Shintaro Kago

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    Shintaro Kago

    Shintaro Kago


    Vardas: Shintaro
    Pavardė: Kago
    Gimimo data: 1969-??-??
    Profesija: Mangaka
    Darbai: A Certain Hero's Death, Abstraction, An Inquiry Concerning A Mechanistic Worldview of the Pituitary Gland, Blow-Up, Closed Hospital, Communication, Dance! Kremlin Palace, Disks, Drafting a Water Goddess, Drunkard Condo Syndrome, Everything's Peaceful, Fetus Collection, Genesis, Hara Kiri, Head Prolapse Elegy, Holy Night, Iwa and Izaemon, Labyrinth, Lord of the Ring, Many Times of Joy and Sorrow, Memories of Others, Mr. Urashima, Multiplication, My Beloved Lady, Olympics in Front of the Station, Oral Cavity Infectious Syndrome, Punctures, Safety Hit, Springs, Suck It, Super-Conductive Brains, Supergirl Begins, Superglue, The Big Funeral, The Collection, The Desperate Sadness of a Cross-Section, ...

    YouTube resursai:
    Interviu || MMV (Manga Harakiri, deja Isapnų kalba)

    Pabandysiu jums pristatyti tikrai neeilinę asmenybę Shintaro Kogo, dar neretai vadinamą guro dievu. Taigi Shintaro Kago, trumpučių japonų guro manga kūrėjas, gimė 1969 metais Tokijuje, Japonijoje, kaip mangaka debiutavo 1988 metais žurnale COMIC BOX. Vėliau jo darbai buvo publikuoti keliuose suaugusiems skirtuose manga žurnaluose, šios publikacijos atnešė jam nemažą populiarumą.

    Shintaro Kago kūrybos stilius vadinamas "fashionable paranoia" (tiesiogiai į lietuvių kalbą verčiasi kaip "madingoji paranoja"). Didžioji dalis jo kūrinių turi ryškią satyrišką potekstę, t.y. jis išjuokia žmonių ydas ir silpnybes, tačiau visa tai jis perteikia kitaip nei įprasta, jis pasitelkia ne vien absurdą, bet ir ekstremalaus sekso, išmatų ar kūno modifikacijų temas. Gera satyra laikoma ta kuri nepiktina netgi tų kuriuos peikia ir netgi sugeba jiems išspausti šypseną, taip atsiskleidžia dar vienas jo stiliaus bruožas, tai komedijos elementai, kuriuos būtu galima apibūdinti kaip "juokas pro ašaras", kadangi neretai Shintaro sukurti personažai patenka į tokias, kartai beviltiškas situacijas, tačiau jų pastangos išgyventi, neretai sukelia šypseną.

    Pavyzdžiui trumputėje Shintaro Kago manga'oje "The pleasure of a slippery cross-section" mergina buvo perpjauta vertikaliai per pusę lazeriu, kurį netyčia paleido kosminis palydovas, iš pradžių ji to net nepajuto, galiausiai po keletos atsitiktinumų, ji tai supranta ir bando kapstytis iš šios padėties, vios šios pastangos perteiktos gana komiškai, deja jai nelabai tas sekasi, todėl visas šis reikalas gaunasi kaip juodojo humoro situaciju komedija, antrojoje šios istorijos dalyje, nelaimėlė mergina atrodo jau susitaikė su netikėtai pasikeitusiu savo gyvenimu, tačiau pasirodo kad jos abi pusės ėmė mastyti skirtingai pasireiškia tarsi asmenybės susidvejinimas. Viena jos pusė pasiduoda pirmykščiams instinktams ir patraukia ieškoti meilės. Čia galime įžvelgti anksčiau minėtą satyrą, kuri peikia, žmones kurie vardan instinktų nepaiso nieko, šiuo atveju paties savęs.

    Shintaro Kago piešimo stilius gana paprastas, aplinkos gana detalios, nors kartais viskas ir vyksta tiesiog baltame fone, tačiau būna ir tokių kur aplinkoje vyksta dar atskiros istorijos. Personažai pavaizduoti, gana įdomiai, dažnai jie nėra patys gražiausi tačiau labai gerai perteikta jų anatomija, tas guro stiliaus manga'oms labai svarbu, kadangi suteikia didesnį tikrumo jausmą. Eksperimentiniai sprendimai taip pat neatsiejami nuo Shintaro Kago kūrybos, kadangi jo kūriniai peržengia tikrovės ribas, visa tai padeda pavaizduoti netikėti šio menininko sprendimai, pavyzdžiui vienoje mangoje apie mergaitę kuri galėjo matyti kitų mintis, tas minčių matymas pavaizduotas kaip kvadratėliai su atsiminimų kadrais, kurie kiekviename puslapyje vis keičiasi, t.y. pasipildo prisiminimais iš ankstesnio puslapio... Dar vienas unikalus eksperimentinio piešimo pavyzdys manga "Abstraction", kurioje viskas perteikta tarsi daugiabučio principu, kiekveiname bute vyksta vis kažkas kito, taip užsukant iš buto į buto ir vyksta istorija.

    Taigi Shintaro Kago išties neeilinis mangaka, jo darbai netinka plačiajai auditorijai, kadangi kiekvienoje jo sukurtoje manga'oje glūdi vis kita mintis, kurią "pagaus" tikrai ne kiekvienas. Aš skaičiau tikrai nevieną šio mangakos kūrinį tačiau, prisipažinsiu nevisus pagavau, kiti atrodė kaip visiška nesąmonė, taip gali būti todėl kad aš dar neužaugau, kad tinkamai suvokčiau kas norima tuo pasakyti. Taigi jei ryžtatės pasinerti į Shintaro Kago kūrybą, pasiruoškite patirti per odą nubėgančius šiurpuliukus, šleikštulį priversiantį nusukti akis ir žinoma šiokį tokį smegenų veiklos suaktyvėjimą, kadangi kai kurie kūriniai parodo tiek kiek žmogaus protas ne visada sutalpina. Taigi jei jums daugiau nei aštuonioliktą metų, jei esate stipresnių nervų ir norite kažko kam ko negalėsite skaityti be emocijų, tai Shinaro Kago kūryba kaip tik jums.
    Torrentas su kelta šio autoriaus darbų, ENG kalba
    Paskutinis pakeitimas nuo amidau; 2009-06-21, 10:41.
  • Richart12
    Naujokas
    • 2019 03 15
    • 1

    #2
    Dėkoju, labai patiko
    https://filmai.eu - https://ikramogatec.lt/lt/25-kultivatoriai

    Comment

    • flipas
      Naujokas
      • 2023 04 11
      • 1

      #3
      Laba,

      gal žinote ar jo manga komiksų yra Lietuvoje pirkt kur nors?
      Manga Bliss
      .

      Comment

      • Red_Elf
        pandų karai :D


        • 2009 05 07
        • 1112

        #4
        Autorius flipas
        Laba,

        gal žinote ar jo manga komiksų yra Lietuvoje pirkt kur nors?
        Yra Knygos.lt: https://www.knygos.lt/lt/knygos/autorius/shintaro-kago/

        Yra Kriso.lt: https://www.kriso.lt/cgi-bin/shop/se...abase=english2

        Comment

        • vhchicharito

          #5
          Noriu perskaityti šią knygą savo kompiuteryje, gal galite duoti nuorodą.

          Comment

          Working...