15 min, Delfi raso, per tv zinias parode, bet čia niekas nieko nė bum bum, nė kad šiemet bus, nei kada, nei siūlo diskutuoti. O aš nesiūlau šioje gijoje diskutuoti, o tik noriu įgelti visiem už tai atsakingiem žmonėm kurie netyčia ar specialiai pamiršo ir nesistengė nė užsiminti apie nowJapan. Bet rašau ne todėl, kad tik dabar sužinojau ir nebuvau, o kaip tik atvirkščiai, buvau, šiemet patiko, žmonių daug, dalykų daug, viskas neblogai, tik už maistą keleriopas (ar bent dvigubas) kainas plėšia, tai tik gerti nusipirkau, nes buvo tvanku.
nowJapan'16
Collapse
X
-
Atsakingų už tai kaip ir nėra. Reporterių kaip ir neturi AZ kolkas - visi forumo nariai tokie kaip aš ar tu ar bet kas kitas. Vat ir galėjai pakurt temą apie nowJapan
Podcast'e savo ruožtu iš mūsų pusės buvo kalbėta apie nJ. Šiais metais neturėjau galimybių pats ten dalyvauti ir daryti reportažą. Kitais metais dalyvausiu. Vat tada ir temą galėsiu pakurti.👍 2 -
nowJapan'16
http://nowjapan.lt/en/front/
Tai vat, Viktoras atrašė velnių mums visiems. Reiškias reikia kad ir kiek pavėluotai, bet temą pakurti.
Dalinkitės savo įspūdžiai, kolegos. Kas ten smagaus, kas nesmagaus? Kitais metais dalyvausit?
Aš pridėjęs leteną prie krūtinės pasižadu kitais metais sudalyvauti. Tikiuosi, kad būsiu ne vienas bet ir kolegos podcasteriai prisijungs.
Taip pat galite mesti čia linkus į kitus šaltinius, kur rašo ar rodo apie nowJapan. Sumesiu juos į šį postą.
Apie nowJapan'16 nuo 12min 30 sec
P.S. Būtų gerai šitą postą perkelti į gijos pradžią.Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2016-09-11, 08:47.👍 1Comment
-
Pala pala, kodėl mums velnių atrašė? Kam kitam, jeigu ne organizatoriams, patiems pasiskelbti ir visas naujienas/konkursus/taisykles ir t.t.? Ar dabar jau ant tiek į viešumas išėjo, kad čia grynai "mūsų" reikalas paskelbt apie japoniškos tematikos vykstančius renginius?Urameshi, Iemon-dono!👍 2Comment
-
Kad ir kaip bebūtų niekas, absoliučiai niekas, nei organizatoriai, nei moderatoriai, nei fanai nieko neparašė kol renginys neprasidėjo. Lyg ir turėtų būti vienas iš svarbesnių dalykų tokios tematikos tinklapiui kaip AZ... nes jei nowJapan neberūpi, tai kam AZ reikalingas? (flame me if you want)
Bet jei rimtai, antra diena irgi buvo gera, tik į patį galą viskas nusitęsė per tuos "hipsterius" daininkus, tai apdovanojimų paskelbimo ir nelaukiau; gal kas, pvz, tie patys organizatoriai galėtų paskelbti rezultatus?Comment
-
Aš persifrazuosiu, nes sugebėjau visai ne taip Katanos postą suprast (t.y. praleidau, kad Viktoras tai OP ir galvojau, kad kažkoks organizatorius velnių atrašė Katanai asmeniškai).
Paprasti forumiečiai neskelbia turbūt dėl to, kad ilgą laiką NowJapan organizatoriai patys čia viską skelbdavo, pranešdavo apie naujienas, konkursus, renginius, taisykles, programą ir t.t. Todėl tai yra tam tikras pripratimas, kurio laikymasis gal ir yra tūlo forumiečio 'kaltė'. Gal. Tad kadangi nepasiskelbė patys NowJapan, atskirai neskelbėm ir 'mes'.
