Mahouka Koukou no Rettousei

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Mahouka Koukou no Rettousei

    Mahouka Koukou no Rettousei


    Režisierius: Manabu Ono
    Studija: Madhouse
    Žanrai: mistika, romantika, fantastika, veiksmas
    Transliacija: 06.04.2014 - 28.09.2014
    MAL reitingas: 7.81
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Pasikeitęs klimatas privedė iki trečio pasaulinio karo, po kurio į valdžią atėjo magai. Jie ir ankščiau egzistavo, bet dabar tapo mirtinu ginklu. Šalies karinę galią lemia ne atominės bombos ar tankai, o magų jėga. Savaime suprantama, kad vaikai turintys talentą magijai yra labai vertinami, o valstybė juos prižiūri ir lavina. Pirmoji magijos mokykla yra prestižinė. Jaunimas čia yra padalinti į dvi stovyklas. Pirmoji vadinasi "gėlėmis" ir čia yra surinkti talentingi vaikai. Jiems aišku tenka daugiau dėmesio, lėšų ir garbės. Antroje yra surinkti mažiau talentingi ir imlūs. Pavadinimas irgi atitinkamas - "piktžolės". Mokykla kaip ir neskatina diskriminacijos, bet matyt taip jau susiklostė. Miyuki labai gabi mergaitė ir be didelių problemų pateko pas "gėles", bet brolis Tatsuya sunkesnis atvejis. Kalti blogi stojamieji egzaminai, kurie blogai atskleidžia stojančiųjų sugebėjimus? O gal berniukas apsimeta "šlanga" ir slepia tikrąsias savo galias?



    Gimtadienis? Nauji metai? Atostogos? Laimėtas aukso puodas? Kaip ir ne, bet švęsti norisi. O kaip kitaip jei vėl sutikau mano taip mėgstamą tipažą? Tatsuya yra kietas. Ant tiek kietas, kad yra kietesnis už virtus kiaušinius. Kur jau, pas jį patį kiaušiniais kietesnis už akmenį. Vaikinas su "kill them all" mygtuku, kurį gali paspausti bet kada ir bet kur. Žinau, 99% žiūrovų Tatsuya nepatiks. Jie skųsis, kad per jis per daug kietas ir dėl to serialas yra neįdomus. Mol jokios įtampos - vis tiek supermenas viską sutvarkys. Tikrai taip, bet kaip tik man ir patinka. Aš tiesiog atsipalaidavau ir kaifavau, kai aplinkiniams atsidarydavo stalčiai ir išsprogdavo akys, o taip atsitikdavo visada kai velniūkštis išsitraukdavo naują super spell'ą. Ir skeletų spintoje yra pakankamai. Deja, Tatsuya turi ir vieną strūkumą - seserį. Na ne, pati sesutė kaip ir pusė velnio, bet jų santykiai.....nervino mane juodai. Būtų dar visai nieko, jei tik merga ant kaklo kabintųsi, bet meilikavimas yra abipusis. Tie žodeliai, prisilietimai, paraudimai....net nejuokinga.....dažniausiai. Išimtis yra nebent draugų trolinimas. Dar man patiko vietinė techno magija ir veiksmas. Kūrėjai net bando burtų veikimo principą paaiškinti ir sumokslinti, o kovos yra pakankamai dinamiškos ir net žiaurios. Kažkaip nesitikėjau čia rasti tiek kraujo ir nutrauktų galūnių. Vienas net sprogdino žmones kaip balionėlius. Silpniausia serialo vieta yra netikėta - piešimas. Iš Beprotnamio šito nesitikėjau. Suprantu, kad 26 serijos tai ne 13,bet vaizdelis vis tiek per daug primityvus ir biudžetinis. Labiausiai užkliuvo nykūs fonai. Siužetą sunku įvertinti, nes labai daug kas liko neaišku. Na bent jau man nuobodu nebuvo.

    Reziumė: Tam tikra prasme unikalus serialas. Pradžioje atrodo, kad tikrai bus haremas. Juk kietas vaikinas ir aplinkui pulkas juo susižavėjusiu mergų... O vat ir ne, nors jos ir žavisi Tatsuya sugebėjimais, bet širdys dažniausiai priklauso kitiems. Keista ir netikėta? Ne tas žodis!!!


