Rampo Kitan: Game of Laplace Režisierius: Seiji Kishi Studija: Lerche Žanrai: detektyvas, trileris Transliacija: 03.07.2015 - 18.09.2015 MAL reitingas: 6.92 Trukmė: TV 11 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Yoshio Kobayashi yra mergaitiškos išvaizdos berniukas, bet ne išvaizda yra jo problema, o pilka kasdienybė. Mokykla yra nuobodi ir banali. Aplinkiniai žmonės irgi tokie patys. Na vienas draugas vardu Souji yra, bet čia jam tos draugystės labiau reikia nei Yoshiui. Bent jau toks įspūdis susidaro. Nuobodus gyvenimas pradeda darytis įdomesnis kai vieną dieną Yoshio atsibunda klasėje su pjūkleliu rankoje. Matyt su juo iš mokytojo buvo padarytas krėslas, bet pats berniukas tai kaip ir nekaltas. Kad ir kaip užknisdavo ta mokykla, bet mokytoją žudyti ir dar tokiu žiauriu būdu....kažkaip jau per daug net ir šiuolaikiniams mokiniams. Panašiai pagalvojo ir policija. Tyrimo metu Yoshio susipažįsta su Kogorou Akechi, genialiu detektyvu ir iškart supranta - va pas ką yra bilietas į naują pasaulį. Pasaulį, kuriame yra daug adrenalino ir iššūkių. Pamenu, kad viename podkaste skundžiausi dėl anime užplūdusių gėjų, transvestitų ir kitokių iškrypėlių. Nežinau ar aš čia prikarksėjau ar taip sutapo, bet dar visai neseniai turėjom berniokiškai atrodančią mergaitę, o dabar turim atvirkštinį variantą. Ir aišku vien tik išvaizda viskas nepasibaigia. Jei Yoshio tai dar tik prijaučiantis transvestitams tai Souji 100% gėjus. Aš tik vieno nesuprantu, Japonijoje viskas tiesiog nuostabu su gimstamumu? Pagal lengvabūdišką iškrypėlių reklamavimą sprendžiu, kad taip. Va tik mano kuklios žinios sako priešingai. Ir vien tik gėjais anime neapsiriboja. Sado, mazo, pedo...ko čia tik nėra... Na gerai, kodėl aš čia užsipuoliau? Kur mano europietiškas tolerancija? Ok, grįžtam prie Yoshio ir atmetam orientaciją ir išvaizdą. Lieka asmenybė, kuri yra visiškai antipatiška. Man nesuvokiama kaip galima taip lengvabūdiškai žiūrėti į savo ir kitų brangiausią turtą - gyvybę. Turbūt pats šlykščiausias šių metų personažas, ne mažiau. Net ta apsimyžanti mazochistė man patiko labiau. Na gerai, paliekam personažus ramybėje. Jie visumoje tokie +- gavosi. Iš pradžių serialas bando apsimesti detektyvu, bet tai jam nelabai pavyko. Nusikaltimų tyrimo beveik nėra, genialūs vaikai juos gliaudo kaip riešutus. Bandyti nuspėti nusikaltėlį irgi neverta. Kaltas vis tiek bus kažkoks nepažįstamas personažas. Vėliau serialas bando apsimesti trileriu. Tai jam pavyko labiau, bet padėties neišgelbėjo. Buvo per vėlu ir per mažai. Nepaisant to, kad pabaiga buvo visai nebloga. Apskritai anime yra labai žiaurus, bet ne tiesiogiai. Nieko labai baisaus nerodo, bet užtenka tik pagalvot kas vyksta "už kadro"....brrr....Ir tada ateina mokytoja su kačiuko ausytėmis ir viską sugadina.^^ Taip, vaikai tokiame seriale kažkaip nesižiūri. Idealu būtų šio serialo veiksmą perkelti į "Psycho-Pass" pasaulį. Būtų visai rimtas ir vertas 8-9 balų trileris. Piešimą galiu tik pagirti. Vietomis jis net psichodeliškas ir išprotėjęs, bet ne per daug. Reziumė: Šis serialas traukia savo žiaurumu ir iškeliamomis socialinėmis problemomis, bet daug kas jame veikia priešingai. Na dar openingo daina turi kažką tokio sunkiai apčiuopiamo, o ypač šitas klipas. Anime iš manęs gauna 6 balus, ne daugiau. Keista, bet labiausiai vykusi yra 6 serija, kuri yra visiškas fileris. Spoileris:
|
Rampo Kitan: Game of Laplace
Collapse
X
-
Rampo Kitan: Game of Laplace
P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.7528.57%240%0328.57%2214.29%1128.57%2Žymos: Nieko -
Ko tu užsipuolei anime . Homoseksualius santykius dabar kiekvienas drąsesnis modernus serialas demonstruoja (ypač kabelinių kanalų) ir nieko čia nepadarysi. Nors taip, šįkart čia buvo šlykštoka, ne tik random užpakalio shot'ai, bet kaip Kobayashi be skrupulų nešioja suknelę ar pan. Ką jie tuo norėjo parodyti man nesuprast.
Patiko apipavidalinimas, aplinkos kai kur priminė lyg teatro spektaklį. Bet daugiau tik nusivylimas, pagrindinė istorija nevykusi, detektyvo elementas nulinis. Žiūrėjosi nebent dėl atmosferos ir stiliaus.👍 1 -
O aš galiu pasakyt, kad šitas man labai patiko ir nustebino.
Buvo įdomu matyti veikėjus, kurie "tipo" lyg ir daro "gerą", bet patys yra kažkokie twisted in their heads.
Nors Kobayashi ir labai annoying pasitaikydavo, bet kaip character pasirodė gan neįprastas.
O šiaip net nežinau. Susižiūrėjo įdomiai, ką daugiau ir besakyt.Comment
-
Va čia tai šlamštas kokio seniai nemačiau, peržiūrėjau du epizodus ir dropinau be gailesčio. Pagrindinis veikėjas(veikėja?) kažkoks belytis sociopatas,kaip ir daugumą kitų. Istorija velniai žino kaip susukta, logika ir siužetas tokie skylėti, kad nuo facepalmų gali delnas išlįst per pakaušį.Spoileris:Niekada nepatikėsiu, kad kažkas savo noru leidos "perdirbamas" į kėdę👍 1Comment
-
Va čia tai šlamštas kokio seniai nemačiau, peržiūrėjau du epizodus ir dropinau be gailesčio. Pagrindinis veikėjas(veikėja?) kažkoks belytis sociopatas,kaip ir daugumą kitų. Istorija velniai žino kaip susukta, logika ir siužetas tokie skylėti, kad nuo facepalmų gali delnas išlįst per pakaušį.Spoileris:Niekada nepatikėsiu, kad kažkas savo noru leidos "perdirbamas" į kėdęSpoileris:Čia dar žmonės žudosi dėl kažkieno sukurtos matematinės formulės.Comment
-
Comment
Comment