O kodėl nepaskelbė patys? NowJapan jau kurį laiką yra labai sukomerciškėjęs, ir AZ, kaip jo pagrindinė publika, yra pamiršta. Nes mes ir nebesam pagrindinė publika. Pagrindinė publika yra tūlas žmogus, pasiekiamas spauda, televizija ir kitomis reklaminėmis priemonėmis. Tiksliau sakant, mes nesam pagrindinė publika tuo aspektu, kad mus reiktų informuoti ir kviesti. Nes juk tai NJ, nes juk patys ateisim, nes gi reputacijos pakanka, kad nebereiktų stengtis. Todėl stengiamasi tik naujiems pritraukti, o ne saviems vidiniams išlaikyti.Urameshi, Iemon-dono!👍 4Comment
-
Šiaip gerai pagalvojus iš ties trūksta mums stipriai naujienų ir panašaus tipo postų forume. Bet čia nelabai ką bepakeisi. Neskaitant to, kad tie patys delfi ir 15min yra komerciniai portalai ir jie pinigus gauna už operatyvumą ir darbą. Čia tuo tarpu reikia moralinio postūmio kokio nors, nes diskusijų forumas yra varomas visai kitokių jėgų - pačių diskusijų dalyvių. Ir moderatorių darbas nėra skelbti naujienas ar kurti temas įvairias. Jie moderuoja. Su daugiau įdėto darbo daugelio žmonių AZ gali patapti kaip ir tokiu naujienų puslapiu. Tačiau aš pats keik dvejoju dėl ateities "diskusijų forumo" formatu. Tai yra pasenęs modelis jau ir turėtų keistis iš principo - kardinaliai ar patobulėti. Nežinau kokia linkme. Flarum tipo gal. Nežinau.
Įdomiausia tai, kad kad ir kaip kiltų klausimai online visusose forumuose apie "Are forums dying?" visada bus žmonių, kurie prisipažins, kad nors jie ir nedalyvauja aktyviai, tačiau reguliariai užsuka ir skaito. O forumas yra toks dalykas, kad postai ir informacija sąlyginai pastoviai lieka kur ir buvo ir nenusimeta į šiknas visokias kaip kad tuose super populiariuose Facebookuose, Twitteriuose ir taip toliau. Ir jeigu nesumąstysime būdo, kaip išnaudoti visas tas medijas ir lauksime stebuklo - sunku bus. Mums reikia išnaudoti Facebook ir dar kažką o ne ignoruoti juos.
Aš kaip suprantu naujieji organizatoriai (žmonės) yra visiškai kiti jau ne pirmus metus ir AZ jie arba neegzistuoja arba neaktyvūs kaip tokio renginio atstovai. Čia turėtų iš jų pusės kas nors būti aktyvus Anime Zonoje arba atsirasti kažkas pas mus, kam tikrai tokie renginiai būtų įdomūs ir turėtų pakankamai noro apie juos diskutuoti, rašyti, dalyvauti ir taip toliau.
Galų gale galima ir kokios nors medžiagos numesti kokiam nors akyviam forumo nariui (kad ir moderatoriui) kad tas paskelbtų ar persiųstų dar kam nors.
Kas liečia visokias naujienas ir taip toliau - aš apsiribosiu Podcastu. Neturiu laiko daugiau kitiems "malonumams"Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2016-09-11, 22:02.👍 1Comment
-
Tada aišku, negaliu pulti visų teisti iš eilės "kokie jūs visi neaktyvūs", nes ir pats tik užsuku paskaityti ir pakikenti iš eilinio fantasy ar school-life anime aprašymo. Šiaip išvardintos problemos man kaip ir buvo aiškios, bent intuityviai. Na ką gi, be kažkokio stebūklingo aktyvumo atgyjimo ir geraširdžių savanorių niekas nepasikeis... gaila. Pats negaliu nieko ypatingo pasiūlyti, nes FB aš naudoju tik informacijos skaitymui, nesu didelis megėjas "social-networkinti".
