Danshi Koukousei no Nichijou Režisierius: Shinji Takamatsu Studija: Sunrise Žanrai: komedija, gyvenimiškas Transliacija: 10.01.2012 - 27.03.2012 MAL reitingas: 8.32 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Pirmų serijų siužeto aprašymo nebus. Tiesiog nėra apie ką rašyt. Keista, net turint omenyje šį žanrą. Vis tiek būna kažkokia siužeto užuomazga. Ką mes čia turim? Turim tiesiog kelias draugų grupes, kurie jau kaip ir ne vaikai, bet kartu ir dar ne suaugę. Stebuklingas amžius, tiesa? Proto jau kaip ir pakankamai, bet smegenyse dar būna trumpų sujungimų. Neskubėjau aš žiūrėti šio serialo. Labai jau paprastas posteris ir serialas atrodė panašus į Kimi to Boku. Apsigavau. Danshi Koukousei no Nichijou yra tikra gyvenimiška komedija. Visai ne mano žanras. Tokiuose anime viskas laikosi ant trenktų charakterių ir kvailų situacijų, t.y. jie yra absoliučiai negyvenimiški. Šis anime ne toks. Taip, čia kvailumo pakanka, bet jis yra tikroviškas ir net buitinis. Personažai truputi išprotėję, bet parodykit man visiškai normalų paauglį? Jie yra ištroškę žinių, turi neribotą fantaziją, siautėjančius hormonus, bet kompleksai ir drovumas pastoviai kiša koją. Taigi, su slice of life žanru viskas tvarkoj, o kaip su humoru? Dar geriau. Visas serialas ir sudarytas iš anekdotinių situacijų. Jokių auksinių žuvelių, uošvienių, petriukų ir kitų mistinių būtybių, viskas yra daugiau mažiau tikroviška. Visai tai papuošta doze ironijos, parodijos ir pašaipų. O kaip čia pasityčiota iš mergaičių... griūk negyvas. Suprask, kad tai irgi parodija. Per dažnai 2D mergaitės vaizduojamos kaip tiesiai iš dangaus nužengę ir tortukus valgantys angeliukai. Visi mes žinom, kad tai netiesa. Yra netvarkingų, agresyvių ir su 0 takto. Gal tik lazda truputi perlenkta. Turbūt tikrai autoriui su silpnąją lytim nepasisekė. Na bet čia šeip priekabiavimas. Vien už "literatūrinę" mergaitę galima duoti 8 balus. Šis padarėlis yra kažkas nerealaus, tiesiog stebuklas. Ir šeip neatsimenu, kad paskutinį kartą juokiausi iki ašarų ir net ne vieną kartą. Kol kas geriausia šių metų komedija ir net nebandykit manęs perkalbėti. Reziumė: Danshi Koukousei no Nichijou yra vienas iš tokių serialų, kurie sukelia nostalgiją. Ech, kur mano 17 metų.... Linksmas, šviesus, optimistiniškas ir kartu labai juokingas serialas. Net ir truputi paaugliškai lengvai romantiškas. Žmonės kalba, kad panašus į Gintama. |
Spoileris:
Comment