Made in Abyss

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Made in Abyss

    Made in Abyss


    Režisierius: Masayuki Kojima
    Studija: Cinema Citrus
    Žanrai: fantazija, nuotykiai
    Transliacija: 07.07.2017 - 29.09.2017
    MAL reitingas: 8.83
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Ką daryti jei pasaulyje viskas jau atrasta ir ištyrinėta? Bandyti pagauti kažkokį neaprašytą ir niekam neįdomų drugelį? Kažkaip neįdomiai skamba... O ką daryti su tokiomis žmogiškomis savybėmis kaip žingeidumas, tyrinėjimo azartas ir nuotykių romantika? Tokiems drąsuoliams, lyg specialiai, vienoje saloje atsivėrė labai gili duobė. Tokia gili, kad net buvo pavaidinta Bedugne. Va ten tyrinėjimo objektų ir lobių begalės. Begalės ten ir pavojų, bet tam tikrą kontingentą žmonių tai nelabai jaudina. Ilgainiui aplink bedugnę išdygo visas miestas, kuriame ir gyvena Riko. Išdykėlė dar labai jauna, bet tiesiog serga Bedugne ir jos paslaptimis. Eilinė artefaktų paieška nežadėjo nieko blogo, vieta buvo gan saugi, bet iš kažkur atsiradęs monstras vos ne papietavo šita išdykusia mergaite. Laimei, ją išgelbėja nepažįstamas berniukas.




    Fantasy turi būti su fantazija. Kalambūras, bet tai yra minimumas, kurį turi turėti šis žanras. Fantazija pirmiausiai turi matytis pasaulyje. Jis nebūtinai turi būti labai jau originalus arba didelis. Jis gali būti ir kilometro skersmens duobė, bet net ir čia gali matytis kūrėjo fantazija ir kruopštus darbas. Ir dar turi būti nuotykis ar bent kažkoks kvestas. Dar aš dievinu "eksploringą", t.y. siužetus, kuriuose žmonės tyrinėja kažkokią vietovę. Man patiko SAO, Dragua ar net DanMachi. Kaip Made in Abyss, iš pirmo žvilgsnio vaikiškas serialas, atrodo jų fone?
    Visai gerai atrodo, tenka pripažinti. Idėja su duobe man labai patiko. Iš principo tas pats bokštais, tik į apačią, bet vis šis tas originaliau. Aukštų sistema kūrėjui leido sukurti įvairias vietoves, su savo flora bei fauna. Visas anime tiesiog persmelktas tyrinėjimo romantika, kuri neišvengiamai palies daugelį žiūrovų. Į akis krenta labai kokybiškas piešimas. Labai detalūs fonai, o daugelį kadrų galima iškart ant ekrano dėti. Neprasčiau atrodo ir dinamika, o CGI kažkaip visai nesimato. Prabangu, ne kitaip. Nors personažai ir labai jauni, bet neapsigaukite. Vaikišku šį serialą pavadinti liežuvis neapsiverčia. Žiaurumų, ir fizinių ir psichologinių, yra tikrai pakankamai. Gal net ir per daug. Labai patiko graži pabaiga. Na kaip pabaiga, greičiau kablelis, bet jis padėtas labai meistriškai. To be continued, blyn...
    Bet priekaištų šitam labai geram serialui aš irgi turiu. Kūrėjas yra kažkoks nesveikas. Na tikrai, su juo palyginus tai net Stivenas Kingas (mėgstantis pakankinti vaikučius) atrodo visai normalus. Po pirmo "bajerio" apie anusą ir pimpalą aš tik nustebau, bet vėliau jau sunerimau. Čia gi dvylikamečiai. Amžius aišku jau nelabai vaikiškas, bet atrodo jie kaip kokie dešimtmečiai, ne vyresni. Ir dar Tsukushi Akihito jaučia kažkokį keistą fetišą apsisisiojusioms mergaitėms. Kiek ten kartų apsidirbo Riko? Bent jau tris tai tikrai. Na pats...chm...veiksmas dar dzin, bet pateikta šlykštokai. Turiu priekaištų ir siužetui. Kažkoks lėtas jis ir dar gaišta laiką visokiems neaiškiems personažams. Kalbant apie veikėjus tai pagrindinių porelė irgi galėjo būti įdomesnė. Iš principo vaikučiai medžių neprimena, bet kažkokie jie be "cinkelio". Nanachi man patiko labiau.

