Legend of the Galactic Heroes

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • dArt
    Rimtas forumo narys

    • 2006 12 23
    • 134

    Legend of the Galactic Heroes

    Photobucket
    Legend of the galactic heroes


    Metai: 1988-1997 (Side stories 1998-2001)
    Žanras: SciFI, Space, Drama, Seinen
    Epizodų sk: 110 + (24+28) Side stories +3 (filmai)

    Istorija

    Veiksmas vyksta tolimoje atityje. Žmonija kolonizavo šimtus planetų. Tačiau pasidalijo į dvi didžiules dalis: autokratinę ir demokratinę. Laisvų planetų aljansas ir Galaktikos imperija. Per daug nesigilinama, kaip atrodys ateitis, vieninteliai ateitį atspindintys elementai kosminiai laivai ir lazeriniai ginklai. Kitos detalės netgi priešingai dažnai pasiskolintos iš praeities

    Istorija prasideda tuomet kai karas tarp dviejų sistemų tęsiasi jau 150 metų. Tačiau dėl blogo vadovavimo nei viena nei kita pusė nieko nepasiekia. Pagrindiniai veikėjai yra tarpusavyje abiejų kariaujančiu pusių karvedžiai: Reinhard Von Lohengram ir Yang Wenli, tačiau vadovai nesugeba pilnai išnaudoti jų potencialo.

    PhotobucketsVeikėjai

    Reinhard Von Lohengram yra charizmatiškas, lengvai prie savęs pritraukiantis kitus jaunus ir talentingus karvedžius. Jis puikiai įvertina kiekvieno kario sugebėjimus ir postus skirsto ne pagal asmenines simpatijas ar praeities nuopelnus, o pagal įgūdžius ir talentą. Artimesnį (asmeninį) ryšį jis palaiko tik su savo vyresniąją seserimi ir vaikystės draugu Siegfried Kircheis.

    Visiška jo priešingybė yra Yang Wen-Li. Jis niekada netroško būti karvedžiu ar vadovu. Jo svajonių profesiją istorikas. Yang Wen-Li neturėjo jokių išskirtinių charakterio savybių. Tačiau keletas atsitiktinumų parodė, kad jis yra puikus karo strategas. Yang Wen-Li viską pasiekė ir kitus prie savęs pritraukė savo talentu, kuris daugiausia rėmėsi loginiu mastymu.

    Seriale yra daugybė, kitų veikėjų ir visi jie iki galo išplėtoti.



    PhotobucketMano nuomonė ir kita informacija

    Didžiausias dėmesys šiame skiriamas karo taktikai ir politinei santvarkai, tačiau viskas pateikiama aiškiai ir objektyviai. Nei kariaujančios pusės nei santvarkos nesuskirstytos į geras ir blogas. Parodamos abiejų jų privalumai ir trūkumai. Žiūrovas nepatraukiamas nei į vieną, nei į kitą pusę.

    110 dalių OVA yra suskirstyta į keturis sezonus, kiekvienas iš jų baigiasi kokiu nors svarbiu įvykių.Muzika dažniausiai neužkliūna, o tada kai reikia padeda sukurti tinkamą atmosferą. Vis Openingai yra atlikti tos pačios atlikėjos, O endingai - atlikėjo. Animacija nėra aukščiausio lygio, visgi anime pradėtas kurti jau beveik prieš 20 metų.

    Man žiūrint anime svarbiausia yra istorija, būtent tuo LOGH mane ir sužavėjo. Jis yra sukurtas pagal Noveles. Dažnai tenka stebėti netrumpus pokalbius tarp veikėjų, neretai įsiterpia ir pasakotoja, kad iki galo paaiškintų visas detales.
    Įvertinimas 10/10 (tik antram anime po Mushshi)



    Atsisiųsti: Linkomanija||TPB
    21
    5
    76.19%
    16
    4
    14.29%
    3
    3
    9.52%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Neseniai pribaigiau ir aš šitą kosminio karo ir politikos peripetijų kupiną anime. O patiko būtent labiau paskutinė jo dalis. Patys kariniai veiksmai pernelyg nežavėjo. Kariniams erdvėlaiviams truko labai mobilumo, tai ir kovos labai jau statiškumu pasižymėjo. Na suprantu, kad norėjo prakišt per strateginius išvedžiojimus šį kosminį karą, bet ko norėt iš to meto anime. Bet kokiu atveju sulygint kažkurį iš naujesnių kosminių karų anime su šituo yra įtin sunku - na nebent Seikai no Senki būtų kažkur arti šito ir jei jau anas patiko, tai šis irgi turėtų daugmaž.