Matyt nowJapan laikai AZ praėjo... irgi gaila. Reiktų kasmet bent iš idėjos paskelbti, kad toks vyksta (kol vyksta). Bent tokį reminderį galiu padaryti.Comment
-
Nemanau, kad praėjo. Nepraėjo kol AZ ar nJ gyvi. Negaliam to leisti Šiaip kadangi kitais metais noriu ten pats būti ir esi pats ten dalyvavęs - kaip didelis jis yra. Kiek žmonių teoriškai reikėtų, kad apžiūrėti ir nufilmuoti viską arba bent jau tiek, kiek ten įdomiausia? Dviejų grupelių pakaktų? Nes atvirai sakant aš neesu tikras ar pavyks surinkti daugiau žmonių tokiam skautinimui ir medžiagos rinkimui. Bus matyti. Bet būtų labai įdomi patirtis.Comment
-
Hm. Vien tik pafotkinti ir pafilmuoti tikrai užtektų, bet aš asmeniškai turiu tik vidutiniokišką daugiau nei 5 metų senumo fotiką kuris nors ir gali filmuoti, bet prastai fotkina net su blykste prie prasto apšvietimo (labai jaučiasi cosplay pasirodymų nuotraukose). Mobilaus-"išmanaus" fotikas gal ir neblogas, bet tokiam reikalui reikia kažko tam tikrai pritaikyto. Šiaip Litexpo yra nemažos erdvės, bet patys "kampeliai" kaip maistas, menai, žaidimai ir scena(-os) gana kompaktiški.Comment
-
Kaip suprantu jau pasisiūlei
Su baravykais nesiruošiu ten filmuoti. Pirkti irgi nepirksiu. Bet išsinuomuoti galima bus - nėra brangu o ir verta. Realiai reikia kad vienas filmuotų, kitas klausnėtų ir įrašymą prižiūrėtų. Blogiausiu atveju užtenka tripodo ir kad kamera pati filmuotų kol būtų kalbama su subjektu (šitas dalykas ir yra, kodėl užsiimu podcastu - kas kart kažką įdomaus išmokti )
Kas šiaip labiausiai patiko renginyje. Ar buvo kažkas tokio, kas sukėlė "afigieną" malonumą?
Yo, kiti irgi gali pakomentuoti jegu buvote. Nejaugi vienas Viktoras tik ten vaidenosi?Comment
-
AZ sėkmės koncepcija yra tokia, kad ji priklauso tik nuo savo dalyvių aktyvumo šiame forume. AZ įdomi tiek, kiek jos nariai yra įdomūs, t.y. kiek jie įneša į ją savo minčių, nuotraukų, pokalbių ir t.t.
AZ, jei taip galima išsireikšti - "gyvas organizmas" kurio kraujas yra jo nariai. Kuo nariai aktyvesni, tuo kraujas greičiau cirkuliuoja, tuo "kūnas" tampa gyvybingesnis, įdomesnis, "karštesnis".
NJ jau nuėjo savo keliu (ir į kitus tinklalapius). Tad nieko kito nelieka, kaip tik kažkam protingam, veikliam imti ir AZ vardu sudalyvauti kaip reporteriui šiame festivalyje. Nuotraukos, video, interviu. AZ turi gerą reputaciją tarp NJ organizatorių ir manau jie tikrai suteiktų "išskirtines teises" AZ korespondentui, oficialiam(su AZ dievų palaiminimu) ar neoficialiam-saviveiklininkui.
Gal kitamet atsiras smalsių, visuomeniškų, protingų AZ žmogeliukų kurie nepatingės ir norės papuošti AZ savo įžvalgomis ir fotovideoreportažais? O gal ir neatsiras.
Kai bus galima nebūnant vaiku ar paaugliu be įtampos Lietuvoje 'for fun' smagiai sudalyvauti ir pasižiūrėti sexy cosplay tada gal bus verta ir vyresnei auditorijai nusipirkti bilietus.
P.s.: nedidelis pastebėjimas: ar Litexpo nėra per dideli tokiam vietinės reikšmės (Lietuvos mastu) renginiui.Comment
-
Ka jau kaip dauguma ir pastebėjo teisingai, kad NJ jau per stipriai nusuko į komerciją, tik tam kad uždirbti ir daugiau nieko. O tai duoda savo minusą.
Aš pvz net nenoriu jau ir matyti čia nei NJ nei jų reklamos ar dar kokio šė, nes idėjos jau visai neliko - man jie miręs reikalas. Daugiau nei pusė programos neturi nieko bendro su japonija net iš tolo.... psio nesiplėsiu per daug.Paskutinis pakeitimas nuo Daan; 2016-09-13, 09:46.👍 4Comment
-
Labai jau niūriai viskas skamba. Nejaugi jau taip visai ten pas juos blogai su "otakiškumu"... Šiaip realiai kažkada kai browsinau info apie nJ ir pamačiau, kad radistai ten ves renginį, man vos bloga nepasidarė. Skaitau, kad jiems ne vieta ten. Tačiau čia gal tik aš, nes jau 6 metus neklausau Lietuviškos radijos ir nežiūriu Televizijos.
Vis tik kitiems metams vilties neprarasiu, kad pamatyti savo akimis ir įrašyti kažkąComment
Comment