Aldnoah.Zero

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Dai-Katana
    Podcast or Death




    • 2004 10 04
    • 686

    #16
    Kodėl blin paieškoje nemetė man šitos temos
    P.S. Nesvarbu... Pasirodo paieškai yra svarbu ar didžioji ar mažoji raidė...




    Aldnoah Zero


    Režisierius:Ei Aoki
    Studija: A-1 Pictures, TROYCA
    Žanrai: SEINEN, MECHA, SCI FI, MILITARY, POLITICAL, school boy supremacy
    Transliacija: nuo 2014-07 - 2014-09 / 2015-01 - 2015-03
    Formatas:TV
    Trukmė:12 x 25 min / 12 x 25 min
    AniDB reitingas:
    S1 6,32 http://anidb.net/a10445
    S2 4,96 http://anidb.net/a10846
    MAL reitingas:
    S1 7,79 http://myanimelist.net/anime/22729/Aldnoah.Zero
    S2 7,25 http://myanimelist.net/anime/27655/Aldnoah.Zero_2nd_Season
    ANN reitingas:
    S1 7,5 http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=16028
    S2 7,3 http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=16305

    YouTube resursai: A.Z muzika A.Z S1 Treileris

    TRUMPAI:
    Marse ir mėnulyje buvo aptikta nežinoma technologija palikta nežinomos civilizacijos ir kažkokiu nežinomu būdu per labai trumpą laiką nesuvokiamais būdais marsienčiai (versiečiai jie vadinami anime; ir šiaip jie žemiečiai, tik kad Marsę įsikūrę) ją įvaldė ir apturėjo neįtikėtiną karinę galią. Dėl žmogiško bukumo ar šiaip dėl kokių nors siužetui reikalingų priežasčių Verso imperija nusprendė vėl keliauti link žemės ir kap nors pasinaudoti turtingais tos planetos resursais, kurių Marse trūksta. Ypač paukščių visokių ir mėlyno dangaus. Kadangi versiečiai yra pranašesnė rasė ji (tiksliau riterių ordinas) sumąstė tobulą planą - nugalabyti savo pačių princesę, kuri nusprendė atkeliauti kaip taikos ambasadorė į Žemę ir pamatyti kaip tie paukščiai ir mėlynas dangus atrodo. Aišku suversti kaltę ant visos planetos žmonijos taip pat. Greičiausiai kokie 85% sunaikintos visos žmonijos populiacijos pirmomis "įniršio" invazijos momentais yra logiškas sprendimas. Bent jau šiame anime. Jiems beveik pasisekė, tačiau jie matyt neapskaičiavo, kad visoje žmonijoje yra vienas moksleivis kuris yra protingiausias visoje visatoje ir gadins jiems visus planus kiekvienoje serijoje su savo treniruotėms skirtu "katafraktu" (čia mechos taip vadinamos).


    PLAČIAU:
    Anime koncepcija visiškai ne nauja ir paremta jau antikvarine klasikine formule - viena pusė prieš kitą pusę iš kurių viena šiek tiek silpniau laikosi. Viena iš tų pusių privalomai turi būti kokia nors monarchinė sistema su labai konservatyvia politika ir filosofija, kita kiek mažiau suvaržyta ir demokratinė ir yra aliansas arba kokia nors federacija ar kitaip susivienijusi pusė. Čia kaip blogio ir gėrio kova, tik nuo senų laikų vienokios ar kitokios formos mėlyno kraujo turinti pusė yra iš pirmo žvilgsnio blogesnė kai jų "priešai" tuo tarpu - kažkuo labiau "nekalti" ir nenusipelnę būti antrarūšiais. Žinoma dar privalomai turi būti tiek vienoje tiek ir kitoje pusėje asmenys kurie lyg ir atsveria visą jų pusę. "Blogiečiai" turi turėti kokį nors šviesos spindulėlį, stipraus moralinio pareigos jausmo ir teisingumo bei gėrio kupiną asmenį ar jų grupę, kai tuo tarpu "geriečiai" - kokius nors piktavalius, arba kiek kvailesnius vyriausybės atstovus arba labai kerštingus asmenis. Žinoma dar turi būti bent po vieną genijų tiek vienoje tiek ir kitoje pusėje. Genijai turėtų pasižymėti neįtikėtinai pravarčiomis kovų metu savybėmis kaip kad įžvalga akivaizdžiose situacijose, puikūs gebėjimai skaityti priešininko sekančius žingsnius tiek artimoje, tiek ir tolimoje ateityje, tiek kovos metu tiek ir strateginio planavimo metu prieš prasidedant viskam. Dar aišku žongliravimas politiniais niuansais kaip ir papildomas desertas.

    Tai kokybiškai padarytas anime ir jo spindinti nulaižyta animacija šiek tiek suapvalina klišinius kampus bei panašūs personažai šiuo atveju neblogai įsilieja labiau įtikinami į visą tą masę stereotipinių ideologijų. Bendrą vaizdą labai pagerina tai, kad čia beveik nebus jokių kvailų personažų, kurie būtų hiperaktyvūs ar netikėtai persilaužtų ir išmoktų kažką tokio, kas būtų pravartu. Beveik viskas yra vienokiu ar kitokiu būdu įtikinama, įskaitant ir "loginį" personažų mąstymą, gebėjimą valdyti "katafraktus" pasitelkus Aldnoah technologiją ir taip toliau. Tačiau tai įtikinama būtent šio anime kontekste nes realiai berniukas Inaho yra visiškas šlamštas o jo priešininkas Slainas - kažkoks prietranka pradėjęs daryti kažkokias politines nesąmones.