    Bet kas liečia politines peripetijas, tai šita vieta pagal mane ir buvo viso anime arkliukas. Jei kosminės kovos žiūrėjosi vangiai kažkaip tai politiniai sąmokslai, perversmai, civiliniai karai, teroristiniai aktai - viskas paliko tikrai teigiamą įspūdį. O ir dramatiškumo netruko šičia. Iš esmės prie to prisidėjo nuostabus veikėjų vystymas. Pačiam tiesa labiausiai imponavo imperialistai - kad ir kaip nesistengė po lygiai skirt dėmesio ir vieniem ir kitiem, bet bangą tame kare sukelė ir ambicijų siekė būtent Reinchard'as, todėl kaip ir yra labiau pagrindinis herojus nei pasyvokas Yang Wenli. Kas liečia autokratinę ar demokratinę sistemas, tai gan gerai pažymima kad ir vienoj, ir kitoj yra savų trūkumų. Imperialistus kritikuot dažnai galima būtų dėl pasikėlimo ir valstybinių veiksmų ir sprendimų judėjimo 'iš viršaus', o demokratijos šalininkus dėl savo nesugebėjimo suvaldyt mases, be to ir kaip teko pastebėt būtent demokratinėj sistemoj gan lengvas yra iškilimas korumpuotų politikų, negu kad imperialistinėj (aišku jei pats kaizeris nėra korumpuotas ar savigarbiškas - koks ir nebuvo Reinhard'as). Na bet aišku kita kalba yra sąmokslai, kurių ne viena pusė neišvengia.

    All in all, labai vertas dėmesio kurinys

    Comment

    • dArt
      Rimtas forumo narys

      • 2006 12 23
      • 134

      #3
      Autorius Sable
      Neseniai pribaigiau ir aš šitą kosminio karo ir politikos peripetijų kupiną anime. O patiko būtent labiau paskutinė jo dalis. Patys kariniai veiksmai pernelyg nežavėjo. Kariniams erdvėlaiviams truko labai mobilumo, tai ir kovos labai jau statiškumu pasižymėjo. Na suprantu, kad norėjo prakišt per strateginius išvedžiojimus šį kosminį karą, bet ko norėt iš to meto anime.
      Na tos kovos ir nebuvo esmė, jos buvo labiau būdas atskleisti veikėjus. Jų sumanumą, kvailuma, perdėtą pasitikėjimą ir pan. Man irgi labiau patiko kai kovos vyko ant žemės.

      Autorius Sable
      Pačiam tiesa labiausiai imponavo imperialistai - kad ir kaip nesistengė po lygiai skirt dėmesio ir vieniem ir kitiem, bet bangą tame kare sukelė ir ambicijų siekė būtent Reinchard'as, todėl kaip ir yra labiau pagrindinis herojus nei pasyvokas Yang Wenli.
      Yang Wen Li yra antiherojus. Jis nenori būti dėmesio centre, nesiekia vadovauti, neturi užsibrėžės kažkokio tikslo, neturi įpatingų fizinių sugebėjimų ir pan. Lyderiu ji padaro tik aplink ji esantys žmonės ir atsitiktinai susiklosčiusios aplinkiybės. Todėl natūralu, kad labiau traukia Reinhard, kuris yra charizmatiškas lyderis, pasižymintis nevien puikiu strageiniu mastymu, bet turi aiškią viziją ir tikslą.

      Autorius Sable
      Kas liečia autokratinę ar demokratinę sistemas, tai gan gerai pažymima kad ir vienoj, ir kitoj yra savų trūkumų. Imperialistus kritikuot dažnai galima būtų dėl pasikėlimo ir valstybinių veiksmų ir sprendimų judėjimo 'iš viršaus', o demokratijos šalininkus dėl savo nesugebėjimo suvaldyt mases, be to ir kaip teko pastebėt būtent demokratinėj sistemoj
      gan lengvas yra iškilimas korumpuotų politikų, negu kad imperialistinėj (aišku jei pats kaizeris nėra korumpuotas ar savigarbiškas - koks ir nebuvo Reinhard'as). Na bet aišku kita kalba yra sąmokslai, kurių ne viena pusė neišvengia.
      Manau, kad autokratinė ir demokratinė sistema atvaizduojama teisingai. Autokratinė pradžioje trūkumai.Trūkumai taip pat išryškinami ir praeities prisiminimuose.
      Spoileris:
      Vėliau kai Reinhardas tampa imeratoriumi išryskinami privalumai.

