Youjo Senki

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Youjo Senki

Youjo Senki

Režisierius: Yutaka Uemura
    Studija: NUT
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 06.01.2017 - 31.03.2017
    MAL reitingas: 8.21
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Gyveno kartą viena ofisinė žiurkė. Neblogai gyveno, žinojo taisykles ir jų laikėsi. Dėl to po truputi kilo karjeros laiptais ir labai nesiskundė. Deja viena dieną su svetima pagalba papuola po traukiniu, susipyksta su dievu (o gal velniu) ir reinkarnuojasi kitame pasaulyje. Taip karjeristas atgimsta mergaitės kūne ir tampa Tanya Degurechaff. Nors pasaulis ir panašus į mūsiškį devyniolikto amžiaus pradžioje, bet čia yra magija. Tanya su magija puikiai sutaria ir dar net neturėdama 10 metų jau pradeda daryti karjera kariuomenėje. Matyt kai ką net ir mirtis pagydyti negali. Mergaitė aišku nenorėjo kariauti pačiame fronte, bet visos pastangos davė priešingą rezultatą....

- Nu blyn, kodėl kažkokia lolė..... Tokia pas mane buvo nuomonė iš pradžių.
    - Ačiū visiems anime dievams, kad čia yra būtent lolė!!! Tokia pas mane buvo nuomonė po dviejų serijų.
    Autorių galima apkaltini daug kuo, bet tik ne meile lolėms. Jei jūs pamatėte posterį su kažkokia maže aprengta karine uniforma, pasibaisėjote ir net neparagavote tai daug praradote. Praradote Taničką, vieną iš geriausių paskutinių 5 metų personažų. Labai jau drąsus ir subjektyvus pareiškimas? Galbūt, bet man dzin!^^ Pagal visas taisykles lolė rimtame kariniame anime neturėtų veikti, bet ji veikia. Jos mažumas, aršumas, žiaurumas ir protas tiesiog priverčią mažę įsimylėti. Jau vien Tanios užtektų geram įvertinimui, bet šiame anime apskritai sunku prie kažko prisikabinti. Serialas tikrai yra rimtas. Kraujo ir mirčių čia yra pakankamai. Siužetas nėra labai sudėtingas, bet nesustoja nei minutei. Jei vienoje serijoje veiksmas vyksta viename fronte, tai kitoje serijoje jau kitame. Nėra jokių pasivaikščiojimų po parduotuves arba tortukų valgymų. Dėl veiksmo nukentėjo pagalbiniai personažai, bet man kažkaip jų negaila. Oro mūšiai labai geri. O kokie ten smagūs šūvių ir sprogimų garsai..... Matosi, kad darbo įdėta daug. Įgarsinantys aktoriai irgi sąžiningai atidirbo savo algą. Už techninę dalį galima drąsiai rašyti aukščiausią įvertinimą. Nepaisant rimtumo seriale yra ir humoro. Nedaug, jei išjungsit nesulaukę endingo pabaigos tai rizikuojat beveik visą praleisti, bet užtat labai taiklaus. Trūkumai? Serebryakova atrodo lyg iš kito anime atkeliavusi, kažkaip labai jau kreivai veidą nupiešė. Truputi neramina WW1 ir WW2 tematika. Kažkaip labai jau japonai pamėgo tą laikotarpį. Ne prieš gerą..... Vienžo labai norint kabinėtis galima, bet to noro pas mane visai nėra.

Reziumė: Atsimenate dar "Shuumatsu no Izetta"? Tai va, "Youjo Senki" yra bent dvigubai geresnis. Ir tai dar tik pirmas studijos anime? Pirmas blynas ne tik, kad neprisvilo, o dar ir pavirto į tortą. Paskutinių metų fone daugiau nei tiesiog gerai.

Kraugeriškas Tanios grimasos man turbūt niekada neatsibos.^^

Spoileris:

P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    14
    5
    42.86%
    6
    4
    35.71%
    5
    3
    21.43%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Augis24
    AZ rėmėjas

• 2009 03 29
    • 767

Pridesiu nuo saves, kad mielesnio ir kawaii'niskesnio juoko reiktu gerai paieskot!
    10/5! Sezono perlas man be komentaru.

