Medaka Box Režisierius: Shouji Saeki Studija: Gainax Žanrai: mokykla, komedija, veiksmas Transliacija: 05.04.2012 - 21.06.2012 MAL reitingas: 7.15 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Zenkichis turi tikri tikrai neprastą draugę. Nors ir pats berniukas ne iš kelmo spirtas, bet palyginus su Medaka jis yra visiška vidutinybė. Gražuolė (šeštas papų dydis pridedamas), protinga, stipri ir mylinti visą pasaulį. Iš principo supermenas, bet su sijonu arba tiesiog supermerga. Pridėkim dar lyderio charakterį ir nieko keisto, kad Medaka triuškinančia balsų persvara laimėjo mokinių tarybos prezidento rinkimus. Vadinamoji Medoka dėžutė buvo vienas iš rinkiminių pažadų. Į šią „urną“ visi moksleiviai galėjo mesti savo skundus ir pageidavimus. Savo ruoštu naujai iškepta prezidentė pažadėjo visas problemas išspręsti. Pat Zenkichis į visą šitą šurmulį ir draugės iniciatyvą žiūrėjo skeptiškai ir atsargiai. Noro prisidėti prie tarybos nebuvo visiškai, bet berniukas nujautė, kad užteks Medokai pamoti piršteliu (papais) ir jis kaip koks šunytis parbėgs pas savo šeimininkę. Taip ir atsitiko. Posteris buvo įtartinas, bet serialo ėmiausi drąsiai. Gainax bet kokį š.... sugeba kokybiškai ir su „cinkeliu“ padaryt. Deja, nepamačiau aš čia nei cinkelio nei kokybės. Medaka yra tokia nereali ir teigiama, kad net nervina. Ta šiuolaikinė mada į pirmą planą iškelti mergas ir ir į antrą nustumti bernus mane apskritai nervina. Zenkichis butų visai įdomus, bet yra serialų kuriuose antraeiliai personažai nusipelno daugiau dėmesio. Pradžioje buvo viltis, kad anime ištemps romantika, bet ir čia teko nusivilti. Kouki ir Mogana čia yra matyt tik dėl skaičiaus. Na Kouki kaip ir turėjo konkuruoti su Zenkichiu, bet normalaus konflikto nebuvo. O, vos nepamiršau Hansode. Nors nelabai yra ką atsimint, visažinės ir apsirijusios lolės yra vienas iš baisesnių anime štampų. Paskutinės arkos blogietis kėlė nebent juoką. Tiesa, humoro nėra, beveik.....Buvo pora bajerių, kurie privertė nusišypsoti ir viskas. Fanservisas buvo dar vienas gelbėjimosi ratas, kuris buvo sėkmingai ignoruojamas. Keista, Gainax garsėja kaip meistrai šitame žanre. Į pabaiga atsiranda veiksmo, bet jis taip stipriai praskiestas patosiškomis kalbomis apie aukštas materijas (t.y. apie nieką), kad net kaukti norisi iš nuobodulio. Vis tiek laimės draugystė. Ar gali būti kitaip mokykliniam shounene? Reziumė: Tai ar yra nors viena priežastį dėl kurios verta žiūrėti šį serialą? Chm...nei vienos nesugalvoju tai matyt kaip ir nėra. Man tik neaišku, kas ir kiek sumokėjo studijai, kad ji kurtų anime ir televizijai, kad ji dar ir rodytų? Mangai taip kiek girdėjau šeip sau. Mane guodžia tik tai, kad dabar visi sotūs ir laimingi tai kita kart sukurs kažka padoresnio. Tiesa, antras sezonas jau anonsuotas. Iš to džiaugsmo garsiai ir choru nusikeikiam. MAL'o įvertinimas šokiruoja..... |
Spoileris:
Comment