Code Geass: Lelouch of the Rebellion - R2 - 2007/08
Collapse
X
-
5\5
Nemėgau mecha, bet po šio anime pažiūrėjau ir daugiau mecha žanro anime :}
Pats anime tikrai yra labai geras! Dar dabar prisimenu, kokie įsijautę su broliu žiūrėjom (pastaruoju metu kartu su broliu ne daug anime žiūriu) :}
Paliko didelį įspūdį.Comment
-
Comment
-
Spoileris:Aš tai pamiršau apie Nunnaly galią "rankų prisilietimu jausti ar žmogus šnekėdamas meluoja" (ta galia veikia ,kai jinai susikoncentravus ties žmogumi ir nejaučia streso) , tačiau manau ,kad nelabai buvo reikšminga į tai atsižvelgti. Be to, pagal animėje parodytas scenas, galiu teigti, kad Lelouch vietą ant pakilos buvo užėmusi C.C. ,tai paaiškintų Nunnaly matytus vaizdus apie brolį, kai šį prisilietė. Nepamiršk, kad C.C. mokėjo suvaidinti Zero, ir retkarčiai pavaduodavo Lelouch'ą. Tai kam Lelouch'ui paukoti savo vienintelę gyvybę, jei galėtų pasislėpti nuo pasaulio ir pasidaryti plastines operecijas, kad niekas jo neatpažintų ir stebėti savo sesę iš šalies???? O dar C.C. nemirtinga, o jos nemirtingumo paslaptį žinoję žmonės - visi išmirė, išskyrus Lelouch'ą ir pačią C.C. ir niekas, net patys artimiausieji net neįtars. Tiesiog labai paranki situacija pasislėpt, ir tuo pačiu pakeisti pasaulį. Dar kartą priėjau prie išvados ,kad Lelauch'as tikras genijus ir antžmogis, niekas kitas taip iki mažiausių smulkmenų nebūtų sugalvojęs.
P.s. Velnias, žino kur tas Lelouch ištikrujų buvo.
Laukiu ir nesulaukiu 3-ojo sezono!!!Spoileris:Neatkreipei dėmesio į tai, kad C.C. nebuvo šalia Leloch'o ir Suzaku kai jie kalbėjosi apie tą susitarimą, kad Suzaku nuzudys Lelouch'a, taigi, kaip C.C. galėjo tūrėti tuos prisiminimus?. Ir, kai Suzaku nudure Lelocha C.C. ten nebuvo - ji tuo metu meldėsi bažnycioj...
Beja, negi manai, kad Nunnaly tokia kvaila, kad nežinotų kieno prisiminimus ji skaito?Comment
-
Spoileris:Neatkreipei dėmesio į tai, kad C.C. nebuvo šalia Leloch'o ir Suzaku kai jie kalbėjosi apie tą susitarimą, kad Suzaku nuzudys Lelouch'a, taigi, kaip C.C. galėjo tūrėti tuos prisiminimus?. Ir, kai Suzaku nudure Lelocha C.C. ten nebuvo - ji tuo metu meldėsi bažnycioj...
Beja, negi manai, kad Nunnaly tokia kvaila, kad nežinotų kieno prisiminimus ji skaito?Spoileris:Tu teisus, bet aš šį kart busiu daug konkretesnis.
2 sez. 21 ser. Penki ,mano manynu patys svarbiausi veikėjai, susitinka (Suzaku, Lelouch, C.C., Charles, Mariana). Lelouch atsisako Charles'o ir Marianos plano, o vėliau ir C.C., ir Suzaku palaiko jo pasirinkimą. Po to, kai Charles ,Mariana išnyko (žuvo) ir net C.C. Suzak'o ir Lelouch'o klausia: "what are yout two planning on doing now?"; trijulė turėjo marias laiko ramiai aptarti situaciją ir galiausiai nuspręsti, ką daryti tuoliau. Vyrai tarpusavyje susitarė (vėliau tai parodys paskutinėje sezono serijoje, vienoje iš atmintios epizodų), kad Suzaku nužudys Lelouch'ą; bet Lelouch'as su C.C. susitarė dar atskirai (deja to neparodė animėje), kad Leloucho mirtis atrodytų 100% įtikinamai (Apgavo sesę, Suzaku ir likusius artymus), kad niekas nežinotų, išskyrus jį patį ir jo mylimąją C.C. Nukrypsiu nuo temos, bet man atrodo ,kad Lelouchas yra kietas maksimalistas.
