Code Geass: Lelouch of the Rebellion - R2 - 2007/08

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Qadro
    Dievo rykštė :/

• 2007 08 10
    • 20

Code Geass: Lelouch of the Rebellion - R2 - 2007/08

Code Geass
    Lelouch of the Rebellion - R2

Režisierius: Hiroyuki Yamaga
    Studija: Sunrise, Clapm
    Istorijos autorius: Ichiro Okouchi
    Žanrai: antgamtinis, psichologinis, sci-fi, drama, mecha
    Panašūs anime: Death Note, Gundam Seed
    Transliacija: 2007-2008
    AniDB reitingas: 8.8/10
    Trukmė: TV 1-2'as sezonai: 50ep x 24 min.

No More Sorrow (AMV)

Aprašymas: Jei tavo tėvynę vieną gražią dieną užgrobtų pasaulį valdyti siekianti tironija ar galėtum priesiekti, kad vieną dieną ją nušluosi nuo žemės paviršiaus, nesvarbu ar tu princas ar paprastas kaimo berniokas? Ar neturėdamas visiškai jokios galios išdrįstum stoti prieš galingiausią pasaulio imperiją?

2010-ieji. Beveik visą pasaulį kolonizavusi Britanijos imperija nesnaudžia ir bando pavergti kuo daugiau tautų. Neišimtis ir Japonija. Pasitelkę savo galingiausius ginklus vadinamus "Knightmares", kurie pasirodo besą mechos, kas yra gana keista, jog tradicinį japonų anime sutinkamą vieną iš galingiausių ginklų sukūrė būtent britai, užgrobia Japoniją ir pavadina ją 11-uoju regionu, o jos gyventojus vienuoliktaisiais. Va čia ir prasideda reikštis nacionalizmas ir neapykanta.

Dar būdamas mažas, po didelės tragedijos ir konflikto su tėvu pagrindinis veikėjas Lelušas (Lelouche) buvo ištremtas iš Britų Imperijos, iš pirmo žvilgsnio nieko neišsiskiriantis moksleivis. Būtent tą dieną, kai Japonija krito britams po kojų Lelušas (Lelouche) prisiekė sužlugdyti priespaudą. Mažo berniuko žodžiai ir galėtų likti tik kliedesiais, jei po keleto metų jis nebūtų atsiduręs netinkamoje vietoje, netinkamu laiku. O gal kaip tik, tiek laikas, tiek vieta, tiek tas pats berniukas nebuvo tik atsitiktinumas?

Geasas prilyginamas burtų lazdelei, kur galima daryti ką tik nori, o kai kurios atomazgos tampa visiškai nelogiškos ir bukos. Nepaisant visų nesąmonių ir idiotiškų įvykių pabaiga smogia, tikrai smogia, tiesiogine šio žodžio prasme ir primena, jog tai Sunrise, tie patys Sunrise, kurie sugebėjo priversti sėdėti prilipus prie monitoriaus prieš metus, vėliau kiek atsipalaidavę ir leidę sau nuvažiuoti į lankas, tačiau atsitiesę ir parodę, kad nėra iš kelmo spirti.

Reziumė: Iš techninės pusės anime atrodo tikrai neblogai, ko ir galima buvo tikėtis iš studijos CLAMP. Piešimas yra geras, aiškios detalės, gražūs veikėjai. Anime sugebėjo atsitiesti ir priblokšti, tad galiu pasakyti, kad nors po šitiek nuopuolių vis dėlto antras sezonas gana puikiai užbaigė Code Geass epopėją. Šį anime rekomenduočiau pažiūrėti visiems, ypatingai Death Note fanams. Retas anime, užverčia taip gražiai ir nesugrįžtamai paskutinius knygos puslapius.

.

Photobucket
    389
    5
    77.89%
    303
    4
    13.62%
    53
    3
    5.66%
    22
    2
    0.51%
    2
    1
    2.31%
    9
    sigpic
  • Sable
    The Hitchhiker

• 2005 03 11
    • 1530

Heh, bene geriausia mecha man asmeniskai. Nelabai pagaunu tik kokio velnio kai kurie zmones taip an jo varo. Ir tikrai DN fanai turetu ir sita kurini prachekint, nes figuruoja panasus genialus pagrindinis herojus apturintis 'ypatingu galiu'. O pati istorija ir veiksmas man yra topiniai siam anime. Reiks laukt pratesimo.
    Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-08-10, 12:20.

