Tokie geri prisiminimai iš savaitgalio... Kaip praleistas magiškoj anime-game šaly. Taip sunku grįžti po to darban į ofisą... Kažkaip vis mintys grįžta ir norisi pakartot viską vėl Gal dar mažiau miegoti ir daugiau pabūti...
Cosplayeriai išties nuostabūs - faina buvo vien stovėti fojė ir žiūri kaip aplink vaikšto Dante, Kiba, Katsuya Jonouchi ir visi kiti. Dream world. Tikrai šaunūs kostiumai.
Man asmeniškai dar labai patiko Tekken varžybos (btw jei kas norėsit atsilošti kada - you are always welcome, Nina Williams ir Christie Montiero always ready to kick you ass ) Nors champe ir nepatekau į finalą, bet off-champ buvo irgi smagu
Ir žinoma - didelid didelis ačiū KOI, be jūsų mes neturėtume to.
nowJapan 2010 atsiliepimai
Collapse
X
-
Sveiki ,
gal galėsite kas man padėti. Sekmadienį ryte kažkur netoli pagrindinio įėjmo (lauke arba viduje) pamečiau gražius rudus akinius :} ( išrito iš prasegtos kurinės kišenėlės). Jei kas radote/matėte ar rasite praneškite PM arba 860085998. Ačiū !!
P.S. cosplay'jus buvo tikrai įdomus.Rašyti komentarą:
-
Beje, jeigu kasnors nori pamatyt mano darytas nuotraukas is NJ eikit cia: http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1261237123
Sumeciau ne visas, nemeciau prastu.Rašyti komentarą:
-
žiūrovo įspūdžiai iš nowJapan 2010 (08.22d.)
Pliusai:
Spoileris:Pirmiausia Didelis Ačiū organizatoriams už sugalvotą, suorganizuotą ir realizuotą šventę visiems tiems, kas domisi anime pasauliu.
Kongresų Rūmų erdvės buvo tikrai gerai parinktos tokiam kiekiui dalyvių ir žiūrovų. Bent jau pagrindinė salė kur vyko visas veiksmas. Ir svarbiausia visai šalia miesto centro.
Jautėsi šioks toks solidumas visos šios šventės.
Manga drawing style:
Patiko piešėjai-lietuviškieji mangakos. Nesitikėjau išvysti tokio aukšto profesionalumo iš tokių jaunų žmonių piešiančių pieštuku. Būtent “gyvas” piešimas vertas didelių pagyrų visoms toms merginoms – džiro sesė, Derogatory, Yurla, ERO-T, Milk-assasin, Jogarasu, Schwarz gold, Dark Tarou, kurios sėdėjo už to vieno ilgo stalo. Gražūs jūsų darbų portfolio. Sveikinu.
Cosplay:
Puikus “balto vilko” kostiumas – tokio gražaus “gyvo” personažo įsikūnijimo nesitikėjau čia, Lietuvoje, išvysti. Labai labai gražus šis kostiumas. Gaila tik, kad kiek silpnas šio personažo pasirodymas ant scenos buvo, bet tas “baltas vilkas” buvo pats gražiausias sutvėrimas iš visų ten buvusiųjų personažų.
Be galo mielos, tiesiog super kawaii man pasirodė dvi mergaitės: viena visa juodu aptemtu triko ir kita – (berods) ružava suknele ir lygiai tokiu pačiu peruku. Ji man pasirodė be galo graži ir tikra “japoniška” kawaii cospaly mergaitė. Kai tuo tarpu juodo triko mergaitė buvo ne tiek kawaii, kiek daugiau echii cosplay girl. Tad viena man buvo super kawaii girl, kita – super echii girl. Ir abi gražios kaip lėlytės.
Mačiau ir daugiau gražių personažų (tiek vaikinų, tiek merginų). Merginos ir vaikinai iš tiesų šį kartą labai pasistengė. Man ypač patiko grupelė merginų, kurios dėvėjo tuos baltus perukus. Jos labai gražiai atrodė.
Latviai pasirodė aukštumoje. Verta imti iš jų pavyzdį. Beveik visų jų kostiumai buvo parengti profesionaliai.
Labai juokingas vaidinimas-parodija su kortų žaidimu. Pagarba – gerai ir profesionaliai atlikote savo numerį. Kiekvienas jūsų puikiai suvaidinote. Ačiū.
Minusai:
Spoileris:- pirmiausia erdvės. Neišnaudojote holo milžiniškos erdvės: ateini o ten tuščia tuščia – be bilietų kontrolierių staliuko ir dviejų vienas priešais kitą stovinčių barų nieko daugiau kaip ir nėra. Pasigedau kažko, kas iš karto sukurtų šventinę nuotaiką tik įėjus į milžinišką kongresų rūmų holą.
