Labai patiko šitas savo originalia koncepsija, atmosfera, o ypač gamtos suvokimu ir atvaizdavimu. Labai patiko tai kaip parodomas žmogaus, gamtos ir dvasių ryšys, patiko, kad tos dvasios nebuvo vien kenkiančios, kiekviena iš jų turėjo lyg ir savo egzistavimo prasmę ir pateisinamą priežastį, kodėl ji būtent tokia ir būtent taip elgiasi. Labai patiko pats pagrindinis veikėjas ir jį gaubiantis paslapties šydas. Patiko OST'as, kuris bene idealiai limpa viskam kas vyksta. Labiausiai sužavėjo piešimas, tiek gamtos, tiek pačių veikėjų ir dvasių. Gaila trūko kažkokio siužeto, kuris stimuliuotų toliau žėt, bet gal tokiam animui jo ir nereikia? Nežinau kaip ten būtų jei būtų, bet buvo gerai taip kaip buvo, tik va trūko stimulo pradžioj, bet vėliau perkopus pusę, kažkaip vis labiau įtraukt pradėjo. Kiekviena serija kaip trumpametražis filmas, sugebantis pasiūlyti tiek daug, kiek kartais nepasiūlo net visos 54 serijos. Jau minėjau minusą, bet tai nieku gyvu nekliudo duoti šiam animui aukštą balą, tad 4/5.
Mushishi
Collapse
X
-
-
Rimtas,savaip gyvenimiskas,kazkiek liudnokas ir tikrai maloniai keistas manau,tokie kuriniai pletoja vaizduote,tad jei norisi kazko originalaus,tikro - tai mushishiPavojinga trejybė : sąmonė,pasąmonė ir nesąmonė.
Comment
-
Mano mylimiausias anime. As ji ziurejau 3 kartus man rodos. Ir manga skaiciau, kurioje, beje, yra truputi daugiau istoriju. Atmosfera, piesimas, OST, pacios istorijos... Tiesiog nuostabus anime. 10/10Don't be reckless with other people's hearts. Don't put up with people who are reckless with yours.Comment
-
labai ypatingas anime. iš pačių pačių pradžių buvo keista žiūrėt, nes visas veiksmas taip ramiai teka. bet greitai ėmiau tuo mėgautis. :} pakankamai ilgai užtruko, kol viską peržiūrėjau, nes tikras malonumas būdavo pažiūrėt porą serijų, o likusias atsidėt kitam kartui, kad vėl taip gerai nuteiktų. :} puikiai pritinkantis OST.. tokio anime norisi dar ir dar. tikrai traukia pradėt žiūrėt dar kartą. 5/5Comment
-
Puikus anime, kurio vienintelis minusas tas, kad nera istisines istorijos tai kazkaip sunkiai ziurisi, nera kabliuko kazkokio, bet labai tinka kaip ongoingas, nes kiekviena serija su pabaiga ir nereikia nervuotis ir laukti kitos sav, kad suzinotum kas ir kaip.. aisku kitiems gal tai kaip tik pliusas, cia tik mano asmenine nuomone.
O siap tai labai stipria, mistine atmosfera turi sis anime. OP labai nuostabus. Piesimas taip pat labai i temą, tos niurios spalvos tiesiog super. Yra ir dramos ir romantikos ir mistikos ir gilių minčių, pamastymų. Manau cia vienas is tu amine su prierasu must see, kiekvienas jame turetu atrasti kazko sau
Pats daviau 4/5, bet labai stipru ketvirta vien del mano auksciau minetos priezasties. Bet jis vertas ir 5/5.Comment
-
Comment
-
Štai, pagaliau radau anime kokį jau seniai norėjau pažiūrėt. Vienas nuostabiausių kūrinių kuriuos esu matęs, o matęs esu nemažai. Kiekviena istorija buvo neitikėtinai įdomi, juntama atmosfera sukėlė daug jausmų, šį anime galėjau žiūrėti su nuoširdžia šypsena veide, juolab, kad kaikuriuos dalykus, kurie buvo minimi serijose, darydavau ar iki dabar darau ir aš, pvz.: uždengus ausis mėgdavau prieš miegą pasiklausyti to užiančio garso kuris man primindavo kažką verdantį (galvodavau, kad tai kraujo kuris teka gyslomis garsas), taip pat iki dabar užmerkęs akis stebiu tuos raibulius tamsoje ir vis stengiuos kanors juose ižvelgti (kai buvau mažas vis svarstydavau ka tie raibuliai galėtų reikšti ir ar juos matau tik as, ar ir kiti juos regi...)
Žodžiu, aukščiausią įvertinima duodu šiam anime.
Ech, tarsi gryno oro gurgšnis po troškaus ecchi bei banalybės tvaiko kuris apsėdo bemaž visus naujus animus...Comment
-
-
Kazkada gavau sita anime - sake ziauriai gera. ISIJUNGIAU pamaciau piesima, pravaziavus kapotai po serijas - supratau, kad ziuriai nepatiko stambumas visas ir letumas ir tt... Dabar pazejau - ir vel supratau, kad cia tooooks geras dalykas, kuriam dar nebuvau pribrendus XD Po perziurejimo kazko ziauriai tuscia pasiliko ..., bet kartu ir papilnejo siela XDComment
-
Nepabijosiu to žodžio - šedevras. Vienas iš mano mėgstamiausių anime. Žiūrėjau anksčiau, bet dar nepasimiršo. Reikės kada dar pasižiūrėt, nes labai maloniai nuteikdavo, toks "chill-outas" visai ateinančiai dienai. O, šiaip, tai patiko viskuo - kūrybingumu, gamta, filosofija, atmosfera ir puikiu veikėju - Ginko. Vienas malonumas, o kad daugiau tokių "gamtiškų" anime būtų.
Comment
-
Per ilgai bijojau pradėti žiūrėti šitą animą. Prisiveizėjus Durararų bijojau kad šis, nors ir labai gražiai įvertintas ir dar gražiau atrodantis dalykas mane užmigdys. Neužmigau. Ir juk nieko ten labai stebuklingo, nei galvų spardymo, nei dryžuotų ar taškuotų pantsu. Ir tai nieko nuostabaus; gera muzika ne visada ta, pagal kurią norisi šokti. Viskas subtilu, paprasta, tylu, kaip jau sakiau, gražu, ir savotiškai įspūdinga. Įtraukė akimirksniu ir atsikvėpt leido tik po paskutinio ep'o. Ypač atmintin įsirėžė epizodas apie žaliaplaukę merginą pelkėse. Kokybiškas ir visiškai nepretenzingas reikalas.
Anime kurį žiūrėti sveika. 5/5.Comment
Comment