Comment

• Evil_of_Darknesz
      Suicide is painless...

• 2006 04 09
      • 998

Na kadangi taip graziai prasai tai gal ir paziuresiu Siaip jis jau senai mano watch liste guli, tik va kad man nepatinka jog ongoing todel nesisiunciau, o kai maciau amv tai mechu kovos labai patiko...

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Autorius Sable
        figuruoja panasus genialus pagrindinis herojus apturintis 'ypatingu galiu'.
        Va shitas mane labiausiai ir gasdina... DN nr.2 su mechom kazkaip nesinori...
        Laukiu kada rusai pagaliau paskutine serija ishvers.

P.S. balsavimas neatitinka taisykliu. Bent jau "vidutinishkas" dar reikia.

Comment

• Yume

Man irgi sitas anime labai patiko tik bijau kad antro jo sezono nesugadintu. Ir kaip as susinervavau pamacius paskutines 25 serijos gala ;//// ir kazin kiek laiko teks laukt to antro sezono....

Man sita anime irgi rekomendavo draugas tada, kai pasakiau kad Death note patiko. Ir paziurejus tikrai nenusivyliau siaip paprastai mecha neziuredavau, bet sitas anime tikrai vertas demesio

Comment

• Tsuyu
            VAK

• 2007 03 30
            • 135

apie pati anime.Mechos nemegstu, bet kai paziurejau sita pagalvojau, kad ne visos mechos blogos.Kaip mecha tikrai geras anime.bent jau man pakankamai gerai sukurti veikejai..
            p.s. ir jau kaip minejo priesh tai, man Lelouche Lamperouge taip pat primena, viena veikeja ish DN anime..pirmose bent jau serijose vien tik apie tai ir tegalvojau, kokie jie panasus..

tai gi, nors vietom shiek tiek erzina vyraujantis chaosas.turiu omeny, kartais veikeju veiksmu pradedi nebesuprast.tai gi sunku orentuotis kas ka(ishtiesu) galvoja..bet gal tai ir yra shio anime pagrindins variklis

Comment

• Killerbee
              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
              • 2910

Labai man nervus sugadines serialas.
              Lelouch nervina. Vel berniukas su netycia gauta super galia siekiantis nerealiu tikslu. Tiesa, super galia jam ne tik padeda bet ir trukdo. 22 ep buvo labai juokingas. Pradzioje apsidziaugiau kad ne toks jau baisus ir maniakas, bet iki Kiros taktiniu sugebejimu jam toli.... Jei trumpai Lelouch yra nevykelis vaikelis teroristas, kuris taip ir nesugeba nieko uzbaigt iki galo. Ir visiskai zluges moralishkai. Vienzo Kiros kopija tik lievesne.
              Vietinis shinigami cia C.C. Gerai, kad nors visai simpatishka mergiote. Ji ne tik stebi, bet ir aktyviai dalyvauja. Nu teisingai, pastoviai reikia gelbet ta nevykeli. Pirma kart pamates pagalvojau obana, Lacus is MSG Seed. Kazkuom primine....gal lieva apranga ar veideliu. Na dzin, visai nebloga mergiote dar.
              Suzaku Kururugi nervina. Ziauriai. Tipo pacifistas, bet iki Kiros Yamato jam toli. As taip ir likau nesuprates jo istikimybes Britanijos imperijai motyvu. Visada pasirodo nelaiku ir viska sugadina. Aha, ir mechas pas ji lievas.
              Ziauriai nervina mokslininkassu savo padejeja. Nezinau kodel. Gal del to kad nervina visi kiti. O jau jo balsas.....tiesiog purto.
              Nervina visokie nereikalingi personazai. Tokie kaip mokyklos taryba....nu ir visa mokykla kartu. Net mokyklos festivalis yra. Kazin ar yra labiau "nudrocinta" anime tema..... Nu visai tinka kokiai nors komedijai bet cia... O dar ta akiniuota lezbiete. Buvo tiesiog juokinga.
              Kas ten dar.....vienzo erzina daug kas. Net kawainas kaciukas. Beabejo pabaiga..... Nu as zinojau kad antras sezonas bus, bet taip pabaigt.....sazines nulis.
              Pieshimas tikrai neblogas. Matosi, kad pinigu nepagailejo, bet personazai..... Anime personazai nelabai gali pasigirt proporcingumu, bet Clamp'inis stilius man visiskai nepatinka. Na su mergom dar dzin - kuo ilgesnes kojos tuo geriau.
              Muzika ispudzio nepade. Kai kur neblogai kai kur ne i tema. Op prasukinejau be gailescio. Sunrise gali ir geriau.
              Mecha? Nejuokaukit. Cia ne mechos o skarbonkes ant rieduciu. "Vaje, jis skrenda". Cha, jus normaliu mechu nemate. Per visa seriala nei vienos normalesnes kovos.

