nowJapan'14 Menų konkursai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Wishmaster
    KOI team founder


    • 2008 07 18
    • 411

    nowJapan'14 Menų konkursai

    Lietuviškai:
    Spoileris:
    ANIME FANART konkursas
    Spoileris:

    1. Šiam konkursui gali būti pateikiami darbai nupiešti naudojantis anime/manga ar japoniško/korėjietiško kompiuterinio žaidimo motyvais. Darbai turi būti nupiešti anime/manga (arba artimu šiems) stiliumi.
    2. Darbe leidžiama vaizduoti daugiau negu vieną veikėją (tačiau tiesioginės įtakos darbo vertinimui tai neturės).
    3. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    4. Vertinimo kriterijai – kūrybiškumas, originalumas, techninė atlikimo kokybė.

    Doujinshi konkursas
    Spoileris:

    Doujinshi – nedidelės apimties manga nupiešta naudojantis ir savaip interpretuojant jau egzistuojančią istoriją ir jos veikėjus. Daugiau info čia

    1. Šiam konkursui pateikti darbai turi būti nupiešti manga piešimo stiliumi.
    2. Galima naudoti bet kokį animacinį, vaidybinį ir pan. kūrinį ir jo veikėjus (anime, manga, vakarietiška animacija, filmai, serialai, kompiuteriniai žaidimai ir t.t.)
    3. Pateikimo formatas nėra svarbus t.y. doujinshi gali būti skaitomas iš dešinės į kairę arba iš kairės į dešinę (skaitymo kryptį būtina nurodyti ant viršelio arba titulinio puslapio).
    4. Doujinshi turi sudaryti ne mažiau kaip 8 puslapiai (įskaitant viršelį) ir ne daugiau nei 24 puslapiai originalios, rišlios istorijos. Ant viršelio turi būti nurodyti autoriaus vardas ir pavardė, pavadinimas, metai ir nowJapan logotipas.
    5. Būtinai įvardykite kūrinio pavadinimą ir autorių, kurio darbu remiatės.
    6. Pateikimo kalba turi būti anglų. Taip pat pageidautina, kad tekstas būtų spausdintas. Jei tekstą rašysite ranka – tekstas turi būti aiškiai įskaitomas.
    7. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    8. Doujinshi vertinimo kriterijai – piešimo ir scenarijaus originalumas ir kūrybiškumas, techninio atlikimo kokybė.
    9. Papildomas balas bus pridedamas už įrišimą ir tvarkingą apipavidalinimą (skaidriuose įmautėse atsiųsti darbai nebus užskaityti kaip tvarkingai įrišti). Įrištas darbas gali būti ne mažesnis nei a5 ir nedidesnis nei a4 formato.

    Photo cosplay konkursas
    Spoileris:

    1. Fotografijose galima naudoti kostiumus, naudotus per ankstesnius renginius.
    2. Būtinai įvardykite autorių, kūrinio pavadinimą ir naudojamų veikėjų vardus.
    3. Nuotraukas galima minimaliai redaguoti grafinėmis programomis (ryškumas, kontrastas, filtrai). Fotomontažas draudžiams.
    4. Galima siųsti atskira nuotrauką arba nuotraukų seriją (ne daugiau 3 nuotraukų). Serijos nuotraukose visi veikėjai turi būti vienodi.
    5. Nuotraukoje gali būti ne daugiau 3 veikėjų.
    6. Konkurso nugalėtojus išrinks žiuri komisija.
    7. Vertinimo kriterijai – estetiškumas, kūrybiškumas, techninio atlikimo kokybė.

    Paperchild konkursas
    Spoileris:

    1. Šiam konkursui priimami darbai turi būti nupiešti anime/manga (ar panašiu šiems) stiliumi. Naudojamas veikėjas gali būti originalus arba pasiskolintas iš kito autoriaus sukurto kūrinio. Veikėjas turi būti iškirptas iš popieriaus ir nufotografuotas kokioje nors aplinkoje.
    2. Konkursui pateiktos nuotraukos gali būti minimaliai redaguojamos grafinėmis programomis (ryškumas, kontrastas, filtrai ir pan.).
    3. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    4. Vertinimo kriterijai – kūrybiškumas, komiškumas, originalumas, techninė atlikimo kokybė.

