Golden Time Režisierius: Chiaki Kon Studija: J.C. Staff Žanrai: komedija, romantika, gyvenimiškas Transliacija: 04.10.2013 - 28.03.2014 MAL reitingas: 7.91 Trukmė: TV 24 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Pirmas įspūdis yra labai svarbus ir bent jau pirmą dieną į mokyklą, universitetą ar darbą reikia ateiti laiku. Tai žinojo ir Banri, bet pavėlavo. Ką jau padarysi, vaikinas ne vietinis ir tiesiog banaliai pasiklydo mieste, bet šaukštai po pietų. Naujų mokslo metų pradžios šventė pasibaigė, kursiokai spėjo susibendrauti ir išsiskirstė kas kur, o vaikinas iš provincijos liko vienas. Banri net nežino kaip nusigauti iki universiteto. Teko net pasinaudoti nelabai legaliais būdais ir tada vaikinas sutinka likimo draugą Mitsuo, kuris labai greitai tampa tikru draugu. Simpatiškas vaikinas slapstosi nuo labai įkyrios draugės Kouko, kuri jam pastoviai gadina gyvenimą. Net į universitetą pasirinko taip, kad nereikėtų būti po vienu stogu, bet visa konspiracija nuėjo velniop kai Kouko prie universiteto su rožėmis aptalžė savo meilę. Scena buvo nemaloni, bet dar nemalonesnė buvo žinia, kad persekiotoja bus dar ir kursiokė. Kaip į naujojo draugo problemas sureagavo Banri? Mergai aišku porą varžtelių galvoje trūksta, bet išvaizda labai efektinga. Kodėl gi nepabandžius? Kažkokiu mistiniu būdu šis anime prasprūdo pro mano akis. Gal posteris pasirodė per daug bobiškas, o tuo metu muilo nesinorėjo...Klydau, čia yra vienas iš tų retų romantinių anime, kurie neturi ryškios lytinės orientacijos. Pradžia apkritai nežadėjo nieko blogo. Jau jau vien tai, kad veikėjai yra pilnamečiai jau yra didelis pliusas. Aš visada stebėjausi kodėl yra tiek mažai studentiškų anime. Tipo visi japonai sulaukę 18 metų iškart nustoja žiūrėti tuos multikus? Čia kokiu būdu? Užsikoduoja? Ok, užteks burbėt. Grįžtant prie serialo tai pagrindiniai personažai irgi visai patiko. Banri aišku su kažkokiomis psichologinėmis problemomis, bet su charakteriu. Istorijoje su sekta apskritai pasielgė kaip didvyris. Kouko yra beprotė su persekiojimo manija. Keista kodėl toks pavojingas individas vaikšto laisvėje, o negyvena uždarytas kambaryje su minkštais baldais ir sienomis. Bet simpatiška merga ir nors aš to nenorėjau, bet ji po truputi pradėjo man patikti. Ypač kai ji bėgant laikui ima keistis į gerą pusę. Antraeiliai personažai per daug į akis nelenda, bet savo vaidmenis atlieka gerai. Porelė iš arbatos klubo išvis nuostabi. Komedija? Buvo linksmų epizodų. Pirmoje serialo pusėje. Antroje nebuvo nei labai linksma nei labai graudu. Buvo tiesiog blogai. Su amnezija šiais laikais nieko nenustebinsi, bet čia nieko blogo nematau. Jei tai būtų tik amnezija, o ne kažkoks mistinis asmenybės susidvejinimas. Tiesa, mistika čia buvo absoliučiai ne į temą, ypač pabaigoje. Toliau pažiūrim į pagrindinę porelę. Ir taip žiūrėjau aš į juos ir kitaip, bet netinka man jie vienas kitam ir nors tu ką... Būtų koks nors haremas tada gal, ten dar ir ne to pasitaiko, bet Golden time pas mus yra tipo gyvenimiškas. Romantikai labai trūksta natūralumo. Kouko beveik visą gyvenimą maniakiškai mylėjo vieną, bet užteko kitam parodyti truputi dėmesio ir viskas baigėsi!? Aha, tikiu... Vaikystės draugės apskritai nesupratau. Ką čia veikia merga iš Nanos? Pačiam personažui priekaištų neturiu, greičiau atvirkščiai, bet kam reikėjo taip akivaizdžiai plagijuoti? Tiesiog patrolino? Vienžo po truputi linksmas studentiškas serialas pavirto į perspaustą dramą. Ir ar toli jis nuėjo nuo eilinio mokyklinio anime? Netoli. Tie patys būreliai, festivaliai, pasisėdėjimai kavinukėse, problemos su tėvais ir išvyka prie jūros. Reziumė: Sakoma, kad kai nekimba tai ir vėžys yra žuvis. Nesutinku, kimba ar ne, bet dėl to stebuklingai vėžys į žuvį pavirsti negali. Taip yra ir su šituo serialu. Taip, tokios romantikos nėra daug, bet vien tik dėl to nenuolaidžiausiu. Penki balai nuo manęs, bet jei žiūrėti objektyviau tai įvertinimą galima pakelti iki šešių. O sekso tai ir nebuvo. FAIL!!!^^ Spoileris:
|
Golden Time
Collapse
X
-
Golden Time
16512.50%2443.75%7337.50%626.25%110%0Žymos: Nieko -
Bandžiau žiūrėti šitą, bet taip ir užlaikiau viską, nebebuvo kantrybės kaip ongoing žiūrėti. Labai nesimpatiška (bent iš pradžių) savo charakteriu veikėja, visos scenos kur ją stengiamasi pritempti iki tokio lygio kad žiūrovui ji rūpėtų, bent man buvo fail ir apskritai labai blankus, muilinis viso serialo įgyvendinimas. Kaltinčiau režisierę kuri seniau kažkiek apgadino ir persaldino Nodame Cantabile kai perėmė jį nuo antro sezono. Tad net nežinau ar beapsimoka tęsti Golden Time. Aišku koledžo/universiteto pasirinkimas veiksmui gal ir šaunus dalykas, bet tas jautėsi tik dalimi ir nuo standartinio mokyklinio romantinio serialo skyrėsi netiek ir daug.Comment
Comment