Comment

• juudiiiss
      Onna

• 2007 06 29
      • 281

Pradėjau žiūrėti Youjo Senki kai tebuvo išleistos vos dvi serijos ir žmonės interneto platumose pradėjo skelbti, jog tai geriausias metų anime. Tas pats buvo su Kabaneri, tad žiūrėjau skeptiškai. Ir ne veltui. Mano manymu Youjo Senki yra anime pasižymintis neįdomiais veikėjais, kurių vizualizacija tokia prasta, kad, lengvai tariant, norisi vemti žiūrint. Mačiau kaip atrodė veikėjai originalioje visual novelėje, todėl dėl šitaip sudirbtų veikėjų man skauda širdį. Ir regą. Pagrindinė veikėja? Na, ok, ji op, bet ne geraja prasme, visi kiti šalia jos atrodo kaip liurbiai, o pati tokia cocky ir annoying kokios gali būti tiktai lolės. Be to, kur matyta, kad armijoje mažametę vertintų suaugę vyrai? Karas sakote? Įvardinkite bent vieną generolą ar vyr karininką kuris buvo keliolikos metų? Eiliniai, taip. Jie mirdavo greit ir skausmingai, arba tapdavo dezertyrais. Vėlgi atsiremiama į veikėjos op'iškumą, kuris neturi jokio normalaus paaiškinimo. Logikos stokos apstu šiose serijose. Nepaisant to, pagrindinės veikėjos balso aktorė erzina dar labiau nei pats veikėjas. Veiksmas nuobodus iki begalybės, nors tai turėtų būti veiksmo anime! Bent jau kovos scenos buvo neblogos (vizuliai) ir anime idėja ganėtinai nebloga, už tai duosiu kreditų. Manau yra krūvos geresnių veiksmo anime. Šitą pažiūrėjai ir pamiršai. Jei norit kažko rimtesnio, siūlau dar kiek paieškoti. Tačiau, kaip ir visada, tai tik mano nuomonė, kuri neatitinka daugumos.

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Autorius juudiiiss
        Pradėjau žiūrėti Youjo Senki kai tebuvo išleistos vos dvi serijos ir žmonės interneto platumose pradėjo skelbti, jog tai geriausias metų anime. Tas pats buvo su Kabaneri, tad žiūrėjau skeptiškai. Ir ne veltui.
        Kol kas geresnių nebuvo. Metai aišku dar tik prasidėjo, bus matyt... Dėl Kabaneri nežinau, koks ten optimistas kažko gero iš jo tikėjosi. Aš tarp jų nebuvau. Na bet teisingai, jei iškart skeptiškai nusiteikiu tai dažniausiai blogai ir būna. Net jei iš tikrųjų būna gerai.
        Mano manymu Youjo Senki yra anime pasižymintis neįdomiais veikėjais, kurių vizualizacija tokia prasta, kad, lengvai tariant, norisi vemti žiūrint. Mačiau kaip atrodė veikėjai originalioje visual novelėje, todėl dėl šitaip sudirbtų veikėjų man skauda širdį. Ir regą. Pagrindinė veikėja? Na, ok, ji op, bet ne geraja prasme, visi kiti šalia jos atrodo kaip liurbiai, o pati tokia cocky ir annoying kokios gali būti tiktai lolės.
        Mes tikrai tą patį anime žiūrėjom? Annoying? Mažiau užknisančio personažo reikėtų gerai paieškoti.
        Be to, kur matyta, kad armijoje mažametę vertintų suaugę vyrai? Karas sakote? Įvardinkite bent vieną generolą ar vyr karininką kuris buvo keliolikos metų? Eiliniai, taip. Jie mirdavo greit ir skausmingai, arba tapdavo dezertyrais.
        O tu žinau daug alternatyvių pasaulių? Ten gi blyn yra MAGIJA, o tu bandai kažką pasakoti apie amžių. Savo pareigas mergaitė užsitarnavo darbu. Man pilnai užtenka, kad išlaikoma disciplina ir subordinacija. Kaip ANIME toks tikroviškumas yra daugiau nei pakankamas. Be to, nukeltų mane kažkas 100 metų atgal ir net aš būčiau genijus. Turint omenyje istorijos vadovėlius, net ir visai pusę velnio taktikas ir strategas. Nors pripažinsiu, kad sumanumas gal ir buvo op, bet aš ne prieš.
        Vėlgi atsiremiama į veikėjos op'iškumą, kuris neturi jokio normalaus paaiškinimo.
        Žiūrint ką tu turi omenyje "normalus".
        Logikos stokos apstu šiose serijose. Nepaisant to, pagrindinės veikėjos balso aktorė erzina dar labiau nei pats veikėjas.
        Jop, objektyvumas tiesiog stebina.
        Veiksmas nuobodus iki begalybės, nors tai turėtų būti veiksmo anime!
        Nu tikrai, ne šitoje temoje norėjai komentarą parašyt...
        Bent jau kovos scenos buvo neblogos (vizuliai) ir anime idėja ganėtinai nebloga, už tai duosiu kreditų. Manau yra krūvos geresnių veiksmo anime.
        Krūva? Ar ne per skambiai pasakyta? Ar čia turima omenyje paskutinius 20 metų?

