Kill la Kill

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Kill la Kill

    Kill la Kill


    Režisierius: Hiroyuki Imaishi
    Studija: Trigger
    Žanrai: komedija, veiksmas, fantazija, erotika
    Transliacija: 04.10.2013 - 28.03.2014
    MAL reitingas: 8.52
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Yra Japonijoje miestas kuriame gerbūvis tiesiogiai priklauso nuo pasiekimų mokykloje. Jei esi dvejetukininkas, o vienintelis tavo talentas yra bezdalų padegimas žiebtuvėliu tai ir tavo šeimą gyvena prie paraš....vienu žodžių vargingai gyvena. Kitas reikalas jei esi pažangus ir lojalus mokyklai vaikas. Tada gali pretenduoti į šiokius tokius patogumus ir gausi vienos žvaigždės lygio mokyklinę uniformą, kuri praplečia žmogaus fizines (kartais ir mentalines) galias. Dar aukščiau hierarchijoje stovi talentingi vaikai su dviem žvaigždėmis kurie yra jau beveik pusdieviai ir t.t. Iš principo tas pats kapitalizmas tik kitoje rankoje. Visos šitos mitybos grandinės viršuje yra Satsuki Kiryuuin, mokyklos ir tuo pačiu miesto dievas tėvas, sūnus ir dvasia viename asmenyje. Ramų gyvenimą sudrumsčia įžūli naujokė Ryuuko Matoi. Ją į mokyklą atvedė tėvo žudiko paieškos. Tiesioginių įrodymų nėra, bet Ryuuko mano, kad žudikas greičiausiai yra susijęs su Kiryuuin šiema. Ilgai negalvojusi naujokė metė iššūkį Satsuki ir jos sukurtai sistemai.



    Žiūrint pirmą seriją galvoje sukosi tik vienas žodis - Gainax. Kūrėjais turėjo būti šitų prietrankų kompanija. Pasirodo, kad teisus buvau tik iš dalies - kažkokia neaiški studija yra išeiviai iš tos pačios Gainax. Ar jie patingėjo ir vaikydamiesi lengvų pinigų sukūrė "Gurren Lagann" jaunesniems? Nedrįsčiau taip teigti, bet paralelių galima surasti, jo....
    Kill la Kill yra sukurtas paprastą receptą. Galit net užsirašyt, man ne gaila.^^ Tai gi, mums reikės atlikti tik du veiksmus:
    1. Surinkti kuo daugiau "shouneniškų" arba tiesiog anime štampų. Arba ypatybių.....na čia jau nuo požiūrio priklauso. Reikia konkretumo? Patosiškos kalbos, patosiškos povyzos, patosiškos kovos, patosiški personažai, lvlup'ai, kvailas humoras, fanservisas, banalus siužetas su "netikėtais" posūkiais.....dar testi? Taip, reikia visko už ką mes anime mylim ir nekenčiam.
    2. ir visą tai padauginti iš šimto.
    Koks bus rezultatas? Nesąmone? Tikrai taip!!! Va gera bus nesąmonė ar bloga čia jau nuo technikos ir talento priklauso.
    Pradžioje serialas tik džiugina. Piešimas yra labai geras ir neįprastas, savo stilistika labiau primenantis mangą nei anime, o animacija kartais yra tiesiog nepadoriai aukšto (kaip TV formatui) lygio. Siužetas banalus iki negalėjimo, bet į tai nekreipi dėmesio. Tam tiesiog nėra laiko - veiksmo tempas toks didelis, o detalių tiek daug, kad akys vos spėja paskui vaizdą. Ačiū dievui, kad titrai čia ne kaip kokiam nors "Sensėjuje". Personažus galima padalinti į dvi grupes: patosiškus ir jumoristinius. Keista, bet jie vienas kitam visai netrukdo, greičiau atvirkščiai. Beje, jumoras puikus. Absurdiškas aišku, kaip ir visas serialas, bet puikus. Ypač 4 serija, kuri (mano nekuklia nuomone) papuola tarp juokingiausių visų laiku anime epizodų. Erotika ir fanservisas....jau vien mergaičių kostiumai kokie,o kur dar "nudistų pliažas"..... Visa tai kartais balansuoja ant pavojingos ribos.
    Žiūrėti buvo tikrai įdomu ir šis anime tikrai nepasimirš po mėnesio kaip didžioji dalis šių metų serialų, bet tikrai ne šventieji puodus lipdo. Antroje serialo pusėje jautėsi, kad anime pradeda išsikvėpti. Nežinau kaip kitus, bet mane pradėjo varginti visi tie nesibaigiantys lvl'upai, kalbos ir prisikėlimai, o patosas ir pasaulio gelbėjimas visiškai išstūmė jumorą. Nui kažkodėl mane žiauriai nervino, linkėjau jai skausmingos mirties. Vienintelė Mako kartais praskiesdavo per daug surimtėjusią atmosferą.

