Sankarea Režisierius: Mamoru Hatakeyama Studija: Studio Deen Žanrai: komedija, romantika, mistika Transliacija: 06.04.2012 - 29.06.2012 MAL reitingas: 7.71 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Chihiro yra šventiko sūnus, kuriam labai patinka zombiai. Jis žiūri filmus, skaito knygas ir renka įvairią atributiką tik apie prisikėlusius numirėlius. Net žadintuvas pas jį tokios tematikos ir mergaitės idealas yra ne didžiapapė blondinė mėlynomis akimis, o kokia nors simpatiška zombė. Vieną dieną partrenktas mašinos nudvėsta kačiukas Baabu, bet šeimininkas su tuo nesusitaiko. Suradęs knygą jis bando kačiuką prikelti. Namuose eksperimentuoti yra nesaugu, tai Chihiro naktimis persikrausto į apleistą viešbutį. Problema tik viena - užrašai yra sugadinti ir berniukas nežino paskutinės eliksyro medžiagos. Viena naktį šalia viešbučio pamato Rea Sanka, kuri visas savo nuoskaudas išlieja tiesiai į šulinį. Ji yra mergaičių mokyklos pasididžiavimas ir garsios bei turtingos šeimos palikuonė. Kokios pas ją gali būti problemos? Rea susidomi Chihiro "darbu" ir su juo susidraugauja. Negalima sakyti, kad gražios mergaitės dėmesys berniukui nepatiko, bet ji turi didelį trūkumą - Rea yra gyva. O gal ši trūkumas yra laikinas? Man šis serialas priminė Tasogare Otome x Amnesia. Japonijoje normali romantika nemadinga? Na, vaiduoklius aš suprantu. Man jie apskritai yra kažkodėl romantiški. Va su zombiais sunkiau. Bent jau šitas anime manęs neįtikino. Bent jau po neseniai matytų Amnezijos ir Nazo no Kanojo X. Buvo apskritai čia tos romantikos? Ne daugiau nei standartiniame hareme. Chihiro atrodo neblogai su savo katiniška šukuosena ir keistu hobiu. Na, dėl skonio nesiginčijama ir visi mes galim turėti bet kokį hobį, jei jis niekam netrukdo, bet zombiška romantika man yra baisiau už nekrofiliją. Be to nelabai supratau, myli jis ką nors ar čia tiesiog iškrypimas ir smalsumas. Rea yra tikrai ne Yuuko ar Mikoto. Ši mergaitė yra absoliučiai banali ir neįdomi. Aišku, yra vaikystės draugė, kuri (gėda prisipažinti), man patiko labiau. Na, taip, papai, bet svarbiausia, kad ji yra dar gyva. Yra dar ir tiesiai iš hareminio anime atkeliavęs draugas, kuris siaubingai pavydi pagrindiniam herojui populiarumo. Rea tėvas tiesiog šlykštus. Geriausiais personažas yra kvaištelėjęs senelis ir net nebandykit man prieštarauti.^^ Siužetas irgi nesužavėjo. Kai kurios serijos yra tiesiog apie nieką arba kažkokie fileriai. Ypač "sužavėjo" devinta serija. Jau pradėjo darytis įdomiau, bet palaukit, pažiūrim į tris kvailiojančias mergas. Vaje kaip įdomu. Humoras nebent šypseną išspaudžia. Priekaištų neturiu nebent piešimui. Na, dar muzikai - jos tiesiog nebuvo. Reziumė: Kaip jau minėjau - serialas manęs neįtikino. Mintis buvo gal ir nebloga, bet išpildymas šiaip sau. 6 balai už porą aštresnių epizodų ir ne daugiau. Kaip galima bučiuotis su zombiais? Manau, jiems baisiai smirda iš burnos...^^ |
Spoileris:
Comment