Byousoku 5 Centimeter

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Kajitoku
    ♥ YaoI WondeRLanD♥
    • 2008 03 06
    • 23

Nerealus piešimas, nereali istorija, labai geras režisierius... Norėjosi dar ir dar kartą žiūrėt...

Comment

• Doku`
      nušokęs nuo stogo
      • 2008 03 08
      • 2

piešimas stulbinamas.
      detalės tokios realios...
      antroje dalyje dangus ypač pasakiškas.
      istorija super.
      muzika ir garso takelis taipogi.
      išvis.
      tobulas.
      Raketų Vasara`

Comment

• extinction

buvo grazu bet kaip supratau
        Spoileris:
        jie taip ir nebuvo kartu bent pagal pabaiga
        Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-04-28, 14:49.

Comment

• arna
          emptiness

• 2006 06 20
          • 1064

Animacija - Puikus piešimas. Vietomis net persistengta (pvz.: mokyklos grindys su įvairiais atspindžiais ar tam tikra tikroviškumo imitacija). Tai geriausias anime piešimas, kokį tik teko matyti. Vienintelė silpna vieta piešimo buvo, - tai vėjyje judančios/linguojančios žolės. Šis vienintelis judesio perteikimas (kaip ir pačios žolės) buvo, mano galva, gana "šabloniškai/statiškai" pavaizduotas.

Personažai - iš esmės visas anime ir sukosi apie du asmeninis: berniuką ir mergaitę. Nuo jų vaikystės iki epizodų, iki kai patapo suaugusiais. Net nemokant japonų kalbos (ar paprasčiausiai žiūrint šį anime originalo kalba) galima suprasti, kad kalba eina apie šių dviejų jaunų žmonių vidinius dvasinius išgyvenimus, mintis, apmąstymus..

Scenarijus - Savo siužetu, pastatymo idėja, šis anime man labai priminė Yasunari Kawabata literatūrinius veikalus (ir net Junichiro Tanizaki kai kurių romanų stilistiką). Iš esmės visas "veiksmas" tėra tik vidiniai monologai su savimi. Žiūrovas tarsi iš šalies, bet tiesiogiai stebi pagrindinio personažo prisiminimus, išgyvenimus ir pan. Ir pats personažas rodomas taip, kaip jis viską asmeniškai išgyvena tuo, konkrečiu momentu. Tai tarsi vidinis dialogas su savimi ir aplinka. Tai gana intravertiškas anime. Tai anime apie prisiminimus..

Muzika - gal tiksliau tikrovę imituojantys garsai (motorolerio burzgimas, traukinių dundėjimas, miesto gaudesys ir pan. realybėje, kasdienybėje visur ir visada pasitaikantys niekuo "ypatingi" garsai). Ir aišku personažų balsai.. Visa tai ir daro šį anime labai prozišku, vos ne meniškai dokumentiniu. Puikus, galbūt ir išgalvotos, bet realistiškai pavaizduotos kasdienybės perteikimas.

Reziume - tai istorija, pasakojimas apie Meilę. Apie tylų, nebylų dviejų jaunų žmonių nematomą, be galo stiprų juos jungiantį emocinį, dvasinį ryšį - meilę. Tai labai subtilus, ramus, melancholiškas ir truputį liūdnas anime apie šių jaunuolių vidinius išgyvenimus. Tai puikiai ekranizuotas/animuotas prozos kūrinys; t.y. anime savo siužetu prilygsta geram, rimtam literatūriniam veikalui.

Super. 10 balų iš 10-ies.
          Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2008-04-23, 01:15.

Comment

• piccosan
            Daft Punk

• 2005 11 28
            • 250

Meskit monolita i mane bet man nepatiko.
            Piesimas tikrai awsome bet siaip anime buvo nuobodokas, love story lieka love story ir mano manymu is to daug originalumo neispesi, galima tik keisti pateikima ir aplinkybes. Obejktyviai - pats anime geras, pripazistu kad jis daugeliui ilenda i sirdi ir ten pasiema favorito vieta, bet man kazko ten truko , truko drasos... Jau igriso tie leti uzssilaptine veikejai, na bet kita vertus kitoks love story ir netiktu..