      Demokratinėje, gal net per daug išryškinami trūkumai: korupcija, piketų sutramdymas, Yang talento ignorivmas ir pan.

      Todėl vėl gi natūralu, kad linkstame į autokratinę sistemą, kurioje dižiąją serialo laiko dalį, veikia tvarkingiau.

      Vienintelė vieta kur nesilaikomas neutralumo yra religija. Dėl didžiosios dalies nelaimių kalti lieka ta sekta (Teranai) ar kaip ten jie. Apie juos nuo pat pradžių aiškiai formuojamas tik neigiams įspūdis.


      Gaila, kad toks anime yra palyginus nepopuliarus. Sutinku, kad jis tikrai nevisiems, bet daugumai, kurie jau išaugo iš shounenu turėtų patikti.
      Labai rekomenduoju pažiūrėti ir "Side stories" ten bus parodyta, kaip Reinhard ir Kircheis tapo tuo, kuo buvo serialo pradžioje. Nemažai veiksmo ir kovų žemėje. Bus ir Yang praeities, bet ji kaip ir galima tikėtis nuobodoka.
      Paskutinis pakeitimas nuo dArt; 2009-03-02, 17:36.

      Comment

      • DIX
        エドワード


        • 2008 08 22
        • 243

        #4
        Linkomanijos vartotojai LOGH paka gali rasti cia: Legend of the Galactic Heroes. Pake truksta tik paskutines ovos, likusiu versti 18 seriju.

        Spoileris:

        Comment

        • AKUJI-SAN
          Anime narkomanas ;-)
          • 2008 02 16
          • 190

          #5
          Imperija

          All hail Imperor Reinhard!!!!

          Comment

          • Shaka
            Dancing Samurai

            • 2010 03 05
            • 295

            #6
            va cia tai klasika ^^ taip viso ir neperziurejau, reiks kada prisest ir pribaigt, bet is to, ka maciau, man tikrai patiko. tik gal piesimas gan neiprastas, bet grazus
            ♪♫░▒▓♦►UNINSTALL◄♦▓▒░♫♪ ------> http://www.youtube.com/user/UNINSTALL404

            Comment

            • Algirdyz
              Narys


              • 2009 12 28
              • 46

              #7
              Ne tai, kad neįprastas. Tiesiog senas ir mažobiudžeto.
              Aš nors dar tik apie 70 serijų pažiūrėjau, bet jau matau, kad tai geriausias visų laikų anime

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2910

                #8
                Kai baigias šnapsui pajamos ir nebėra ką krušt......vienžo pradėjau ir aš. Viskas aišku gerai, bet tam kad tam tikri personažai būtų genijais kitus padarė debilais. Šitas disbalansas truputi erzina...

                Comment

                • Miesto_Druidas
                  the journeyman



                  • 2010 08 17
                  • 1515

                  #9
                  Autorius Killerbee
                  Kai baigias šnapsui pajamos ir nebėra ką krušt......vienžo pradėjau ir aš. Viskas aišku gerai, bet tam kad tam tikri personažai būtų genijais kitus padarė debilais. Šitas disbalansas truputi erzina...
                  Tuomet gal bus maloni ši žinia :
                  http://www.animenewsnetwork.com/news...vels-get-anime

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2910

                    #10
                    Autorius Miesto_Druidas
                    Sunku pasakyt kiek tai yra maloni žinia.. Jie ką, po tiek serijų ir filmų taip ir nesugebėjo istorijos užbaigt?

                    Blyn, susinervinau...
                    Spoileris:
                    patį geriausią personažą nužudė....ir kaip man dabar jaustis? Ir dar piešimas kažkodėl suprastėjo....
                    Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2014-02-17, 18:35.