- Informacija - informatyvumas. Funkcinis rūmų išplanavimas kiek painokas, tad kai čia yra nemažai erdvių, sunku iš karto susigaudyti kur kas vyksta (spėju, kad dalies renginių “mažosiose erdvėse” taip ir nepamačiau, nes nenuėjau iki jų, nes paprasčiausiai nežinojau kas ten vyksta). Pasigedau aiškios, logiškos ir paprastos informacijos apie viską kur kas ir kaip vyksta (tie ranka spalvinti A3 formato kelrodukai nesiskaito).
Visada kai vyksta tokio lygio renginiai, tam tikrose vietose (įėjimai, holai ir pan.) reikalinga patalpinti “žemėlapius” kuriuose matytusi visa renginių, veiksmo geografija.
Ir truko kažkokios info prie pačių Kongreso rūmų. jei nežinotum kad čia kažkas vyksta, tai ir praeitum pro šalį.
Labai norėjosi daugiau plakatų, afišų (ar kažko), kurios pridengtų plikas pilkas rūmų sienas ir erdves. Juk turite tiek gerų anime-menininkų, tai galėjote (tikriausiai) nupiešti kokių grandiozinių plakatų. Manau tai būtų net kiek geriau, nei tiems menininkams sėdėti už stalo ir kažką piešti – galėjo jie (kartu ar pavieniui) kurti kokį didelį darbą ant sienų. Norėjosi jausti šventinę atmosferą būnant viduje – ryškumo, originalumo (gal kokia popieriaus firma būtų pasponsoriavusi ir uždengusi dalį vidaus sienų popieriumi, ant kurio gali kurti didelius graffiti ar kitus anime/manga menus).
- Vedėjas gerai vedė Renginį – matėsi, kad nusimano šiame reikale. Protingas vyrukas. Jam tik palinkėčiau dar daugiau improvizuoti, juokauti, šmaikštauti ir būti labiau atspalaidavusiam (na, taip atrodyti) ir savimi pasitikinčiu. Vėdėjas viso to turėjo …po truputuką, bet norėtusi iš jo daugiau; kokių nors teminių juokelių, anekdotų ar vienokio ar kitokio dialogo tiek su publika, tiek su dalyviais. Visa tai t.p. buvo, bet vėl gi – norėtusi dar daugiau.. Vedėjui linkėčiau labiau spinduliuoti savaja charizma – tai stipriai įtakoja bendrą Renginio nuotaiką, atmosferą. Vedėjas turi būti (tą akimirką kai yra ant scenos) rock-pop žvaigžde, jis turi uždegti publiką. Tai sunkus, įpareigojatis ir atsakingas darbas.
- Cosplay kostiumai. Pastebėjau ne pas vieną, kad jų kostiumai, o tiksliau MEDŽIAGOS, yra visai nepritaikytos sceniniams pasirodymams. T.y. dalyviai neįvertina to, kaip jie atrodys pačioje scenoje. Tam juk ir kuriami specifiniai sceniniai rūbai iš tam tikrų medžiagų (kai kas iš dalyvių buvo iš tokių pasisiūvę sau kostiumus ar jų dalis). Paprasta medžiaga scenoje, prožektorių šviesoje, šešėliuose “sugeria” šviesą, t.y. spalva “nublanksta”, nebetampa tokia ryški, kokia atrodo kai ją laikai rankose. Todėl ir dingsta sceninio kostiumo įspūdis – atrodo, kad dalyvis vilki kasdienius savo neišvaizdžius rūbus.
- Nemažai dalyvių pilnai bandė įkūnyti savo personažą – nuo galvos iki kojų. Tikiuosi jie bus geras pavyzdys kitiems. Ir nedarykite klaidų, kai tik dalinai norite perteikti savo personažą (galvojate užteks šį bei tą užsidėti, susivelti plaukus..) – visa tai neatrodo įtaigiai. Jei norite visus įtikinti savo personažo tikrumu, tai ir būkite 100% juo – nuo galvos iki kojų. Rūpinkitės kiekviena smulkmena, galvokite kaip visa tai atrodys prožektorių šviesoje ant scenos. Ir ne kiekvienas turi tokius plaukus kaip anime veikėjas – tad drąsiai naudokite perukus ir veido makiažus (nes pas dažną dalyvį visi veidai buvo blankūs, be išraiškos; o tai t.p. neatsiejama personažo įvaizdžio dalis). Būkite RYŠKŪS.
