Free! Iwatobi swimming club

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Autorius Haruvaille
    Nu... Haruhi tai tikrai buvo fanservice. Net nebandyk neigt. O vienas iš mėgstamiausių darbų tai Hyouka. Vienas iš " normalesnių".
    Ir nebandysiu, bet ten buvo šio to daugiau. Sunku tuo patikėt, bet ten net buvo siužetas. Sunku patikėt, ane?

Comment

• LustaEtano
      Naujokas
      • 2009 12 11
      • 8

Jaučiat biški į lankas nuvažiavot... Pešatės kaip maži vaikai, ir dar viešai.
      O grįžtant prie anime. Taip mergaitiškas, taip pilna juokingų vietų. Man kaip moteriškos lyties atstovei, akių tikrai neskaudėjo žiūrėti į gražiai nupieštus kūnus, nuostabų vandens vaizdavimą ir lengvą siužetą. Puikiai tinka ryte prie kavos, smegenų neapkrauna, o šypseną sukelia.
      Hater gonna hate, kaip sako.
      Kas man asmeniškai labai patiko, spalvos, piešimas, kiekvieno asmenybės sukūrimas.
      Kaip sakau, ne ant asfalto smegenų ieškojimas šitas anime,bet man patiko : ] KAD IR MERGAITIŠKAS (o dieve kokia bėda)
      My Anime List

Comment

• Miesto_Druidas
        the journeyman

• 2010 08 17
        • 1515

Autorius LustaEtano
        KAD IR MERGAITIŠKAS (o dieve kokia bėda)
        Tai nėra bėda, tiesiog tai jau įprasta diskusijų audra pasirodžius serialui, kuris sukelia didesnį ažiotažą nei kiti.
        Autorius LustaEtano
        kiekvieno asmenybės sukūrimas.
        O čia pagal mane ir buvo problema, tos jų asmenybės. Davė gerus kūnus, bet proto vaikinams ir pagailėjo ir priedo dar padarė juos tokius mergaitiškai nenatūralius. Na čia mano nuomone. Daugelis per tą fanservisą iki kažkokio dėmesio kreipimo į istoriją ir charakterį vis dėlto net ir nenuėjo. Nors čia jau kūrėjų sprendimo pasekmės. Kitur per kelnaičių ir krūtinių jūrą kituose serialuose irgi iki esminių serialo aspektų dažnai sunku prisikapstyt. Nors šiaip kiekvienam sava.

Comment

• Spacewalker
          Naujokas
          • 2012 06 28
          • 2

Gal mano humoro suvokimas iskreiptas, palyginus su daugumos visuomene. Man vos viena scena siektiek isspaude sypsena http://www.youtube.com/watch?v=Ubt1V_Sz7o8 . Daugiau visam seriale nieko juokingo neteko pamatyt. Ir isvis nesuprantu kam as ji cia ziurejau. Turbut del grazaus piesimo. O siaip gan zydru atspalviu anime, net drisciau suabejot, kad orentuota i mergaiciu auditorija.

Comment

• Semashke
            U can call me Sema

• 2009 01 16
            • 425

Tikėjausi kažko daugiau, bet kai anime padarytas iš nieko tai dar pusė velnio. Papirko piešimas mane. As usual TOO MUCH fanservice
            Pagrinde visą anime galėčiau apibrėžti vienu komiksiuku, kurį neseniai radau:
            Spoileris:
            semashke.deviantart.com BLACKOUT

Comment

• Ruonis
              Heresies,why not?

• 2013 07 19
              • 93

Ai, ai, ai... Jūs tik pažiūrėkit į šituos vyrus, mūrus, ąžuolus. Krūtinės plaukai tiesiog virsta pro kalnierių... Toks vaizdas, kad homofobinis sindromas užpuolė kai kuriuos, iš paprasto no-brainerio su veikėjais kurie turi tragiškus charakterius darot yaoi.
              Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose.

Comment

• nemesis
                Super mega ultra rašytojas

• 2010 11 08
                • 1178

Linkėjimai merginoms

Comment

• Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                  • 2910

Autorius nemesis
                  Net neabejojau. Iš dalies nustebau, kad Japonijoj šis anime tapo vos ne praėjusių metų geriausiu. Iš dalies.....ar galėjo būti kitaip?