    Pvz.:1, 2

    Originalaus veikėjo konkursas
    Spoileris:

    1. Šiam konkursui pateikti darbai turi būti nupiešti anime/manga (arba artimu šiems) stiliumi.
    2. Darbe turi būti pavaizduotas originalus autoriaus sukurtas veikėjas su šalia patalpintu jo aprašymu (vardas, talentai, trumpa istorija ir pan.). Aprašymas turi būti pateiktas toje pačioje lapo pusėje kaip ir veikėjas. Aprašymas netūrėtų užimti daugiau, nei 1/3 A4 lapo arba 240 spaudos ženklų Times New Roman 12 šriftu.
    3. Pageidautina aprašymo kalba – anglų.
    4. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    5. Vertinimo kriterijai – originalumas, kūrybiškumas, techninė atlikimo kokybė. Vertinama bus ne tik veikėjo dizainas, bet ir aprašymas.
    6. Pateikimo kalba turi būti anglų. Taip pat pageidautina, kad tekstas būtų spausdintas. Jei tekstą rašysite ranka – tekstas turi būti aiškiai įskaitomas.

    Originalios mangos konkursas
    Spoileris:

    1. Į mangos konkursą priimami darbai, nupiešti anime/manga stiliumi. Darbų tema priklauso nuo darbo autoriaus.
    2. Manga turi sudaryti minimumas 8 puslapiai, neįskaitant viršelio ir galinio puslapio. Manga gali būti spalvota, toninė arba klasikinė – bespalvė. Ant viršelio Mangos autoriaus vardas, pavardė, pavadinimas, metai bei nowJapan logotipas .
    6. Pateikimo kalba turi būti anglų. Taip pat pageidautina, kad tekstas būtų spausdintas. Jei tekstą rašysite ranka – tekstas turi būti aiškiai įskaitomas.
    4. Manga turi turėti originalią idėją, kuri nėra jau egzistuojančio anime ar mangos siužeto iliustracija. Mangoje negalima naudoti jau egzistuojančius anime ir manga personažus. Darbas turi turėti logišką pradžią ir pabaigą, atitinkančią pagrindinę idėja.
    5. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    6. Manga vertinimo kriterijai – piešimo ir scenarijaus originalumas ir kūrybiškumas, techninio atlikimo kokybė.
    6. Papildomas balas bus pridedamas už įrišimą ir tvarkingą apipavidalinimą (skaidriuose įmautėse atsiųsti darbai nebus užskaityti kaip tvarkingai įrišti). Įrištas darbas gali būti ne mažesnis nei a5 ir nedidesnis nei a4 formato.

    Tradicinio japoniško meno konkursas
    Spoileris:

    1. Šiam konkursui pateikiami darbai turi būti nupiešti tradiciniu arba bet kokiu stiliumi, tačiau piešinuose turi būti vaizduojami tradiciniai japoniški motyvai (pvz: bonsai, šventyklos, geišos, samurajai, kaukės ir t.t.) http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_art
    2. Griežtai draudžiama tiesiogiai kopijuoti ar redaguoti jau sukurtus kūrinius.
    3. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    4. Vertinimo kriterijai – tradiciniai motyvai, kūrybiškumas, originalumas, techninė atlikimo kokybė.

    Fotokonkursas “Nowjapanization”
    Spoileris:

    1. Pasirenkate vieną iš žemiau pateiktų keturių vaizdelių ir juos “Nowjapanizuojate”. Nowjapanizuoti – tai yra pakeisti visiems žinomą vaizdą (pvz, trijų kryžių kalnas), kad jis taptų artimesnis japonų kultūrai (pvz, Gokas su Vegeta mušasi prie kryžių kalno).
    2. Nuotraukas galima koreguoti iki tiek, kad būtų atpažystamas orginalus vaizdelis.
    3. Nuotraukas galima koreguoti ne tik kompiuterinėmis programomis, bet ir atspausdintas ant popieriaus ir veliau nufotografavus/nuskenavus.
    4. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    5. Vertinimo kriterijai – fotomontažo kokybė, kūrybiškumas, originalumas, techninė atlikimo kokybė.

    Nuotraukos čia


    Bendri konkursų nuostatai:

    Autorinės teisės:

    1. Visos autorinės darbų teisės priklauso konkursinius darbus pateikusiems autoriams.
    2. Visi bendrus konkursinių darbų kriterijus atitinkantys darbai bus eksponuojami nowJapan 2013 renginio metu.
    3. VšĮ „Kultūrinės organizacinės idėjos“ (toliau KOI) pasilieka teisę darbus pateiktus konkursams naudoti reklaminiams ir informaciniams nowJapan renginio tikslams.