    Reziumė: Bėga metai, o tokie anime vis dar kartais pasirodo. Pasirodo ir suteikia vilties, kad anime industrija vis dar gali pagimdyti kažką padoraus. Visiems lobių ieškotojams žiūrėti privaloma. Net jei seniai išaugote ir ieškote tik namie kažkur numestų kojinių.^^ Iš manęs labai stiprus 8. Dėl keleto subjektyvių trūkumų ir neaiškios tęsinio perspektyvos.


    Gaila, kad tokių serialų mano vaikystėje nebuvo. Būtu nunešę stogą.....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    19
    5
    42.11%
    8
    4
    36.84%
    7
    3
    21.05%
    4
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1178

    #2
    Labai primena Kaiba. Įdomu ar traukia pastarąjį siužeto prasme?

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2910

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Pliusai:
      Minusai:
      1.Paviršutiniška ir tiesmuka istorija - kažko kitko tikėjausi po stipraus pirmo epizodo ir mažvaikių lydėti į grandiozinį žygį tikrai nenorėjau. Galvojau, kad pradžia bus lėtesnė, mergaitė kils savo "karjeros" laiptais, po truputį leisis link bedugnės ir kaskart skinantis arčiau dugno aiškės daugiau jos paslapčių ir ryškės kažkoks pagrindinis tikslas. Gal ir skamba standartiškai, bet toks juk ir turėtų būti tyrinėjimas, niekas nutrūktgalviškai į nežinomą zoną niekados nepuola.O čia niekas nieko nelaukė ir nieko nevystė, tiesiog įmetė mažą mergaitę į neįmanomą žygį iškart. Čia žinoma tam skubėjimui yra priežastis, bet viskas per menkai apibrėžta kad tai būtų pateisinta. Maža to net ir patyrę tyrinėtojai pasirodo visai nėra prieš mažai mergaitei leistis į pavojingiausias gelmes, kur net patys lįsti nelabai drįsta... Į didesnį keliautojų būrelį, bent su vienu ar dviem patyrusiais tyrinėtojais, būčiau žiūrėjęs atlaidžiau.
      Kad žygis bus iškart buvo aišku ir visi kaip ir buvo prieš jį. Net vaikai. Taip, avantiūra visiška, o pas mergą išvis savisaugos instinkto nerasta. Gelbėja, kad sunkumas didėja palaipsniui ir dar kartais pasitaiko gerų žmonių, kurie padeda. O kad žygis nuo pat pradžių yra į vieną galą kaip tik duoda papildomo pikantiškumo. Net jei tai ir ne tiesa. Nenustebčiau jei atsiras eilinis stebuklingas būdas.
      2.Silpnas pasaulio plėtojimas - kaip pasaulį paveikė bedugnė? koks jis dabar? To deja niekas neplėtojo Pati bedugnė jau seniai tyrinėjama, bet apie ją mažai težinoma ir realiai tai net beveik niekam neįdomu apart relikvijų biznio.
      Pasaulis šitame anime yra duobė ir miestas aplink ją. Susitaikyk su tuo. Kažkokiam kitame anime tai gal ir būtų minusas, bet ne šitame. Ir žinoma apie ją pakankamai daug, net turint omenyje, kad realiai mes dar nei pusės nematėm.
      3.Nulinis pavojaus jausmas - realiai kas lieka tai betikslis mergaitės kraujo taškymas vien tik tam kad šokiruoti žiūrovą. Autorius nesugeba tinkamai paruošti siužeto, ir mergaitę tenka gelbėti atsitiktinumais arba kitokiais pasiteisinimais.
      Kad kraujas per visur tekės buvo įspėti. Šiaip aišku naivu buvo tikėtis, kad kažkas rimto atsitiks, bet aš nepergyvenau dėl kitos priežasties - man pagrindiniai personažai tiesiog nelabai rūpėjo. Labiau pergyvenau už tą oro balionėlį.
      4.Jokio užbaigtumo ir jokių išvadų ar rezultatų nepasiekta. Gražu, tai gražu, bet realiai nieko reikšmingo ir nesužinojom. Manęs bent tai netenkino.
      Nu čia jau naglas priekabiavimas. Visai normaliai baigėsi, kaip reklamai. Nejaugi tikėjaisi, kad su 13 serijų bus kitaip? Nainuolis...
      Realiai man niekada nepatiko istorijos kai tokie maži vaikai leidžiasi į pavojingiausius nuotykius, kur net suaugusieji turi daug problemų. Nekenčiau istorijos klasikiniame JRPG Grandia, kuomet kažkoks pyplys ne tik monstrus kapojo, bet ir galingos armijos generolams vanojo kailį, ieškodamas savo dingusio tėvo. Asmeniškai į tokius nuotykius įsijausti yra beveik neįmanoma.
      Su tokiu požiūriu tau greitai nebus ką žiūrėti. Išaugai pagaliau, šaunuolis.

