .MØNSOON.

• 2009 01 12
                    • 1892

man irgi. Fasian, normaliai sukarpyk ir ikelk i mediafire.com

Comment

• Alex Sugar
                      don't worry, be happy ;)

• 2009 02 23
                      • 466

Nyyyaa http://www.failai.lt/h8d1vb20sk9i/nyyaaa.mp3.htm
                      Nuostabus gyvenimas prasideda nuo nuostabių minčių
                      Everything is awesome!

Comment

• Jin
                        Crazy Weirdo

• 2009 02 06
                        • 242

Va sukarpiau as ir ikeliau.
                        Nya
                        Suvis
                        Pilnas

Edit: Nemaciau Alexiuk kad ikelei ir tu. Duh!

Comment

• fasian
                          Tas kur daug kalba.

• 2009 01 28
                          • 586

Autorius Squall
                          man irgi. Fasian, normaliai sukarpyk ir ikelk i mediafire.com
                          http://www.mediafire.com/?ith84lp2hopdwyj
                          Ech tie seni laikai ..

Comment

• arna
                            emptiness

• 2006 06 20
                            • 1064

subjektyvi nuomonė apie kai kuriuos cosplay kostiumus

Pasinaudodamas jau publikuotomis AZ nuotraukomis (jei jų foto‘autoriai man atleis, kad be jų žinios naudojuosi jų nuotraukomis įrėminti savo komentarus), nes savo kaip ir neturiu, norėčiau išsakyti savo labai subjektyvią nuomonę apie kai kuriuos cosplay kostiumus. Atrinkau tik tai, ką spėjau pamatyti; tenesupyksta kiti „kostiumai“, jei juos paliksiu be komentarų – ne visus mačiau gyvai.

Nr.1 „baltas vilkas“
                            Spoileris:
                            – šis kostiumas-personažas be galo realistiškas, be galo gražus ir mielas. Šis personažas labai išsiskyrė iš minios kitų personažų savo ryškiu baltumu, savo kostiumo struktūra – kailiu ir savo grožiu. Taip ir norėjosi priėjus paglostyti šį mielą sutvėrimą. Tai kostiumas, kuriame neįžvelgiau jokių minusų. Ir jis nepadarytų gėdos net Japonijoje vykstantiems cosplay festivaliams. Puikus įsikūnijimas arba kitaip tariant – įkūnijimas personažo. Be jokių išlygų – 10+ balų.

Du personažai, kurie savo esybe be galo skirtingi, bet tuo pačiu labai gražūs. Kadangi šį personažą pirmą pamačiau – tai ir pradėsiu nuo jo:

Nr.2 „seksiukė“(kaip ją pasivadinau) arba „SuperKawaiiAnimeGirl“
                            Spoileris:
                            – nežinau kokio tai anime personažas, bet jis iš karto matosi, kad yra be galo šelmiškas, linksmas, mėgstantis krėsti visokias išdaigas ir yra labai kawaii (ir net sakyčiau truputį echii). Tikra „velniukė“; tiksliau nežinau koks tai iš tikrųjų sutvėrimas, bet jis be galo ryškus ir gražus savo paprastumu (kostiumo minimalizmu), ryškiom jo keliom detalėm. Tai vienas iš tų retų pavyzdžių, kai minimalizmas (kostiumo) duoda pakankamai maksimalų įspūdį. Graži mergaitė gražiame kostiume. 9+ balų.

