Noragami

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Nolikita

    #16
    Atsisiunčiau "ant durniaus"
    Bet patiko o__O
    Labai patiko . Nors šiaip na , nieko kažko naujo neparodė , siužetu , piešimu ar visu kitu nenustebino . Bet na , tiesiog taip skaniai susižiūrėjo , pasimėgavau & tiek .
    Yukine kartais nervavo . Na , bet nebūna juk viskas tobulai
    O Yato ... tikrai , tos mėlynos akys .. Na , there goes my feelings :s
    Spoileris:
    BEVEIK VERKIAU , KAI HIYORI ATGAVO ATMINTĮ ;-------------;


    Beje , opening vienas iš tų , kurių niekaip neprisiversdavau prasukti , tiesiog ... niekaip .__. . O man taip būna , švelniai tariant , retai ..

    Comment

    • Laura.L
      Naujokas
      • 2009 12 01
      • 28

      #17
      Nėra labai kvapą gniaužiantis, tačiau man tikrai labai patiko. Ypač tos vietos kur Yato būdavo rimtas ir pačioje pabaigoje.. Tada jis tikrai atrodo labai kietai, nors šiaip dažniausiai erzindavo su savo durnelio išraiška. Visas siužetas irgi gan neblogas, norėjau kažko kitokio, nei dažniausiai žiūrėdavau ir manau šitas tikrai labai gerai man tiko Šeip tikrai patiko, kada nors gal net peržiūrėčiau , nes lengvas ir tuo pačiu fainas.

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1064

        #18
        Kokybiškas pramoginis moksleiviškas anime. Atsisėdi, atsipalaiduoji ir mėgaujiesi puikia animacija. Daugiau nėra ką ir pridurti.

        Truputis nuomonės:
        Spoileris:
        Anime persunktas japoniškos šintoistinės religijos motyvų. Dievai, jų gyvieji ginklai, šventyklos... Žinoma įvairios stebūklingos dievų ir jų ginklų galios. Įdomūs ryšiai tarp dievo ir jo ginklo. Santykiai tarp pačių dievų. Ir žmonių.
        Jei ne paskutinės serijos, šis anime būtų linksmas, nuotaikingas, jumoristinis serialas su nuotykiais, juokeliais, tarpusavio santykių aiškinimais. Tačiau į pabaigą serialas, Hiyori Iki praradus atmintį visai surimtėjo ir neteko to lengvos smagios pramogos žavesio. Prieš tai dar buvo kelios sunkios serijos, kai Yukine turėjo praeiti tam tikrą "skaistyklą", tačiau į anime įneštas dramatizmas įliejo daugiau naujų sodrių spalvų ir manau bendras vaizdas nuo to nenukentėjo. Maniau nuo tos vietos serialas vėl bus linksmas, tačiau kūrėjai pasirinko visai kitą kelią nuėję dramos link. Gana šabloniškas gavosi visko užbaigimas nors ir pakankamai įdomus.

        Kol žiūrėdamas mėgavausi šiuo anime apie jokius trūkumus net negalvojau; paprasčiausiai jų nemačiau nes visuma (įvykių, spalvų, kalbų, judesių) įsiurbė pilnai į šį serialą. Tačiau kai linksmas greitas tempas sulėtėjo ir perėjo dramos link, akys jau turėjo laiko paklaidžioti truputį nuobodžiaudamos po įvairias ekrano vietas; taip ieškomos ir randamos visokios priekabės. Kiekvienas jų ras savų. Man didžiausias minusas pasirodė tas, kad anime į pabaigą surimtėjo. Visa kita.... na taip, galima ir daugiau minusiukų rasti, tačiau kadangi didžioji anime serialo dalis man labai patiko, tai "atleidžiu" kūrėjams jų kūrinio "trūkumus". O Jie teatleidžia man už mano otakišką nuomonę.

        Įdomu ar atkreipėte dėmesį į vieną seriją, kur Yato gavo užduotį padėti vienam moksleiviui iš Hiyori mokyklos. Juk nuo "GTO" sukūrimo 1997 metų praėjo kaip ir nemažai laiko, tačiau kaip matome moksleivių tarpusavio santykių problemos mokyklose 2014 metais liko tos pačios. Kas stipriai užakcentuojama toje anime serijoje. Tai taip išeina, kad JAP švietimo sistema iki šiol neišsprendė šių opių problemų?


