Robotics;Notes Režisierius: Kazuya Nomura Studija: Production I.G Žanrai: fantastika, drama Transliacija: 12.10.2012 - 22.03.2013 MAL reitingas: 7.55 Trukmė: TV 22 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending Aprašymas: Netolimoje ateityje japonai vis tik pasiekė savo - išpopuliarino didelius ir mažus robotus visame pasaulyje. Kurti robotus pradėjo net būreliai mokyklose. Ir ne šiaip kokius, o milžiniškus. Tokį klubą buvo įkūrusi ir Akiho sesuo, bet darbo užbaigti nespėjo. Akiho nusprendžia užbaigti sesers darbą. Mergaitei netrūksta užsidegimo ir optimizmo, bet su darbo jėga problemos. Be mergaitės klube yra tik Kaito, o iš berniuko naudos mažai. Visą laiką jis tik žaidžia su savo planšete ir burba. Klubui verkiant reikia pinigų ir naujų narių, o mokyklos valdžia nenori kišti pinigus į tokį abejotiną "projektą". Akiho atkaklumas laimi ir šį kartą, bet valdžios iškeltos sąlygos nieko gero nežada - klubui reikia laimėti robotų varžybas ir laiko pasiruošimui yra tik dvi savaites. Užduotis sunki, bet įgyvendinama. Ten dalyvaus mažesni robotai, pradžiai užteks tik pasirausti dėžėse ir truputi paremontuoti. Su pilotu bus sunkiau..... Chaos;Head, Steins;Gate ir Robotics;Notes. Pagaunat kampą? Taip, trečiasis čia yra kaip tas trečias brolis iš pasakų. Deja, kaip ir pasakose, jaunėlis yra niekam tikęs. R;N yra vienas iš tokių serialų, kuriuos žiūrint atrodo, kad juose yra užtaisas kuris ims pagaliau ir susprogs, va, jau kitoje serijoje, bet tai yra tik apgaulė. Pasibaigus serialui žiūrovas lieka su tokia veido išraiška. Arba tokia. Prasideda viskas nekaltai. Mums rodomas ne visai eilinis mokyklos būrelis, kuris net gi turi tikslą. Dalyvavimas rimtoje parodoje čia jums ne kažkokių pyragaičių valgymas. Robotų kūrimo technologija atskleista labai silpnai, bet aš kitko ir nesitikėjau. Seriale parodyta ateitis yra ne tolima ir pakankamai reali. Planšetes jau dabar populiarėja ir net parodyta tikrovę keičianti programa nėra kažkokia fantastika. Kad ir tie patys robotai yra pakankamai tikroviški ir planetų savo ginklais nesprogdina. Deja, kaip tik šis tikroviškumas ir "slice of life" atmosfera pakiša koją kai siužetas visiškai nuvažiuoja į lankas. Tada visas serialas sugriūva kaip kortų namelis ir žiūrovui lieka tik prisidengti su ranka veidą. Labiausiai man gaila Konos. Mergaitė man yra šių metų atradimas, o ją įgarsinusi aktorė yra verta oskaro. O kur dar jos grimasos ir iškrypęs charakteris.... Toks geras personažas šiam serialui yra tiesiog per geras. Gal tik kažkiek su gėjiškais "juokeliais" persistengta. Dar truputi gaila Kaito. Berniukas nėra toks paprastas kaip gali pasirodyti iš pradžių. Pagailėsiu ir animatorių, kurie savo darbą atliko gerai. Užtat Akiho man ne gaila. Per daug jau teigiama, optimistiška ir aktyvi mergaitė. Visada atrodė, kad tokiems personažams yra kažkas su galva negerai. Reziumė: 7 balai ir vien tik už Kona. Fantastika, misterija, sąmokslai, eksperimentai, skeletai spintose, slaptos organizacijos, mokykla, robotai, drama, komedija.....visko čia daug prikišta ir užlieta kvailo patoso padažu, bet kiekybė į kokybę nepavirto. Pavirto į (ką jau čia slėpti) mėšlo krūvą. Seriale buvo trumpa arka apie mažų robotų kovas. Geriau jau visas serialas serialas būtų apie tai. Tokio "sportinio" anime aš tikrai neatsisakyčiau. Ne viskas auksas kas "Noitaminoj" rodoma..... Spoileris:
|
Robotics;Notes
Collapse
X
-
Robotics;Notes
14521.43%3435.71%5342.86%620%010%0Žymos: Nieko -
Būtent, kaip užsiminė Killerbee, ir žiūrėjosi šios serijos su pastovia nuojauta lyg tuoj tuoj įvyks kažkas ypatingo. Anime peržengus vidurį ėmiau nerimaut, kad, velnias, ar bespės kūrejai atskleist visus nuostabius dalykus.. Ot, naivuolis Tai pat labiausiai patiko Kona, tas jos interneto žargonas ne kart pralinksmindavo, o ir pati ne prasta. Daugiau nieko nesinori peikt šio anime ir taip gaus daugiau kritikos iš žiūrovų nei turėtų, vien už giminystę su "Steins;Gate" ir dėl to padidėjusius ir neišsipildžiusius lukesčius. -
Autorius KillerbeeNe viskas auksas kas "Noitaminoj" rodoma.Comment
-
Bežiūrėdamas visą laiką tikėjausi kažkokio impact'o, laukiau kol įsivažiuos bet nuvažiavo tikrai ne į tą pusę. Kažkas šitam seriale nesulipo. Kad ir kokie dideli įvykiai vyko pabaigoje tai nebuvo įtin skanu. Anime ir išliko kažkoks dull iki pat pabaigos. Bet labai nepeiksiu. Veikėjai buvo gana spalvingi ir įdomūs, ypač minėtoji Kona. Štai ir tipinio no-liferio paveikslas, simply hilarious. Nors serialas nesukėlė kažkokių įpatingų emocijų ir toli gražu neatitiko ekspektacijų (heck, juk related to steins;gate), žiūrėt buvo visai smagu. Apibendrinus - nieko įpatingo, tinka nebent relaksacijai.Comment
-
Itin gero nesitikėjau, nes buvau girdėjusi, kad Robotics;Notes vizualinė novelė ne tokia puiki kaip Steins;Gate, bet tokio šlamštelio nesitikėjau... Jeigu būtų buvęs tik paprastas slice-of-life tai dar velniai nematė, bet kai prasidėjo visos aferos, tai nusivažiavo visai. Buvo momentų, kai buvo įdomu, bet kuo tolyn, tuo blogyn. Akiho pradžioj visai patiko, bet antroj pusėj ėmė užknisti. O ta jos kalba paskutinėj serijoj galutinai mane pribaigė. Daviau 6.Comment
-
Aš kažkaip linkčiau nepritarti čia sustūminėjantiems. Man susižiūrėjo kažkaip itin lengvai ir ne taip erzinančiai kaip C;H ir S;G, nes čia turbūt neatradau to įkyriai (mane) erzinančio personažo. Galbūt kažkiek aplinka yra labiau statiška ir nėra tos super mega idėjos, kuri bent kažkiek persuktų smegenis, o gal jau man viskas supaprastėjo pernelyg. Paprasčiau tariant - susižiūrėjo maloniai, lengvai ir greitai.Comment
Comment