Sekien no Inganock -What a Beautiful People-

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1318

    Sekien no Inganock -What a Beautiful People-


    Sekien no Inganock
    -What a Beautiful People-

    Inganock of the Brightest flame


    Platforma: PC
    Studija: Liar-soft
    Žanrai: mistinis, fantastinis, antgamtinis, steampunk. (N-18)
    Žaidimo tipas: vizualinė novelė (click&read)
    Trukmė: vidutinė (10-30val.)
    Išleidimo metai: 18/12/09 22/11/07
    VNDB reitingas: 8.01
    VNDB

    Inganock - fantazijų miestas, apie kurį niekas nekalba. Miestas, kurį prieš dešimt metų, tą "Atgimimo" dieną, apgaubė begalinis rūkas. Miestas, kurio gyventojai virto neapsakomais mutantais, žmogaus ir žvėries fantazijos tvariniais. Miestas, kuriame visi geria iš tos pačios beprotybės taurės ir niekas apie tai nešneka. Miestas, kuris prieš dešimt metų buvo izoliuotas nuo likusio pasaulio ir paskendo savam chaose ir beprotybėj.

    Visgi, išliko nedaugelis, kurių išvaizda nepakito, tačiau vidumi jie tapo tokiais pat, kaip ir kiti. Vienas šių yra Gii - Keliaujantis Daktaras, savo ypatinga galia gelbėjantis ir gydantis visus, kam prireikia jo pagalbos. Tačiau ir jis su kiekviena diena keičiasi, jo smegenys mutuoja. Ir jis, palikęs savo emocijas tą nelemtą dieną, kasdien stebi savo regos lauko kamputyje nuolatos šokantį juodąjį klouną...

    Tačiau viskas pasikeičia, kai į jo kasdienybę, į jo begalines varginančias dienas įžengia rausvaakė mergaitė, vardu Kia, laikanti nepaprastą galią savo šypsena iš lėto keisti net ir pačius šalčiausius.



    Techninės detalės:


    Istorija: Novelės sukurtas pasaulis ir atmosfera be galo įtraukia ir leidžia pajusti tai. Visą žaidimo laiką ji išlieka rami, niūri ir nugesinta, dažnai lydima lietaus šniokštimo ir melancholijos, tačiau properšomis įpinanti ir šviesias, džiaugsmingas akimirkas, o tuo pat netrunka persipinti su nuojautomis, praeities šešėliais ir baimėmis... Visi bijo praeities, sunkiai verčiasi dabartyje ir nelaukia to nežinomo rytojaus. Mums teigiamas niūrus ir, rodos, jau į pragaro dugną puolęs pasaulis - aplink skurdas, deformuoti žmonės, tiesiog gatvėje nesibaigiančios mirtys, vaikų išnaudojimai, prostitucija ir narkotikai - kaip su visu tuo gyvena žmonės ir tęsia savo mažus kasdienius gyvenimus.
    Novelės rašymo stilius meniškas ir lengvai įsisavinamas. Viskas padalinta į dvyliką gana neilgų skyrių, kas šį žaidimą daro lengviau ir maloniau skaitomą. Visgi, ir čia vyrauja šabloniškumas. Neretai pasitaiko vietų, kur, matyt tingaus scenaristo nešlifuotų, tekstas stačiai kartojasi. Ypač tai gali erzinti kovos scenose, kur ir pačios kovos padarytos labai jau šabloniškai ir neišplėtotai (išskyrus galą) ir jau po kelių skyrių jos praranda savo intrigą ir nuogąstavimą dėl mūsų herojo Gii. Turbūt vienas man labiausių patikusių dalykų buvo tas, kad novelėje nebuvo griežtai laikomasi vieno veikėjo perspektyvos ir, istorijai rutuliojantis, tu tarytum peršoki nuo Gii perspektyvos iki Ati ar kitų veikėjų, kas leidžia ne vien vienpusiškai žvelgti į besirutuliojančius įvykius bei ne taip suvaržo skaitytoją (t.y. pasijauti visai neįpareigotas -vaikinas tu, ar mergina). Kadangi vizualinė novelė N-18, tai tenka pakalbėti ir apie erotines scenas. Jų čia bus nedaug. Negausite puokštės "mindeless sex". Kiek teko skaityti atsiliepimus, daugelis jomis gana nepatenkinti, tačiau mano nuomonė kitokia. Kadangi nesu didelė hentai gerbėja, tai gana nustebau, kai vizualinė novelė man pateikė tokias estetiškas ir "skanias" scenas. Jokių pilnai atidengtų organų, kuriuos tektų cenzūruoti, jokių "pošlybių" ir japoniškų išsidirbinėjimų. Sakyčiau, tai suteikė tokio savotiško tikroviškumo tokiam intymiam dalykui. Gerai, gal daugelis ir tuo nelabai liks patenkinti, tačiau galės bent įgarsinimo paklausyt, kuris, mano šioje srityje nekompetetinga nuomone, labai neblogas. 8/10