      Comment

      • Shenn
        Forumo ligonis


        • 2009 09 21
        • 539

        #4
        Man labiausiai patikęs anime, iš to kas pasibaigė šiam sezone. Visad mėgau kelionės tipo istorijas, pilnas nuotykių. Žiūrovas apie pasauli žino ne ką daugiau, nei tie vaikai. Liktų kur kas mažiau idomumo sekt šią kelionę, jei būtu tesiog parodę dugną tos duobės ir kas ir kodėl ten slypi. Tie visi patirti porelės skaudus nuotykiai ir privertė žiūrėt "Made in abyss" rimčiau nei eilinę vaikišką pasaką. Kitaip atrodytų viskas kaip kokia "Madoka" ,atėmus visas tas mirtis ir kitus tamsius tonus, taptu tik eilinis mahou shoujo septynmečiams. Tikiuos viskas neužsibaigs tik kaip mangos reklama ir visų atsakymų sulaukt kitam sezone.

        Comment

        • numeris14
          Narys
          • 2016 09 25
          • 50

          #5
          Nesikartosiu komentaruose apie Made in Abyss is mano puses stiprus 8
          Paskutinis pakeitimas nuo numeris14; 2017-10-06, 16:32.
          myanimelist.net profile
          myanimelist.net anime list
          myanimelist.net manga list

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1064

            #6
            Mane patraukė labai gražus printscreen'as, kad nusprendžiau pasižiūrėti šį iš pirmo žvilgsnio vaikišką fantasy anime. Ir iš karto užkabino. Jau žiūrint pirmą seriją pasidarė aišku, kad tai geras anime.

            Bendrai paėmus, tai anime pasaka suaugusiems, kuriame pagrindines roles atlieka paaugliai (ar vaikai). Pradžioje dar buvo aiški šio anime "vaikiškumo" koncepcija, tačiau kuo toliau, kuo daugiau žiaurumų ir (paslėptos) erotikos prasidėjo, tuo labiau pradėjau nesuprasti kodėl vaikai? Tad vėl grįžtu į pradžią - šis anime suaugusiems, leisiantis jiems sugrįžti į savo fantazijų (kelionių, nuotykių, pavojų, lobių paieškų), kadaise dingusį, vaikišką pasaulį.

            - Siužetas "sci-fi+fantasy" miksas. Gera idėja, kuri tikriausiai pasiskolinta iš "sąmokslo terorijų" bibliotekos, kurioje galima rasti ne vieną hipotezę apie tai, kas gi slepiasi ten giliai po Žemės planetos pluta. Įdomu ir nenuobodu. (9/10)
            - Piešimas labai geras. (10/10)
            - Personažai įdomūs, nesikartojantys ir įvairialypiai. (8/10)
            - Veiksmas tolygus su pasikartojančiu netikėtumo faktoriumi, kas leidžia nenuobodžiauti prie ekrano. (8/10)

            Mane labiausiai traukė siužeto ir jo apiforminimo (animavimo) tarpusavio sintezė, kuri čia atlikta labai originaliai. Matosi, kad prieš kažką tai darant buvo daug galvota ir analizuota. Tai kas rodoma yra žiauru (kartais net labai), tačiau viso to apiforminimas (animavimas) stipriai sušvelnina tuos pernelyg aštrius kampus. Rezultatas gaunasi visai kaip pasakose, kurios būdamos gražios, įdomios ir lengvai skaitomos, tačiau po tuo jų lengvumo paviršiumi dažnai slypi žiaurus ir negailestingas pasaulis. Todėl tiek vaikai, tiek suaugę žiūrėdami šį anime, matys skirtingus dalykus.

            Reziumuojant: šį anime vertinu kaip sci-fi pasaką visoms amžiaus grupėms. Puikus tiek turinys, tiek jo įpakavimas.

            Įvertis: 5/5 arba 9/10.

            Comment

            • nemesis
              Super mega ultra rašytojas

              • 2010 11 08
              • 1178

              #7
              Anime sugebantis sukurti mįslingą atmosferą, kaltinu OST, buvo tikrai gerų takelių, bet tik tiek. Asmeniškai nuobodoka, o ir veikėjai negelbėjo, visi charakterizuojami kaip aukos,kas yra pigiausias būdas įsibrauti į žiūrovą. Kaip pasakė vienas veikėjas su ilgom ausim: jam nė velnio nerūpėjo pro jį keliaujančių žmonių likimas, kol jam jų nepagailo. Atėmus kankinimus, mažai kas ir belieka. Primena biški Žiulio Verno " Kelionę į žemės centrą", bet tik idėjiškai. O šiaip daugiau tokių darbų, užtenka jau papų ir mokyklų.