Matyt, jis tokį sprendimą pasirinko, nes jam atsibodo karas, nepamiršk, daug jo artimų žūvo, ir eidamas šiuo keliu pasieks visus savo tikslus: Atsiras pasaulyje taika, sunaikins imperiją, liks gyvas, jo artimųjų mirtys taps prasmingi ir nugyvens beveik "normalų" gyvenimą su C.C.
Kaip pavyko apgauti Lelouch'o sesę? Ankstesniuose serijose ar net pirmajame sezone, Lelouch'as suprato ,kad Nunally moka pasakyti ar žmogus meluoja ar ne; nes kartą jinai buvo paėmusi jo ranką, kažką paklausė, bet jis sumelavo ir jį tiesiai šviesiai jam pasakė, kad "meluoji". Tai Lelouch'as galėjo prisimti. Be to visi paveikti geass'o žmonės (aukos), kurie palietė C.C. pradėjo, matyti, praeitį (savo arba jos atmintį, nepamiršsk Suzaku atvėjo). Nunally irgi buvo paveikta geass'o ,kai Lelouch'ui reikėjo pasiimti masinio naikinimo ginklo F.L.E.A. pultelį. Tad pasktunėje serijoje jį prilietė C.C. ir pradėjo gauti informaciją epizodais. Ir iš tų epizodų matome ,kad jį žiūri į broli ir į Suzaku iš trečiojo asmens, o NE IŠ PIRMOJO. Tai daug ką paaiškina.
"Beja, negi manai, kad Nunnaly tokia kvaila, kad nežinotų kieno prisiminimus ji skaito? ", deja aš taip nemanau, kvailumo šiuo atveju nereikia įpainioti, ji galbūt papraščiausiai negauna pilnos (nuo pradžios iki galo) informacijos iš C.C., be to ji buvo milžiniškame strese, bematant ,kaip jos brolis žūva ant jos rankų, suplūdo jai emocijos (pradėjo ašaruoti ir staugti) ir papraščiausiai negalėjo mąstyti ir pastebėti velniškai gerai paslėptą brolio apgaulę.
Jei aš klystu, o tai žmogiška. Tai kam poporaliais, kuria 3-ajį sezoną, jei nebus pagrindinio veikėjo: Lelouch'o? Ką apie, tai manai?
P.s. Mano komentarą, bus sunku perskaityti, nes daug prirašiauComment
-
Spoileris:Tu teisus, bet aš šį kart busiu daug konkretesnis.
2 sez. 21 ser. Penki ,mano manynu patys svarbiausi veikėjai, susitinka (Suzaku, Lelouch, C.C., Charles, Mariana). Lelouch atsisako Charles'o ir Marianos plano, o vėliau ir C.C., ir Suzaku palaiko jo pasirinkimą. Po to, kai Charles ,Mariana išnyko (žuvo) ir net C.C. Suzak'o ir Lelouch'o klausia: "what are yout two planning on doing now?"; trijulė turėjo marias laiko ramiai aptarti situaciją ir galiausiai nuspręsti, ką daryti tuoliau. Vyrai tarpusavyje susitarė (vėliau tai parodys paskutinėje sezono serijoje, vienoje iš atmintios epizodų), kad Suzaku nužudys Lelouch'ą; bet Lelouch'as su C.C. susitarė dar atskirai (deja to neparodė animėje), kad Leloucho mirtis atrodytų 100% įtikinamai (Apgavo sesę, Suzaku ir likusius artymus), kad niekas nežinotų, išskyrus jį patį ir jo mylimąją C.C. Nukrypsiu nuo temos, bet man atrodo ,kad Lelouchas yra kietas maksimalistas.
Matyt, jis tokį sprendimą pasirinko, nes jam atsibodo karas, nepamiršk, daug jo artimų žūvo, ir eidamas šiuo keliu pasieks visus savo tikslus: Atsiras pasaulyje taika, sunaikins imperiją, liks gyvas, jo artimųjų mirtys taps prasmingi ir nugyvens beveik "normalų" gyvenimą su C.C.
