Seven Samurai / Shichinin no samurai / Septyni Samurajai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Spirit of Nightmare
    !,,!_ (-_-) _!,,!

    • 2008 10 17
    • 209

    Seven Samurai / Shichinin no samurai / Septyni Samurajai

    Seven Samurai

    Režisierius: Akira Kurosawa
    Scenarijaus autorius: Shinobu Hashimoto
    Tipas: Filmas
    Trukmė: 150 min.
    Metai: 1954 gruodžio 19
    Žanrai: Veiksmas, drama, nuotykiai, samurajai, Japonija
    Vaidina: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Yoshio Inaba, Seiji Miyaguchi, Minoru Chiaki, Daisuke Katô, Isao Kimura, Keiko Tsushima
    IMDb reitingas: 8.8/10 (84,521)



    “Septyni Samurajai“ – geriausias visų laikų Japonijos filmas ir apskritai vienas geriausių kada nors sukurtų filmų. Jei esate tikras Japonijos fanas, būtinai turite jį pamatyti, netgi jei nemėgstate nespalvotų filmų.

    Mažą Japonijos ūkininkų kaimą ruošiasi pulti banditai, kai tik šie nuims derlių. Kaimiečiams žūtbūt reikia apsaugos ir jie sugalvoja pasikviesti į pagalbą samurajus. Du yventojai išvyksta ieškoti samurajų už tai jiems siūlydami ryžių.Jiems pavyksta prikalbinti vieną jau gana seną ir patyrusį samurajų. Šis išklausinėjęs kiek maždaug yra tų banditų ir panašiai ir pasako, kad reikės mažiausiai septynių samurajų. Po to jie ieško tų samurajų ir gaunasi visai spalvinga ir įdmi komanda, kurioje yra visokio plauko karių – jaunų, sanų, techniškų, greitų ir t.t.


    Pirmiausia ką jie randa – tai tuščia kaimą. Visi vyrai įsibaiminę, kad samurajai pasigrobs jų dukras ar žmonas. Galiausiai visi pripranta prie atvykėlių. Atvykus į kaimą jie pradea mokyti žmones gynybos ir patys pradeda sau kurti karo planus.

    Šis filmas - režisieriaus Akira Kurosawa šedevras. Jeigu niekad nematėte jokio šio režisieriaus filmo tada skubėkite žiūrėti Seven Samurai. Mano nuomone Japonija geriau jam pastatytų 18 metrų aukščio paminklą negu visokiems Gundamams ir dar kažin kam.


    Screenai ir DL link:



    7
    5. Šedevras!
    71.43%
    5
    4.
    28.57%
    2
    3.
    0%
    0
    2.
    0%
    0
    1. Šlamštas...
    0%
    0




    Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

    [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Working...