              Comment

              • Miglaja
                Cute potato ~


                • 2007 12 16
                • 551

                #8
                Na tokią fantasy aš pripažįstu. Neištyrinėtas pasaulis, kuriame yra tiek grožio, tiek siaubo. Į pabaigą jau to siaubo man gal net per daug darėsi (vieną epizodą teko užsidengt akis, nes kažkaip silpna pasidarė).

                Gerai, kad vis dar pasirodo anime, kur negali nuspėti pabaigos arba būsimų įvykių. Sezonas baigėsi, o klaustukų liko daug neatskleistų. Dėl to pati istorija iškart solidžiau atrodo. Gal iš pradžių ir atrodo, kad kažkaip paprastiems vaikams per lengvai sekasi keliauti neištyrinėtom vietovėm, kur net patyrę keliautojai neprieina, tačiau kūrėjai labai gerai pasistengė su visu "lygių" atskleidimu.

                Pagr. veikėjų porelė neblizga, kaip pirmo ryškumo žvaigždės, tačiau tai netrukdo ir tik patvirtina seriale keliamą vertybę - pasitikėjimą viens kitu. Jei viens kitu nesirūpintų, jau seniai būtų pražuvę. Būtent dėl to taip toli ir nukeliavo, neturėdami nei antžmogiškos stiprybės ar išvertmės, kurią turi tik labiausiai patyrę gelmių keliautojai.

                Aš vis laukiau ir laukiau, kada tas "kiškis" pasirodys (kai šmėžuoja ant visų posterių, tai supranti, kad čia bus svarbus personažas). Ir tikrai nenusivyliau. Turi protą, ištvermę ir dar mielą išvaizdą, ko daugiau norėti ? O kai parodė backstory tai prisipažinsiu, nubraukiau ašarą.
                Spoileris:
                čia man vienai tos mergaitės Mitty virtimas keistu padaru sukėlė Fullmetal Alchemist asociacijas (tėvo eksperimentas + dukrelė su šuniu) ?


                Laukiam antro sezono, nes liko daug klaustukų ir neištyrinėta bedugnė...
                Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                Comment

                • Milda
                  Naujokas
                  • 2007 12 13
                  • 2

                  #9
                  Neįtraukė nuo pirmos serijos, bet vis galvojau apie puikius atsiliepimus, tad žiūrėjau toliau... Taip, pasaulis duobėj įdomus, nematytas, piešimas puikus, bet tie kaulų laužymai ir myžimai... Mitty... nu... ne man tokie animai.
                  Patiko Nanachi.
                  Paskutinis pakeitimas nuo Milda; 2018-03-04, 16:46.
                  Viva la Vida!

                  Comment

                  • Klaudijus
                    Narys

                    • 2014 07 08
                    • 66

                    #10
                    Autorius Milda
                    Neįtraukė nuo pirmos serijos, bet vis galvojau apie puikius atsiliepimus, tad žiūrėjau toliau... Taip, pasaulis duobėj įdomus, nematytas, piešimas puikus, bet tie kaulų laužymai ir myžimai... Mitty... nu... ne man tokie animai.
                    Patiko Nanachi.
                    Jei pačios skonis skiriasi nuo daugumos, tuo labiau dėl tam tikrų žanrų kūrinių, tai ir mažiau reikėtų klausyti jos. Pats nė nežiūrėjau jo, geriau žiūrėsiu Mahoujin Guru Guru, apie kurį mažai kas kalbėjo.
                    Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2018-03-10, 12:08.

                    Comment

                    • Audrius22
                      Naujokas
                      • 2011 08 12
                      • 15

                      #11
                      Peržiūrėjau beveik vienu prisėdimu.Labai skiriasi nuo standarto,atmosfera kažkuo panaši y Oban Star Racers.Kiek pastebėjau čia labiau koncentruojasi į kelionę ,kadangi yra 'kvietimas' ...ir be to turi patikimą kompanioną.Vis tik kaip buvo paminėta ,kad ji turi tipo 'kilti karjeros laiptais ir leistis iš lėto' ,tai čia ir buvo per visą anime ,tik be išlipimo į paviršių.Paskutinė serija beveik kaip filmas parodantis ,kad antras sezonas tikrai bus,nes vis tik mamą (greičiausia) ras....

                      Comment

                      Working...