    Rimto antagonisto nebuvimą dalinai kompensavo Lu Gonghu. Šitas tigriukas man padarė įspūdį.


    Spoileris:

    15
    5
    20.00%
    3
    4
    53.33%
    8
    3
    13.33%
    2
    2
    6.67%
    1
    1
    6.67%
    1
  • Net
    Spamintojas :)

    • 2009 01 21
    • 392

    #2
    labai labai labai daug neaiskumu o pabaiga atrodo taip sutraukta kad nezinau atrodo kaip jos nebutu antras sezonas ?

    Comment

    • Pagran2kas
      Forumo vilkas

      • 2013 11 23
      • 328

      #3
      Kazkaip po 12 serijos nustojau ziureti. Ar verta butu bandyt toliau ziuret ?
      The end justifies the means.

      http://myanimelist.net/animelist/Pagran2kas

      Comment

      • Net
        Spamintojas :)

        • 2009 01 21
        • 392

        #4
        iki pat paskutiniu epu apsimoka

        Comment

        • Red_Elf
          pandų karai :D


          • 2009 05 07
          • 1112

          #5
          Savotiškas serialas, taip ir likau iki galo nesupratus, patiko jis man ar ne. Na, kad jau baigiau, gal reiškia, patiko..?

          Pradžia buvo nieko gero nežadanti, bet viskas įsibėgėja ir pasidaro vietomis net netikėtai įdomus. Tikrai nesitikėjau čia tiek veiksmo, ir dar jis pakankamai rimtas, eigoje ištaškė tikrai ne vieną bidoną kraujo. Kažkaip labai užkliuvo veikėjų nereagavimas į tas kraujo balas, aišku Tatsuya tas atleistina, jis išskirtinai kietas, bet likę pliuškiai (mokyklą juk dar lanko) ir darkė priešus vos ne gabalais be didelių sąžinės priekaištu (na, sąžinė aišku kaip žiurkėnas: arba miega, arba graužia, pas juos žiurkėnui letargo miegas matyt...).

          Didžiausias anime minusas Miyuki, tie jos dūsavimai ir nuraudimai dėl TIKRŲ TIKRIAUSIO KRAUJO RYŠIU SIEJAMO BROLIO žiūrėjosi tragiškai, vien už tai atimu balą, jei to nebūtų, serialas butų daug patrauklesnis. Kalbant apie "poras", daug geriau atrodė Erikos, Mizuki, Mikihiko ir Leo tie vos keli nuraudimai. Veikėjų seriale daug, net stipriai per daug, labai stipriai per daug, ryškiai labai stipriai per daug. Dar nelabai supratau Masaki Ichijou vaidmens...
          Spoileris:
          pradžioje atrodė lyg bus kietas, žavus, ir inteligentiškas blogietis (visgi jį vadina Crimson Prince, juk ne veltui), vėliau galvojau jis kadrins Miyuki (svarbu ją nuo Tatsuya patraukit kas nors!!!), o gal kūrėjai parodo, kad yra ir daugiau kietasu be pagrindinio... nesupratau, bet man jis toks visai nieko.

          Negaliu sakyti, kad moksliškoji magijos versija man patiko, bet labai ji ir neužkliuvo. Veikėjų dizainas gražus (į aplinkas labai nekreipiau dėmesio, ir šiaip nelabai nesusikaupus Mahouka žiūrėjau, ne tik į backgroundus), OP1 ir antras ED2 buvo fantastiški (ypač ED2), muzikinė pusė ausų nekankino.

          Galutiniam variante tik baigus žiūrėti labai svyravau tarp 7 ir 8, daviau 8, gal ir nereikėjo, bet nejaugi jau po laiko keisi (:


          Autorius Pagran2kas
          Kazkaip po 12 serijos nustojau ziureti. Ar verta butu bandyt toliau ziuret ?
          Labiau verta žiūrėt nei numest, antroji pusė buvo geresnioji. Bet jei nepratęsi - daug ir neprarasi (;

          Comment

          Working...