The Twelve Kingdoms (Juni Kokki)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • technotrach
    mors ultima ratio

    • 2006 03 06
    • 218

    The Twelve Kingdoms (Juni Kokki)

    The Twelve Kingdoms (Juuni Kokki)

    Metai: 2002
    Žanras: fantazy, adventure, drama, political
    Kūrėjas: Studio Pierrot (pagal Fuyumi Ono kūrybą)
    Serijų skaičius: 45
    Nuorodos: Oficialus puslapis, Wiki, ANN

    Istorija prasideda pasakojimu apie paprastą merginą, Youko Nakajima, vaikščiojančią į mokyklą ir besistengiančią visiems įtikti.


    Pirmoje serijose verda įprastas school life, kol nepasirodo baltaplaukis Keiki ir neperkelia Youko bei dviejų jos draugų, Asano ir Sugimoto, į paslaptingą dvylikos karalysčių pasaulį.

    Šiame pasaulyje svetimšaliai (kaikyaku) iš Žemės mažai kur yra mėgstami, taigi, jų laukia sunkus kelias. Youko sužino, kad yra karalystės Kei sosto paveldėtoja, nors iš pradžių atsisako, vėliau, plėtojantis istorijai, sutinka tapti karaliene. Sekishi (“raudonas vaikas”, Youko pravardė, gauta tapus karaliene) tenka tobulinti, ugdyti būtinas monarchui savybes, spręsti problemas su priešiškomis karalystėmis, korumpuotais politikais, sukilusiomis provincijomis...

    Nors anime susideda is 45 serijų, tačiau apie jį galima jau spręsti pažiūrėjus pirmą epą Shadow of the Moon, Sea of the Shadow (1-14 epizodai), kiti epai vadinasi The Sea of Wind, The Shore of The Maze (15-21), A Thousand Miles of Wind, The Sky of Dawn (23-39), Sea God of the East, Azure Sea of the West (41-45). Planuota išleisti iš viso 68 serijas, tačiau kūrimas sustabdytas, laukiant kol išeis Fuyumi Ono romanai (1).

    Anime pasižymi gražia grafika, neblogai pritaikytas garso takelis, bet ko gero didžiausias pliusas būtų siužetas, nors ir nebaigtas. Anime tikrai įtraukia į savitą, originalų pasaulį, realumo suteikia detaliai pasakojama politinė-religinė 12 karalysčių pasaulio sistema, taip pat netrūksta veiksmo, tiesa, nėra beveik jokio romance, na bet manau išeina gera drama ir be to. Vykusiai plėtojami veikėjų charakteriai, kurių čia tikrai yra nemažai ir kiekvienam skiriama daug dėmesio.


    Daugiausiai, skirtingai nei knygose, plėtojama Youku istorija... tiek gerosioms, tiek blogosioms savybėms imant viršų, Kei karalienė tampa tai teigiama, stipria, tai neigiama, silpna heroje... gaunasi gan įdomus personažas.
    44
    5
    56.82%
    25
    4
    34.09%
    15
    3
    6.82%
    3
    2
    0%
    0
    1
    2.27%
    1
    Skaitoma manga
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Pamenasi kažkada labai seniai, kai tik dar pradėjau žėt animus, tai pažiūrėjau šio pradžią - Sea Of The Shadow kol heroje patapo valdove, o vėliau kažkaip nuobodus pasidarė tai ir mečiau žiūrėt. -_-

    Comment

    • technotrach
      mors ultima ratio

      • 2006 03 06
      • 218

      #3
      na į galą atsiranda daugiau įdomumo, epas A Thousand Miles of Wind, The Sky of Dawn (23-39) visai nieko, šitas ir pirmas epas daugiausiai pasakoja apie Youko, na tai ir įdomiausi
      Skaitoma manga

      Comment

      • tamagochi
        Suši valgytojas

        • 2005 10 19
        • 138

        #4
        Šis serialas tikrai išskirtinis - įeina į mano geriausių top 5. Kaip tik galvojau, kad reikėtų aprašymą jam įmesti, tai tik papildysiu

        Iš istorijos aprašymo gali pasirodyti, kad tai dar vienas Vision Of Escaflowne wannabe, tačiau 12 Kingdoms gerokai skiriasi nuo 96-ųjų šedevro. Jo žanras yra epas (tai reiškia, kad bus aprašoma visos šalies ir žymių jos žmonių gyvenimas) ir, skirtingai nei Escaflowne, jame beveik nėra meilės istorijų. Buvau maloniai nustebintas, kad toks siužetas sugeba rimtai "užvežti".