Comment

• arna
                    emptiness

• 2006 06 20
                    • 1064

Truputis nuomonės:
                    Spoileris:
                    Tik pradėjus žiūrėti šį anime iš karto atsirado didelis įtarimas ar tik nebus jį užsakiusi ASF (Japan Swimming Federation). Per dar jau propogandinis (geraja prasme) anime. Ir kaip tv serialui per daug gera animacija, per daug viskas gerai animuota, išpiešta, nuspalvota. Plika akimi matyti, kad į visa tai investuoti nemaži pinigai. Ir dar ta muzika skambanti per visą serialą: tokia a lia didinga, įkvepianti, turinti suvirpinti tavo dūšią iki pat paširdžių. Kaip sportiniam (ir dar plaukimo!) anime per daug jau gerai su visa šia technine puse.

Pats anime saldus. Kiek per saldus. Bendrai paėmus, mano nuomone, vidutiniškas ir jei ne be galo graži animacija, vargu ar jis būtų toks patrauklus.

Saldumas slypi tame personažų kiek hiperbolizuotame didvyriškame užsispyrime plaukti bet kokia kaina ir tose draugystėse tarp tų plaukikų. Toks jausmas jie ten visi vienas kitą įsimylėję. Ir kalba eina apie vaikinus. Keistai skamba, ar ne? Man irgi keistai; todėl šis anime visą laiką įtartinokai žiūrėjosi. Kai vieną kartą pabandžiau per sinchroninį vertimą įsiklausyti į japonišką originalą, supratau, kad to daryti geriau nereikia - atrodė, kad anime gėjai įgarsinėjo.

Daugiau nei pačio plaukimo (plaukimo technikos, pamokų ir kitokių paslapčių) anime yra psichologizmo. Manau ant psichologizmo ir buvo pastatyta visa korta: kad kirstų žiūrovui per smegenis. Jei užsakovai ir kūrėjai pasirinko tokią plaukimo propogavimo per anime strategiją - tai jų reikalas; matyt turėjo gerai viską paskaičiuoti ir apgalvoti, kad priimtų tokį sprendimą.
                    Mane asmeniškai tas psichologizmas neįpatingai veikė, greičiau jau erzino. Tačiau manau kad visas poveikis buvo paskaičiuotas tikslinei japonų auditorijai ir aplamai japoniškam mentalitetui. Nes bendrai paėmus šį anime ir jį vertinant pro vakarietišką prizmę, šis anime toks truputį, švelniai tariant, gėjiškas. Tačiau nereikia pamiršti, kas tai japoniškas produktas Japonijos rinkai; o ten kaip žinote truputį kiek kitokie vyriškos auditorijos tarpusavio santykiai, požiūris į draugystę, vyriškumą ir pan. Todėl manau, kad šį anime žiūrėdamas šiuolaikinis Japonijos jaunimas jame neįžiūrės jokio homoseksualizmo, nes jo čia paprasčiausiai nėra (?).

Anime turi silpnų vietų. I-am sezone kai buvo formuojama m-klos plaukimo sekcija, nustebino sprendimas komandos menedžere, o po to ir net trenere priimti jaunesnę merginą Go, kuri su plaukimu nieko bendro neturi. Taip ir nesupratau, kaip tie vaikinai galėjo klausytis jos? Arba epizodas kai Haruka po metų mirkimo vonioje atėjęs į baseiną aplenkė Rin, kuris tuo metu Australijoje baseine arė kaip jautis. Matyt tas Haruka apsigimęs Maiklas Felpsas jei taip metus nieko neveikdamas ramiai sugebėjo apdėti Rin'ą. Didelį įtarimą kėlė ir tas treniravimasis m-klos atvirame baseine kai sakuros žydi (pavasarį, rudenį). Jei baseino vanduo nešildomas, tokiu metu ilgai nepaplauksi nors ir kaip norėtum. Tikri pingvinai tie japonai.
                    II-as sezonas kiek lengvesnis. Neliko to nesuprantamo Rin'o priešiškumo, kai jis I-ame sezone buvo padarytas vos ne kaip pagrindinis piktadarys. II-am sezone paaiškėjo kad tai neblogas, jautrus vaikinukas, kuriam nesvetimi jausmai.

Anime rimtas. Tiesa - savaip. Buvo bandymai kažkiek įnešti jumoro Go personaže ir jos fetišizavime plaukikų raumeningų rankų bicepsų; arba Miho, mokytoja, epizodiškai pasirodanti ir skaldanti atseit juokingus aforizmus. Žodžiu su jumoru čia ne kas.

Apibendrinant galiu pasakyti tiek: nors anime apie plaukimą, tačiau jį žiūrėdami neišmoksite plaukti (ir tuo labiau nesužinosite kaip tai padaryti). Bet jeigu pažiūrėję šį serialą užsimanysite plaukti ir nueisite iki baseino - vadinasi kūrėjų tikslas bus pasiektas.

Įvertis: 3+/5 arba 7/10 (tiek daug duodu už tikrai gražų piešimą).

Comment

Working...