    Grafika: Grafika pasirodė taip pat viena stipriųjų žaidimo pusių. Sutiksime gana neįprastą, detalų ir įdomų stilių, kuris vietomis primena net tam tikrus "skečus", kurie suteikia tik dar didesnį žavesį. Išties, tai gana neįprastas stilius, kurį sunku su kuo nors palyginti. Pagrindiniai herojai su įgarsinimais yra pilnai spalvoti, vietomis "pamarginti" PhotoShop raštais, kurie pagyvina veikėjų vaizdą. Antraplaniai veikėjai išlieka nespalvoti, "skečo" stadijos, su lengvais pasteliniais atspalviais. Visgi, kaip ir minėjau, tai visai netrukdo, o atvirkščiai, tik dar labiau suteikia unikalumo. Nepasigendama čia ir trumputės animacijos skyrių gale bei spec. efektams sukurti. Ji čia paprasta ir nėra ko iš jos reikalauti, kadangi ir žaidimo formatas tokiems dalykams čia nelabai dėkingas ir populiarus.
    Novelės fonai ir piešiami vaizdai detalūs, gražūs, bet neperkrauti. Gana standartiški, bet to ir užtenka. Visa grafika puikiai susilieja su atmosfera ir "pasauliu". Negaliu nepaminėti, kaip kažkas pastebėjo, kad iliustracijos daugeliui gali sukelti įspūdį "iliustracija tartum iš knygos" ^^. 10/10


    Muzika/Spec.efektai/Įgarsinimas: Iš karto tenka įspėti, kad čia kūrėjai labai įdomiai sužaidė įgarsinimu - viskas prasideda kaip reikia - pagrindinis herojus atrodo neįgarsintas, kiti žaidimo veikėjai, išskyrus "nespalvotuosius" antraplanius, yra gražiai įgarsinti. Tačiau nuo maždaug trečio skyriaus viskas kinta. Kartais negirdi nė vieno herojaus, kartai, žiū, išgirsti Gii, o kartais vienus girdi, o kitų ne. Ir nesuprasi - iš idėjos čia taip, ar dėl "apkarpyto" biudžeto skylių... Nepaisant to, įgarsinimas labai kokybiškas, atitinkamai emocionalus ir raiškus. Nėra iš kitos pusės prie ko ir kibti.
    Muzika puikiai susilieja su atmosfera, dažniausiai skamba graži klasikinė instrumentuotė, nesigirdi kokių pigių "balalaikų". Nors kūriniai nėra originalūs, kaip visada ir reikia tikėtis iš japonų, o tik europietiškos klasikos aranžuotės (čia iš labiau pateikiamų orkestrinio formato kūrinių, apie kitus negaliu ką garantuotai sakyti). OP/ED dainos yra puikiai parinktos, iki šiol mielai jų pasiklausau ir pažiūriu kartu su video. Galbūt kai kuriems ką sakys japoniškų žaidimų suaugusiems teminių muzikų kūrėja "Blueberry&yogurt" grupė su vokaliste Rita priešaky (oficialus puslapis (jp)).
    Spec. efektų čia saikingai, pagrinde tik kovoms pagyvinti. Viskas gražu, tvarkinga ir paįvairina skaitymą. 8/10


    Žaidimo "bonus'ai": Viskas susideda iš labai standartinių privalumų: CG galerija, muzikos grotuvas, prisiminimų ir hentai scenos. Nevertinama
    Taip pat čia norėjau pridėti ir apie pačio žaidimo niuansus. Nors čia ir yra vizualinė novelė, tačiau skirtingai mes susiduriame su gana neįprastu galvosūkių - kiekviename skyriuje priėjus tam tikrą istorijos tašką, jūs esate nukeliamas į puslapį, kuriame galite "girdėti" tam tikrų veikėjų vidinius balsus. Kabliukas slypi tame, kad kelis kartus išklausydami veikėjų, privalote tam tikru eiliškumu išklausyti jų visų, kad istorijos metu atsiradus tolimesnių pasirinkimų galimybei, tarp jų būtų ir tas, kuris veda į teisingą kelią. Sakyčiau, tai yra išties keblus momentas, kurį tikrai visiems rekomenduotina įveikti su walkthrough'o pagalba, kurį rasite angliškame patch'e.