        Nekurie personažai:
        Spoileris:
        imagebam.com - Yato. Labiausiai išdirbtas veikėjas šiame anime. Įvairiaplanis. Truputį chameleoniškas geraja prasme, mėgstantis juokauti rimtu veidu; krėsdamas pokštus užsideda kvailelio, naivuolio kaukę, kuri jam visai tinka. Tačiau tai vienas rimčiausių anime personažų, turintis didelę gyvenimo patirtį, kuri ne visada jį džiugina. Tolimoje praeityje jis buvo kovos ir nelaimių Dievas, o dabar tarsi stengdamasis išpirkti praeities "klaidas" stengiasi būti geras, moralus ir išmintingas; šiuolaikiniame pasaulyje jis pasirinkęs asketišką klaidžiojančio vienuolio gyvenimo neturte kelią. Jo tikslas pagaliau pasistatyti savo šventyklą. Tiksliau tokį tikslą jis teigia, o iš tiesų, jis spėju nesiekia jokių tikslų, išskyrus ėjimą "gėrio keliu". Tas matosi kokį jis gyvena sąmoningai pasirinktą gyvenimo būdą. Ir kuo jam būna sunkiau, tuo jis stengiasi būti linksmesnis ir šmaikštesnis.
        imagebam.com - Hiyori Iki. Kawaii geraširdė, draugiška, linksma moksleivė. Jau pirmoje serijoje jos gebėjimas pajusti Yato, manau parodė, kad ji turėjo kažkokių tai prigimtinių gebėjimų, nes kaip anime vėliau pasakojama, dievus ir jų pagalbininkus žmonės gali kartais pamatyti, tačiau juos iš karto pamiršta. Tuo tarpu Hiyori iš karto pastebėjo Yato ir pajuto jam be galo didelį jausmą, nes ne be priežasties puolė jį gelbėti iš po autobuso ratų, net nenumanydama, kad jis yra Dievas. Toliau avarijos pasekoje ji virsta pusiau dvasine būtybe-žmogumi, galinčiu kūnui užmiegant jį palikti ir keliauti po platų pasaulį. Tai nėra išgalvotas "stebūklas" - gilią meditacijos būseną pasiekę žmonės iš tiesų gali palikti savo kūnus. Lyg bandydama vėl susigražinti normalią būseną ji nepalieka Yato reikalaudama vėl ją padaryti normalią, ir būdama kartu su juo patiria visokius nuotykius. Visai smagus duetas gavosi.
        imagebam.com - Yukine. Dievo Yato ginklas. Yato jį visai atsitiktinai pastebėjo ir iš karto suprato, kad jis jam tinkamas. Perėjęs tam tikrą "sederinamumo procedurą" kurios metu Yukine virto Yato ginklu, Yato pamatė visą ankstesnį Yukine gyvenimą ir priežąstį kodėl jis mirė; gal todėl kai baigėsi ta "procedūra" Yato nuoširdžiai verkė, nors ir bandė tai nuslėpti nuo šalia buvusios Hiyori kuri nesuprato, kodėl jis pravirko. Galbūt Yukine skaudi praeitis ir pririšo Yato prie jo, neleido jam jo atsisakyti net tada, kai Yukine pats to nežinodamas jam labai kenkė ir kankino. Yato iš visos širdies pamilo šį nelinksmo tragiško ankstesnio gyvenimo vaikį.
        Yukine - tipiškas japoniškas padaužiškas sunkaus charakterio paauglys, mėgstantis pc žaidimus, mergaičių apvalumus, įvairias pramogas, tiesa kartais kartais ne visada geras; tas matėsi kai skleidėsi jo charakteris anime eigoje. Jis suteikė šiam serialui tam tikro sunkaus dramatizmo.
        imagebam.com - Kofuku. Kawaii panelė. Linksmuolė, geruolė, šmaikštuolė. Net neįtartum, kad tai labai galingas senas išmintingas Dievas jaunos merginos pavidale. Epizodai su ja visada buvo šmaikštūs ir linksmi.
        imagebam.com - Daikoku. Kofuku ginklas. Vyrukas be galo rimtas ir rūstus, kaip savo akies vyzdį saugantis Kofuku. Anime vienoje vietoje iš jo smagiai pasijuokiama kaip iš seno diedo mėgstančio spoksoti į jaunas mergaites, todėl ir tarnaujančio savo jaunutei seksulkai šeimininkutei. Iš pažiūros piktas, tačiau geros širdies, neatsisakantis padėti nelaimėje draugams.
        imagebam.com - Bishamon. Labai seksi blond karo Deivė. Tiesa jos seksualumą užgožia jos perdėtas rimtumas ir kovingumas. Pasirodo epizodiškai, tačiau įspūdingai. Jai vienintelei anime kūrėjai suteikė teisę vienai nuogai maudytis karštosiose voniose.
        imagebam.com - Nora. Kažkada ji buvo Yato dieviškasis ginklas; dabar - tik roninas - ginklas be savo šeimininko. Yato sąmoningai jos vengia, tačiau kad jį su ja sieja įpatinga praeitis ir jausmai - galima neabejoti; užtenka pažiūrėti kaip jie žiūri vienas į kitą. Spėju, kad ji buvo Yato dieviškasis ginklas tuo metu, kai jis buvo žiaurusis nelaimių ir karo Dievas. Kadangi dabar Yato nori pamiršti ir ištaisyti savo praeitį, jis sąmoningai vengia bet kokio kontakto su Nora. Nora visada yra kažkur šalia Yato, nors anime ne visada tai parodo; ji seka kiekvieną jo žingsnį ir tikisi sugrįžti į jo rankas. Nora - žiaurus galingas senas ginklas.
        imagebam.com - Rabō. Dar vienas išvaizdus "prisikėlęs iš numirusių" karo ir nelaimių Dievas, kitados Yato bendražygis. Anime atlieka savo epizodinį vaidmenį paskutinėse serijose. Gaila, kad jam parinktas tik "statisto" vaidmuo.
        imagebam.com - Tenjin. Kawaiinas pašposyti mėgstantis dieduliukas. O iš tikrųjų tai vienas seniausių, galingiausių, gerbiamiausių ir išmintingiausių šintoistinio panteono Dievų. Smagūs dialogai buvo tarp Jo ir Yato.