Nr.2 „Euphemia“
                            Spoileris:
                            – t.p. nežinau kokio tai anime personažas, bet įsikūnijimas į jį be galo įtaigus ir išbaigtas. Kostiumas – suknelė kaip iš anime (ar mangos), kurios nesumaišysi nei su išleistuvių, nei su vestuvine, nei su kitokia progine suknele (reikėjo tik kiek daugiau suklostuosi visą suknelę). Gal truputį barbiška, bet tuo pačiu ir nebarbiška. Įsikūnijimas kiek lėliškas, bet kaip iš anime pasaulio. Labai įdomus spalvinis kostiumo ir plaukų pasirinkimas (nes ekrane šviečiantis personažas buvo kiek kitokių atspalvių. Bet tai nė kiek , mano galva, netrukdė ją įkūnyti). Tiesa, kostiume galėjo būti įvestas šioks toks kontrastas (medžiaginis-spalvinis), nes visuma kiek vientisai monotoniška (net perukas buvo panašios spalvos kaip ir visa suknelė); ne veltui tame paveiksliuke anime‘mergaitės suknelės rankovės ir juosmuo sudygsniuoti kiek kitokios spalvos medžiaga. O ir personažo plaukų spalva kontrastuojančiai tamsi atvaizduota. Tai ne šiaip sau meistro sugalvota.
                            Kas būtų tikę iki pilno išbaigtumo, tai gėlių puokštė rankose (kaip ir tame paveiksliuke). O daugiau ...viskas labai gražu. Graži mergaitė gražiame kostiume. Man padarė didelį įspūdį. 9+ balų.

Bendra pastaba:
                            Spoileris:
                            Norėjau tik pasakyti bendrą pastabą, tiek „seksiukei“, tiek „Euphemiai“ (o t.p. ir beveik visiems kitiems cosplayeriams) – naudokite makiažą; jei ne viso veido, tai bent AKIŲ ir LUPŲ. Išryškintos akys, antakiai, lūpos be galo sustiprina bendrą kostiumo-personažo įspūdį. Dabar pas dažną veidas toks „paplaukęs“, bespalvis, be jokio charakterio. Tai ypač matosi kai esate ant scenos – atrodo kostiumas toks gražus, ryškus, bet pasižiūri į veidą ir jo....nematai! Nes gilindamiesi į personažo kostiumą, jūs, kaip pastebėjau pamirštate įsigylinti į jį patį. Negi taip sunku atsistojus prieš veidrodį ir šalia pasidėjus įsikūnijamo personažo ‚foto‘ rasti bent 10skirtumų ir juos po to panaikinti?

Nr.3 „geras kostiumas“
                            Spoileris:
                            – ši mergina (deja, vėl nežinau koks tai anime/manga personažas) turi puikų kostiumą ir tuo pačiu puikiai įsikūnijo į anime personažą; kostiumas pilnai išbaigtas, ryškus, spalvingas su daug detalių. Štai tikrai kokybiškai padarytas cosplay kostiumas. Matosi, kad ir medžiagos tam buvo specialios (tinkamos) parinktos. Nemačiau šio personažo gyvai, bet nuotraukose ji tikrai l.gerai atrodo nuo galvos papuošalo, peruko spalvos iki kojinaičių. Gal tik labiau išryškinti reikėtų akis. 9 balai.

„A 21“
                            Spoileris:
                            – gražus personažas ir kostiumas. Gaila tik, kad pats kostiumas – suknelė kiek primityvoko pasiūvimo buvo. Norėtusi daugiau klosčių, raukinukų, detalių.. daugiau išbaigtumo. Tai ką matau – tai tik geras rūbo-kostiumo eskizas, bet iki tikro kostiumo jam dar kiek trūksta. Tačiau visuma: perukas, medžiagos, jų spalvos, šiokios tokios detalės parinktos gerai ir apgalvotai. Trūksta tam tikro veido makiažo. 8 balai.

„A 05“
                            Spoileris:
                            – taip pat gražus kostiumėlis, bet ir jam kažko trūksta. O trūksta lygiai to paties, ko ir „A 21“ ir daugiau jam gyvybės įpūsti reikėtų. 8 balai.

„x...“
                            Spoileris:
                            – šis kostiumas t.p. krito į akį kaip gražiai atliktas ir išbaigtas. Pilnai įsikūnyta į savo personažą. Gražus, ryškus, įsimenantis. Tik jam kažko trūko...gyvybės(?)..., kad kiek mažiau atrodytų kaip sintetinis(?)... 8+ balai.

