Charlotte

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • ciombiukas
    Forumo maniakas




    • 2009 09 18
    • 463

    Charlotte


    Charlotte


    Režisierius: Asai Yoshiyuki
    Studija: P.A. Works
    Žanrai: Komedija, drama, mokyklinis, super galios
    Transliacija: 05.07.2015 - 09.27.2015
    Trukmė: TV 13 ser. x 24 min.
    MAL reitingas: 7.92


    Aprašymas: Yuu Otosaka, atrodo dar vienas žavingas ir intelektualus paauglys tačiau jis turi paslaptį - galią užvaldyti kito žmogaus kūna penkioms sekundėms. Yuu šią galią nudojo sukčiauti ir gauti aukščiausius pažymius, tai jam leido patekti į prestižinę mokyklą, tačiau kai enigmatiškoji Nao Tomori pagavo Yuu nusikaltimo vietoje viskas pasikeitė. Yuu su savo seserimi Ayumi turėjo pereiti į Hoshinoumi Akademiją, mokyklą skirtą super galių naudotojams, kurioje Yuu priverčiamas tapti studentų atstovybės nariu, kuri ieško kitų super galių naudotojų. Taip žingsnis po žingsnio Yuu pradeda artėti links savo praeities.





    imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com




    Šis anime pradžioje gali pasirodyti, kaip miela, gražaus piešimo mokyklinė, standartinė istorija, tačiau pradėjus žiūrėti, netikėtumai seka vienas po kito. Taip, tokio tipo anime šiuo metu kaip iš kibiro liejasi, būreliai, mokykla, tačiau, visa atmosfera pasikeičia pažiūrėjus kelias serijas, viskas patamsėja, suniūra. Žinoma daug standartišku komedijinių dalykų kurie jau seniai pabodę pasirodo ir čia, ir tikrai nemažai, bet buvo vietelių kurios tikrai išspaudė šypseną. Pradžioje anime progresas lėtas, tačiau tolimesnėse serijose anime tarsi atsigauna, labiau atskleidžiami veikėjai, jų praeitis.
    Pirmoje serijoje man labiausiai patikęs veikėjas buvo Yuu, suktas vaikinukas, pasiruošęs betkokiomis priemonėmis pasiekti savo tikslo, tačiau, istorijai rutuliojantis, Nao jį pralenkė ir labai stipriai, Yuu patapo gana standartiniu veikėju.
    Taigi, anime tikrai vertas dėmesio dėl savo istorijos ir tikrai idomių kelių veikėjų, piešimas, kaip jau manau ir visi priprato gražus, malonus akiai, super taip sakant.


    Reziumė: Kam pabodo mokykinis gyvenimas, tikrai nerekomenduoju, nes manau neištversite to kas vyksta anime pradžioje, o tiem kurie nori idomios, su nemažai netikėtumų mokyklinės istorijos, tikrai imkite ir žiūrėkite, puikus kūrinys. MAL 7.92 reitingas tikrai atitinka realybę, nors pats manau duočiau netgi daugiau, kadangi likau maloniai sužavėtas.


    imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com



    Siųstis: Linkomanija

    9
    5
    11.11%
    1
    4
    44.44%
    4
    3
    22.22%
    2
    2
    11.11%
    1
    1
    11.11%
    1

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1515

    #2
    Serialas, kuriuo norint mėgautis daugeliui reikės visiškai išjungti savo smegenis ir bet kokį logikos suvokimą.
    Tikėjausi nemažai, kadangi istoriją rašė Jun Maeda, kurį gerai žino ir vizualių novelių ir anime gerbėjai, žmogus atsakingas už Air, Clannad, Little Busters, Angel Beats. Tačiau šitas manau yra silpniausias serialas iš visko ką jis darė. Labiausiai deja patiko tik pirma pirmos serijos pusė, kaip savanaudiškai pateiktas pagrindinis veikėjas, kaip naudojasi jis kitais, kad pasiektų savo tikslą ir t.t., . Tuo viskas ir baigėsi, likęs serialas ištrynė bent tokią įdomesnę jo charakterio detalę. O ir šiaip visi veikėjai ten niekam tikę. Mergina nesveikai erzinanti ir jos asmenybė šokinėja kaip atrakcione, maža to man reikia įtikėti ta kvaila romantika tarp Yuu ir jos. Šalutiniai personažai yra visiškai šalutiniai, nei blondinė, nei vaikinas su akinukais absoliučiai neprisideda niekuo prie istorijos. O ir pati istorija yra masyvi traukinių avarija, jei išeis nenugriūti iš nuobodulio per absoliučiai standartinę, blankią epizodinę pirmą serialo pusę. Aišku ten buvo įpusėjus tas twist'as su Yuu sesute, kur tikrai tikėjausi jog likusi istorija bus kokybiška ir įdomesnė nei tos epizodinės (nepaisant kad pati ta situacija jau buvo absurdiška). Deja, toliau kas dėjosi tai bent man pasirodė kaip grynas absurdas. Galima atsiversti beveik bet kurio epizodo diskusiją MAL'e ir pasiskaityti kiek perlų ten įžvalgesni žiūrovai atrado. Nuo blogiukų pasirodymo ar Yuu per seriją išspręsto emocinio lūžio iki paskutinės serijos įvykių ar labai "reikšmingo" anime pavadinimo prasmės atskleidimo, viskas ten verta auksinės avietės apdovanojimo.

