Peace Maker Kurogane

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Vinipuchas
    Narys
    • 2005 06 17
    • 45

Peace Maker Kurogane

Photobucket

Peace Maker Kurogane
    AniDB || ANN

Metai: 2003 - 2004
    Žanras: Veiksmas, samurajai, istorinis, komedija
    Studija: GONZO
    Oficialus Puslapis
    Epizodų: 24

Siužetas: Animes pagrindinis veikėjas - Tetsunosuke Ichimura, 15-metis vaikinas, kuris kažkada savo akimis išvydo kaip išskerdžiama jo šeima. Na kaip būdinga daugumai Japonų animių, tada jis prisiekia tapti stipresniu ir atkeršyti žudikui. Tuo tikslu, sekdamas savo vyresnio brolio, kuris taip pat liko gyvas per skerdynes namuose ir rūpinosi juo nuo vaikystės, pėdomis ,jis įstoja į tvarkos prižiūrėtojų - Shinsengumių, būrį. Žodžiu, pagrindinis veiksmas - preliudija vadinamam Ikedayos incidentui - Shinsengumiai siekdami išlaikyti seną santvarką kapoja sukilėlius, o tie savo atžvilgiu elgiasi analogiškai, tik kitu tikslu...

Animacija. Superine nepavadinsi, bet tikrai aukšta kokybė. Kai kuriose kovos scenose neišvengta CGI panaudojimo, bet tai bendrą vaizdą tik pagerina....

Garsas. Balso aktoriai man gan patiko, įgarsinimas geras...Tačiau ypač įstrigo Op/Ed, nors taip tipinis j-rock, tačiau skamba ypač gerai =]

Istorija. Tikrai nuostabi ir įtraukianti... Jei žiūrėjot Rurouni Kenshin Trust and Betrayal, tai šis pasakojimas iš skirtingos barikadų pusės. Gerai perteikiami kontrastai tarp Shinsengumių emocinės būsenos "draugiškoj" aplinkoj ir "priešiškoj" (rodos, toks linksmas asmuo nesugeba žudyti, bet, pasirodo, atlikdamas pareigą net nedvejodamas išsiunčia savo oponentą į anapus). Taip pat neapsieita be geros humoro dozės, kuri tik praskaidrina žiūrėjimą, bei netekčių liūdesio, sukeliančio pyktį žiūrovo širdyje. Žodžiu, kaip supratau, pagrindinė mintis - kaip netapti demonu, kai tavo pareiga verčia tave elgtis brutaliai.

Veikėjai Ech, veikėjai imti iš istorijos (dauguma), tačiau kūrėjai labai gerai pasidarbavo hiperbolizuodami tam tikras būdo savybes (Hijikatos griežtumą, Saito keistumą, Okitos - moteriškumą (shemale) ir t.t.), kas tikrai padaro veikėjus gan "gyvus" ir smagius. Mano požiūriu charakterių plėtotės užtenka ir neperdėta, juk tai action anime anywayz.

Overall. 24 epizodai džiaugsmo veiksmo/komedijos mėgėjo sielai =]

19
    5
    47.37%
    9
    4
    47.37%
    9
    3
    5.26%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Bardakas
    Žmogus Ne

• 2005 09 22
    • 1462

Neblogas anime, nežinau ar daug galėčiau pasakyt labai, bet patiko pati įdėja, kad būtent su shinsengumi susiję. Tas jų būrys labai patinka :P
    O šiaip kai prisižiūrėjes esi SamuraiX ir ten buvo Saitou, ir PMK Saitou, tai didelis skirtumas
    Dar gaila, kad be pabaigos anime... Tas varo vėžį... Todėl 4/5 duodu.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Sable
      The Hitchhiker

• 2005 03 11
      • 1530

Vat, vat su pabaiga blogai išėjo. Su shinsengumiu animų yr keletas ir kiekvienam sava interpretacija Šiaip PMK gan seniai watchinau ir kažkodėl labai neįdėmiai, pamenas kažkas dar be pabaigos buvo nepatikę, dunno, can't remember.

Comment

• Vinipuchas
        Narys
        • 2005 06 17
        • 45

Praktiškai dėl pabaigos ir nedaviau 5

Comment

• SataNa
          Mind Zone

• 2008 02 15
          • 600

man patiko kai Senseju su jo poemu knygute nervino Ir sheip tox anime *krūtas* ish ties, nes kartu pamatai ir japonu tradicijas
          Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2008-02-16, 19:53.
          Kartoškė

Comment

• Audria
            Labai pikta. Neerzinti

• 2005 09 25
            • 98

Man patiko ju prikolai: D
            Gera serija buvo, kai nupyzdino (kitaip neina ishsireiksti, sorry) ta eilerasciu knygute, ir po to teko jiem begiot nuo to vado : D
            Jiega, kad prikolai ir siaip nerupestingos scenos persipina su labai rimtom situacijom, ir nesigauna kazkoks vejas, bet yra geras animas.
            Pabaiga tikrai galejo buti geresne, bet kadangi tai buvo mano vienas ish pirmuju (o tai savaime suprantama, ir geriausiu, nes kai anime yra dar kazkas toookio, nekeli pernelyg aukstu kriteriju "oi man tas personazas nepatiko", "endingas lievas", "si ivyki buciau interpretaves kitaip" ir etc.) animu, tai ir ta pabaiga neuzkliuvo per daug.
            Todel 5/5

Comment

• arnazzs ova
              d(-_-)b
              • 2008 03 03
              • 29

man tai tie prikolai is pradžiu nelabai prie širdies buvo. O jau pabaigoi... pasimatė ir žiaurybių ,ir dramos ,ir veiksmo ,ir tikru samurajų, o ne klounų kurie panašūs i moteris nors yra vyrai kalbu apie master okida . man patiko nors nezinau kodel daviau tiek daug 5\5

Comment

• Hellsing_lover
                Purinsesu no Darukuneso

• 2007 02 15
                • 1318

Na, toks dvipramiškas anime. Komedija 80% nepatiko, vidurys ištęstas ir vos kelios vietos jame kabino. Didžiąją laiko dalį mažius tik akis ir nervus gadino. Iš kitos pusės, samurajai (oij, dar ir saldainiukai), neblogai kabinantys šiai temai OP ir ED, Nakata Jouji įgarsinimas... Oij, čia jau kita kalba ^^'' Paskutinės serijos tikrai sužavėjo savo gyvumu ir aštrumu. Turbūt tai, ko ir laukiau visus tuos epizodus. Gera dozė katanų veiksmo Visgi, nors anime turėjo net 24 epizodus, tačiau tikrai labai neveiksmingai juos išnaudojo. Didžiąją dalį laiko sukišti neįdomūs komedijos elementai privertė atsisakyti dalies veikėjų išbaigtumo ir atskleidimo, taip pat nuleido visą veiksmo kartelę gerokai. Na, bet dėl tų paskutinių serijų ir dėl Hijikata įgarsintojo vertinčiau 7/10

Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

Comment

Working...