Ore Monogatari!!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Ore Monogatari!!

    Ore Monogatari!!


    Režisierius: Morio Asaka
    Studija: Madhouse
    Žanrai: komedija, romantika
    Transliacija: 09.04.2015 - 24.09.2015
    MAL reitingas: 8.22
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Takeo Gouda yra nestandartinės išvaizdos berniukas ir žodis "nestandartinės" čia dar labai švelniai pasakyta. Jis nėra visa galvą didesnis už bendraamžius. Ne, jis kartais yra beveik dvigubai didesnis. Ir bernas nėra storas kaip koks begemotas, o greičiau augalotas kaip gorila. Takeo geriausias draugas Makoto yra priešingybė ir tikras gražuolis. Keistas porelė? Be abejo. Dar kaip tyčia dičkiui labai nesiseka meilės reikaluose. Kai tik jis įsimyli kokią nors mergaitę tai ji iškart prisipažįsta mylinti Makoto, o tas niekšelis visas mandagiai pasiunčia. Vieną kartą draugeliai važiavo traukiniu ir Makoto užmatė kažkokį iškrypėlį kuris priekabiavo prie mergaitės. Takeo aišku sutvarkė visus reikalus, nepabijo net į snukį duoti policininko akivaizdoje. Išgelbėta mergaitė labai miela ir dėkinga, bet ar verta net pasvajoti? Vis tiek viskas baigsis kaip visada. O gal šį kartą ne?



    Po dviejų serijų jau buvau paspaudęs shift+del, bet paskutinę akimirką sustojau. Paskaitęs vieną atsiliepimą nusprendžiau duoti serialui dar vieną šansą. Mat šis anime nėra apie tai kaip Rinko įsimyli Takeo, bet tas durnelis nesupranta ir galvoja, kad ji įsimylėjo Makoto. Tokios muilo operos net aš nebūčiau iškentęs. Ne, viskas išaiškėjo greitai ir vyko gal lengvai ir be didelių stresų. Keista, bet čia apkritai nieko nevyko. Nebuvo įvairių meilės geometrinių figūrų ar rimtų kenkėjų. Na nesusipratimų ar nesusikalbėjimų buvo, bet nieko labai kritiško. Šiame anime yra tiek daug pozityvo ir gerumo, kad kažkaip keista. Net Takeo yra trolinamas kažkaip su meile ir švelniai. Į šį "berniuką" be šypsenos žiūrėti yra neįmanoma. Turbūt paskutiniame dešimtmetyje nėra kito tokio teigiamo personažo ir su juo susijęs visas serialo humoras. Kadangi milžino čia yra daug tai daug yra ir humoro. Daug ir kokybiško. Rinko yra nereali visomis prasmėmis. Jos gerumas yra neįmanomas ir neaprėpiamas. Jei tikrai egzistuotų tokia būtybė tai jai reikėtų pastatyti paminklą. Makotos ramumas ir protas stipriai kontrastuoja su draugo energija ir ,ką jau čia slėpti, kvailumu. Tikra (gal tik truputi idealizuota^^) vyriška draugystė mane sujaudino net daugiau nei visi tie meilės reikalai.
    Prie žanrų "mergaitėms" neparašiau specialiai. Humoras čia yra universalus, o romantika yra visiškai netikroviška. Nors kartą nebūsiu seksistas.^^ Čia viskas yra taip netikra, kad prie žanrų norėjau pridėti "fantastika". Ir žinote ką? Man kažkaip dzin. Tiek daug teigiamų emocijų seniai buvau gavęs ir už tai šiam serialui galima atleisti viską.

    Reziumė: Labai šiltas ir tvarkingai padarytas serialas, puikiai tinkantis šaltiems rudens vakarams. Kaip romantika šis anime yra gan primityvus, bet viską gelbėja humoras ir personažai. Dar viena "Gražuolė ir pabaisa"? Taip, bet rezultatą užskaitau.