        Kaip jau minėjo, skirtingai nei dauguma anime, šis yra sukurtas remiantis ne manga, bet to paties pavadinimo novelėmis. Todėl per 45 serijas sugeba sukurti labai detalų kito pasaulio vaizdą - su jo žmonėmis ir keistenybėmis. Nepraslysta net smulkmenos: pavyzdžiui neužmirštama, kad patekus į kitą pasaulį reikia pavalgyti, apsirengti ir susikalbėti. Pateikiama dešimtys japoniškų terminų įvairiausiems to pasaulio dalykams apibūdinti: sužinosite, kas yra youma, kirin, kaikyaku, Horai ir t.t. Apskritai savo mąstais ir siužetu man priminė japonišką "Žiedų valdovo" variantą.

        Veikėjai vaizduojami labai detaliai ir realistiškai. Ypač sužavėjo Youko - kai ji būdama visai viena sugeba savyje atrasti jėgų ir nepasiduoti sunkiomis akimirkomis, o rezultate tampa geresniu žmogumi. Gaila, kad nieko panašaus man neteko skaityti vaikystėje - iš šios istorijos galima tikrai daug ko pasimokyti.

        Dar vienas komplimentas šiam anime, kad, nepaisant didelio serijų skaičiaus, nė viena iš jų neatrodė nuobodi ar ištesta. Net ir pakartojimų serijos sužadindavo idomumą, nes jose įvykiai būdavo pateikiami šiek tiek kitu kampu ir su šiek tiek daugiau detalių. Aš turbūt su malonumų pažiūrėčiau dar 100 serijų - jeigu tik jų būtų.

        Vienintelis trūkumas, kurį įvardinčiau, tai, kad neekranizuota dalis istorijos. Smalsaujantys gali pasiskaityti knygų vertimą čia (tik čia nelabai kokybiškas vertimas), o oficialus leidimas išeis pavasarį.

        PS: Vietoj treilerio galiu pasiūlyti atsisiųsti šį AMV

        PPS: Šio serialo OST vertas dėmesio

        PPPS: ir dar šiek tiek fan-art iš http://members.jcom.home.ne.jp/thekn...g/gallery.html













        Comment

        • tamagochi
          Suši valgytojas

          • 2005 10 19
          • 138

          #5
          Autorius technotrach
          Pirmoje serijose verda įprastas school life, kol nepasirodo baltaplaukis Keiki ir neperkelia Youko bei dviejų jos draugų, Asano ir Sugimoto, į paslaptingą dvylikos karalysčių pasaulį.
          Beje originale Youko i kita pasauli patenka viena. Sugimoto niekada neapsilanko 12 Kingdoms pasaulyje, o Asano iš viso pramanytas personažas - todėl jie abu pakankamai greitai dingsta iš anime siužeto

          Comment

          • technotrach
            mors ultima ratio

            • 2006 03 06
            • 218

            #6
            vienžodžiu tikrai vertas dėmesio, užmečiau akį į topus, tai animedb sėdi 10, o animeinfo ir animenewsnetwork atitinkamai 12 ir 26 vietoj. Animeyume nepatenka ir į šimtuką, na bet kai ten pirmoj vietoj naruto ir bleach bei pusė topo hentai, tai gal ir nekeista pas muni irgi manau į kokį penketuką papultų
            Skaitoma manga

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2910

              #7
              Paziurejau gal 5 serijas. Nu neveza nors tu ka. Pagrindine heroje kelia ziauria antipatija su savo verkshlenimais. O dar tas padaras ja pastoviai parina. Ten dar kazkokie zvereliai atsiras ane? Nu nafig. Galvojau kazkas rimciau bus. Atkentesiu gal dar iki 10 serijos ir jei neuzvesh trinsiu. Gal tiesiog ilgi serialai ne man....