- Cosplay – solo. Didžioji dalis vienetų pasirodymų atrodė be galo primityviai. Prisistatymo trukmė vos kelios minutės, tad reikia iš jų (tiksliau iš savęs) išspausti maksimumą, įtikinti visus žiūrovus savo personažo realumu ir autentiškimu. O dabar išeina į sceną: pasimaivo, pasikraipo, nosį pakrapšto ir …VISKAS. Taip ir nesupranti ką tuo norėjo pasakyti. Nepamirškite, kad vaidinate savo mini spektakliuką prieš publiką; tai būkite malonūs – sugalvokite ką nors originalaus ir įdomaus.
- Cosplay – group. Gražūs ir įdomūs buvo grupiniai prisistatymai ir vaidinimai. Labiausiai įsiminė viena merginų grupė, kuri atliko šokių programą; matėsi kad rimtai tam ruošėsi ir treniravosi. Būtent tai ir matosi scenoje – kas rimtai ruošėsi, atliko visus namų darbus. Net latviukių merginų duetas, kuris atliko trumputį vaidinimuką (su tuo linksmuoju paskutiniu nusilenkimu) padarė didesnį įspūdį nei visi kiti: nes viskas buvo suderinta iki smulkmenų: apranga, choreografija ir idėja. Latviukės per trumpą laiką sugebėjo aiškiai, įtaigiai save pristatyti.
- Choreografija. Pas dažną dalyvį ji buvo tragiška. Nepaisant ar tai buvo šokis, ar kovos imitacija, ar paprasčiausias ėjimas. Jūs ką, negi nesuprantate kad vaidinate scenoje prieš publiką ir tokių pasimaivymų, kuriuos darote namie prieš savo kambario ar vonios veidrodį pasileidę muzikytę, čia visai nereikia? Jei norite šokti, tai būkite geri pastudijuokite choreografiją, jos elementus ar pagrindus; jei atliekate kovos šou, tai pastudijuokite nors truputuką kovos menų ar pasižiūrėkite 1000kartų (ir pasistenkite TIKSLIAI) ir perteikite tai, ką matote per savo tv. Tiek real, tiek anime, tiek filmų kovos scenos būna ohoho kokios įtaigios, staigios ir gražios savo brutualumu ar puikia choreografija. Jei išėjote tik prasieiti scenoje, tai darykite tai kai aktorius, o ne kaip paprastas vaikis gatvėje. VAIDINKITE. Jūs juk kuriate MENĄ. Tad pasitenkite, kad jūsų kūriamas menas – kostiumas, vaidinimas būtų kuo originalesnis, įtaigesnis, išradingesnis, įdomesnis, įsimintinesnis.
tai tiek. dar kartelį ačiū visiems (organizatoriams, dalyviams ir žiūrovams) už šią šventę. be Jūsų nebūtų to, kas buvo.Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2010-08-23, 11:29.👍 6Rašyti komentarą:
-
Dėkui organizatoriams! :3 Nerealiai praleidau laiką, nors net necosplayinau.Rašyti komentarą:
-
Festivalis labai patiko^_^ Norisi pasakyti dideli ačiū organizaoriams, tikrai buvo labai faina, be to viskas buvo beveik laiku, that's a big progress))
Kaip ir praeitą kartą, latviai labai gerai pasirodė, bet ir be jų buvo daug tikrai geru cospleerių, be to visi buvo labai draugiški^_^
Žodžiu labai nuostabiai praleidau laiką, lauksių kitų metų))👍 2Rašyti komentarą:
-
Turiu viena prašymą organizatoriems. Gal galėtumėt įdėti komisijos balų rezultatus už visus pasirodymus.?;]👍 1Rašyti komentarą:
-
Bėje labai ačiū tiem žmonėm kurie mus palaikė. Gyvenime taip gerai nesijaučiau ant scenos kaip per šį pasirodymą. Minia tiesiog buvo įsiaudrinus <3Paskutinis pakeitimas nuo Integra; 2010-08-23, 11:01.👍 7Rašyti komentarą:
-
Diena buvo puiki, bet vakaras... Ateje i rengini, iskart nuejom i informacija registruotis Kino nakciai. Labai graziai uzrase mus ant lapelio ir ikiso ji matyt bala zino kur. Vaiksciojom po miesta, laukem Kino nakties, o ateje suzinojom, jog musu nera pakviestuju sarase. Be musu tokioj situacijoj atsidure dar maziausiai 4 zmones. Nelabai grazu, sakyciau. Jauciu viena informacijoj uzrase ant vieno lapo, o kita paskui pradejo rasyt ant kito, o apie pirma uzmirso kazkaip. Noretusi kad toks dalykas butu labiau organizuotas ( Nes labai sugadino visa nuotaika Bet cia jau manau ne paciu organizatoriu, o tu neatsakingu merginu informacijoje kalte👍 2Rašyti komentarą:
-
Is tiesu tai su tom repeticijom keistai buvo, pagal mane. Gerai kad nedare vakare, nes vakare nemazai zmoniu bego filmu ziuret per nakti. Bet taip naksti repeticija daryti irgi negerai. Po visu filmu eidamas i stotele (apie 7:30) vos pramerkdamas akis, jau maciau grupele cosplay'eriu keliaujanciu repetuot. Dziaugiuosi kad pats nieko necosplay'inau, buciau nieko nespejes.