    Darbų pateikimo formatas:

    1. Visi konkursams pateikiami darbai turi būti nauji ir dar niekur kitur neeksponuoti, sukurti specialiai šiam konkursui.
    2. Kiekvienai konkursinei kategorijai galima atsiųsti tik po vieną darbą.
    3. Griežtai draudžiama tiesiogiai kopijuoti ar redaguoti jau sukurtus anime/manga kūrinius .
    4. Konkursiniai darbai turi būti pateikiami ant tvarkingo A4 formato popieriaus lapo (gali būti nupiešti arba atspausdinti).
    5. Visi konkursiniai darbai turi būti patalpinti į www.sendspace.com arba www.mediafire.com Nuoroda siųskite mums e-paštu menai@nowjapan.lt . Būtinai turite nurodyti savo vardą, pavardę, slapyvardį, pašto adresą, telefoną, e-pašto adresą ir su konkursiniu darbu susiėjusią informaciją(konkursinė kategorija, darbo pavadinimas, atlikimo technika ir atlikimui naudotos priemonės). Taip pat jei naudojate ne savo sukurtus veikėjus įvardykite naudojamo anime/manga kūrinio autorių, pavadinimą ir veikėjų vardus.
    6. Visi darbai turi būti atsiųsti mums paštu (adresą gausite įvykdę aukščiau minėtą punktą). Nuotraukos ir kompiuteriu piešti darbai turi būti atspausdinti ant A4 formato popieriaus lapo.
    7. Elektroninė darbų versija turi būti pateikta iki 2014 rugsėjo 1d. ir atsiųsta paštu ne vėliau nei 2014 rugsėjo 3d. Vėliau atsiųsti darbai bus diskvalifikuojami.
    8. Griežtai draudžiama konkursams pateiktuose darbuose vaizduoti atviras erotikos ir smurto scenas. Taip pat draudžiami darbai diskriminuojantys socialines, teisines ar etines normas.
    9. Organizatoriai pasilieka teisę nepriimti pateiktų darbų, kurie neatitinka aukščiau išvardytų punktų. Apie netinkamus darbus dalyviams bus pranešta asmeniškai elektroninių paštu.


    English:
    Spoileris:
    Anime FANART contest
    Spoileris:

    1. The fanart must be drawn using existing anime/manga or Japanese/Korean computer game motifs. The works must be drawn in anime/manga style (or a similar style).
    2. The work can contain one or more characters, but this will not have any influence on rating.
    3. Contest winners will be selected by jury.
    4. The evaluation criteria are based on creativity, originality, and technical quality of performance.

    Doujinshi contest
    Spoileris:

    Doujinshi is an amateur manga publication, featuring a cast of original characters from another manga or an anime. More info here

    1. Works must be drawn in anime/manga style.
    2. It is possible to use characters from various works (anime, manga, western animation, films, TV series, computer games, etc.)
    3. Doujinshi can be read either from right to left or from left to right (reading direction must be shown on the cover or on the title page).
    4. The doujinshi must be at least 8 pages long (the front and the back cover counts too) and not more than 24 pages of an original and coherent story. It can be coloured, toned, or classic- colourless (only lineart). On the front cover must be the name and the surname of the author, the title, year, and "nowJapan" logo.
    5. Do not forget to name the author and the work or works which your dojinshi is based on.
    6. The doujinshi has to be in English and the text should be typed using a computer. If you still intend to write the text by hand, it must be clear and readable.
    7. Contest winners will be selected by jury.
    8. Evaluation criteria are based upon the creativity of the storyline, the drawings and technical quality of performance.
    9. An extra point will be given for the binding and the neat appearance of the dojinshi (works in transparent plastic sleeves will not be regarded as neat-looking). The doujinshi cannot be smaller than A5 format and bigger than A4 format.

    Photo cosplay contest
    Spoileris:

    1. The costumes which have been used in previous events can also be used in the photographs.
    2. The name of the author, as well as the names of the characters and the name of the photograph must be stated.
    3. Photographs can be slightly edited with graphical programs (brightness, contrast, filters). Photo montage is prohibited.
    4. It is possible to send either individual photos or photo series (no more than 3 photos). Characters in the photo series must be the same.
    5. No more than 3 characters in the photographs.
    6. Contest winners will be selected by jury.
    7. Evaluation criteria are based on aesthetics and creativity.