    Reziumė: Nenaujų naujokų debiutas (pora trumpametražių filmų nesiskaito) yra tikrai vykęs. Serialas toli gražu ne idealus, bet uraganinškas veiksmas, jumoras, stilius ir muzika tikrai suras savo žiūrovą. Iš manęs anime gauna 8 balus. Būtų bent keturiomis serijomis trumpesnis gautų net 9....


    Iš personažų labiausiai patiko Senketsu, kuris yra ne žmogus. Net pačiam keista....


    Spoileris:

    36
    5
    44.44%
    16
    4
    38.89%
    14
    3
    13.89%
    5
    2
    2.78%
    1
    1
    0%
    0
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1178

    #2
    Na, kolkas geriausią įspudį šiemet palikęs darbas. Labai greitas tempas, nonstop action ir istoriją šiokią tokią sulipdė, kad ir minimalią, bet aišku ne dėl jos šitą darbą žiūrėjom. Iš veikėjų niekas neerzino, patiko plikšių vadeivos, bet pagrindiniais smuikais visgi griežė merginos. Neturėjau problemų su antra puse, tikriausiai dėl to, kad žiūrėjau ongoing ir visos tos kovos nespėjo atsibosti. Man bent jau nuobodžiausia buvo tarp 6-12 episodo, kai viskas užsiklino mokykloje, be kažkokio rimtesnio progreso. Patiko Satsuki twistas serialui artėjant prie pabaigos, tačiau finalinis epizodas, mano galva, buvo pavogtas iš jos. Melodingas garso takelis, bet Noragami lygio netraukė, o animacija jau labiau skonio reikalas, man visai tiko ir patiko, tačiau turiu porą pažįstamų, kuriem itin neįtiko toks stilius. Žodžiu, smagus, stoga raunanatis anime, tik su ecchiu pagal mano standartus smarkiai persistengta.
    Paskutinis pakeitimas nuo nemesis; 2014-04-03, 22:06.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2910

      #3
      Autorius nemesis
      tačiau turiu porą pažįstamų, kuriem itin neįtiko toks stilius.
      Lievi tie tavo pažystami. Bent jau jų akys tai tikrai...

      Comment

      • Hikari_
        Mental

        • 2008 02 27
        • 981

        #4
        Nors ir nesąmonė, begalo nuspėjamas, neparodantis kažko išskirtinio ar neturintis kažkokios ''gilios prasmės'', tam tikra prasme standartinis anime, tačiau patiko ypač greitas tempas, animacija ir... ir ta pati krūva nesąmonių. Juk tai komedija, galu gale Be to, Mako patenka į mano labiausiai nervinančių personažų dešimtuką.

        Comment

        • Buiwis
          \(⌒ヮ⌒)/


          • 2008 07 22
          • 121

          #5
          Visiška nesamonė, tačiau linksma žiūrėt, o tai ir yra svarbiausia. 4/5

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1515

            #6
            Sakyčiau, kad serialas galėjo būti ne keturiais, o visu 10 epizodų trumpesnis. Istorija vistiek neypatinga, didelę dalį pradžios užima neįdomios epizodinės shounen'iškos kovos (jau galvojau kad to serialas tikrai išvengs, bet kur tau...). Kol to paties režisieriaus Gurren Lagann nuolat evoliucionavo ir keitėsi kardinaliai bent tris kartus per visą savo laiką, KlK kažkokio ypatingo pokyčio ir nebuvo, nei jokių ypatingų siužeto posūkių (išskyrus tą vieną link pabaigos). Labai norėjosi, kad sublizgėtų antraplaniai veikėjai, ypač Satsuki komanda, pradžioj kažkiek kitaip buvo pateikti Gamagori ir Sanageyama, bet bėgyje visi kaip buvo taip ir liko laižyti Satsuki padus, per 24 epizodus manau buvo galima įdomiau juos pateikti. Apie nepadoriai aukšto lygio animaciją irgi kažkiek perdėta. Visas biudžetas buvo išdėtas ant tos pačios pirmos kovos su Satsuki, o po to liko tik trupinėliai. Aišku energija, pasirinktas stilius ir kūrėjų išmonė atperka, nors studija jauna, tai nėra ko skubėti. Vienu žodžiu pramoginis, gana smagus serialas, bet nelabai daugiau, mano nuomone.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2910

              #7
              Autorius Miesto_Druidas
              Apie nepadoriai aukšto lygio animaciją irgi kažkiek perdėta.
              Nepadoriai gera ji pradžioje ir buvo, man rodos taip ir parašiau. Po to buvo tiesiog padori....