Kaip pavyko apgauti Lelouch'o sesę? Ankstesniuose serijose ar net pirmajame sezone, Lelouch'as suprato ,kad Nunally moka pasakyti ar žmogus meluoja ar ne; nes kartą jinai buvo paėmusi jo ranką, kažką paklausė, bet jis sumelavo ir jį tiesiai šviesiai jam pasakė, kad "meluoji". Tai Lelouch'as galėjo prisimti. Be to visi paveikti geass'o žmonės (aukos), kurie palietė C.C. pradėjo, matyti, praeitį (savo arba jos atmintį, nepamiršsk Suzaku atvėjo). Nunally irgi buvo paveikta geass'o ,kai Lelouch'ui reikėjo pasiimti masinio naikinimo ginklo F.L.E.A. pultelį. Tad pasktunėje serijoje jį prilietė C.C. ir pradėjo gauti informaciją epizodais. Ir iš tų epizodų matome ,kad jį žiūri į broli ir į Suzaku iš trečiojo asmens, o NE IŠ PIRMOJO. Tai daug ką paaiškina.
"Beja, negi manai, kad Nunnaly tokia kvaila, kad nežinotų kieno prisiminimus ji skaito? ", deja aš taip nemanau, kvailumo šiuo atveju nereikia įpainioti, ji galbūt papraščiausiai negauna pilnos (nuo pradžios iki galo) informacijos iš C.C., be to ji buvo milžiniškame strese, bematant ,kaip jos brolis žūva ant jos rankų, suplūdo jai emocijos (pradėjo ašaruoti ir staugti) ir papraščiausiai negalėjo mąstyti ir pastebėti velniškai gerai paslėptą brolio apgaulę.
Jei aš klystu, o tai žmogiška. Tai kam poporaliais, kuria 3-ajį sezoną, jei nebus pagrindinio veikėjo: Lelouch'o? Ką apie, tai manai?
P.s. Mano komentarą, bus sunku perskaityti, nes daug prirašiau
Spoileris:nemanau, kad verta gilintis i dviprasmybes panasias kaip: "serijose to neparode, bet tai nereiskia, kad jos ten nebuvo" ir pan. Zinoma norint perskaityti minti ar uzslepta zinute neuztenka vien to, ka rode, bet taip gilintis i smulkmenas nederetu, truputi per giliai nusikapstei pvz. su Nunnaly apgavimu (reginys is treciojo asmens nieko nepaaiskina, as esu mates tikrai daug anime ir visuose kai rodydavo veikejo prisiminimus jis save savo prisiminimuose mate is treciojo asmens), taip ir nepaaiskinai kokiu velniu C.C. verke baznycioj, jeigu ji zinotu, kad Lelouch'as neplanuoja mirti ji tikrai nebutu verkus, beja aiskiai buvo duota suprasti, kad C.C baznycioj buvo tuo metu kai buvo ivygdyta Lelouch'o egzekucija. Tokiu labirintu galima surasti kiekvienam anime ir tada jau gali kurti savo pabaiga, bet whatever, pabodo man cia gincytis, as manau, kad jis mire, tu manai, kad neitiketinai suktu bei (nezinau lietuvisko atitikmens kuris galetu geriau apibudinti, tai parasysiu angliskai) delusional way jis liko gyvas. Koks skirtumas. Faktas tas, kad anime nesveikai geras. P.S. jei jis liko gyvas tai rinkis paprastesni varijanta o nekurt pasaku. Ir tas varijantas galetu buti toks: kai Leloch'as nors ir netiesiogiai, bet vistiek nuzude savo teva jis tapo nemirtingas ir tai jam padejo isgyventi nors ta akimirka kai ji nudure jis istiesu mire, bet po to prisikele.Paskutinis pakeitimas nuo witkus; 2010-05-13, 15:14.Comment
-
