Uzumaki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Uzumaki

    <img src="http://i.imgur.com/EAWX3wA.jpg" align=left hspace=13 width=222height=336 ></img><hr/>
    Uzumaki
    The Spiral; うずまき
    <hr/>


    Metai: 1998 - 1999
    Žanrai: Drama, siaubas, seinen.
    Istorijos autorius: Junji Ito
    Dailininkas: Junji Ito
    Apimtis: 3 tomai, 20 skyrių
    Tipas: Manga
    Anime - Planet ; MAL

    Skaityti internete: Manga Share

    Kiti šio autoriaus darbai: Mimi no Kaidan; Gyo; Falling; Black Paradox; etc.

    Aprašymas: Kurozu - cho tai paprastas, rūke skendintis miestelis Japonijos pakrantėje. Šis miestelis prakeiktas. Pasak paauglės Kirie Goshima atsiskyrėlio vaikino Shuichi Saito miestelį apsėdęs ne vaiduoklis ir ne masinė legenda, ir net ne žmogus, o tam tikro dizaino - spiralės. Ji pasireiškia įvairiausiai - per kriaukles, sukinius vandeny, oro sūkurius. Deja, spiralė pasireiškia ir per žmones. Ji pažymi kūną ir apsėda protą taip, lyg jie patys būtų įtraukti į sukūrį, o tokių žmonių vis daugėja.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/xwMA46l.jpg" align=right hspace=13 width=215height=320 ></img>Uzumaki tikriausiai galėčiau pavadinti žymiausiu Junji Ito darbu, kuriuo jis sau užsitarnavo deramą siaubo žanro atstovo garbę. Inovatoriška, šiurpi ir neįtikėtinai įtraukianti ši manga puikiai perteikia siaubo elemento savoką.
    Piešimas: Nedaug ką aš pasakysiu ko dar nesu sakiusi anksčiau aprašinėdama Junji Ito darbus. Jo stilių lengva atskirti ir jis visada vienodai kraupiai perteikia visą autoriaus fantaziją. Kas liečia būtent šią mangą, tai manau, kad būtent šiame savo kūrinyje Junji pasistengė iš peties. Detalumo autoriui niekada netrūko, bet čią jis ypač išskiriamas, t.y. labai daug detalių ir jos atlieka savo paskirtį.
    Veikėjai:Pagrindine veikėja įvardinčiau Kirie Goshima. Ji puikiai tinka būti pagrindine veikėja. Jos reakcijos advekačios situacijai, nenusikalba ir nedaro kvailysčių. Tai didelis pliusas. Shuichi man kaip veikėjas nelabai, nes nemėgstu paranojiškų personų. Visi kiti tiesiog plečia suvokimą apie spirales ir jų daromą žalą.
    Siužetas:Net neverta daug kalbėti apie siužetą, nes jis tikrai geras, ir, kaip jau minėjau, inovatoriškas kaip ir visas Junji Ito stilius, bei manga. Skylių kaip ir nepastebėjau. Tai tikrai gerai išbaigtas darbas.

    Verdiktas: Nors ir labai mėgavausi šia manga, bet man nelabai patiko pabaiga ir vertinu 4.5 ir apvalinu iki 5, nes vis dėl to pabaiga nebuvo tokia, kad numuštų visą balą.

    <hr/>

    <hr/>
    Siųstis: Manga Traders
    <hr width=240 align=right />
    4
    5
    0%
    2
    4
    0%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1318

    #2
    Oi, iš tiesų, labai smegenis į spirales sukanti manga. Intensyvi ir įtraukianti groteskiška istorija, labai jau būdinga Jun Ito. Kurį laiką net tikrai pats tų spiralių aplink apsidairai Tačiau labai pritariu, pabaiga kažkokia per daug viską numušanti.
    Spoileris:
    Sakyčiau, net neteisinga skaitytojų atžvilgiu - tiek pergyveni, vargsti, sugebi nusikapstyti iki pat įvykių galo ir širdies, ir vis tiek pabaigoje tave sugeba numarinti galutinai

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

    Comment

    • Draconica

      #3
      Taip, pritariu. Pabaiga tikrai ne kažką.
      Spoileris:
      Rodos tikrai iškenti tą visą spiralių visumą, o pabaiga tai nei šiokia, nei tokia. Tik dar didesnis mindfu*kas nei tikėjaisi

      Comment

      • Sable
        The Hitchhiker





        • 2005 03 11
        • 1530

        #4
        Kiečiausias Junji Ito darbas. Loved every bit of it. Skani psichodelika su dirsturbing vaizdeliais. Jei yra įdomu, tai sąlyginai panašus kūrinys yra - Soil

        Comment

        Working...