        Įvertis: 4/5 arba 9/10
        Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2014-07-30, 14:44.

        Comment

        • Miglaja
          Cute potato ~


          • 2007 12 16
          • 551

          #19
          Dauguma išvadinot Noragami vidutinioku, tai kažkaip nieko gero ir neisitikėjau. BET BET
          Labai patiko ir lengvai susižiūrėjo. Dievų ir demonų temos nėra naujos, bet kažkaip vis vien iš naujo aspekto kažką sužinojau ir pamačiau.

          Melejonas pliusų už veikėjus. Visų pirma - už Yato. Nors ir bomždievis, bet tikrai kietas. Na ir taip, tas žydrų akių gilumas matyt ne vieną panelę pavergė... O ir mergaitė Hiyori tokia kawaiina, maniau kad bus kokia verksnė(kaip įprasta matyt), bet klydau. Graži, linksma, geraširdė ir dar karate moka
          Spoileris:
          labai gražu žiūrėt būdavo kai Yato ir Hiyori nurausdavo, kai viens kitam kažką rimto sakydavo....Būtų išėjus graži porelė

          Ir kitų veikėjų savybės ir charakteriai gana gerai atskleisti buvo. Net nesitiki, kad nebuvo užmiršti antraplaniai veikėjai, kurie irgi šarmo pridėdavo (pvz ta patrakus rausvaplaukė Kofuku)


          OP patenka tarp mėgstamiausių for sure
          Spoileris:
          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

          Comment

          • nemesis
            Super mega ultra rašytojas

            • 2010 11 08
            • 1178

            #20
            Anonsuotas naujas sezonas

            Comment

            • daimonass
              Forumo vilkas


              • 2008 12 08
              • 354

              #21
              Meh... Galejo jo ir nebuti, nebuciau nuliudes...
              Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

              One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

              Comment

              • Augis24
                AZ rėmėjas




                • 2009 03 29
                • 767

                #22

                Labai lengvai ir smagiai susiziurejo pirmasis sezonas ir tikrai kokybiskas anime. Cia pasiskaicius komentaru, nieko nebegaliu bepridurti, tik tai, kad esu patenkintas, jog antrasis sezonas pasirode ir tikiuosi, jog jis nebus per daug "suktas" ir islaikys pirmojo tempa.
                O tas openingas ziauriai uzkabliavo
                Spoileris:

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  #23
                  II-as sezonas kiek kitoks nei I-as: tai daugiau kovinis trileris, bet geras trileris. Tokie įspūdžiai po 4serijų. Įtraukiantis anime, vertas žiūrėjimo jei mėgstate šį žanrą.