                    Comment

                    • nemesis
                      Super mega ultra rašytojas

                      • 2010 11 08
                      • 1178

                      #11
                      Likau gana sužavėtas šiuo kūriniu. Puikus daugiasluoksnis siužetas, su visiškai nenuspėjama, bet tikėtina pabaiga ir komplikuota istorija,kurioje pasakojama apie žmogaus ambicijas, kurios priveda prie nesibaigainčių karų, siekiant turto, galios ar šlovės. Nuolatos veiksmas sukasi apie kosminį karą tarp demokratijos ir diktatūtos, kurio metu sunku išsirinkti palaikomą pusę, kadangi abi nėra tobulos ir turi aiškių trūkumų. Labai patiko kaip anime susitvarkė su mūšiais. Ne kaip daugelyje šiuolaikinių darbų, kur viena mecha/erdvėlaivis nušluoja didžiausius būrius priešų, Ginga Eiyuu Densetsu vienas edvėlaivis yra niekas, pažvelgus į masyvius kovos laukus. Mūšiai laimimi tik pergudravus savo opoponentus, pasitelkiant įvairias taktines gudrybes. Mūšio lauke nuolatos jaučiamas garbės jausmas, kadangi kiekvienas aukštesnio laipsnio pareigūnas, žino kitame mūšio gale esančio gererolo vardą, kas mūšiams prideda epiškumo. Akį kiek badė keletas techninių kliučių(garsas kosmose!, viduramžių ginklų naudojimas 36 amžiuje(taip jų naudojimas paaiškinimas, bet cmon tikrai kažką žmoniją turėjo išrasti naujo per 2000 metų) ir šiaip apskritai gana mažas technologinis išvystymas).
                      Viso anime metu nuolatos šmėžuoja, neįtikėtina gausa veikėjų, kurių bent 50 išsamiai charakterizuoti. Veikėjai neskirstomi į geriečius ir blogiečius, kiekvienas turi teigiamu ir neigiamu savybiu(neskaitant religinių fanatikų, kurie pasirodė kiek viendimensiniai), todėl žiūrovas gali lengvai išsirinkti, būtent kurį palaikyti ir galiausiai sunerimti, kai vienas iš jo favoritų priartėja prie bedugnės krašto. Šiame seriale niekas nėra apsaugotas nuo mūšio lauke esančių pavojų, todėl mylimi veikėjai anapilin iškeliauja gana greitai.Labai patiko garso takelis, kuris prikimštas klasikinės muzikos kūrinių. Atidarymo ir uždarymos temos taip pat puikiai derėjo su serialo tematika, išskyrus 4 openingą, kuris visiškas pasityčiojimas iš anglų kalbos. Animacijai didelių reikalavimų nekeliu, jeigu jis viršija Polygon studijos sugebėjimus. Atsižvelgiant išleidimo laikotarpį, manau apipavidalinimas tikrai neprastas. Na, dabar paminėsiu keletą minusiukų, kad viskas neatrodytu taip tobula: Pirmiausia, labai jau sumažinimas aplinkinių žmonių intelekto lygis, kad paaukštinti kai kurių veikėjų gebėjimus. Didžioji dalis serialo yra pagrįsta politika, kas yra sveikintina, tačiau žiūrovas vietomis gali mirti iš nuobodulio, kai pateikiama tona informacijos (dažniausiai dialogo forma), kuri galbūt visiškai neaktuali.
                      Apibendrinant, serialas tikrai nevisiems ir tikrai lengvai nesižiūri, tačiau jame yra visko po truputį, ko gerai kosminei operai reikia: karo, nevilties, įtikinamos romantikos ,intrigų, įsimintinų veikėjų, puikaus siužeto.

                      Comment

                      • Miesto_Druidas
                        the journeyman



                        • 2010 08 17
                        • 1515

                        #12
                        Įsivaizduoju, kad daugeliui šis serialas atrodo lyg kokia išsvajota utopija – ta kartelė, kurią įveikęs jau gali vadintis „anime elitu“ ir su panieka žiūrėti į visus „pleb’us“, kurie stringa serialo net neįpusėję dėl įvairių priežasčių . Na galbūt perdedu, bet mano akimis šis anime visada turėjo tokią „aurą“ - sudėtingas ir ne visiems patiksiantis, bet kokybiškas ir kone „auksinio standarto“ anime, stūgsantis kaip pavyzdys kitiems.
                        Ogi laukti kol išvysim „Galaktikos herojų legendą“, padabintą nauju rūbu jau beliko taip nedaug.





                        Ne taip ir seniai pats pabaigiau originalųjį LOGH. Tai, mano nuomone, jei serialas būtų nugnybęs 25-30 proc. savo trukmės ir per turimą laiką priėjęs prie tenkinančios pabaigos, tikriausiai, būčiau kur kas pozityviau ties juo nusiteikęs. Tačiau toks koks jis yra, originalą žiūrėti rekomenduočiau tik patiems drąsiausiems ir laiko negailintiems kosminių (muilo) operų gerbėjams.

