Steamboy (2004)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Mao
    a.k.a. Lzq

    • 2006 07 25
    • 223

    #16
    9/10, viskas patiko, tik poroj momentų kažkodėl miegot norėjosi. Basically, piešimas - vienas gražiausių matytų, veikėjam ir istorijai originalumo netrūksta, tačiau kažkur vidury, kai nieko nevyko truputį norėjos miego for some fcuk!ing reason. Kiek užkniso ta išlepinta mergšė, ir truputį main characterio banalumas. Tačiau visa kita buvo puiku.
    I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

    Comment

    • Horkis
      Kritikuosiu žiauriai


      • 2005 12 23
      • 637

      #17
      Sitas filmas man visada primins kai ka kita.... XD Tik nzn ar tai labai gerai...


      Comment

      • Zipedlife
        Did You Know That:

        • 2008 12 09
        • 42

        #18
        Pradzia mane labai suintrigavo ir siaip man patinka ivairios istorijos is apie praeiti nesvarbu ar tai sugalvota ar buvo tikra. Bet filmuj einant pradeji taip kazkaip nusibosti, veikejei neissiskyre per daug chracteriu astrumu nei pagrindinis veikejes neturejo jokiu super isimintinu savybiu. Ipusejus filmuj mane pradejo kresti nenuvaldomi ziovavimo priepuoliai, nezinau man mecha kazkaip perdaug nuobodziai atrodo. Kas dar pridejo minusa tai kad keli veikejai labai mego kalbet banalybes, kartotis ir kartot vardus. Lyg butu bandoma specialiai sudaryti labai jau epic'ska vaizda. Tai puikiai buvo galima pamatyti steamboy'jaus tevo elgesyje.
        Pabaiga mane papirko superiniais vaizdo efektais ir man jau visos banalios filosofijos buvo visvien nes staiga nebegalejau atitraukti akiu nuo ekrano, tos dulkes, garai, sprogimai, kaip matymo kamera pasissuka ar sudreba sekdama einanti veiksma... Pasaka
        Bet to ir tiketis buvo galima is brangiausio anime projekto. 3/5

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1064

          #19
          Šis anime daugiau filosofinis nei kad nuotykinis pramoginis. Tiesa, kad perteikti tam tikrą rimtą idėją plačiam vartojimui (ar vartotojams) reikia tai atitinkamai įpakuoti. Todėl šiame anime ir netrūksta gaudynių, šaudynių, nuotykių ir aišku, labai detalizuotos puikios animacijos.

          Anime iš esmės gvildena vieną klausimą: "kokia mokslo, mokslinių laimėjimų, atradimų paskirtis bendražmogiškame kontekste; koks turi būti mokslo ir žmogiškumo/humaniškumo santykis, kam turi tarnauti mokslas ir kokių tikslų siekti.." klausimų iš tiesų nemažai, bet anime išryškino keletą svarbiausių: kas būna, kai moksliniai technologiniai laimėjimai patenka į pragmatiškų, be jokios moralės žmonių rankas. To pasekoje mokslinis progresas tampa daugybės žmonių mirties priežastimi, nes jis virsta mirties preke, arba paprastai tariant - moksliniai laimėjimai virsta ginklais (fizinais, biologiniais, cheminiais..). Anime neblogai išvystyta aliuzija į šiandieninį pasaulį, kur prekyba ginklais(mirtimi) yra suvokiamas kaip paprastų bandelių kepimas ir pardavinėjimas. Tereikia prisiminti anksčiau ir dabar vykusius ar vykstančius įvairius lokalinius karus. Ir aišku pasekmes.

          Tad reziumuojant galima sakyti, kad šis anime ir bando spręsti dilemą, kam turi tarnauti mokslas ir mokslininkų atradimai:
          - ar finansistams, kurie savo lėšomis finansuoja ir iš mokslinių laimėjimų nori gauti kuo didesnę naudą. šiuom kartu parodomas kad greičiausias ir pelningiausias būdas yra gaminti mirtį nešančius ginklus;
          - ar turi tarnauti bendrai ir visai žmonijos gerovei, kaip siekia idealistai mokslininkai-atradėjai.
          - ir koks pačios valstybės vaidmuo finasuojant mokslą ir mokslininkus: ar kurti kuo galingesnius ginklus, kad apsiginti nuo "priešų" (anime labai gerai buvo paklausta tokio valst.veikėjo: o kas tai yra tie priešai ir kaip jie tokiais tampa?), ar skatinti žmonių gerovės progresą.

          Animas iš dalies nuobodus, nes kaip minėjau, čia viskas daugiau žiūrima iš daug aukštesnio požiūrio taško; bandoma gylintis į tikrai opias ir rimtas problemas. Kad nebūtų visai nuobodu (juk nepieši animo, kuriame personažai tik diskutuoja šiomis temomis), ir buvo sukurta siužetinė nuotykinė linija.
          netruko čia ir fantastikos elementų, ypač, kai stimo pilis išlindo iš po žemių: man tai truputį priminė Halko pilį. Tiesa, žiūrėdamas šį anime radau ne vieną silpesnę ar stipresnę sąsają su tuo ar kitu animu.

          Šis anime skirtas visai šeimai. Gražus, įdomus, progresyvus (savo mąstymu, perteikiama idėja) ir ...truputį nuobodus, jei jį vertinkti kaip nuotykinį-pramoginį :-). Rekomenduočiau tiems, kurie neieško tuščio, lėkšto ir su kvailais juokeliais anime turinio.
          Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2009-11-22, 15:01.

          Comment

          Working...