Be to, labai mazai muzikantu pasirode, reikes kitiem metam kanors paruosti.Rašyti komentarą:
-
ok buvau sestadieni -sekmadieni tikrai nenusivyliau keli pastebejimai/mintys:
apie konsoles suzinojau tik kaip jau dalino prizus uz konsoliu turnyra anyway visvien nemoku gerai zaist :S
Del to maisto : wtf negalejot is anksto pasakyt ? teko iseiti is eiles priekio o kaip atejo buvo like tik patys brangiausi bilietai
cosplay buvo zymiai geresnes kokybes turejau daug favoritu bet sirgau uz ta vilke kuri ir laimejo
Kodel piramid head negavo jokio apdovanojimo? ar praleidau kazka as?
Sokio nominacijoje broliai latviai uzeme tik 3 vieta o pirma vieta uzeme kazkokia j-pop grupe or smtg kurios pasirodybe buvo beveik 0 sinchrono?del sito tai nusivyliau ;/
Jack Sparrow - pagarba
buvo keli minusai bet renginys ypac nusiseke visa energija isnaudojau per dvi dienas gerai kad neileido i kino nakty nes buciau sekmadienio neistveres didelis pliusas koi uz si rengini
is amv konkurso labai 2 darbai patiko laukiam kada amv bus ikelti i lm /torrent
p.s. Eisena. '' Jo balsas ftw'' - thanks
p.s.s. jei ka dar prisiminsiu editinsiuRašyti komentarą:
-
Puikus renginys, dėkoju KOI Renginys iš tiesų kokybiškai pagerėjo, ir aš jokių priekaištų kaip ir neturiu. Puiki vieta, nuostabūs kostiumai, kokybe priartėjantys tarptautiniams Kon'ams. Tikras džiaugsmas akims.
Labiausiai patiko turbūt kaip ir daugeliui merginų Russia-san ir Germany-san, your guys were awesome
Mane taipogi itin sužavėjo Jack Sparrow, tobulas įsijautimas į personažą viso renginio metu, turbūt tokios geros vaidybos aš iki šiol nesu mačius, respect.
Gaila, kad tarp nugalėtojų nebuvo Piramide heado, Giedriaus kostiumai visad įspūdingi.
Sveikinu nugalėtoją, ji tikrai verta pirmos vietos. Šiaip man fiziškai neįsivaizduojama kaip tokį kostiumą galima pagaminti ir dar per mėnesį. Aš elementariausią savo maikę-suknelę rankom kelias savaites siuvau O_O
Itin džiugu buvo pamatyti personažus iš manhwos Bride of the water God ir šiaip džiugu, kad cosplayinimui pasirenkami įvairesni personažai.
Dar kartą ačiū KOI ir visiems dalyviams už puikų reginįRašyti komentarą:
-
Sveiki pragrize namo ar dar ne pargrize (mano atveju). Turejom dvi super intensyvias dienas truputis atsiliepimu apie jas is mano puses:
Sestadienis:
Buvo smagu, kad niekas beveik nevelavo, bet nesmagu tasytis visa savo manta, kadangi rubines buvo apsitarnauk pats. Labai patiko Bon Odori dance, ponia ambasadore pasirode tokia miela ir gracinga sokdama ji. Wishmasterio mini konkurseliai tikrai fainus (uzjauciu, kad ir ko astraus buvo prideta i ryzius) Tada AMV man asmeniskai pasirode - WTH Pirmas man tikrai patiko (CMV), toliau prasidejo skardos pjovimas, kuris spenge ausyse dar isejus is sales. Ar butina isnaudoti visa garso stipruma? Cmon arba as pasenus arba kazkas nelabai mokejo paleisti garso taip, kad muzika neperrektu visko, kartu ir veliau pasirodziusius karaoke atlikejus, kurie tikrai stengesi, kad juos isgirstu. Sorry garso zmones, bet cia riedulys i jusu darza Kadangi skardos pjovimas man uzgule ausis, tai diena baigesi vos keliais AMV pasirodymais antojoje dalyje.