Na dabar aš parašysiu savo subjektyvę nuomonę. Pradejau ši anime žiūrėti iškarto po DeathNote, tai death note man tikrai pasirode įdomesnis. Taigi pasakysiu pora minusų, nes manau pliusus jau ir visi kiti išvardijo: Labai nepatiko man te transformeriai mehos , bet pripratau su laiku. Supikdino Lelušo šachmatų partija su Šnaizeliu , nes Šnaizelis pastatė karaliu priešais Lelušo karaliu, o tai negalima pagal taisykles :} Na gal ir išvardijau viska kas nepatiko. Net nežinau kaip vertint nes manau būtų vertinimas 8/10, tai gausis 4/5. Pabaiga be abejo patiko :P Ir tikrai manau kad 3 sezonas nereikalingas, nes tikrai neprilygs 1,2 sezonams ir tikriausiai bus tik tam, kad padidintų biudžetą, nes vistiek jį žiūrės dauguma kuriems patiko prieš tai esančios serijos (tame rate ir aš ). Beje, labiausiai man patikęs veikėjas Grafas Loydas xDComment
-
Na va, pagaliau šį anime pažiūrėjau ir aš Laukiau gana ilgai norėdama jį pažiūrėti, bet specialiai laikiausi. Jei visus gerus animus sužiūrėčiau iš karto, tada nebūtų labai įdomu žiūrėti kitus Ga ir vaikiškas požiūris, bet... Na, grįžtant prie temos, štai ką turiu pasakyti: man gaila to anime, kurį pirmą žiūrėsiu po Code Geass. Jei pasirinksiu ką nors random, tas vargšas animas nepelnytai nukris mano akyse vien dėl to, kad prieš tai mačiau šitą... Vai vai vai... Gerai, VĖL grįžtant prie temos, kaip jau supratot, Code Geass man patiko. Tikrai išlaikė įtampą ir susidomėjimą. Apie veikėjus nė nekalbu; Lelouch ir C.C. tikrai įeis į mano mėgstamiausių sarašą.
Kaip jau buvo minėta, galima nubrėžti daug paralelių su Death Note. Ir veikėjuose, jų mąstyme, veiksmuose ir galiose yra nemažai panašumųSpoileris:pavyzdžiui tada kai Lelouch pats ant savęs panaudojo Geass, kad pamirštų davęs tą įsakymą (kad Mao šito nepastebėtų mintyse) ir kai Light atsisakė Death Note, kad nieko neprisimintų. Taktika ta patiSpoileris:pavyzdžiui labai sugraudino visos tos mirtys (Euphy, Shirley, Rolo), kita vertus buvo nemažai komiškų momentų (na, Lelouch nebuvo juokinga, bet aš raičiausi iš juoko, kai buvo ta seirija su didžiausia pica nr.2 ir Lelouch įstūmė C.C. į sunkvežimį su pomidorais o po to visi bandė tą sunvežimį pasivyti )
O jei nelyginsiu ir šnekėsiu bendrai, tai... na, net nėra ką sakyti. Viskas buvo taip, kaip turėjo būti. Ir pabaiga buvo geriausia, kokią buvo galima sugalvoti. Ji mane patenkino visiškai.Spoileris:Lelouch pasirodė toks veikėjas, kokio nesitikėjau. Ir visgi jis nebuvo toks blogas. Jis nebuvo tas tipinis geruolis ar blogiukas. Nepriklausė nė vienai kategorijai. Lelouch buvo Lelouch. Ir jis turėjo mirti. Taip turėjo būti, bet iš tiesų man kažkiek jo gaila, sukūrė pasaulį, kokio norėjo, o to pasaulio kaina buvo jis pats... How sad... Verkiau verkiau... Beje, kaip reikėjo suprasti tą C.C epilogą? Kai ji ten pasakė kažką tokio: "Right, Lelouch?". Taip ir likau nesupratusi, ar tai buvo retorinis klausimas, ar ji rado būdą su juo komunikuoti taip, kaip su V.V. ir Marianne?Comment
-
Anime labai patiko, ziurejau jau 3 kartus (gal tai dar itakoja tai, kad tada neturejau galimybes normaliai siustis kitu , o per neta ziuret nesinorejo), bet manau ziesiu dar ir 4 karta . Kai pirma kart rewatchinau , tai perziejau visas 50 seriju per 2 dienas
Pabaiga tai labai nustebino, o dar ta daina kai prasidejo tai isvis net sugraudino biski
3 sezonas butu labai gerai, bet tuo paciu gal jo ir net nereik, nes jis gal tik viska sugadintu visgi reiketu jiem sugalvot kaip jis nemire ir t.t
Is manes tai 10/10Comment
-
Comment
-
Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass
One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537
Comment
Comment