    Fizinių Takeo galimybių užpavydėtų net super herojai....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    13
    5
    38.46%
    5
    4
    53.85%
    7
    3
    7.69%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • dfsafsaf
    Beautiful Lies

    • 2010 05 13
    • 261

    #2
    Man tai jis buvo per ilgas. Būtų buve kokia 13 serijų būtų buve pats tas. O dabar net žiūrint po vieną seriją kaip on-goingą, kažkur ties vidurių labai jau atsibodo ir vos besižiūrėjo, nes nu realiai, kaip ir nieko nevyko, o ir komedija jau nekokia buvo pasidarius. Bent paskutinės pora serijų šiek tiek pagerino situacija.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1515

      #3
      Nežinau ar čia man iš Doctor Who įstrigo frazė, bet Rinko ir man grynai "Impossible girl". Aš jau griebiaus už galvos, kai pradėjo suktis kalba apie tamsiąją mergaitės pusę, ten kokią tai purviną paslaptį. O be reikalo, nes anime absoliučiai be jokios rizikos. Konfliktai sprendžiasi iškart arba kitoje serijoje. Bet šiaip mokyklinė romantika tarp naivių vaikų, ko čia norėt didelių dramų. Sakyčiau, sušvelninta (labai) Lovely Complex versija. Humoras labai smagus, romantika saldi, gaila per vidurį gyvenimiškų serijų pabėrė ne į temą, tas ir mušė per balą.

      Nu negaliu, tuoj kraują paleis iš nosies.

      Tiesa, vyriška draugystė....Prisimena kas šitą ... įvykį
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2015-10-09, 12:20.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2910

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Prisimena kas šitą ... įvykį?
        Šito įvykio neįmanoma užmiršt.

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1064

          #5
          Graži daugiaserijinė anime pasaka apie meilę ir draugystę. Apie tikrą meilę ir tikrą draugystę. Mokykitės vaikai kaip reikia mylėti

          Patiko šio anime pradžia ir pabaiga. Pabaiga tokia vyriška, kai pradžia romantiška. Visa kita sviestas sviestuotas. Šį serialą galima būtų tęsti tikriausiai iki begalybės. Kartais pasidarydavo per saldu nuo tų visų jų gerumų, lipšnumų ir dūsavimų, kad norėdavosi kokį pipirą suvalgyti. Ir Rinko cypiantis peliukiškas balselis truputį pradėdavo erzinti, o pats Takeo kartais primindavo didelį dėdę (pagaudavau save galvojant kad Rinko ir Takeo pora kiek dviprasmiškai atrodydavo). Nustebino, kad šiandieninėje Japonijoje mergaitės nebijo pirmos rodyti savo jausmų joms patikusiems berniukams.
          Pats anime japoniškas, t.y. užpildytas tradicine japoniška kasdienybe. Žavi čia rodoma pagarba kitam žmogui. Ypač Takeo gražiai atsiskleidė serialo pabaigoje. Iš pradžių patiko jo protingasis draugas Makoto, tačiau serijoms slenkant visas dėmesys vis daugiau buvo perkeliamas ant Takeo vystant jo charakterį; patiko paskutinės serijos, kur Takeo pasirodė kaip tikras vyras.

          Žiūrėkite šį serialą ir tapsite geresni.

          Įvertis: 7+/10 arba 4/5

          Comment

          • Rutarisa
            "The Artist"

            • 2010 09 28
            • 28

            #6
            liko 4 serijos, labai uzkabino po pirmu seriju irgi galvojau kad bus nelabai kazka, tai nustebino kai viskas pajudejo kita linkme negu tikejaus.
            Istiesu labai mielas ir siltas anime. Porele juokinga, vien paneles akys labai juokingos. visalaik tokia 'spaced out' atrodo XDDD

            Comment

            • Airiz
              מיד





              • 2004 01 09
              • 1656

              #7
              Neblogas, tik labai naivus.

              Comment

              Working...