Tasogare Otome x Amnesia Režisierius: Shin Oonuma Studija: Silver Link Žanrai: mistika, romantika Transliacija: 09.04.2012 - 25.06.2012 MAL reitingas: 7.77 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Turbūt nėra Japonijoje mokyklos, kurioje nebūtų vietinių mitų ar tiesiog baisių istorijų. Vaiduokliai, pabaisos, prakeikimai, užkeikimai...ko ten tik nebūna.... Seikyou privati mokykla jų turi ne vieną, bet daugumoje istorijų figūruoja Yuuko. Tikima, kad ši mergaitė kažkada mokėsi šioje mokykloje ir čia tragiškai mirė. Teiichi šį vaiduoklį ne tik mato, bet gali ir paliesti. O kodėl neliesti jei liesti tikrai yra ką? Tiesa, vaiduoklis visai be stabdžių ir naglai priekabiauja prie vargšo berniuko. Yuuko yra praradusi atmintį todėl įkuriamas neoficialus klubas, kuris ir turės išsiaiškinti šią paslaptį. Ir ką jau čia slėpti...tiesiog gerai praleis laiką. Prie klubo prisijungė visai niekam tikusi, bet energinga Momoe. Mergaitė neturi jokių "spiritizmui" reikalingų sugebėjimų ir Yuuko nemato. Kirie yra visai kita kalba. Iš pažiūros rimta ir šalta mergaitė yra klubo proto balsas. Tai ką, meilė-seilė-taika pasaulyje? Japonų meilė mistikai man sunkiai suprantama, bet istorija apie berniuką įsimylėjusi vaiduoklį bent jau nėra pati blogiausia ir banaliausia. O jei dar vaiduoklis yra toks kaip Yuuko tai visai gerai. Ji yra pagrindinė priežastis dėl kurios verta žiūrėti šį serialą. Puikus personažas. Man vienam ji panaši į Senjougahara? Yuuko nėra tokio bjauraus charakterio todėl net labiau patiko. Aišku ji irgi ne angeliukas, bet palyginus su "originalu" Yuuko išdaigos atrodo lyg nekaltas flirtas. Anime iki galo vertė žiūrėti ir praeities paslaptis. Nesakau, kad nebuvo galima nuspėti, bet įdomu buvo pamatyti kaip tai bus parodyta. Tiesa, apie rodymą - piešimas man čia irgi priminė Shaft'ą, bet be stiprių narkotikų. Santūriau, bet irgi pakankamai originaliai. Muzika ir įgarsinimas ne prastesni. Mistikos daug, bet jai truputi trukdo fanservisas ir humoras. Trupti keistai atrodė "masofkė". Atrodo, kad visi mokiniai yra kitame pasaulyje ir nieko nepastebi. Kūrėjai labai nesiparino, netrukdo ir gerai. Vienas iš didžiausių serialo trūkumų man yra Teiichi. Jis akivaizdžiai per jaunas. Nežinau kaip šiais, bet mano laikais trylikamečiai dar su žaislais žaisdavo. Dar man nepatiko jo dizainas. Kažkodėl jis panašesnis į antraeilį haremo personažą. Na žinot, tas nelaimingas draugas kurio mergaitės nemyli. Dabar gali būti spoileris tai nemačiusiems siūlau pereiti prie reziumė. Neslėpsiu nes negražiai atrodys, bet taip skauda, kad negaliu susilaikyt neparašęs. Tai gi, gražesnės, tragiškesnės ir romantiškesnės pabaigos nemačiau mažiausiai porą metų. Taip, truputi užtempta ir per daug seilėta, bet mušė tol kol pramušė. Vien už paskutinį "dialogą" kūrėjams galima paploti atsistojus. Ir taip viską sugadint....Baisiau nei keptuve per snukį gaut. Niekad neatleisiu!!! Reziumė: Šeip kaip ir 8, bet daviau 6. Po to dar truputi pagalvojau ir daviau 5. Nes aš kerštingas šiknius ir zanūda.^^ Yuuko yra viena iš šių metų miss'ių, be kalbų... |
Spoileris:
Comment