Free! - Iwatobi Swim Club
Žinoma kaip " Gay swimming anime"
Žinoma kaip " Gay swimming anime"
Režisierius: Hiroko Utsumi
Studija: Kyoto animation, Lantis, Animation Do
Žanrai: Komedija, sportas, mokykla
Transliacija: Liepos 4 - Rugsėjo 25
Trukmė: 1 epizodas - 24 minutės
AniDB reitingas: 6.84 (189)
MAL reitingas: 8.04 (16786)
Serijų skaičius: 12
Asmeninis įvertinimas: 4/5
Oficialus tinklapis
Free!Wikia
Torrent saitas kur siunčiausi Free! ir kt. anime
Visi mėgstame vandenį, tiesa? Bet niekas nemyli vandens taip kaip Haruka Nanase. Pradinėje mokykloje jis ir jo draugai, Makoto Tachibana, Nagisa Hazuki ir naujokas Rin Matsuoka dalyvavo plaukimo turnyre. Po savo pergalės visi išsiskirstė savo keliais. Vieni tęsė mokslus savoj šaly, kiti patraukė į Australiją.
Rin iškviečia Haruka į paskutinį " pasiplaukimą" norint įrodyt savo sugebėjimus. Nanase laimi ir Rin daugiau su juo nebeplaukia.
Vidurinė mokykla. Nagisa, Makoto ir Haruka atkuria plaukimo klubą kartu. Gaila, bet Rin negalėjo prisijungti. Po grįžimo iš Australijos jis stojo į priešininkų komandą. Jo potencialią vieta užėmė bėgikų komandos Rei Ryuuzaki. Jų tikslas - artimiausiame turnyre sutriuškinti Rin ir jų komandą.
Veikėjai
Haruka NanaseIr štai turime mūsų vandens mylėtoją.Haruka yra gan tipiškas kuudere: ramus, nėra labai ekspresyvus. Mėgsta skumbres is maudytis su "plafkėm". Jis plaukia tik laisvuoju stiliumi ir tik dėl to, nes jis jaučia ryšį su vandeniu; laikas jam nesvarbu.
Makoto Tachibana
Daugumos merginų numylėtinis. Kai kurios sako, kad jis būtų tobulas vaikinas. Makoto yra draugiškas, išklausantis, žinantis kada ir ką pasakyti. Galima sakyti, kad jis yra balansas tarp Haruka ir Nagisa - tarpinis variantas. Jis plaukia nugara.
Nagisa Hazuki
Įsižiūrėkite, prieš jus yra mūsų shota. Kaip jau galėjote suprasti jis yra energingasis tame ketvertukyje. Tarp kitko jis ir sumanė atkurti plaukimo klubą. Dėkokime mūsų shota'i. Taip pat jis privertė Rei prisijungti į klubą. Plaukia krūtine.
Rei Ryuuzaki
Štai čia turime akiniuotajį. Rei yra tikslus žmogus, ta prasme, kad jis pirma įsigilina į teoriją ir ją labai seka. Kas to neatitinka jam yra negražu. Prieš prisijungdamas į klubą nemokėjo plaukti, bet Haruka jį motivavo išmokti. Plaukia drugeliu.
Rin Matsuoka
Anime " ryklys" . Taip, jo dantys kampuoti, nemeluoju. Rin siekia jo tėvo svajonės - tapti olimpiniu plaukiku. Tačiau jam trukdo Haruka ir jo praeities ryšys su juo. Jis yra gan karštakošiškas, bet suprantantis ir jam artimus žmones gerbia. Taip pat plaukia drugeliu.
Asmeninė nuomonė (nu gerai, nežinau kaip pavadint, bet pagaunat)
Anime turi visko: juokingų vietų ir "OMG FEELS". Tik pagalvokit, jeigu ne "crunchyroll" prašymas tai mes iš viso nieko panašaus neturėtumėm, tik tą reklamą nuo ko viskas prasidėjo. Per tokį trumpą laiką Kyoto animation sugebėjo sukurti šį kūrinį. Stebiuosi.Istorija pati man pačiam yra keista. Gal dėl to, kad esu tik matęs KnB iš sporto anime? Nežinau, bet man patiko. Daug nepasakosiu, nes ką galėjau tai sudėjau į įžangą. Iš tikrųjų nesitikėjau tokio siužeto iš 32 sekundžių reklamos. Plot twist buvo Rin.
Animacija ir piešimas. Kas daugiau anime žiūrėjęs gali pasakyt, kad čia Kyoto animation darbas. Bet man patiko, kad jie iššoko iš savo " moe kawaii ugu" . Gavom kažką rimtesnio(nu, gerai, Hyouka rimtas. Bet tokie darbai jų gan reti). Kai pradėjo rodyt šitą anime vyrai pradėjo stumt kaip neatitinka anatomijos plaukikų ir t.t. Oi jūs pavydųs vyrai. Viskas gerai, patikėkit. Jei ne - pasiieškokit patys. Čia ne vien " fanservice" - čia kažkas, kas gali ištikrųjų įvykti. Ka galiu pridėti prie animacijos tai... Vanduo. Taip, vanduo. Atrodo kaip gyvas, nedažnai pamatysi tokias pastangas tokiam dalykui.
Veikėjai ir siužetas.. Kadangi anime nėra ilgas tai ir tempas atitinkamas. Kas gan juokinga tai, kad grįžus iš australijos gauni ryklio dantis(pvz. Rin). O rimčiau tai labiau einant link pabaigos viskas. Primena Steins;gate tipą man. Pradžiot jaip "meh", o paskui " kas buvo--?". Šiaip, kai prasidėjo visas tas sąmyšis dėl Free! negalvojau, kad istorija bus tokia "sunki". Taip, pradžioje viskas paaiškinama; pradinė mokykla, klubo įkūrimas, treniruotės. Tačiau į galą, kai prasidėjo visas tas veiksmas su Rin - sutuacija pablogėjo. Tada veikėjai pradėjo reikšti savo tikrąsias spalvas, kartais atrodė, kad asmenybės apsivertė.
Muzika. Kaip visad, po kelių serijų parsisiunčiu patikusio anime OST. Neklydau, tikrai. OP atskleidžia intensyvumą, o ED kaip ir palengvina. Pats insert ST yra tinkantis, kartais atrodė, kad viską vėl žiūriu, nors tik klausausi. Apskritai, įgarsintojai puikiai padirbėjo ant dainų. Visad smagu kai aktoriai suburia savo mažą grupę anime dainoms kurti.
Ir tai buvo mano pirmas anime aprašas Lietuviškai. Prašau komentuoti ir panašiai, kad ateityje, jeigu susidomėsiu, aš ar jūs, galėčiau toliau dalintis įspūdžiais su jumis. Realiai tai tik dėl šio aprašo ir prisijungiau čia, bet tikiuosi pasilikti ilgesniam laikui.
Jei kokių nors reikalavimų neatitikau - neištrinkit mano įrašo, o praneškit - būtinai pataisysiu.
Comment