Muv-Luv Alternative: Total Eclipse Režisierius: Takayuki Inagaki / Masaomi Ando Studija: Satelight Žanrai: nuotykiai, mecha, fantastika, haremas Transliacija: 02.07.2012 - 24.12.2012 MAL reitingas: 7.51 Trukmė: TV 24 ser. x 25 min. Video: Opening / Ending / AMV Aprašymas: 1967 metais žmonija ateivius sutiko visai arti - Mėnulyje. Susitikimas nebuvo taikus ir žmonės palydove buvo sunaikinti. Atėjo eilė ir mūsų planetai. Ilgai svečių laukti nereikėjo. Pirmiausiai kliuvo Eurazijos žemynui. Žmonės ten buvo stebėtinai greitai išnaikinti. Japonijai pasisekė labiau, vis tik sala, bet vanduo agresorių ilgam nesulaikė. Puolimas buvo toks galingas, kad į mūšį buvo mesti net kursantai, praktiškai dar vaikai. Nors ir ginkluoti robotais aka mechomis, bet jie šansų išgyventi neturėjo. Kur ten vaikai, saugusieji dvėsė kaip musės. Yui Takamura buvo viena iš nedaugelio kuriai pavyko išgyventi šį pragarą. Vis tik žmonės yra kaip tarakonai, taip lengvai išnaikinti nepavyks. Žmonija, atsipeikėjusi nuo šoko, ėmė kurti ginklus ir regzti intrigas. Šiame seriale yra net trys dalykai kuriuos aš dievinu - apokalipsė, mecha ir haremas. Jaučiu kažkokį nesveiką seksualinį pasitenkinimą žiūrėdamas kaip naikinama musų civilizacija. Gali būti, kad ir zombiai, bet šitam "darbui" ypač tinka visokie ateiviai. Mano meilę mechai sunku paaiškinti. Yra juose kažkokia vyriška romantika... Kas dėl haremo tai aš normalus poligamiškas vyras supančiotas monogamijos pančių. Kur dar gali atsigauti mano ištvirkusi siela? Manot žiūrėdamas šį anime iš tos laimės prisisiojau į arbatinuką? Anaiptol... Pirmos dvi serijos man priminė seną geną gerą Blue Gender ir dar gal Ga-Rei -Zero- pradžią. Ten irgi personažai mirdavo staigiai, žiauriai ir be jokio patoso. Taip puotaujančią giltinę nedažnai pamatysi. Šį kartą nebent cenzūros buvo per daug, bet ji labai įspūdžio nesugadino. Veiksmui persikėlus laike ir iš fronto į užnugarį labai nenusiminiau. Visas 24 serijas tokiu tempu nepavarysi. Galima net ir Havajuose pailsėt ir mergaites su bikiniais parodyti. Aš kantrus ir šeip ne prieš fanservisą. Po to sekė nebloga Kamčiatkos arka, kurioje jaunimas pagaliau gavo pakariauti ne tik su savo robotais, bet ir pačiais ateiviais. Deja, po to sekė fig žino kiek serijų fig žino kas. Žmonija tuoj bus galima įtraukti į raudonąją knygą, o didžiausieji protai susirinko pasimatuoti pas ką didesnis pimp... ir panaikinti vienas kitą. Kokia visa to prasmė? Intrigų ir politikos iki galo taip ir nesupratau, o slice of life ir hareminių reikalų buvo tiesiog per daug. Taigi, pati istorija gera, bet siužetas viską gadina. Arba serialo pradžia buvo tiesiog per daug gera. Dėl to ir buvo pažemintas pareigose Takayuki Inagaki? Priekaištų neturiu tik mechai. Robotų ir kovų čia pakankamai. Nėra jie nei per daug tikroviški nei per daug stebuklingi. Nėra čia tokių nesąmonių, kad pilotai gali būti tik paaugliai ar pan. Apskritai vaikų nėra labai daug. Nebent kostiumai labai jau nepadorūs. Vaikinas su charakteriu ir narsus, o mergaitės gražios, bet tai menka paguoda. Reziumė: Šis anime serga disbalanso liga. Sudedamosios dalys geros, bet kartu jos nedera ir tai liūdina. Absoliučiai subjektyvūs 8 balai nuo manęs. Tik dėl to, kad tai pirmas tikras mecha serialas nuo....taip seniai, kad aš net neatsimenu. Žiūrėti galima, bet neapsigaukit su pradžia ir nusiteikit, kad bus daug fanserviso. Jau tie rusai su amerikonais.... Teisingai sako, kad kuprotą tik karstas ištiesins.^^ |
Spoileris:
Comment