    Vienu žodžiu serialas manęs nepajungė niekaip, nei emociškai, nei savo istorija. Kaltinu trukmę, kurios tiesiog nepakako gerai išplėtotai istorijai parašyti, tad ir sumetė tokį kratinį. Bet visgi aš jį peržiūrėjau ir dar 7 parašiau MAL'e... tad nesakysiu, jog visai nepatiko, greičiausiai jau išmokau kažkiek mėgautis tokiais "šedevrais" kaip šis ir Valvrave tiek kad skirtingai nuo pastarojo, Charlotte traktavo savo istorija rimtai (čia prisiminiau kitą "šedevrą" Guilty Crown). O šiaip turėjo jis gerą animaciją, labai patiko Lia opening'as, neblogas ir kitas Jpops'as intarpuose (bet kur kas mažiau patiko nei Girl Dead MonsterAngel Beats). Išties primena Angel Beats, bet ten ir komedija buvo smagesnė, ir jausmingi momentai sugebėjo bent kažkiek sujaudinti, nors pagrindinė istorija irgi buvo daugmaž nesąmoninga, o tempas labai nepastovus. Tai čia panašiai antras jo sezonas, tik prastesnis .


    P.S. Ir po galais, ZHIEND muzika nėra post-rock, nors Nao tą kuo karščiausiai tvirtino ir dargi wikipedijoj liepė pasižiūrėti apie šitą žanrą. Juokinga. Galėjo pirma rašytojai pasiklausyti kas ten per muzika ir tada daryti išvadas. Nauda bent tokia, kad kai kas sumanys pasidomėti šiuo žanru labiau.
    P.S.S. Ir galėtų kas nors galų gale apmokyti japonų įgarsintojus anglų kalbos.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2015-10-02, 16:46. Priežastis: gramatika

    Comment

    • Buiwis
      \(⌒ヮ⌒)/


      • 2008 07 22
      • 121

      #3
      Sunkoka kažkaip vertinti šį dalyką. Rodos nelabai rišlus idėjų kratinys, kurio įvykių tempas tai per greitas tai per lėtas. Nesuprantu kam išvis reikėjo kai kurių epizodų pirmoje pusėj (pvz visas epizodas apie beisbolą ). Toks jausmas, kad vėliau į paskutinius 3 epizodus bandė sugrūsti istoriją kurią planavo dėti į antrą sezoną, nes pamatę kokia pradžia gavosi suprato jog antro sezono nebus

      Autorius Miesto_Druidas
      Tikėjausi nemažai, kadangi istoriją rašė Jun Maeda,
      Kalbant apie Jun Maeda, tai šis šedevras beveik visą Jun Maeda'os "Bingo" susirinko

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1515

        #4
        Autorius Buiwis
        Kalbant apie Jun Maeda, tai šis šedevras beveik visą Jun Maeda'os "Bingo" susirinko
        Jo gryna tiesa, ypač užkniso, kad tą beisbolą kiša visur kur netingi (jau šitą ir užmiršęs buvau), bet apskritai visvien prisimenu Clannad: After Story ir kaip nuoširdžiai kai kurie momentai buvo pateikti, kad net ir dabar ašara norisi išspaust (išskyrus tą prakeiktą pabaigą ). O ir Little Busters kiek pamenu visai gražiai istoriją užsuko. Gaila, čia nieko panašaus nebuvo.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2910

          #5
          Pažiūrėjau ir aš "Šarlataną". Žiūrėjimo metu buvau apgautas tai patiko, bet žiūrint objektyviai čia yra begalė problemų. Aš turbūt esu paskutinis žmogus kuris animėj ieškau logikos, bet čia net man jos absoliutus nebuvimas badė akis. Pastoviai iškildavo klausimai kaip ir kodėl, kuriems beveik visiems nebuvo atsakymų. Labai daug ko čia prikišta, net kelionių laike yra ir tai yra visai ne privalumas. Dar serialas per daug nelygus ir jei vienas siužeto posūkis dar atrodo įdomiai tai po trečio kažkaip pradėjo erzinti. Na pabaiga graži buvo ir šiaip kokybė jaučiasi tai 7 balus duosiu.

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1064

            #6
            Šį anime įsijungiau perskaitęs keletą gana gerų apie jį atsiliepimų. Peržiūrėjau kelias serijas, supratau, kad tai neblogas anime, tačiau jis - ne man. Per daug mokyklinis visomis prasmėmis.

            Pats siužetas man priminė meninių filmų "X-Men" ar 2014metų serialo "The Flash" animuotą adaptaciją. Greičiausiai iš pastarojo ("The Flash") serialo "Charlotte" kūrėjai ir sėmėsi įkvėpimo.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2910

              #7
              Autorius arna
              Pats siužetas man priminė meninių filmų "X-Men" ar 2014metų serialo "The Flash" animuotą adaptaciją. Greičiausiai iš pastarojo ("The Flash") serialo "Charlotte" kūrėjai ir sėmėsi įkvėpimo.
              Jie daug iš ko sėmėsi, net iš Matricos...

              Comment

              Working...