    Pagrindiniai personažai:



    Gii




    Kia




    Ati




    Keliaujantis daktaras, visiems ligoniams tiesiantis pagalbos ranką ir gydantis savo paslaptingąja "Fenomeno Lyginimo" galia. Išsigelbėjimo ieško žmonių gydyme ir neatlygintoje pagalboje.
    Paslaptinga nuolatos energija ir šviesumu trykštanti mergaitė. Niekas nežino iš kur, ir ko ji ieško. Savo nepaprastu žvilgsniu ji nuolat žvelgia į Gii ir savo nekaltu vaikiškumu bei smalsumu keičia ją supančių žmonių širdis.
    Moteris, prieš dešimt metų mutavusi į fantastiškąjį "Coeurl" - žmogų su katės atmainomis. Dabar ji stipri, be galo aštrių pojūčių ir lanksti "katė", dirbanti kaip laisvai samdoma kovotoja. Nors iš išorės atrodo nerūpestinga ir kartais spontaniška, tačiau ir ji nestokoja pamąstymų bei klausimų.


    Kerkan




    Ruaha




    Juodasis Klounas




    Šaltakraujis charizmatiškasis žudikas, išsigalbėjimo ieškantis nesibaigiančiose mirtyse. Nesusilaikysiu nepridėjusi, kad jis - vienas mano istorijos favoritų. Jį pamėgs iškart visi, turintys polinkį į visokius mielus manjakus.
    "Metalinė mergaitė". Kažkada ji buvo žmogus, tačiau, gelbėdami ją nuo katastrofos, tėvai jos visą kūną pakeitą į metalinio roboto ir dabar, viso labo, tik maža dalis jos dar išliko žmogumi.
    Tai klounas, kuris be paliovos šoka viso miesto gyventojų beprotybės kampe ir tyliai jiems šnabžda įvairius dalykus.



    Autoriaus reziumė:


    Tenka pripažinti, kad pradžioje nieko gero iš šios novelės nesitikėjau ir net buvo keista matyti, kiek daug žmonių norėjo jos vertimo. Visgi, pati galiausiai apsisprendusi ją išbandyti, likau išties labai maloniai sužavėta. Tiesiog vienas malonumas buvo kas vakarą ramiai prisėdus, dargi dažnai ir pačiai už lango besiklausant lietaus ar dar tebesiautėjančių audrų skaityti šį perliuką. Labai puikus pateikimas, viskas supinta į išties gražią, vientisą ir harmoningą reginį. Pats žaidimas vaizduodamas savas problemas nejučiom vertė mąstyti ir gretinti jas su mūsiškėmis, galbūt paklibinti galvoje kiek kitokius, mažiau ar daugiau nagrinėtus klausimus. Nėra čia jokio įprasto "school life'o" bei meilės dramų, kurių jau tiek pilna daugumoje vizualinių novelių. Nors ir ne visai patiko kai kurios žaidimo pabaigos detalės - kas atrodė užskubėta, o ką gal buvo galima ir geriau pateikti ir atskleisti, tačiau ir pabaiga paliekama šiek tiek atvira ir nesudėliotais visais taškais ant i, kad ir baigus šį skaitymo malonumą žaidėjas galėtų pamąstyti, prisiminti, kas čia buvo gerai, ar tikrai viskas taip ir turėjo būti bei pan. Manyčiau, labai įdomiai ir daugiau mažiau su mano nuomone sutampa ir viena išsami angliška šio žaidimo apžvalga (kurią skaitykite tik baigę žaidimą, jei nenorite malonumo susigadint (: ). Reziume, nepaisant keletos klišių ar kitų mažų nesusipratimų, šį žaidimą tikrai labai rekomenduočiau pavargusiems nuo tų hareminių mergaičių parado su tuščiagalviu kevalu priešaky. 9/10, people!


    Apibendrinimas:

    Istorija: 8 už puikią istoriją, visgi, su mažomis klišiukėmis.
    Grafika: 10 už originalią ir kūrybišką grafiką be asmeninių priekaištų.
    Muzika: 8 už gana standartinį, tačiau gerą ir kokybišką garso takelį, keistokai sudėliotą puikų įgarsinimą ir spec. efektus.

    Vidurkis: 8,7=~9



    Vaizdai:









    2
    10
    100.00%
    2
    8
    0%
    0
    6
    0%
    0
    4
    0%
    0
    2
    0%
    0

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1318

    #2
    Papildymas:

    Tiems, kurie nesugebėjo pasisotinti visu žaidimu, vertėjų komanda nepatingėjo išversti ir internetinės "Sekien no Inganock" novelės, kurioje dar šis bei tas paaiškinama bei papasakojami įvykiai, įvykę po visos pagrindinės istorijos (suprantama, skaityti TIK baigus pagrindinį žaidimą ).


    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

    Comment

    Working...