labai noreciau pamatyt todel bukit geri pasakykit is kur butu galima atsisiust? o dar geriau online pazet?
Shigurui
Collapse
X
-
Prasau paspausti CE ,kaskart paspausdami se nuoroda, jus suteiksite man daug dziaugsmo beto jums tai neuzims daugiau kaip 3-4 sekundes. Labai dekui Beje kasdien paspausdmi is naujo suteiksite man dar daugiau dziaugsmo
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sigpic -
-
Hehe, pagaliau prisiverciau sita paziuret iki galo, po dvieju dropinimu Istikruju, nuomone smarkiai pasikeite, dabar nedvejodamas duociau 10 balu, gaila, kad jau ivertinau... Is pat pradziu kas mane turbut atbaide, buvo tai, kad pirmuose epose vyko sokinejimais laikmeciais, veikeju parodyta iskarto labai daug, ir gaunasi tokia kaip ir painiava ( kazkas panasaus i Baccano! ) , turbut delto jis visai nelindo. Bet vakar isijunges paziurejau 3 epus, ir siandien visus likusius nonstop.
Didziausi anime pliusai (IMO) : 1.Savotiskai perteiktas ziaurumas. Dar niekur nemaciau tiek zarnu, nudegintu kuno vietu ir pan dalyku, bet esme ne ju kiekyje, o kaip jos atrodo anime - realistiskai. Jau buvo atsibode tie perkirtimai perpus, uzdengti kraujo banga ir vsio. Viduriai ftw!!! ( joke)
2. Muzika, kuri kure itampa buvo tiesiog tobula, dievinu bambukus. Op taipogi labai geras, toks atrodytu nieko neparodantis spalvu zaismas, bet jis prie anime puikiai tinka.
3. Siuzetas. Maciau daug anime samuraju tematika, bet visi jie buvo daugiau maziau pagrazinti. Sitas anime parode daugiau tu laiku blogasias puses.
P.S Gal kas zinot kaip vadinasi tas jap. menas , kai vyras tokiu, lyg choriniu, stipriu balsu sneka, ir tarp fraziu sugroja "lute" ( nzn kaip lt) . Turiu Omeny Irako ir Iku pasirodyma. Kazkas pan buna ir pries Kurozuka OP.Comment
-
heh, ir aše katik baigiau žieti šitą gražuolį~ o akis tikrai buvo kur paganyti~ Gražus anime, bet kiek per painus O.o iki paskutinio ep dar gaudžiausi kas vyksta, o po final ep likau sutrikusi ir susipainiojusi... >.> kūrėjai galėjo kažkiek daugiau nuoseklumo įdėti, todėl 4 iš 5 :}Comment
-
Geras. Puiki atmosfera. Gal šiek tiek painus, tačiau viskas pakankamai lengvai suprantama. Senai kažką tokio rimtesnio žiūrėjau, tai gal dar ir dėl to labai patiko. Visgi minusas tas, jog po paskutinės serijos, kuri beja puiki, anime atrodo lyg labai ilga reklama tam, kad žmonės sudomintų su manga. Tiesa sakant mane ji paveikė, nes artimiausiu metu tikrai ją perskaitysiu.Comment
-
Shigurui: Death Frenzy - labai žiaurus ir niūrus. NE pramoginis. Rekomenduojamas amžius 18+, tačiau aš siūlyčiau 30+.
Pats anime mane šokiravo žiaurumu ir realistiškumu. Matosi, kad rimti žmonės kūrė rimtą istoriją. Ir tai žmonės, kurie gerai išmanė šį reikalą.
Visas anime, nuo pirmų iki paskutinių sekundžių, persmelktas niūria, slogia nuotaika. Kai kurių scenų spalvos specialiai sutirštintos siekiant stipresnės ekspresijos. Vietomis (kraujomaiša tarp brolių, samurajaus onanizmas, tam tikri epizodiniai tėvo ir dukters santykiai) net šlykštu buvo žiūrėti.
Anime istorija perteikiama (pasakojama) kiek sumodernintame kabuki žanre, kuris čia puikiai tinka. Žiūrint kažkaip automatiškai patenki (įsijauti) į tą pasakojamą amžių. Samurajų amžių, su jų papročiais, kultūra, kodeksu. Istorija be jokių pagražinimų, tokia, kokia ji (tikriausiai) buvo tuo metu, kada gyveno tie samurajai. Kaip matote, mažai ten buvo tos vakariečių įsivaizduojamos romantikos. Spėju, kad autoriai norėjo šioje istorijoje parodyti samurajų gyvenimo "nematomą mėnulio pusę". Ir manau jie tai įtikinamai padarė. Ir patys samurajai čia neeiliniai parinkti - visi jie elitiniai ar turintys neeilinius kovotojų talentus.
Šiame anime viskas pragalvota iki smulkmenų. Daug simbolikos. Kad suprasti kas čia rodoma, reikia (manau) kažkiek išmanyti tai, apie ką čia rodoma. Turiu omenyje "japoniškus" samurajiško elgesio niuansus. Nes čia ne šiaip pasakojama apie begalinę ištikimybę savo Mokytojui ir Mokyklai, tačiau ir kaip suvokiama ta ištikimybė. Arba tarpusavio bendravimas ar buvimas su savimi. Čia daug įdomių gražių subtilių akimirkų galima išvysti.
Moterų padėtis toje visuomenėje nebuvo iš maloniųjų ir lengvųjų.
Minusą šiam anime duodu, už mano nuomone, - neišbaigtumą. Pvz., man visai neaišku, kaip Gennosuke Fujiki neteko rankos. Manau čia galėjo būti kiek daugiau serijų, kad visas jas gražiai suvesti į pačią pradžią ir tuo pačiu pabaigą.
Pats anime gilus savo turiniu. Per nepilnus porą mėnesių šį anime pažiūrėjau du kartus ir nesigailėjau. Kaskart kažką įdomaus ar naujo išvydau. Kiek reali istorija - palieku kiekvienam asmeniškai spręsti. Man ji pasirodė beveik tikroviška. Ir vietomis siaubą kelianti, kai pabandydavau įsijausti į kai kuriuos jos epizodus.
Įvertis: 4/5 arba 9/10.Comment
Comment