    Inaho - moksleivis, kurio visa patirtis apsiribojusi treniruotėmis oranžiu "katafraktu" bei informacija išmokta iš tableto, tačiau taktiniai ir strateginiai sugebėjimai pranoksta visus visų laikų stipriausius karo strategus įskaitant greičiausiai tiek Romos imperijos tiek ir visos Suvienytos Žemės kariuomenės "veteranus", generolus, leitenantus, admirolus ir visus kitus visą gyvenimą pasišventusius strategus. Šitą idiotizmą šiek tiek užglaisto įpusėjus istorijai panaudojant "mutuojantį" analitinį implantą, be kurio tokia jo "išmintis" būtų visiškai absurdiška.

    Sleinas - pats būdamas žemietis, vergavęs Marso imperijai, atsidavęs princesės ideologijai ir praktiškai beveik pasiaukojęs dėl jos nes ji myli Žemę ir taiką, apšika viską ir visus savo trydos fontanu: išduoda Marsą, išduoda Žemę, išduoda savo naują "tėvą", ušduoda visą Ordiną, išduoda Suvienytą Žemę, išduoda savo gerbiamą princesę, išduoda savo mylimą princesę, išduoda pats save. Visiškas idiotas. Žiūrint anime tai gal ir atrodo viskas gražu ir tvarkinga, tačiau šiek tiek susimąsčius pradedi suvokti, kad jam greičiausiai kažkas su galva labai negerai.

    Kas liečia atmosferą - nelabai ji stipri. Jaučiasi, kad tai rimta atmosfera kaip šiuolaikinėje animėje, nebebus jokių įprastų juokelių ir labai komiškų situacijų. Tačiau tai nėra tamsi ir graudi istorija taip pat. Neskaitant princesės sužalojimo čia greičiausiai nebuvo nė vienos mirties, dėl kurios būtų graudu ar susimąstytum "eina nafig kaip žiauru ir jeigu taip būtų realybėje...". Ypač turint omenyje, kad milijonai žuvo vien tik nusileidus Marso riterių pilims bei kariai eigoje žuvo kaip musės. Vienas iš tų naujų anime, kur gyvybės nebedramatizuojamos, visos mirtys yra tik dėl vaizdo kad papildyti veiksmą tarp dviejų pagrindinių personažų nes visi kiti aplinkui tik palaikymas. Visi iki vieno yra tik tuštumą užpildantys personažai kurių net neprisimintum jeigu jie staiga dingtų iš ekrano, nes svarbiausi yra tik Inaho, jo "rūpestinga" sesuo ir Inaho priešininkas Sleinas su savo princese. Visi kiti atrodytų svarbūs personažai yra... Nesvarbūs.

    Dėl kovų scenų - gravitacijos, inercijos ir kitokie fizikos dėsniai čia yra ignoruoti šiek tiek. Tačiau panašiai kaip Iron Man pirmame filme viskas ganėtinai įdomiai paaiškinama ir parodoma kas irgi prikausto šiek tiek dėmesį. Skaitau tai kaip ganėtinai malonų anime aspektą - paaiškinimai kaip veikia kai kurios "katafraktų" savybės bei kaip Inaho jas perkanda panaudodamas sąlyginai bazines savybes. Čia taip pat toks papildomas klišinis reikalas: didinga ir labai pažengusi Marso imperija prieš atsilikusį ir blusinėjantį žemės pasipriešinimą kovojantį tik su konservų dėžutėmis, kuris sugeba įžvelgti spragas gynyboje. Tačiau būtent šis elementas netrukdo mėgautis šou. Žinoma neskaitant to fakto, kad visi tie trūkumai atskleidžiami tik Inaho dėka.... Eh, gal ir būtų trukdę jei būčiau susimąstęs apie tai žiūrint.

    Neskaitant visų šių minusų anime nėra blogas. Jis žiūrėsis smagiai ir klaustukai greičiausiai iškils tik vėliau. Ypač pirmame antro sezono epizode bet ten greitai susivoksite kas darosi. Ar verta jį žiūrėti? Taip. Gražus veiksmo kupinas kūrinys, nors ir klišinis vietomis ir nelogiškas dėl perdėtos logikos. Ypač smagiai žiūrėsis jeigu neieškote po užpakalį smegenų ir tiesiog mėgaujatės veiksmu, jeigu labai patinka mechos, ar tiesiog dviejų pusių konfrontacija su įmaišyta politika. Tačiau nesitikėkite šedevro. Anime kiek pervertintas. Neapsakomai džiaugiuosi AniDB reitingu.

    Dar būčiau pamiršęs paminėti muziką. Vienas iš nedaugelio anime kur muzika atkreipė mano dėmesį. Į mano kolekcija tokia muzika niekada nenukeliaus, tačiau žiūrint anime tikrai buvo malonu klausytis. Jeigu jūs mėgstate anime muziką, tuomet šio anime garso takelis turėtų patikti, nes keik girdėjau kai kurie laiko jį vienu geriausiu tų metų.






    Taigi verdiktas: 3 iš 5 arba 6 iš 10
    (nesigailiu, kad žiūrėjau)

    SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN

    Comment

    Working...