„red animegirl“
                            Spoileris:
                            – čia tas atvejis kai ir gerai ir blogai vienu metu atliktas darbas. Pirmiausia matosi, kad prie kostiumo nemažai dirbta, rinktos, derintos medžiagos, perukas, buvo bandoma pagal savo jėgas ir galimybes atkartoti personažo išvaizdą. Vertinant pastangas – rašau gerai, bet vertinant rezultatą – tik patenkinamai. Nuotrauka viską labai gerai pasako „kodėl“. Kas krenta į akis tai kojinės ir bateliai – visiškas personažo neatitikimas. Tie keisti „lopai“ ant klubų – kokia jų paskirtis? Suknelė galėjo būti labiau suraukta, klostuota. Ir kodėl atsisakyta to raudono apsiausto; jis būtų suteiktęs dar daugiau ryškumo šiam personažui. 7 balai.

„Ciel Phantomhive“
                            Spoileris:
                            – minusai:
                            1. trūksta veido rankų makiažo: išbalintos odos ir išryškintų akių;
                            2. šukuosena – kokia ji iš tiesų turi būti?
                            3. ne tos parinktos medžiagos; ne ta audinio kokybė, tekstūra;
                            4. pats pasiūvimas ar rūbo modeliavimas ant kūno kiek klaidingas: jis ne visai tiksliai atkartotas ir manau ne visai teisingai guli ant kūno.
                            7 balai.

„Dusk Priestess“
                            Spoileris:
                            – minusas:
                            - manau negali matytis tas pėdkelnių viršutinės dalies „raštas“. Kažkaip nei šiaip, nei taip atrodo. Gal tai ir smulkmena, bet ji kažkodėl tai stipriai krenta į akis. Manau šiai kostiumo daliai reikėjo pasirinkti kitokį kojinių modelį.
                            Visa kita gražiai ir įdomiai atlikta. 8+ balai.

„velniukė“
                            Spoileris:
                            – minusai:
                            - per ilgi sijonas ir viršutinė kostiumo dalis ir per trumpos kojinės. Neišraiškingi batai. Merginos sudėjimas idealus šio personažo įsikūnijimui. Reikėjo tik daugiau drąsos.. 7 balai.

„latviukės-hardcore“
                            Spoileris:
                            – gražūs pilnai išbaigti kostiumai, perukai ir puikūs įsikūnijimas į savo personažus. Vienintelis minusiukas – per daug nutampytos (raukšlėtos, susiglamžiusios) jų tos dryžuotos kojinės. O visumoje tai labai gražiai įkūnyti personažai. 9 balai.

„G“
                            Spoileris:
                            – paprastai, gražiai, stilingai, bet deja, neįspūdingai. 8 balai.

„Porko roso“
                            Spoileris:
                            – ai ai ai... tokiai šventei buvo galima paaukoti barzdelę (vis tiek ji greit ataugtų). Šį personažą pažinau iš karto nors ir buvo be kepurės, akinių. Atrodo kartais tiek nedaug reikia, kad perteikti norimą personažą. Beje, jis Tamstai labai tinka. Jei taip daugiau padirbėjus prie detalių, medžiagiškumo ir kitų „smulkmenų“ – drąsiai galėtumėte dalyvauti konkurse kaip dalyvis. O šiuom kartu matosi, kad užsidėjote tam, kad turėtumėte ką užsidėti. 8 balai.

„Escalibur“
                            Spoileris:
                            – vienas originaliausių šio festivalio kostiumų, o gal tiksliau įkūnytų personažų. Smagu, kad kažkas ryžtasi įdėti daug darbo, pastangų ir visa tai vėliau dėvėti. Galva, kepurė ir visa kita kaip iš anime. Be galo akį traukiantis įsikūnijimas. Iš pirmo žvilgsnio. Iš antro žvilgsnio be originalios „galvos“ ir skrybelės ant jos – daug neatitikimų su tikruoju personažu. Pasižiūrėjus į nuotraukas gali labai lengvai rasti 10 skirtumų. Tad bendras (pirmas) vaizdas tikrai įdomus, bet atidžiau panagrinėjus matosi įsikūnijimo klaidų-neatitikimų. Autorius matomai labiausiai gilinosi ( gal ir turėjo tik tiek tam laiko) tik į tą personažo dalį, kuri nešiojama ant pečių. Visa kita jis paliko daugiau mažiau be dėmesio, nors matosi, kad galvojo apie visumą. O rūbai ir jų išbaigtumas, detalumas (tikslumas) tokiame festivalyje (ir ypač konkurse) labai daug ką reiškia. 8 balai.

