Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Collapse
X
-
Puikus anime. Senokai laukiau pasirodant jo aprašymo AZ. Keista, kad jis nedalyvavo AZ geriausių 2014 anime rinkimuose. Man šis anime pasirodė kaip geriausias savo žanro atstovas.
Pliusai.Spoileris:Protingai, logiškai, originaliai sugalvota ir išvystyta siužetinė linija ir aplamai visa šio anime koncepsija. Būtent tai ir patiko labiausiai. Patiko palaipsniui vystoma istorija, po truputį kaitinama atmosfera, atskleidžiamos naujos paslaptys ir veikėjai. Gerai išvystytas psichologizmas ir tai, kaip keitėsi pats pagrindinis personažas. Viskas čia įtikinamai sugalvota ir pateikta, tad noriai tai priėmi ir su malonumu suvalgai (ar suvartoji). Šio anime kūrėjai nesivadovavo standartinėmis žanro klišėmis ir matricomis, o stengėsi sugalvoti kažką naujo, savo. Tikrai įdomi ateivių koncepsija ir jų "integravimasis" į Žemę ir į pačius žmones. Galiausiai net tų pačių ateivių "filosofija" ir požiūris į save pačius pakankamai originalus ir kiek nežemiškas. Bent jau man tai kažkas nauja.
Minusai.Spoileris:Kas pirmiausia krito į akį, tai pagrindinio anime herojaus ateivio stebėtinas panašumas į vyrišką varpą. Gal tik man toks panašumas galvoje susidėliojo? Nežinau. Bet tas ateivis tikrai kažkoks fališkas.. Daugiau trūkumų? Piešimas vidutiniškas, nei prastas, nei labai geras. Man tiko. Kas dar.. daugiau kaip ir nesugalvoju.
Reziume. Tai sci-fi žanras vystomas gero psichologinio detektyvo siužete su koviniais ir truputį siaubo elementais. Vertas pamatyti nevaikiškas anime.
Įvertis: nors dar iki galo visko nesužiūrėjau, tačiau duodu 5/5 arba 10/10 -
Comment
-
Neblogas serialas, gaila kad netapo kažkuo ypatingu ir gale vis dėlto likau sutrikęs. Tai apie ką buvo šis serialas, kokia jo esmė, koks tikslas? Lyg jautėsi jog anime grynai susifokusavo ties pagrindiniu veikėju ir užmiršo visą kitą. Ne, rimtai koks tikslas turėti atskiras arkas, jei jų indėlis beveik nulinis? Istorija apie kandidatą į merus galėjo būti kažkas labai įdomaus, visa tai buvo užbaigta per minutę. Kanos vaidmuo irgi jautėsi neišpildytas pilnai. Pagrindinė istorija silpna, išsprendžiama gana paprastai o iki galo visų klausimų nė nesistengianti atsakyti, perėjimai tarp istorijos momentų kai kur jaučiasi per staigūs. Mūšiai lyg iš shounen'ų ištraukti su DBZ greičio galūnių talžymaisi, o muzika šiam kūriniui parinkta absoliučiai netinkanti ir visiškai gadinanti atmosferą.
Bent jau tai ką anime darė - vystė Shinichi - tai darė gerai, Migi irgi buvo išskirtinai puikus veikėjas, su išskirtiniu mindset'u, plius išskirtinai įgarsintas, tačiau ir jo "asmenybės" pokyčiai gale pasirodė per daug suskubinti ir nelabai tikėtini (viso serialo metu turėjo stiprią nuomonę, paskutiniuose epizoduose staiga viskas pasikeitė).Comment
-
Puikus anime, tačiau pabaiga buvo tragedija, tai ką mačiau pabaigoje buvo beprasmis gore vardan gore.
Spoileris:Man visai nerūpėjo ką ten peza tas psichas Uragami, nes jo idealogija man jau šimtą kartų girdėta.
O pabaigoje, beveik niekas nebuvo paaiškinta. Iš kur po velnių atsirado tie parazitai ir wtf? per vieną dieną jie aprimo nes Shinichi nugalėjo Gotou. Tarsi visi parazitai būtu Japonijoj susirinke. Kažkokia neskoninga pabaiga kai Shinichi guli su Murano ant stogo, o šalia guli trys lavonai.
Tačiau pats anime išlaikė gana aukšta lygi iki pat pabaigos, kovos ir soundtrack taip pat buvo puikus, o kiek girdėjau adaptacija beveik visiškai nesiskiria nuo mangos. Tai 9/10 ; 4/5Comment
-
Iš pradžių norėjau duoti net 8 (-1 už Murano). Geras anime, bet nu jau kokia nyki merga.... Vienas milijardas moterų svajoja pakeisti savo vyrus, o šita pusę serialo žliumbė, kad jos mylimasis iš lopo pavirto į vyrą. Vienžo nyki buvo ir savo vidumi ir išore. Nuvylė ir pabaiga. Pagrindinį personažą vystė gal ir gerai, bet pabaigoje jo svaigimas apie ekologiją ir prasmę sukėlė man tik kreivą šypseną. Tai gi pabaigoje likau truputi nusivylęs. Tvirtas 7 su pliusu.Comment
-
Prireikė net 20 metų, kad kažkas puikią mangą paverstų anime.
"Parazitą" lyginant apskritai su visais praeitų metų anime - šitas tikrai neblogas.
Daug įtampos, skerdynių, žmonės valgančių monstrų.
Aišku, daug liūdesio ir depresiją keliančių scenų, bet apskritai yra į ką pažiūrėti. Pagr.veikėjų duetas itin gerai sukaltas, bet visi kiti veikėjai - gana liūdnas vaizdas.Comment
Comment