Sekmadienis:
I repeticija atkeliavau, kiek veluodama, del to dziaugiuosi, nes kas per cosplayeriu repeticija repetavo visa valanda - Kendo ar pan. Kam buvo skirta repeticija? Cosplayeriai atsikele, neissimiegojo, kad ateitu 8, o repeticija realiai prasidejo 9. kitiem isviso neteko repetuoti... Repeticija tikrai didelis pasiekimas, nes galima buvo pasiderinti viska, nors man realiai patiko tiesiog baltas (gelsvas) apsvietimas per pasirodymus, nes tada gali realiai ivertinti - kostiuma, vaidyba panasuma. Bet to pajuodusio zmogaus is game pasirodymas (sorry tikrai nepamenu kaip vadinosi veikejas) sokis tamsoje ir zybsint ekranui tikrai priverte sulaikyti kvepavima. Man kaip tiek cosplayeriui tiek ziurovui, teko du kart stebeti tuos pacius pasirodymus per kelias valandas Kai kurie pasirodymai tikrai buvo tokie, kuriuos norejosi pamatyti dar karta ir dar karta. Vaidinimai buvo super isskyrus, ta toki ilga ilga, kur po kokiu 5min nebesinorejo ziureti i beprasmiskai besisokancius cosplayerius, kuriu pasirodymas buvo pypinams del necenzuriniu issireiskimu (tikrai nepagavau kampo ir pacios vaidinimo idejos). Cmon kas juos leido is scena? Daupe pasirodymas buvo SUPER, bet... as maciau sita - http://www.youtube.com/watch?v=vAr7k6Uyk44 Taigi pati vaidinimo ideja, nebuvo itin orginali.
Keletas mano pastabu:
1. repeticija galima surengti is vakaro, nes dauguma cosplayeriu vistiek atsigrudo i rengini dviem dienom.
2. kodel nebuvo kur pasideti daiktu? Savitarnos rubines? WTH Tasiausi tikrai daug daiktu, kurie ne kazin ka turejo bendro su mano kostiumu.
3. skirstyti cosplayerius ir ne cosplayerius OK, bet ar butina pasiusti lauk, ta zmogu, kuris turejo priziureti, kad mano plaukai ir make up stovetu vietoj pries iseinant ant scenos, plius moralinis palaikymas, nors aplink mane buvo dar laisvos vietos, kad ir 8 zmonem? Kazkokio veidrodzio nemaciau, kuriame galeciau visa tai pasitaisyti pries iseinant i scena. Tada turejau dar gera pusvalandi klaidzioti, kad susirasciau minioje, nes yey as likau be rysio priemoniu. Taigi aciu zmogau, kuris pasiuntei mano best frienda lauk
Repeticija vargino, ir geroji energija apleido dienai ipusejus - zodziu pavargau ir smilintis ne itin norejau, todel uzjauciu visus, kurie su manim fotkinosi
Renginys vistik buvo SUPER, ir kas kasmet geresnis - saunuoliai organizatoriai👍 2Rašyti komentarą:
-
na ką gi, patiko man nerealiai, nuotraukas įdėsiu jei spėsiu dabar, jei ne, rytoj ryte, turiu ir porą video trumpų savo numylėtinio grell'io iš kuroshitsuji taip ir nepagavau, bet ačiū AMAYAI už nuotraukas
būtinai kitais metais cosplayinsiuRašyti komentarą:
-
So, we’re home.
It was a hard day, but we loved it! The fest was great.
1. Guys, your cosplays are just great!
2. The final skit (with pokemon, I WAS SUPER NICE!)
3. Lithuanians are so friendly :3
4. DEAR ORGANIZATORS, thank you that you told us what to do, and where to go. (super big hug from all Latvian cosplayers)
5. The best dance was very dynamic and energetic, but many of us had dejavu when we saw it *_* (we had a dance, which liked like the one we saw on the fest, but we had 5 boys. Link- http://www.youtube.com/watch?v=vMPBj...layer_embedded), and an other Korean dance- http://www.youtube.com/watch?v=LyWl979NJco
Hetalia dance - http://www.youtube.com/watch?v=1cK-PL_PqHQ&
(delifle, skits(in Russian), dances from the last fest http://cosplay.lv/viewtopic.php?f=6&t=43)
6. We have only AnimeFests and CosplayCons, but we never had something like this (we don’t have anything what is not related to anime on such fests (kendo e.t.c)
In the end, we would like to say THANK YOU, ACHU, DANKE, СПАСИБО, PALDIES for this fest!👍 26Rašyti komentarą:
Rašyti komentarą: