Genshiken

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • GeForce
    Animešikas ;]
    • 2008 07 13
    • 29

    #16
    Praktiškai visą laiką nieko nedariau tik žvengiau nesustodamas, gera komedija. 4/5
    http://geforce.myanimelist.net

    Comment

    • stella
      Shooting Star


      • 2008 09 15
      • 146

      #17
      Aš taip pat ketinu žiūrėti kai baigsiu Nana... Skaičiau manga, labai patiko, tikiuosi ir anime nenusivilsiu. Patiko originali istorija, galima sakyti, anime apie anime ^^
      O gal ir tuoj pat pradėsiu žiūrėti, nes kažkaip labai jau užsimaniau...
      _____


      In the future 15 people will be famous

      Comment

      • Izzo
        one vs all, DIE AZ!



        • 2007 02 25
        • 1530

        #18
        Pažiūrėjau ir aš pagaliau taip vadinamą otakų bibliją. Visai patiko. Pradžioj kai rodė veikėjų gyvenimus ir charakterius kiek šlykštu buvo pagalvojus, kad iš tiesų esama tokių žmonių, kuriem visas pasaulis, naujas mangos volumas ar šviežia doujinkė, kad kiekvieną vakarą jie mankština raumenis žaisdami eroges. Taip pat pirmas sezonas gan nuobodus buvo, daug kalbų, nedaug veiklos, kažkaip ne koks klubas atrodė, vis norėjos, kad imtųsi kažko BIG. Taip pat trūko daugiau supažindinimo su otakų kultūra. Buvo apsiribojama vien drovumu, cosplay, manga, anime ir dar keliais elementariais dalykais. Kažkas naujo buvo tas Comi-Fes'as ir Plamo, bet vis vien buvo nuobodu, gan sunkokai žiūrėjos. Antras sezonas daug labiau patiko. Atsirado veiksmas, pagyvėjo ir pats piešimas, tarsi pavasario sulaukė otakai. Parodė ir daugiau otakų kultūros, kaip pvz mano nekenčiamą yaoi, kur raičiaus iš juoko dėl Ogiuės erotinių fantazijų. Taip pat ir tos užsienietės otakės smagios buvo, kažkuo priminė mūsų "mylimas" fangirles. Kažkiek gaila, kad baigės, bet visai užteko to ką parodė. Džiugu, kad neapsiribojo tik vienu sezonu, nes tada balas nuo manęs nebūtų didelis, o dabar drąsiai galiu 4-ą duot.

        P.S. Kuchikis ir Madaramė kiečiausi.
        SCREW YOU, PEOPLE!

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2910

          #19
          Antras sezonas tikrai labai skiriasi nuo pirmo, bet nepasakyčiau , kad prastesnis. Tiesiog kitoks. Visai įdomiai parodytos otakų įsiliejimo į visuomenę problemos. Kas dėl nuobodumo tai gali būti, kad jaunesniems žiūrovams taip galėjo pasirodyti. Jiems tiesiog dar nežino kas tai yra pokalbis dėl darbo ir kiti suaugusių vargai.
          Duodu 8 balus kaip ir už pirmą.

          Comment

          • Augis24
            AZ rėmėjas




            • 2009 03 29
            • 767

            #20
            Otaku gyvenimas

            Labai linksmas, įdomus, parodoma kas yra otakas, bei jų problemos ir požiūris į juos.
            Kaip buvo pasakyta: Otaka netampama, o gimstama
            Daug kas komentavo apie anime, tai aš nieko doro nepridursiu, bet pasakysiu, kad tai nėra skirta jaunesniesiems žmonėms, nes gali būti jog pasirodys nuobodus ir nelabai kas gilinsis į šį puikų anime. Tikriesiems otakams- tai tikrai geras dalykas

            Comment

            • zeke
              trust me i'm engineer

              • 2009 01 02
              • 392

              #21
              Kaip tik šiandien pradėjau žiurėti, pirmas įspudis neblogas idomu kaip toliau bus.
              S_T

              Comment

              • Shenn
                Forumo ligonis


                • 2009 09 21
                • 539

                #22
                Nežinau ar kas laukėte, ar bent tikėjotės, bet ANN skelbia, jog visgi sulauksim šio anime tęsinio. Istorija bus pratęsta nuo ten kur baigėsi. Asmeniškai man tai labiausiai patikęs anime apie otakus.

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  #23
                  Viena geriausių ir mėgstamiausių gyvenimiškų anime komedijų. Iki dabar peržiūrėjau jau 3 ar 4 kartus šį anime ir kaskart su dideliu malonumu.

                  Kas man labiausiai patiko šiame anime:
                  1) realistiškai tikroviškai pavaizduotas japonų otakų gyvenimas;
                  2) puikai perteikti tam tikri skirtingų personažų charakteriai, kurių kiekvienas savitai įdomus ir įsimenantis;
                  3) paprastai ir aiškiai parodoma, paaiškinama kas tai yra ta anime, manga, cosplay, žaidimai, mecha "lėlės" ir kita otakų atributika; parodoma kas yra tie taip vadinami otakai, kuom jie gyvena, kaip gyvena, kaip mąsto, jaučia.....;
                  4) puikus, subtilus jumoras;
                  5) puikus siužetas kuriam netrūksta nei logikos, nei šmaikštumo, nei intrigos, nei tam tikros ironijos (ar net saviironijos);
                  6) čia daug "japoniškumo", tam tikrų otakiškų keistenybių ir subtilybių, kurias anime parodo ir padeda jas suprasti;
                  7) čia daug kalbama ir diskutuojama apie anime, mangą, cosplay ir kita, kas vėlgi padeda pažinti geriau šį pasaulį (iš vidaus);
                  8) visi veikėjai be galo skirtingi, bet tuo pačiu turintys tarp savęs daug bendro; čia ir yra visas įdomumas žiūrėti, kaip jie tarpusavyje bendrauja, draugauja ir susigyvena;
                  9) įdomiai parodoma, kaip kartais (o iš tiesų dažnai) susikerta otakų keliai su neotakų, ar kitaip tariant, kaip kartais prasilenkia tarpusavyje žmonės kur vieni visa galva panirę į anime, manga, žaidimus ir kiti, nieko bendro neturintys su šiais pasauliais. Seriale įdomiai parodomas tas trumpalaikis jų salyčio taškas.

                  Tai anime apie anime. Rekomenduoju visiems, kas nori suprasti ir kažką sužinoti kas yra ta anime ir tie "animešnikai" (jap. otakai). Šį anime galite rekomenduoti tiems, kas nežino kas yra anime, ar kas nesupranta kuom ir kodėl jūs tuo užsiiminėjate.

                  Šis anime yra toks šiuolaikiškai japoniškai gerietiškas ir nepiktybiškas.

                  Kas nepatiko? Man viskas patiko. Piešimas paprastas, bet jame buvo viskas, ko reikia.
                  Kokiu tikslu buvo sukurtas šis anime? Manau kad 3) ir 7) punktuose tai nusakiau. Tai pažintinis anime apie anime ir otakus.

                  Tad visiems, kurie dar nematė šio anime - smagaus žiūrėjimo.

                  Comment

                  • arna
                    emptiness

                    • 2006 06 20
                    • 1064

                    #24
                    Genshiken 2(TV)

                    Neprisimenu jau kiek kartų žiūrėjau "Genshiken" I-ą sezoną: 4 ar5 kartus. Nesenai atradęs išleistą pilną II-ąjį sezoną su džiaugsmu sėdausi prie jo.

                    Minusai.
                    Spoileris:
                    Iš karto pasakysiu: geriau jau nebūtų to II-ojo sezono. Gavosi kažkoks visai numuilintas anime; jame visai nebeliko to aštrumo ar tiksliau aštraus jumoro, ryškių charakterių, įdomių istorijų kiekvienoje serijoje (kokios buvo I-ame sezone)! Pvz. Saki Kasukabe I-ame sezone tokia arši, kritiška ir stipri asmenybė buvo, iš kurios II-ame sezone liko kažkokia tai geros mergaitės parodija. Makoto Kousaka iš viso padarytas epizodiniu personažu. Rėksnys Harunobu Madarame t.p. patapo geru išauklėtu kostiumuotu berniuku. Žodžiu kažkoks tai muilas gavosi su tuo II-uoju sezonu. Ir kas baisiausia - nuobodu.
                    Didelis nusivylimas laukė serialui dar net neįpusėjus, kai "užsiroviau" ant visai gėjiškos serijos. Po to teko daryti ilgą pertrauką, kad vėl atsirastų noras toliau žiūrėti šį anime. Prisipažinsiu su baime laukiau sekančių serijų....
                    Nelabai supratau kaip ir kokiais keliais atsirado II sezone piktuolė Chika Ogiue ir trenktasis Manabu Kuchiki. Dėl Chikos buvo ten užuominų, tačiau šių dviejų personažų atsiradimas "iš niekur" visą laiką stebimo. Pradėjau galvoti gal vietoje 12 mano peržiūrėtų serijų yra daugiau ir kažkurių nepamačiau? Bet ANN pasitikrinau - 12serijų! Tad nesupratau ar čia mano vaizduotė jau neveikia ar kažkas su scenarijumi negerai.
                    Piešimas t.p. paplaukęs kažkoks. Jaučiasi kiekvienos serijos ištęstumas; o gal greičiau įdomesnių idėjų stigius. Žodž neliko anime to cinkelio kuris buvo I-ame sezone.


                    Pliusai.
                    Spoileris:
                    Iš geros pusės galiu paminėti Japonijos studentų darbo paieškų aspektą kuris čia buvo minimas ne vienoje serijoje. Gaila, kad ši tema anime neišvystyta plačiau - visai įdomi pasirodė. Savotiškai juokingos buvo tos kelios serijos su amerikietėmis; atrodė, kad visa studija kurusi "Genshiken II" prabudo iš letargiško snaudulio ir su džiaugsmu ėmėsi to kas jiems patinka. Paskutinė serija irgi nebloga pasirodė; iš savo rimtosios pusės. Tik pats sezono užbaigimas be jokio akcento gavosi; kaip ir visas serialas - kažkoks numuilintas.
                    II sezonas labiau mergaitiškas, orientuotas daugiau į merginų otakų pomėgius tokius kaip josei manga, nes serijų šia tema šiame sezone nors "vežimu vežk".


                    Reziume. Deja, "Genshiken II" jau ne tas "Genshiken I". Antrasis sezonas beveik visomis prasmėmis netempia iki pirmojo. Tačiau jei po pirmojo genshikeno pamilote šiuos žavius personažus ir norite toliau dalyvauti jų tolesniame gyvenime, antrasis genshikenas jūsų laukia išskėstomis rankomis. Gal ir nebus taip įdomu ir linksma kaip pirmajame, tačiau bent pamatysite kuo ir kaip gyvena jūsų mylini ir mėgstami herojai kurie užaugo ir įžengė į suaugusiųjų, t.y. dirbančiųjų pasaulį.

                    "Genshiken II" įvertis: 3/5 arba 6/10.

                    Comment

                    Working...