Comment

• Dai-Katana
          Podcast or Death

• 2004 10 04
          • 686

Nustebino šitas anime mane. Personažas yra lolė, tačiau vzualiai tik. Ir anime pats nesureikšmina to fakto ir nėra jokių seksualizavimų - nė lašelio. Greičiau atvirkščiai - į ją atsižvelgia pagarbiai ir pripažysta jos/jo pasiekimus, ypač kai juos pagrindžia šaltakraujiška logika, veiksmais ir brutualiu muštravimu. Iš lolės lieka tik kontradikcija tam jausmu, kad ji vaikas tik pagal mūsų dabartinę išlepintą ir suskystakiaušiškėjusią kultūrą. Turėkite omenyje, kad karo metu - ypač pirmojo ir ankstesnių - į karą buvo varomi jaunesni nei 18 metų berniukai. Turint omenyje, kad čia nėra mūsų pasaulis, tačiau alternatyvus - nėra lyčių sureikšminimo - priimamoos ir mergaitės. Ypač su gebėjimais. Jeigu vaikas turi sugebėjimus, kurie gali būti labai naudingi visos šalies labui, tai tik visiškai idiotiškos logikos kariniai organai gali sakyti "akk, dokit tam vaikūčiui pasimėgauti vaikyste". No shit. Marš į karą, nes kitaip 2-3 kartas tavo ir kitų palikuoniai niekuo nesimėgaus kai bus okupuoti ir asimiliuoti.

Pats anime gali patikti labiau tiems, kuriems prie širdies wargamingas. Čia turint omenyje ypač tokius dalykus kaip stalo žaidimų wargamingas, nes ten panašiai reikia galvoti ir diskutuoti su kolega (jei tai coop ar 2 vs x žaidimas) kaip visos karinės operacijos vyksta. Tik čia labiau fantasy/sci-fi scenarijus.

Jis ne nuobodus. Veiksmas labai labai malonus ir mane asmeniškai visada privertė žiūrėti epizodą po epizodo.

Kodėl lolė pasirinkta tai čia daug klausimų ir atsakymų gali būti. Gal ta būtybė specialiai tokią karmą jam davė, kad jaustųsi silpnas silpname kūne. Arba stilistinis aspektas, kuriuo pabrėžiams daugiasluoksnis kontrastas suvienyjantis savyje mielumą, vidinį žiaurumą, šaltakraujiškumą, geležinę logiką, aplinkinio pasaulio brutualumą ir t.t.

Pati ideologinė kova tarp jo/jos ir tos būtybės ganėtinai įdomi. Jis su ja žaidžia akivaizdžiai ir bando palaužti. Realiai ir aš taip daryčiau, jei būčiau Being X.

