Kingdom Režisierius: Jun Kamiya Studija: Studio Pierrot Žanrai: nuotykiai, istorija Transliacija: 04.06.2012 - 25.02.2013 MAL reitingas: 8.07 Trukmė: TV 38 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending Aprašymas: Seniai seniai Kinijoje gyveno du našlaičiai Shin ir Hyou, kurie svajojo tapti garsiais generolais. Tikslas sunkiai pasiekiamas nes berniukai buvo tik tarnai. Draugai daug treniravosi kol vieną kartą juos pamatė pro šalį važiavęs ministras. Jį kažkodėl sudomina Hyou kurį pasiima į rūmus. Shin nuliūsta, bet supranta, kad draugas tokį šansą privalo išnaudoti. Berniukas toliau ramiai gyvena, kol jo nepasiekia gandai, kad rūmuose dedasi negeri dalykai. Shin save ramina, kad tai tiesiog gandai, bet jie pasitvirtina kai viena naktį sugrįžta mirtinai sužeistas draugas. Prieš mirtį Hyou spėja perduoti žemėlapį kuriame pažymėta paslaptingo kaimo vieta. Shin privalo ten nuvykti ir kuo greičiau. Kodėl neaišku, bet priešmirtinius prašymus reikia vykdyti. Be to, greitai gali pasirodyti ir žudikai. Berniukas nuskuodžia į nurodytą vietą ir ten pamato žmogų kurio sutikti tikrai nesitikėjo. Tie istoriniai anime yra tokie istoriniai..... Jais užsiimu tik iš visiško neturėjimo ką veikt. Man visiškai neįdomi Japonijos istorija ir aš visiškai joje nesigaudau. Anime, kaip taisyklė, meta žiūrovą į veiksmo sūkurį ir užverčia informacija, vardais ir smurtu. Taip, turiu problemų su vardais nuo vaikystės. Skerdžia jie vieni kitus, o man lieka neaišku kas ten už ką ir kodėl. Dėl veikėjų gausos pasimetu visiškai. Šiuo atveju yra Kinija, bet nuo to dar blogiau - jų vardai ir pavardės yra atsitiktinės trijų raidžių kombinacijos. Džiugu, kad bent jau siužetas šiuo atveju nėra toks globalus ir personažų nėra tiek daug. Pačioje pradžioje piešimas tiesiog šokiruoja...blogąją prasme. Net išsprūdo riebus keiksmažodis pamačius tuos plastmasinius snukius. Toks "kinietiškos" kokybės piešimas gali atbaidyti ne vieną, bet aš po poros serijų jau nekreipiau į jį dėmesio. Nežinau, ar tai piešimas pagerėjo ar tai tiesiog pripratau....Užkliuvo ir cenzūra. Kaip tokiam žiauriam serialui kraujo yra per mažai. Dar labai erzino Shin su savo rėkimų. Kartais norėjosi jį užčiaupti su kokiu nors dideliu vibratoriumi, bet kam jis rūpi kai yra Wang Qi. Buvau sužavėtas šio gėjiškos išvaizdos ir manierų generolo. Man jis yra vienas geriausių matytų personažų apskritai. Siužetas niekur neskuba ir yra nuoseklus. Jis nešokinėja per visas 7 valstybes ir tai man yra didelis pliusas. Kovų daug, bet jos nėra užtemptos. Suprantama, kad žmonių žudymo įrankiai buvo primityvūs, o armijos šimtatūkstantinės tai mūšiai tęsdavosi ne vieną dieną, bet juos stebėti buvo labai įdomu. Taktika, strategija, narsa, vyriškumas, pasiaukojimas....visko čia yra. Čia padeda net ir siaubingai kompiuterizuotas piešimas. Kad ir koks prastas jis būtų, bet su normaliu piešimu ir tokiomis "masofkėmis" studija būtų bankrutavusi jau po šešių serijų. Bėda čia yra, kaip ir visada, per daug hiperbolizuota personažų galia. Ne taip stipriai kaip Sengoku Basara, bet kartais būna neaišku kam reikalingos tokios didžiulės armijos jei vis tiek viską nulemia kelių personažų jėga. Grįžtant prie pagrindinio personažo tai nepasakyčiau, kad Shin mane taip jau labai užkniso. Keistai atrodo, kai berniukas kovoja prieš rimtus vyrus. Jį išmetus būtų tikras seinen'as, bet rėksnys tikrai turi potencialo. Reziumė: Kingdom turi daug objektyvių ir subjektyvių trūkumų, bet kažkodėl žiūrėti buvo labai įdomu. 9 balai ir tai yra turbūt subjektyviausias mano įvertinimas.^^ Porą kartų net susigraudinau.... Spoileris:
|
Kingdom
Collapse
X
-
Kingdom
10560.00%6440.00%430%020%010%0Žymos: Nieko -
Na, o aš ėmiau ir paspringau pagr. herojaus "charizma". Ir ta jėgos hiperbolizacija švelniai tariant kažkiek kliuvo. Gal jei nebūtų anime pretendavęs būt istoriniu, o tesiog eiliniu shounen nebūtų tiek trukdę. Iš istorinio norisi šiek tiek daugiau rimtumo. Galiausiai vienu momentu pajutau ,jog bežiūriu tik tam ,kad išsiaiškinčiau mergaitės/berniuko susisukusio i šiaudinį kilimą lytį. Susigėdau ir mečiau . Žodžiu krūva neobjektyvių priežasčių dėl ko mečiau, kai realiai man yra ir daug baisesnių anime susižiūrėję. Turbut netinkamo nusiteikimo momentų šis pasimaišė. -
Na man asmeniškai iš pat pradžių labiausiai norą žiūrėti paskatino žanras. Istoriniai anime visada gerai susižiūri. Aišku, palaukiau, kol išleis visą pirmą sezoną, nes nepatinka laukt sekančio epo savaitę. Pažiūrėjęs, galiu pasakyt, kad sutinku su daugeliu Kilerio minčių. Būtų viskas neblogai, prie tos kompiuterizuotos 3d animacijos pripratau gal per 5 serijas (paskui tiesiog nebepastebi), bet vat netikroviškas kraujas, tiksliau jo nebuvimas mane nervino iki pat pabaigos. Taippat buvo keletas vietų, kur nenorom bežiūrint teko nusiprukšt, nes elementari realybės riba jau buvo gerokai peržengta (tarkim tada, kai Shin plikom rankom užlipo ant ~20metrų aukščio sienos -.-).