Overall: uz piesima duodu 10.5/10 bet bendrai tik trejeta.

Comment

• Izzo
              one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
              • 1530

na iš tikro man jis nelabai patiko, nes apart nuostabaus piešimo nieko įspūdingo neįžvelgiau 3/5 vertinant kontekstą 5/5 už piešimą. daviau 3
              SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• Skylarkiss

Tema man labai patiko,atitinkga filmo pavadinima.Manau scenos buvo nevsisai ispildytos.Filmas galejo buti is dramatiskesnis,jausmingesnis.Gal but autorius norejo filma padaryti labiau tikroviska,o kaip zinome tikroveja meile retai buna tokia dramatiska,jausminga.Tema tikrai vertinciau 5 balais temos ispildymas,heroju pavaizdavimas 3 balai,piesimas irgi man nelabai... tai 3 balai.

Comment

• Dream Eater
                  Let's start a Riot!

• 2008 01 22
                  • 85

Prisidedu prie tų, kuriems nelabai patiko. Iš kart atsiprašau šio animo fanų, bet prisiskaitęs komentarų koks jis geras tikėjausi kažko neralaus... Bet man jis pasirodė nuobodokas eilinė love story perteikta pagrindinio veikėjo prisiminimais. Tikėjausi kažko daugiau, ko daugiau net ir pats nežinau, tiesiog iš komentarų pasirodė kaip didžiausias hitas, o realybėje eilinis filmas.
                  P.S. dėl piešimo: vienintelis dalykas, kuris šiame anime iš tiesų sužavėjo. Sakyčiau geriausiai nupieštas anime iš visų mano matytų
                  Anyway daviau 4/5 vien dėl piešimo.

Out of my mind... Back in five minutes
                  http://dream-eater.mybrute.com

Comment

• eQuis
                    noriu pakeist nick.

• 2008 03 29
                    • 46

drasiai dedu 5, piešimas, idėja, aplinka...vienas iš geriausių anime man.

Comment

• RP_41
                      Ekstravertas

• 2007 07 23
                      • 78

Piešimas, istorija, muzika..

10/10
                      Coffee-man~

Comment

• Sloth
                        [SrX]

• 2007 09 14
                        • 277

Labai patiko. Likau nesuprates, ar mane uzveze piesimas, ar as perilgai buvau langa atidares . Pirma istorija susiziurejo labai greit ir paliko didely ispudi, antra truputi nublanko priesh pirmaja, o trecios norejosi ilgesnes. Butinai paziuresiu dar daugybe kartu. 10/10

Comment

• GeForce
                          Animešikas ;]
                          • 2008 07 13
                          • 29

Nuostabus anime. 10 balų.
                          Paskutinis pakeitimas nuo GeForce; 2008-08-02, 19:51.
                          http://geforce.myanimelist.net

Comment

• Euthanasia
                            Narys
                            • 2008 03 17
                            • 51

Pažiūrėjau pirmą chapterį ir užteko. Visiškai nesužavėjo, o ankščiau taip mėgau Shinkai Makoto kūrybą.
                            Patiko tik piešimas.

Comment

• Firo
                              Obvious troll is obvious

• 2008 06 24
                              • 313

Na, pirmą kart pamačius trailer'į aš pamaniau "turiu jį pamatyti". Taip ir padariau, kai tik buvo sukurtas. Unreal darbas. Esu peržiūrėjęs jį apie 5x ir visad būdavo įdomu... daug tikėjausi, dar daugiau gavau ^^

Comment

• Danas

:d

sirdi griebiantis ir verianris anime, patiko labai, bet man baisu, man 18 metu ir sugebejau pravirkti kaip vaikas, nuostabu

Comment

Working...