Accel World Režisierius: Masakazu Obara Studija: Sunrise Žanrai: nuotykiai, fantastika, drama Transliacija: 07.04.2012 - 22.09.2012 MAL reitingas: 7.95 Trukmė: TV 24 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Netolimoje ateityje mokslas stipriai pažengė į priekį. Žmonės į internetą jungia ne kompiuterius,o patys save. Virtuali realybė tapo įprastu dalyku. Deja, žmonės taip ir liko tik žmonėmis. Haruyuki gimė po nelaiminga žvaigžde. Mažas ir storas berniukas buvo patyčių objektas, o mergaitės hobitų irgi nemyli. Vienintelis išsigelbėjimas buvo virtuali realybė, bet ir ten jis buvo tik mažas paršelis. Mat žmogaus "avataras" priklausė nuo realaus kūno ir charakterio. Užtat buvo vienas žaidimas, kuriame Haruyuki buvo nenugalimas čempionas - visa rekordu lentelė priklausė tik jam. Sunku net įsivaizduokit kaip pasijautė paršelis kai pamatė, kad jo rekordas yra pamuštas. Užtat į berniuką atkreipė dėmesį Kuroyukihime, gražiausia ir paslaptingiausia mokyklos mergaitė. Ji jam pasiūlė suinstaliuoti programą kuri pakeis jo gyvenimą. Na žinot, beveik kaip "Matricoj". Haruyuki daug negalvodamas išgėrė raudoną piliulę. Prarasti vis tiek nėra ko. Taip berniukas patenka į paslaptingą žaidimą, kuriame laikas bėga daug greičiau. Mėgstu aš siužetus apie virtualią realybę ir MMO žaidimus. Na taip, nelabai originalu, bet užtat aktualu ir bėgant metams darosi tik aktualiau. MMO žaidimus jau dabar žaidžia milijonai žmonių, o virtuali realybė irgi beldžiasi į duris. Mano nuomone net ir seriale pavaizduotos technologijos nėra jau taip ir toli. Aš gal ir nesulauksiu, bet dėl proanūkių nenustebčiau. Turbūt nepameluosiu, kad siužetas patiks daugeliui žaidėjų. Tikrai neatsisakyčiau ir pats sudalyvauti. Pakanka čia ir intrigos ir paslapčių. Be to, abi realybės yra tarpusavyje susijusios. Tai tiek apie pliusus. Pereikim prie ne tokių gerų dalykų. Siužetas geras, bet estiškas. Ta prasme lėtai vystomas. Daugiau laiko čia užima kompleksuoti paaugliai ir jų problemos. Labai daug kalbų, į temą ir nelabai. Kaip ir kiekvienam save gerbiančiam shounen'e personai suspėja pasikalbėti prieš, per ir po kovos. Ką jau padarysi, žanro taisyklės... Personažai dviprasmiški. Net nežinau kaip reaguoti į Haruyuki. Iš vieno pusės kaip ir valio - nors vieną kartą charakteris visiškai atitinka išvaizdą. Na tikrai, jei jau yra mazgotė-kunas tai tegu atrodo kaip tikras "botanas". Iš kitos pusės labai komiška ir kartu bjauri išvaizda simpatijos nesukelia. Greičiau jau gailestį. Kuroyukihime kaip ir faina mergaitė, bet kažkokia įtartina ir dar neatskleista. Viskas priklausys nuo pratęsimo...jei jis bus. Kol kas ją užskaitau avansu. Porelė atrodo truputi tragikomiškai ir absoliučiai nerealiai. Mačiau daug neigiamų atsiliepimų Chiyuri adresu. Nelabai supratau kodėl. Vien dėl vaikystės draugės šablono? Gražiausiai nupiešta serialo mergaitė ir su visai padoriu charakteriu. Ir net nebandykit pakeist mano nuomonę. Jeigu jau rinkčiau prasčiausią personažą tai pirmą vietą laimėtų Takumu. Kažkoks nei žuvis nei mėsa. Paminėsiu ir antagonistą, jis to vertas. Tikrai geras personažas, blogas iki kaulų čiulpų. Nupiešta gražiai, muzika nebloga. Na Sunrise, nieko kito iš jų ir nesitikėjau. Reziumė: Vertas dėmesio serialas, bet ne visiems. Pagal mane fantastikos, nuotykiu ir dramos balansas yra ne toks kokio reikėjo, bet čia subjektyvu. To pačio autoriaus yra Sword Art Online . Būtinai užmesiu akį. Japonai kaip visada - arba arbūzai arba lenta.^^ |
Spoileris:
Comment