naobettačiau, visi personažai, herojai, generolai, ministrai ir t.t. man patiko, kadangi kiekvienas savaip durnas, ( ) bet didžiausią pliusą rašau žmogui, kuris sugalvojo kalniečius tokius, kokie jie buvo pavaizduoti. Būtent kalniečiai, kaip karinė jėga paliko man didžiausią įspūdį. Visose kitose armijose, su lyg kiekviena serija stiprėjo tik generolai ir elitiniai kariai, o visi eiliniai kariniai vienetai ėjo tik silpnyn ir silpnyn, kol pabaigoje tapo elementaria "patrankų mėsa", ir net nepriklausomai nuo jų skaičiaus buvo skerdžiami lengva ranka.
8/10Paskutinis pakeitimas nuo Chloras; 2013-03-11, 00:56.Heavy Metal Maniac.Comment
-
Būtent kalniečiai, kaip karinė jėga paliko man didžiausią įspūdį. Visose kitose armijose, su lyg kiekviena serija stiprėjo tik generolai ir elitiniai kariai, o visi eiliniai kariniai vienetai ėjo tik silpnyn ir silpnyn, kol pabaigoje tapo elementaria "patrankų mėsa", ir net nepriklausomai nuo jų skaičiaus buvo skerdžiami lengva ranka.Comment
-
Darykim man ką norit, bet man šis serialas vis dar patinka. Suėdžiau antrą sezoną dideliais kąsniais ir noriu trečio. Taip smagu buvo, kad net šlapimo pūslė persipildydavo. Sunku buvo nuo ekrano atsitraukt. Pliusai ir minusai tie patys. Jei pirmas sezonas patiko tai drąsiai žiūrėkite antrą.Comment
-
Mečiau lauk šį serialą jau po pirmos ne iki galo peržiūrėtos serijos.
Kompiuterizuotas piešimas visai nesudėtingas, tačiau yra nemažai puikių anime su ne ką geresne animacija. Tad piešimą dar galima šiaip taip "suvirškinti". Tačiau pačio šio anime tūrinio suvirškinti jau nesugebėjau - tai buvo pirmas šio žanro anime kurį iš karto išbrokavau po pirmos serijos. Kodėl? Jei vienu žodžiu - banalus. Bent jau man... Gal būt sekančios serijos keistų visą vertinimo esmę į gerąją pusę, tačiau spėlioti ir toliau žiūrėti tas serijas jau nepanorau.
Būna, kad žiūri anime seriją po serijos ir nesupranti kodėl? Nesupranti kodėl ir kas tave įtraukia... ir tik po kažkelintos serijos pradedi suvokti kas čia vyksta ir jauti, kad tai tave įtrauks iki pačio galo.
Būna, kad anime jau po pirmų minučių "užkabina ir nepaleidžia".
Visaip būna, tačiau būna ir taip, kad įsijungus anime įvyksta natūrali atmetimo reakcija. Būtent taip man ir įvyko pradėjus žiūrėti šį "Kingdom" serialą. Gal būt dar nepribrendau iki šio serialo lygio?Comment
-
u dziaugiuosi kad ne vien man jis patiko
na speju is tavo listo gera anime su prasta animacija irgi galima rasti
nors laikun begant tos 3d animacijos ir nebelieka sitam anime
antro sezono endingas
http://www.youtube.com/watch?v=PaxprRS2xmw
PS sitas anime man primena kuroko xDComment
-
Nu pirma serija ir net ne iki galo čia nesiskaito kaip "pradėjus". Šio serialo uoga yra didžiuliai mūšiai ir personažai (neskaitant Šin'o ir dar kelių), bet aišku jeigu nepatiko pradžia tai dopinti reikia nedelsiant, pat taip darau.Comment
-
Nesenai peržiūrėjau "Hikiko:Toshi densetsu monogatari" (2008).
Animacija tragiška, kokia naudojama, kiek pamenu, senesniuose kompiuteriniuose žaidimuose - 3D šaudyklėse. Tačiau turinys... nesu siaubo filmų gerbėjas, nesu matęs tikro siaubo anime, tačiau šis konkretus anime (jei tik galima tai pavadinti "anime") kaip niekada bauginantis (nors kaip ir beveik visi siaubiakai kiek kvailokas), sukurtas pagal visas šio žanro taisykles. Jei mėgstate siaubiakus, galiu jums rekomenduoti šį anime.
Manau kad tai kol kas vienintelis mano matytas "tikras" animuotas nuo pradžios iki galo siaubo filmas.
Atsiprašau Killerbee, kad šis post'as ne į temą.Comment
Comment