              Comment

              • sunrei

                #8
                velniava... paziurejus ~10 seriju, as ji uzmeciau, kaip labai nuobodu...
                net nezinau veikeja pagrindine mane vare i depresija ir tikrai neatrode ji man kazkokia rimtesne/stipresne mergse kuri sugeba savyje ransti jegu...
                reiks prisest ir prakentet iki galo gal nuomone pasikeis.

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2910

                  #9
                  Autorius sunrei
                  velniava... paziurejus ~10 seriju, as ji uzmeciau, kaip labai nuobodu...
                  net nezinau veikeja pagrindine mane vare i depresija ir tikrai neatrode ji man kazkokia rimtesne/stipresne mergse kuri sugeba savyje ransti jegu...
                  reiks prisest ir prakentet iki galo gal nuomone pasikeis.
                  Atkentet koki 20 seriju? Oi ne, manau man nepavyks. O iki galo tai isvis.....
                  Chm, paziurejau iki 9 serijos. Nu pagerejo. Heroje atsikrate savo tarakonu. Zveriukai pasirode esantys zmogzverys. Bandysiu toliau ziuret.
                  Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2007-01-30, 07:50.

                  Comment

                  • Raziel
                    Mr. Reasonable


                    • 2004 06 09
                    • 194

                    #10
                    Vienas mėgstamiausių mano anime. Kiniškas Tolkieno "Žiedų Valdovo" variantas. Apimtis ir epiškumas - tiesiog stulbinantys, prasideda gana lėtokai ir, pamenu, pradžioje ir man buvo: "wtf is dat?"... bet laikui bėgant atsiskleidžia vis daugiau detalių, o serialo vidury jau apima mintys: "this thing is huge!".

                    Imo, pagrindiniai aspektai kodėl man šitas animas taip labai patiko:
                    afigienas charų developmentas - nuo užguitos mergaitės iki karalystės valdovės, nuo ciniškos princesės iki subrendusios moters ir daug daugiau, jau vien personažų kiekis ir įvairovė didžiulė. Be to, nėra ax**ienai kietų herojų - visi veikėjai su savo trūkumais, visi jie pastovei keičiasi, klysta, kas atrodo labai tikroviška.

                    puiki atmosfera - senovės kinų mitologijos pagrindu sukuriamas labai detalus, įvairus pasaulis... ne paskutinėje vietoje čia ir piešimas: personažai, aplinka labai detalūs, spalvingi. Tiesą sakant pats piešimas laikui bėgant keičiasi, kartu su atmosfera, pradžioje atrodo kažkiek niūrokas ir blankus, vėliau tampa gana aštriu, sodriu.

                    konfucionizmo utopija - šalia atskirų veikėjų charakterių vystymo ryškios konfucionizmo apraiškos, kurio pagrindu ir konstruojama utopinė dvylikos karalysčių santvarka. Tas pasaulis turi savo dėsnius, filosofiją, kurie ir įtakoja visus jame gyvenančius žmones.

                    daugialypis siužetas - nors anime pagrindine veikėja pasirinkta Youko, pasakojama ne tik jos istorija, vėliau, atrodo niekuo vienas su kitu nesusijusių, veikėjų likimai susipina į vieną didžiulį kamuolį, sukurdami epinių apimčių intrigą detaliai sukurtame pasaulyje.