                  Comment

                  • Miesto_Druidas
                    the journeyman



                    • 2010 08 17
                    • 1515

                    #24
                    Autorius arna
                    II-as sezonas kiek kitoks nei I-as: tai daugiau kovinis trileris, bet geras trileris. Tokie įspūdžiai po 4serijų. Įtraukiantis anime, vertas žiūrėjimo jei mėgstate šį žanrą.
                    Įdomu... Nes aš jau serialą buvau nurašęs ir nežadėjau grįžti prie antro sezono po tikrai nuobodžių paskutinių serijų pirmajame.

                    Comment

                    • arna
                      emptiness

                      • 2006 06 20
                      • 1064

                      #25
                      Autorius Miesto_Druidas
                      Įdomu... Nes aš jau serialą buvau nurašęs ir nežadėjau grįžti prie antro sezono po tikrai nuobodžių paskutinių serijų pirmajame.
                      Ir aš negalvojau apie II sezoną. Bet pamaniau pabandysiu pažiūrėti vieną seriją ir ...peržiūrėjau vienu kartu visas keturias. Todėl ir sakau, kad tai, mano labai subjektyvia nuomone, neblogas anime. O kiek geras dar sunku sakyti, nes jis tik prasidėjęs. Man jis pasirodė toks daugiau "kovinis". Kiek šabloniškas ir truputį "pamuilintas".

                      Comment

                      • Miesto_Druidas
                        the journeyman



                        • 2010 08 17
                        • 1515

                        #26
                        Ir tikrai antras sezonas maloniai nustebino. Kur kas stipresnis tiek tematiškai, tiek emociškai nei pirmasis sezonas. Jei ten buvo pusėtinas pramoginis vidutiniokas, tai čia jau gan aukšto kalibro, kad ir mainstream'inis, veiksmo nuotykių serialas, kur ir istorija, ir veikėjai ir visa serialo mitologija galų gale gauna pirmame sezone pasigęsto dėmesio. Jei antrojo sezono net neketinau iš pradžių žiūrėti, tai trečiojo jau visai nekantriai laukiu.

                        Comment

                        • arna
                          emptiness

                          • 2006 06 20
                          • 1064

                          #27
                          II-as sezonas

                          IIas sezonas - kiek nuobodus, stiprus vidutiniokas. Įpusėjus sezonui pradėjo įdomiau darytis, tačiau tos intrigos, nuotykiai man pasirodė per blankūs. Sezonas susuktas taip, kad jis dar ne vieną pratesimą gali turėti; t.y. norint, tiksliau turint paklausą, jį bus galima "kepti" ir "kepti".

                          Šis anime turi gražų piešimą, įdomius personažus, daug nuotykių, paslapčių todėl manau rasis kam visa tai patiks. Tuo net neabejoju. Ir tai yra gerai.

                          Įvertis: 3/5 arba 7/10.

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2910

                            #28
                            Man, ne taip kaip daugeliui, antras sezonas įspūdžio visai nepadarė. Jei pirmame labai nervino Yukine tai antrame pasistengė pats bomždievis. Man pasirodė ar iš tikrųjų piešimas suprastėjo? Kovos blankios, humoro labai mažai, o jį pakeitusi drama manęs visiškai nesujaudino. Kažkaip viskas iš piršto laužta.... Tie patys 6 balai ir nedaugiau.

                            Comment

                            • prifke
                              Narys
                              • 2015 01 04
                              • 35

                              #29
                              Pirmas sezonas: fee, siužetas labai jau silpnas. galima sakyti beprasmis, pabaiga bandė taisyti viską.
                              Antras sezonas: žingsnis į priekį, pagaliau normalus siužetas. ir ką parodys trečiasis? laukiam!
                              (prieš spausdami būkit prisijungę prie facebook!)

                              Comment

                              Working...