              Comment

              • Nolikita

                #8
                Manau apibūdinimą pradėčiau vienu žodžiu ... Nesąmonė
                Bet ta nesąmonė ... tokia gera , kad negaliu paaiškint o__O
                Žodžiu , žiauriai patiko
                Animacija kėlė nostalgiją (TTGL) & šiaip labai patiko , nes ne per dažniausiai tokią & sutinki
                Pripažinsiu : kovos & garso takeliai žavėjo , per jas visuomet pašiaušdavo oda , nežinau kodėl , gal per daug įsijaučiau
                Kaip TTGL mylėtojai , Kill la Kill man labai gerai susivirškino & ne vien tai , bet & skanu buvo

                Labiausiai nekenčiau Niu , tikėjausi , kad ją pabaigoj ištaškys visais įmanomais būdais .

                10/10 !

                Comment

                • Senketsu
                  Naujokas
                  • 2014 05 01
                  • 1

                  #9
                  Mano mėgstamiausias anime. Apsoliučiai viskas patiko tik gal kiek paskubintas galejo daugiau epizodų padaryt.

                  Comment

                  • stella
                    Shooting Star


                    • 2008 09 15
                    • 146

                    #10
                    Daug netuščiažodžiausiu. Man labai patiko šis anime. Atrodo, kad jame viskas savoj vietoj. Iš pradžių galvojau kad bus tik šiaip random kovos ir daug nuogybių, per vidurį jau buvo nusibodę visos tos kovos, galvojau negi taip ir tęsis visas serialas, bet po twist’o viskas susidėliojo į savus stalčiukus ir veiksmas pasidarė kryptingas. Gaila tik, kad kuo toliau, tuo labiau mažėjo komedijos, viskas tapo daug rimčiau, bet vis tiek buvo smagu žiūrėti.

                    Also, this

                    Spoileris:



                    _____


                    In the future 15 people will be famous

                    Comment

                    • arna
                      emptiness

                      • 2006 06 20
                      • 1064

                      #11
                      Si anime buvau kelis kartus isijunges ...10-15sek. ir kaskart sau pries ji isjungdamas pasakydavau: kokia cia nesamone rodo? Taciau kai Dai-Katana viename is savo podcast'u paminejo, kad tai geras anime, nusprendziau juo patiketi ir patikrinti ar tai tiesa.

                      Taip, sis anime yra komedija, taciau kokios rusies cia jumoras iki siol pats sau negaliu atsakyti; cia daug jo visokio, pradedant paprastu, ironisku, sarkastisku ir baigiant juodu, parodijiniu. Kaip nekeista, sis anime pakankamai rimtas, bet rimtas savo "jumoru". Jumoras liejasi cia per visus krastus, taciau tai specifinis jumoras, toks sakyciau, otakiskas ir vaizdai ar bandymai perteikti tam tikras nuotaikas artimi fetisui ir bondage. Ir animatoriai, atrodo, savo vaizduotes per daug nevarze.
                      Apie ka ir kuo baigsis sis anime pasidare aisku po keliu seriju, kai Matoi Ryuuko pradejo tas dvikovas su Honnouji Academijos trizvaigzdiniu ketvertuku. Visas idomumas slypi animacijoje pasleptame jumore. Dialogai, tekstai cia l.paprasti, sarkastiski.

                      Jei reiketu vienu zodziu apibudinti si anime, sakyciau, kad jis perversiskas; jei keliais zodziais - absurdo (absurdisko absoliuto) kupina animuota perversija.

                      Ar jis man patiko? Sakyciau, kad neblogas. Paprastai jei anime itraukia, man patinka, perziuriu i diena is karto bent po kelias jo serijas, tuo tarpu "Kill la Kill" anime man pilnai uztekdavo ir 1serijos/dienai ir menesio visai perziurai.

                      Ivertis: 3/5 arba 7/10.

                      P.s.: atkreipkite demesi i (1-12..) seriju end'inga. Jis daug ka paaiskina kodel sis anime toks savo turiniu yra.
                      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2015-11-15, 14:52.

                      Comment

                      Working...