Little Witch Academia (TV)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 551

    Little Witch Academia (TV)

    tumblr_nu6uofPPMI1qmlmyuo1_1280.jpg
    Little Witch Academia




    Studija: Trigger
    Žanrai: magija, nuotykiai, komedija
    Transliacija: nuo 2017-01-09 iki 2017-06-26
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 25 x 24 min.


    YouTube resursai:
    AMV || OP

    Papildoma Info:


    Šiuolaikiniame pasaulyje magija slenka užmarštin. Visi turi telefonus ir mašinas, tad kam bereikalingi kažkokie burtai ? Atsakyti gali kadaise aukso amžių išgyvenusi magiška raganaičių akademija Luna Nova, kuri iki šiol rengia ir moko mergaites kerėti. Viena iš tokių mergaičių - nenuorama Atsuko, kuri nuo mažens svajojo mokytis magiškoje akademijoje, kaip ir jos dievaitė Chariot. Tačiau viskas nesiklosto taip, kaip svajonėse. Atsuko nepriklauso magiškai raganų šeimai, tad neturi įgimto gebėjimo burti. O ką jau kalbėti apie skraidymą ant šluotos...Tenka pradėti tikrus kryžiaus žygius, norint pasiekti savo svajonių.




    963cdd0c73656da27847b37b6959d51a.pngĮsivaizduokit Hario Poterio magišką pasaulį, tik moteriškosios lyties populiaciją padauginkit kelis kartus. Ir gausit būtent šitą mažųjų raganaičių akademiją. Neslėpsiu, mane labai maloniai nustebino. Tikra atgaiva akims. Spalvinga, linksma ir tradiciška. Turiu omeny, kad pasiilgau tradicinės magijos ir nuotykių (ko praeitų metų sezonuose nelabai buvo).

    Istorija paprasta, tačiau pakankamai nenuobodžiai plėtojama (žiūrint ką galima padaryti įprasto su magiška mokykla). Smagiausi būdavo tokie random epizodai, kaip pvz apsinuodijimas nuodingais grybukais, kasmetinės skraidymo ant šluotos estafetės varžybos arba masinis pamišimas dėl paauglių knygos Nightfall (atitinka Twilight). Tik antroji anime pusė jau nebebuvo tokia linksma. Viskas pradėjo suktis truputį rimtesnėmis temomis ir įvykiais, kurių baigtis buvo pakankamai aiški betkuriam įžvalgesniam žiūrovui.

    Animacija labai spalvinga ir įvairi, bet dažniausiai prisitaikanti prie epizodo tematikos. Jei veiksmas vyksta kapinėse ar miške - animacija tampa tamsi ir niūri. Jei pvz veiksmas vyksta sapnuose - atitinkamai viskas tampa ryšku, spalvota ir dinamiška.

    Kažkokių esminių minusų nematau ir tarp personažų. Yra tokių tipažų, kurie pasitaiko bene kiekvienam anime (drovi moksliukė, tomboy'iška nenuorama, atsiskyrėlė ir t.t.), bet visi šitie personažai turi ir savų stiprybių, kurie leidžia išeiti iš tipažo rėmų. Čia drovi moksliukė gali ir pabėgti iš pamokų. Neneigsiu, mane kartais nervindavo pagr.veikėjos betarpiškas naivumas, bet kartais žavėdavo jos užsispyrimas ir optimizmas. Aišku, buvo čia keli ir vyriški veikėjai. Tokie epizodiniai, bet pusė velnio.

    Apibendrinimas: Daug magijos ir burtų + draugystė yra didžiausia vertybė + senų tradicijų ir naujovių harmonija = nuotaikingas ir šiltas žiūralas, kiekvienam fantasy mėgėjui.






    4
    5 (Puiku)
    25.00%
    1
    4
    50.00%
    2
    3
    25.00%
    1
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    #2
    Ne kiekvienam, bobiškas.....

    Comment

    Working...