Serialas gavosi nei zuvis nei mesa, t.y. nei MSG nei DN. Seip 7 balus galiu duot uz gan kokybishka darba ir is pagarbos Sunrise. Cia daviau tris. Suknista penkiabale sistema. Ranka nekyla 4 duot.

P.S. Britanija nugalejo Japonija mechu pagalba. Nenustoja stebinti manes japonai. Cia gi blyn spjuvis sau i veida.
              Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2007-08-25, 11:11.

Comment

• Krad
                It's time to spy

• 2007 03 24
                • 585

nesveikas anime, man net už death note geresnis buva ;] pabaiga super pirmo sezono. Nu vnz laukiam nesulaukiam naujo šio anime sezono, o tada jau *niam*
                Guns make you stupid, but duct tape makes you smart.

Comment

• Mauneydy
                  Wasn't me...

• 2007 07 26
                  • 35

Oj sitas labai patiko! Labai idomi istorija, detalus veikeju piesimas. Nors as ir nelabai megstu tokio zanro anime, bet sitas labai sudomino.

Because I never learn a goddamned thing...

Comment

• Lady

Lb patiko,super istorija. Gerai nupiesta ir kovos patiko

Comment

• LunaM
                      Narys

• 2007 08 14
                      • 48

Viskas totaliai super!!! Man tik idomu,kokie ziaurus yra kurejai kad nepadare DAUGIAU! (ta prasme darbar antro sezono teks laukti.... ech...)

Comment

• VS

Turi kazka bendro su death note, bet anime stilius skyriasi... siaip tikrai geras anime, man patiko

Comment

• Izzo
                          one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                          • 1530

perzejau pirma sezona,puikus anime, labai daug kur sugebejo sokiruoti,tos mechos visai nekliude,net idomu buvo paveizet ju susidurimus.. nekantriai laukiu 2 sezono
                          SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• niekšas
                            forumo idiotas

• 2006 08 23
                            • 544

Šiandien pagaliau pabaigiau žiūrėti visa tai. Siužeto įdomumą sunku apsakyti žodžiais. Įdomesnio dalyko turbūt dar nesu regėjas. Dėja kai kurie minusai žiūrėti trukdė: 1) mecha. 2) Zero cosplay'jaus kostiumas. 3) Pabaiga.

Dėl "1)" ir "2)" tai jų dėka mūltikas vietomis atrodė kiek vaikiškas ir nerimtas. Aišku mechos fainos,bet ir be jų viskas būtų ne ką mažiau įdomu ir atrodytų viskas rimčiau. Nebūtų mechos būtų buve geriau. Toliau Zero cosplay kostiumas... Rimtos teroristinės organizacijos, o galiausiai ir pusė japonijos leidžiasi valdoma 'cosplayerio - Darto Veiderio' Būtų juokinga, bet kažkodėl verkti norisi...

Ir aišku pabaiga
                            Spoileris:
                            Nu sugalvok tu man baigti visą sezoną tokioj intriguojančioj vietoj... Jau visai abdalbieli kūrėjai bl... Davai greičiau antra sezoną, šunsnukiai!! Tokia 'pabaiga' man sugadino nervus mažiausiai savaitei... O savaitė dar nė neprasidėjo...

Bet istorija ir veikėjai tiesiog nuostabūs. Kaip bebūtų keista, daviau šitai mechai 5 balus.

Aišku teko kęsti brolio patyčias, kad žiūriu 'transformerius'
                            Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-11-18, 22:47.

Comment

• LunaM
                              Narys

• 2007 08 14
                              • 48

niekshas supranti cia toks dalykas gavosi kad kurejai norejo sukurti pabaiga tokia kad uzsitikrintu 2 sezono populiaruma,kartu jei ne mecha galima sakyti gautusi death note su keliais apdailinimais. Del zero kostiumo sutinku,man primena "Power ranger's" tas plastmasinis salmas.

Comment

Working...