                        Iš pradžių tai labai solidus anime, kuris žavi puikiai išplėtotomis dviem kariaujančiomis pusėmis bei labai lengvai pamėgiamais ir kokybiškai pateiktais personažais abiejose pusėse. Didelis kiekis politikos, dialogų bei veikėjų pirmą sezoną paverčia šiokiu tokiu iššūkiu, bet įsibėgėjus bei apsifiltravus kvailiems ir pasipūtusiems personažams, galima pilnai serialu mėgautis. Antras sezonas, mano nuomone, yra serialo pikas, pakuojantis visko kas daro šį serialą vertu dėmesio. Ir galbūt po to jau serialas galėjo ir pradėti judėti link pabaigos, o ne tęstis antra tiek… (?)

                        Ties trečiu sezonu mano įspūdis pradėjo svyruoti. Sezonas buvo ilgesnis ir neturėjo aiškios istorijos krypties, o pagrindinis konfliktas šįkart jau jautėsi užtemptas ir pradedąs nusibosti. Maža to link pabaigos – plot twist ir tempiam viską vėl į ketvirtą sezoną. Deja, paskutinį ketvirtį laikau praktiškai beprasmiu ir pačiu prasčiausiu visame seriale. Virš šimto serijų kopiančio serialo setting’as netikėtai pasirodė visame kame, kaip labai autoriaus apribotas ir net tuštokas, todėl jame neliko vietos natūraliam istorijos progresui. Ką išvydau, tai kažkoks dirbtinis pilstymas iš tuščio į kiaurą, paliudijantis kad net ir tolimoje ateityje užvaldžius kosmoso platybes, žmonijai bus daug problemų su komunikacija. Taip pat kilo įspūdis, kad pradėjo vaidentis erzinančių momentų, randamų moderniuose anime serialuose: klišiniai blogiečiai, cringy romantiniai bit’ai ir pan. Galbūt aš nepagaunu esmės, kodėl autorius pasirinko istoriją tęsti būtent taip, o ne užbaigti anksčiau. O vis dėlto gal… visų išliaupsintas LOGH nėra toks ir auksinis?…

                        Labai dar tikiuosi, kad remake deramai sumodernizuos visą serialą, mat apgailėtino lygio medicina ir praktiškai neminimi jokie technologiniai laivų ir ginkluotės tobulinimai (kurie galėtų karą pasverti kažkurios pusės naudai) (išskyrus vieną momentą kuris vėliau buvo nukištas ir tolimesnei eigai neturėjo didelės prasmės) rimtai badė akis.
                        Muzikinis takelis taip pat reikalauja upgrade'o, mat klasikinė muzika gal ir dera su viskuo, bet taip jautėsi, kad muzika skamba tiesiog sau, nepaisant to kas rodoma ekrane.
                        Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2018-04-01, 13:20.

                        Comment

                        • Klaudijus
                          Narys

                          • 2014 07 08
                          • 66

                          #13
                          Su kai kuo sutinku su tavimi. Serialas tikrai galėjo būt trumpesnisi bent dvidešimčia serijų, bet, žinant tuos laikus, gan įprastas serijų skaičius, vos ne standartas. Taip, istorijos dalys ne visos vienodos kokybės, pats negaliu sakyti, kad pirma ypač sudomino, visas įdomumas nuo jos pabaigos prasidėjo, o trečioje istorijos dalyje pradžia gan lėtoka buvo, nelabai kas vyko, tik link pabaigos prasidėjo visas įdomumas. Taipogi man pačiam nelabai patiko tų tikinčiųjų kulto pabaiga, tikėjausi daugiau iš jų pinklių ir tikslų, o galiausiai pasielgė kaip visiški idiotai. Tačiau šis kūrinys turi daug daugiau pliusų negu minusų, kurie ypač nublanksta prieš tai, ką turi visas kūrinys pasiūlyti. Iki šiol iš anime nieko panašaus nemačiau, kad galėtų lygiuotis, na, iš dalies galima sakyti, kad ''Monster'', bet jis irgi kitos kategorijos. Nemačiau tokio kūrinio, kuris turėdamas tokią gausą personažų tiek nuveiktų su jais be pagrindinių. Tikrai vertas savo liaupsių, daug kam kartelė gali pakilti po šito kūrinio, tapti išties puikaus anime standartu. O bėgant metams galima pradėti net labiau vertinti jį, kai pastebima vis daugiau vidutinybių ar net blogesnių...
                          Aš toks žmogus, kuris nepabijo pakritikuoti ir tai, kas man patinka, nes žinau, kad nėra nieko tobulo, ypač to, kas visiems toks atrodytų.

                          Comment

                          Working...