„silent hill“ kompanija
                            Spoileris:
                            – uhhh... įspūdinga savo siaubūnišku įsikūnijimu. Man didesnį įspūdį padarė tos merginos – jų kostiumai, judėjimas (judėjimo choreografija). „trikampis“ – nepaliko kokio tai didesnio įspūdžio (gal dėl to, kad nemačiau šio anime?), o gal dėl to, kad tai nebuvo įtaigus įsikūnijimas? Na, bet apie viską nuo pradžių:
                            „siaubūnės-merginos“ – geras bendras vaizdas; kaip iš kokio siaubo filmo. Kruvini medseselių kostiumėliai, apvalios „galvos“, perkreiptos eisenos, stovėsenos – viskas daro norimą įspūdį. Keletas tik pastabų: norėjosi, kad kostiumėliai atrodytų labiau kruvini (panašiai kaip jūsų „apvalios galvos“); kodėl iki galo neįsikūnijote į savo personažus „neišsikrūvindamos“ rankas, kojas? Kodėl rankos, pirštai švarut švarutėliai, kaip ką tik po prausyklos? Kodėl nagučiai be jokio atitinkamo lako spalvos? Jei po med.kostiumėliais velkatės kitą rūbelį, tai nepagailėkite jo – t.p. jį „iškrūvinkite“, kad derėtų prie visumos. 8 balai.
                            „trikampis“ (atleiskit, kad nežinau šio personažo vardo – nemačiau šio anime) – kas labiausiai tikroviškai atrodė, tai - ....kalavijas. Medžiagiškumas, forma, „kraujo“ dėmės viskas priminė tikrovę. Bet visa kita... nežinančiam kas tai yra sunku padaryti įspūdį, nors supranti, kad tai („trikampis“) turėtų būti baisu. Šis personažo įsikūnijimas atrodė per daug dekoratyvus ir neįtikinantis. Tarkim kūną aptaškytas kraujas, purvas... iš tikrųjų atrodė kaip kakiai. Na, vietoj popieriaus (po didelio reikalo) panaudojęs savo rankas ir visa tai nusišluostęs į save. Jei tai siaubūno įsikūnijimas, tai nejaugi nematėte jokių siaubo filmų kur tiek daug visokių gyvių: zombių, demonų, numirėlių tiesiog akis bado savo krūvinais purvinais ir dar kitaip baisiais kostiumais, kaukėmis. Nejaugi buvo taip sunku buvo pasigaminti reikiamos koncistencijos tepalą ir juo visą save (ar ten kur reikia) išsitepti? Trikampė kaukė atrodė daugiau neįprastai, nei kad „natūraliai“ ant įkūnijamo personažo. Neapskaičiuotas kaukės dydis, forma, medžiagiškumas? 7 balai.

„princesė“
                            Spoileris:
                            – tai vienas labiausiai kontraversiškų kostiumų kuriuos spėjau pamatyti. Graži mergaitė, bet kai ją pamačiau, kažkaip pagalvojau ar ji nesumaišė įvykių vietos; gal jai būtų labiau tikęs amerikietiškos mokyklos išleistuvių vakaras (kur renkami vakaro karalius ir karalienė); o gal jai geriau būtų reikėję eiti į vestuvių pokylį? Bendrai paėmus mačiau labai gražią mergaitę su gražia suknele iš Disnėjaus filmuko. Ir viena pastabėlė – jūsų suknelės raukinukai kiek primena puošnias, prabangias užuolaidos draperijas. Tam, ką norėjote perteikti, atima labai daug darbo ir laiko. Nors matant visą jūsų kostiumą suprantu, kad jam pasiūti ir taip įdėjote daug pastangų. 8 balai.