                    Tačiau labiausia nuvylė tai, kad vis dėlto per trumpas šitas animas atskleisti tokiam didžiuliam pasauliui... labai daug istorijos galų taip ir lieka palaidi, neužbaigti. Novelių autorė nustojo rašyti, tai anime kūrėjai nutraukė ir pačio animo kūrimą, nes nenorėjo patys prikurti kažko. Kiek paskutinį kartą domėjausi, autorė taip ir netęsia toliau "Twelve Kingdoms" serijos, taigi anime taip pat nesulauksime greitu laiku, o gaila... tai turbūt yra vienintelis anime kuriam tęsinys ne tik kad nepamaišytų, bet net ir yra būtinas, imo...

                    manau labiausia sudominti šitas anime galėtų epinių istorijų, fentezi mėgėjus... tiesa, ir "pliko" veiksmo čia nėra labai daug, nors intrigos netrūksta
                    Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2007-02-04, 14:54.
                    "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                    Alexander Kojève, 1959

                    FF sucks! Please, don't kill me

                    Comment

                    • tamagochi
                      Suši valgytojas

                      • 2005 10 19
                      • 138

                      #11
                      Autorius sunrei
                      velniava... paziurejus ~10 seriju, as ji uzmeciau, kaip labai nuobodu...
                      Na jei per 10 seriju nepatiko, tai sis anime tiesiog skirtas ne tau... geriau nesikankinti
                      IMHO nera kuriniu, kurie patiktu 100% zmoniu ir tashkas.


                      To Raziel: yra dar viena istorija, kuri kazkodel nebuvo ekranizuota ir vadinasi "The Shore at Twilight, The Sky at Daybreak". Joje pasakojama apie Taiki sugrizima i 12 Kingdoms pasauli, padedant Youko ir En karaliui. Internete galima rasti vertima.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2910

                        #12
                        Paziurejau vis delto. Nu viskas butu kaip ir ok, bet tiek flashbacku kad tiesiog siaubas. Nu as suprantu kad formatas, bet reikia sazines turet. O paskutines serijos nagli fileriai. Butu jos kazkur per viduri tai dzin, bet gale..... Kazkiaip ziauriai nutraukta juodaplaukio kirino siuzetine linija. Matyt turejo buti pratesime bet manes tai neguodzia. Abejoju ar tas pratesimas bus. Pasaulis padarytas idomus, bet filmukui truksta kazko. Per mazai dinamikos ir per daug pafoso ir moralu. Puikiai butu isiteke i 25 serijas ir gal butu vertas 9 su minusu. O taip deja 7.

                        Comment

                        • Džiro sesė
                          X - Crime of visual shock


                          • 2005 11 12
                          • 604

                          #13
                          Na ašen dabar žiūriu 37-ąjį epą ir kol kas mano nuomonė
                          tokia: pati pradžia, Youkos patekimas į sostą, man patiko labiausiai.
                          O paskui tie politiniai reikalai nelabai, gal dėl to, kad pradžioje buvo daugiau
                          magijos, mistikos ar kaip visa tai pavadinti. Labiausiai patiko Taiki istorija.
                          Beje, piešimas labai sudomino, kažkur atrodo matytas, bet niekaip negaliu
                          prisiminti kur.

                          Tiesa, o kiek iš viso yra episodų?

                          Ir dar, ar man vienai taip atrodo, ar openingo melodijoja
                          (toje vietoje, kur pradeda rodyti raitelius) tampa labai panaši į Karibų Piratų
                          filmo pagrindinę melodiją? hm....
                          Paskutinis pakeitimas nuo Džiro sesė; 2007-05-27, 20:34.

                          Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

                          Comment

                          • Egle
                            Naujokas
                            • 2007 08 27
                            • 24

                            #14
                            Grazus piesimas, bet siek tiek istesta istorija galejo buti kiek ir trumpesne, pabodo ja beziurint.
                            Siaip as jau visas serijas maciau tik nelabai pabaiga aiski bentjau man
                            Paskutinis pakeitimas nuo Egle; 2008-05-05, 20:56.

                            Comment

                            • Killerbee
                              Iškrypęs dėdulė





                              • 2006 12 11
                              • 2910

                              #15
                              Autorius Egle
                              Grazus piesimas, bet siek tiek istesta istorija galejo buti kiek ir trumpesne, pabodo ja beziurint.
                              Siaip as jau visas serijas maciau tik nelabai pabaiga aiski bentjau man
                              Visas bajeris tame kad pabaigos čia nėra išvis.

                              Comment

                              Working...