Geras anime. Kadangi fuck numerinius vetinimus, tiesiog vertinu jį kaip gerą.

Comment

• juudiiiss
            Onna

• 2007 06 29
            • 281

Kaip ir sakiau, mano nuomonė neabejotinai šiuo anime klausimu neatitiks daugumos. Man jis pasirodė toks, kaip ir apibūdinau. Neabejoju, kad daugybei žiūrovų jis patiks. Tai jau stilistikos ir skonio klausimas. Man jis visiškai neprilipo ir buvo neskanus. Bet ar verta žiūrėti? Sure, kiekvienam skirtingai. Net ir vertinimą neblogą daviau - silpną 3, kas man reikštų 6 dešimtbalėje sistemoje.

Comment

• Killerbee
              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
              • 2910

Autorius juudiiiss
              Kaip ir sakiau, mano nuomonė neabejotinai šiuo anime klausimu neatitiks daugumos. Man jis pasirodė toks, kaip ir apibūdinau. Neabejoju, kad daugybei žiūrovų jis patiks. Tai jau stilistikos ir skonio klausimas. Man jis visiškai neprilipo ir buvo neskanus. Bet ar verta žiūrėti? Sure, kiekvienam skirtingai. Net ir vertinimą neblogą daviau - silpną 3, kas man reikštų 6 dešimtbalėje sistemoje.
              Tai viskas ok, aš tik palinkėčiau ateityje vengti pradinio nusistatymo, kuris čia galėjo suvaidinti esminį vaidmenį.

Comment

• juudiiiss
                Onna

• 2007 06 29
                • 281

Autorius Killerbee
                Tai viskas ok, aš tik palinkėčiau ateityje vengti pradinio nusistatymo, kuris čia galėjo suvaidinti esminį vaidmenį.
                Pradinis nusistatymas buvo optimistiškas, tiesą pasakius. Nebuvo hype, bet pats anime atrodė neblogai. Nepaisant kelių internautų kurie pareiškė, jog tai geriausias metų anime ir mano jų susiejimo su Kabaneri, pirmas epizodas pasirodė ganėtinai neblogas. Bet viskas baigėsi taip kaip baigėsi

Comment

• Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                  • 2910

Autorius juudiiiss
                  Pradinis nusistatymas buvo optimistiškas, tiesą pasakius. Nebuvo hype, bet pats anime atrodė neblogai. Nepaisant kelių internautų kurie pareiškė, jog tai geriausias metų anime ir mano jų susiejimo su Kabaneri, pirmas epizodas pasirodė ganėtinai neblogas. Bet viskas baigėsi taip kaip baigėsi
                  Autorius juudiiiss
                  Pradėjau žiūrėti Youjo Senki kai tebuvo išleistos vos dvi serijos ir žmonės interneto platumose pradėjo skelbti, jog tai geriausias metų anime. Tas pats buvo su Kabaneri, tad žiūrėjau skeptiškai.
                  Nežinau kurioje vietoje čia buvo optimistiškas nusistatymas, bet matyt ne šitoje.

Comment

• Ozis

Tipo anksčiau nematėm lolių su "kiaušais"? Kam čia reikėjo kišti paviršutiniškas filosofijas su "Being X"? Paaiškinimas, kad lolė yra geniali ir su "kiaušais", nes ji iš Japonijos ofisinio planktono veislės, bei paskui sekę "filosofiniai" dialogai mane nubaidė. Žinoma geriau, nei kai eilinį kartą pasaulį gelbsti gerai kompiuterinius žaidimus žaidžiantys NEET'ai, bet tuose anime bent jau be skystų filosofavimų apsieina. Eilinis tiesmukiškas "wish fulfillment" anime. 3/5.

Comment

• Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                      • 2910

Autorius Ozis
                      Tipo anksčiau nematėm lolių su "kiaušais"? Kam čia reikėjo kišti paviršutiniškas filosofijas su "Being X"? Paaiškinimas, kad lolė yra geniali ir su "kiaušais", nes ji iš Japonijos ofisinio planktono veislės, bei paskui sekę "filosofiniai" dialogai mane nubaidė. Žinoma geriau, nei kai eilinį kartą pasaulį gelbsti gerai kompiuterinius žaidimus žaidžiantys NEET'ai, bet tuose anime bent jau be skystų filosofavimų apsieina. Eilinis tiesmukiškas "wish fulfillment" anime. 3/5.
                      Nu taip, ~10 minučių pasikalbėjimų apie aukštesnes materijas čia aišku critical.