    Paperchild contest
    Spoileris:

    1. Submissions must be draw in anime / manga (or similar to these) style. Characters can be original or from various works (anime, manga, etc.). The character has to be cut out of paper and photographed in any environment.
    2. Photographs can be slightly edited with graphical programs (brightness, contrast, filters). Photo montage is prohibited.
    3. Contest winners will be selected by jury.
    4. Evaluation criteria are based on creativity, humor, originality, and technical quality of performance

    Examples:1, 2

    Original character contest
    Spoileris:

    1. Works must be drawn in anime/manga style (or a similar style).
    2. The character must be original and must include a description (name, talent, short story, etc.). The description must be placed on the same side of the sheet as the character and should not take up more than 1/3 of A4 paper or 240 characters in Times New Roman 12 pt.
    3. The text has to be in English.
    4. Contest winners will be selected by jury.
    5. Evaluation criteria are based on originality, creativity, and technical quality of performance. The evaluation will be applied not only to the character design, but also to the description.

    Original manga contest
    Spoileris:

    1. The submissions must be drawn in anime/manga style. The author is free to choose a theme for his work.
    2. The manga must be at least 8 pages long, not counting the front and the back covers. It must be read from right to left. It can be coloured, toned, or classic - colourless (only lineart). On the front cover must be the name and the surname of the author, the title, year, and "nowJapan" logo.
    3. The manga has to be in English and the text should be typed using a computer. If you still intend to write the text by hand, it must be clear and readable.
    4. The manga must have an original storyline and must not copy or imitate any storyline already existing in anime and manga. Already created anime and manga characters also cannot be used. The manga must have a logical beginning and ending which would fit the main idea of the work.
    5. Contest winners will be selected by jury.
    6. Evaluation criteria are based upon the creativity of the storyline, the drawings and technical quality of performance.
    7. An extra point will be given for the binding and the neat appearance of the manga (works in transparent plastic sleeves will not be regarded as neat-looking). The manga cannot be smaller than A5 format and bigger than A4 format.

    Traditional japanese art contest
    Spoileris:

    1. Submissions should be portrayed in the traditional or in any other style, but traditional Japanese motifs must be shown in the drawings (e.g.: bonsai, temples, geisha, samurai, masks, etc.) http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_art
    2. It is strictly prohibited to directly copy or edit already created works.
    3. Contest winners will be selected by jury.
    4. Evaluation criteria are based on the traditional Japanese culture aspects, creativity, originality, and technical quality of performance.

    Photocontest "Nowjapanization"
    Spoileris:

    1. Choose one of four images given below and "nowjapanize" them. "Nowjapanize" means to change an image (e.g. The Hill of Three Crosses) into a Japanese version of it (e.g. Goku and Vegeta fight next to The Hill of Three Crosses).
    2. You can only use given photographs.
    3. Photographs can be changed, but the original image should remain recognizable.
    4. Photos may be edited not only with computer software, but also printed on paper and then scaned.
    5. The winners of this competition will be selected by jury.
    6. Evaluation criteria are based on the quality of photomontage, creativity, originality and technical quality of performance.

    Photos are here


    Main rules:

    Copyright:

    1. All rights belong to the authors who submitted their works for the contest.
    2. All works which suit the general criteria of the contest will be exhibited during nowJapan 2014.
    3. The public institution “Kultūrinės organizacinės idėjos” (KOI) has the right to use the submitted works for commercial and informational purposes of the nowJapan event.


    Requirements for submissions:

    1. All submitted works must be new, not exhibited before, and created especially for this contest.
    2. For each category it is allowed to send only one submission.
    3. It is prohibited to copy or edit already existing anime/manga works.
    4. Submissions must be given in on an orderly A4 format paper (submissions may be either drawn or printed out).
    5. All submissions must be put on www.sendspace.com or www.mediafire.com. Send us the links by email (menai@nowjapan.lt). Do not forget to write your name, surname, pseudonym, post address, phone number, email address and the information regarding your submission (contest category, the name of your submission, the technique and tools used). Also if you are using already existing characters please indicate the author, the name of the anime/manga, and the names of the characters.
    6. All submissions must be sent to us by email (you will get it after completing the requirements above).
    7. The digital version of works must be submitted by 1st September, 2014 and sent by email by 3rd September. Submissions sent later will be disqualified.
    8. It is prohibited to show erotic scenes, acts of violence, and the discrimination of social, juridical or ethical norms.
    9. The organisers have the right to reject submissions which do not suit the above mentioned requirements. The contestants will be informed personally by email if such a thing happens.
    Paskutinis pakeitimas nuo Wishmaster; 2014-08-01, 23:09.
    Of all the things I've lost - I miss my mind the most
    All bannanas in the world - unite!!!
  • Demonice
    Naujokas
    • 2011 07 13
    • 4

    #2
    Negaunu atsakymo iš menai@nowjapan porą dienų, nors tvarkingai surašiau ko yra prašoma ir prisegiau failus. Nežinau, ar koordinatoriai labai labai užsiemę ar tiesiog abėjingi.

    Comment

    Working...