„Rozen Maiden“
                            Spoileris:
                            – daug darbo įdėta į kostiumą ir personažo įsikūnijimą. Tik man kažkodėl tai šis įsikūnijimas labai priminė Raudonkepuraitė. Pirmiausiai krito į akis neįprasta medžiagos-audinio spalva. Antra – pats sukirpimas, proporcijos. Matau, čia stengtasi daryti daug klosčių, bet t.p. matau, kad tos klostės (arba suknelės I-o ir II-o fragmentų apatinės dalys) ne visai tokios kokios yra pas personažą – stipriai išsipūtusi stipriai klostuota suknelė. Ir plaukai – ar nebuvo galima užsidėti ilgą plaukų peruką, koks yra pas personažą – iki žemės? 8 balai.

„Victoria“
                            Spoileris:
                            – tai neblogas pavyzdys, kaip nereikėtų transformuotis į personažą. Nuotraukoje matosi visi labai akivaizdūs trukūmai:
                            - sijonukas pas „originalą“ yra labai trumpas;
                            - plaukų šukuosena visiškai kitokia;
                            - kojinės – visai kitokio ilgio;
                            - batai – visai kitokie;
                            - diržas pas „originalą“ daug platesnis;
                            - „originalas“ turi rūbais labai išryškintą krūtinę;
                            - viršutinė kostiumėlio dalis mažai turi panašumų su „originalu“.
                            7- balai.

Pastaba:
                            Spoileris:
                            Jei gėdijatės dėtis labai trumpus sijonėlius dėl jų trumpumo ir baimės, kad iš po jų pasimatys tai, ko nenorėtumėte parodyti, tada iš viso nenaudokite tokio sau personažo taip „miniakiškai“ besirengiančio; arba vilkėkite apatines spec. SCENINES ‚kelnaites‘ (kurias vilki dainininkės, sportininkės-lauko tenisininkės, scenos šokėjos- šokėjos ant ledo, balerinos), kurios butent ir sukurtos scenai ir nekeltų nereikalingo diskomforto jų savininkei.

„grupė“
                            Spoileris:
                            – visuma šių personažų labai gražiai vienas su kitu derėjo ir žiūrėjosi. 9 balai.

Comment

• Airiz
                              מיד

• 2004 01 09
                              • 1656

Šiaip reikėtu pažaisti L][ kad vertinti Dusk Priestess ne tik pagal savo "idomius" kriterijus ir pažiūrėti Silent Hill filmą (o ne anime) kad nekalbėti apie esama - Fe - dekoratyvumą, visi kostiumai faktiškai yra dekoras kadangi realiame gyvenime su juo į parduotuvė nenueisi.
                              Cosplay PyramideHead
                              Original Pics:

Kaip matai skiriasi tik spalvos ir koks smagumas visa diena vaikščioti iki ausų "kraujyje/purve" kurio net nėra (SH nurses, Pyramide Head).
                              Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2010-08-30, 10:40.

Comment

• Futari
                                AZ rėmėjas

• 2007 01 07
                                • 1094

Pyramidheadas atrodė GERAI. Kadangi aš tiesiog negalėjau nuo jo atsiplėšt, drįstu teigt kad perteiktas puikiai. Į prastai perteiktus mėgiamus personažus aš dėmesio nekreipiu. Ir YAY, mūsų pantsu-maid Sakuya Izayoi gavo visus 9 balus!!!

O juoda geltonai žieduota panelė yra Umbreono gijinka (t.y. pokemonas perteiktas žmogaus pavidalu)

Silent Hilo seselės gan švarios nes joms atsitiko repeticijos metu nelaimė: sudužo stiklainis kuriame buvo papildomas jų "kostiumų purvo mišinys" todėl jų negalima apkaltinti - tiesiog nebebuvo kuo terliotis. Dar man patiko kad Pyramidheadas šokoladu kvepėjo xDD
                                Paskutinis pakeitimas nuo Futari; 2010-08-30, 11:03.

Comment

Working...