Comment

• juudiiiss
                        Onna

• 2007 06 29
                        • 281

Autorius Killerbee
                        Nežinau kurioje vietoje čia buvo optimistiškas nusistatymas, bet matyt ne šitoje.
                        Manau skeptiškumas ir nusistatymas yra du skirtingi dalykai skeptiškas žmogus abejoja kai antruoju atveju žmogus jau turi tvirtą savo nusistatymą. Kaip ir minėjau pirmame post'e, Youjo Senki žiūrėjau skeptiškai, tačiau taip darau su dauguma populiarių anime, nes suprantu, kad ne kiekvienas bus toks geras kaip teigiama. Bet visada palieku galimybę "pakilti iš pelenų, ką yra padaręs ne vienas, tačiau šis anime - ne

Comment

• Ozis

Autorius Killerbee
                          Nu taip, ~10 minučių pasikalbėjimų apie aukštesnes materijas čia aišku critical.
                          Piktas tas daiktas "suspension of disbelief". Vieną kartą "sugriauni" ir visos kitos eibės matytis pradeda. O ir šiaip juk turbūt teko girdėti apie šauktą deguto medaus statinėje Tos "10 minučių" (mano skaičiavimu bent 1.5 epizodo) man ir buvo tas šaukštas deguto, kuris mane grubiai gražino iš fikcinio pasaulio į realybę.

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius juudiiiss
                            Manau skeptiškumas ir nusistatymas yra du skirtingi dalykai skeptiškas žmogus abejoja kai antruoju atveju žmogus jau turi tvirtą savo nusistatymą. Kaip ir minėjau pirmame post'e, Youjo Senki žiūrėjau skeptiškai, tačiau taip darau su dauguma populiarių anime, nes suprantu, kad ne kiekvienas bus toks geras kaip teigiama. Bet visada palieku galimybę "pakilti iš pelenų, ką yra padaręs ne vienas, tačiau šis anime - ne
                            Vienas ir tas pats. Bet kokia išankstinė nuomonė prisideda prie vėlesnių įspūdžių ir tau čia suveikė banalus "plaukimo prieš srovę" principas. Aišku jokių įrodymų neturiu, bet sutik, kad tikimybė tikrai ne nulinė.

P.S. aš prieš peržiūrą nežinojau nieko, net populiarus šis anime ar nelabai. Nei kokie įspūdžiai pas kitus žiūrovus.... Buvau matęs tik posterį su lole...

Comment

• juudiiiss
                              Onna

• 2007 06 29
                              • 281

Autorius Killerbee
                              Vienas ir tas pats. Bet kokia išankstinė nuomonė prisideda prie vėlesnių įspūdžių ir tau čia suveikė banalus "plaukimo prieš srovę" principas. Aišku jokių įrodymų neturiu, bet sutik, kad tikimybė tikrai ne nulinė.

P.S. aš prieš peržiūrą nežinojau nieko, net populiarus šis anime ar nelabai. Nei kokie įspūdžiai pas kitus žiūrovus.... Buvau matęs tik posterį su lole...
                              Nesutinku, bet ką jau čia padarysi. Manau, kad save pažįstu ganėtinai neblogai, bet gal ir klystu. Dėl visko neįmanoma sutarti Aš žinojau novelę, mačiau kelis veikėjus, tačiau pačios istorijos ir jos sekos - ne. Dėl to, kaip ir minėjau, labai nusivyliau stilizacija, be to ir šiaip daug kas nepatiko. Tebūnie kaip yra. Daug kam patiks, bus tokių, kuriems neitin. Man nelabai. Ir tuo baikime diskusiją.

P.S. I will just leave this here:

Comment

Working...