Saunus filmas.Jautrus,subtilus,lengvas,bet isimenantis ir ikvepiantis.Gaila.kad toks trumpas.Galbut kas nors parekomenduotu kazka panasaus?
Hotarubi no Mori e
Collapse
X
-
-
Labai patiko šis filmas toks mielai žiūrisi akiai, nesunkus sužetas tiesiog fainas
P.S. čia mano antras žiūrėtas anime šiais metais nes vasara nebūdavo kada žiūrėti.Comment
-
Ne tik piešimas, bet ir pati šio filmo atmosfera man priminė Natsume, bet tai tikrai ne minusas, kadangi Natsume yra nuostabus anime, kuris visada išliks vienu mano geriausiųjų. Ir šis filmas spinduliavo tą paprastumą, tyrumą, kurio šiomis dienomis pasaulyje tikrai trūksta. Prisipažįstu, išliejau porą ašarėlių pabaigoje...Comment
-
Į jonvabalių šviesos mišką / Hotarubi no Mori e - Per trumpas pilnametražiui anime filmui, tačiau per 40min. atskleidžiama daugiau nei reikia: jausmai ir emocijos užtraukti užuolaidų, leis patiems jas atitraukt ir analizuot. Atmosfera ir piešimas identiškas kitiems autorės darbams, kaip Natsumės Draugystės Knyga, kas tik džiugina.
Kartais sunku suprasti, ką autorius iš tiesų bandė perteikti savo kūrinyje, kokia buvo pagrindinė mintis ir idėja. Tai va, šis kūrinys būtent iš tų. Aš taip pat neturiu atsakymo į šį klausimą. Galbūt visa tai buvo atsisveikinimas su šviesia ir nerūpestinga vaikyste, kupina stebuklų ir magiško pasaulio. Štai koks tai filmas.
Paskutiniai žodžiai buvo ištarti taip, jog mūsų personažai nuo susitikimo pradžios laukė ir tikėjosi tos akimirkos ir visai nesvarbu kas jų laukia toliau. Laikas bėga, ir su kai kuo tenka atsisveikinti, kokių dvasinių pastangų bereikalautų. Viena dalis žmogaus pasineria į praeitį be galimybės ją pakeisti ir sugrąžinti, paliekant tik miglotą prisiminimą viduje. O kita apsipranta ir duoda jėgų gyventi toliau. Štai koks tai filmas.
Jautėsi begalinis personažų prisirišimas ir nors kalbų buvo ne daug ir nieko tiesiai nebuvo pasakyta, tačiau per tokį trumpą laiką buvo parodyta daugiau nei kai kuriuose romantiniuose anime ar melodramose, kur laksto vienas paskui kitą 20 serijų. Gal ir nėra įdomiausių personažų, grandiozinių scenų, garsų, judesių. Ne širdį veriančios kančios ir skausmas, o užstrigęs gerklėje kąsnis, kuris atneša šviesų liūdesį. Štai koks tai filmas.
Be galo miela, paprasta, gyvenimiška ir graži dviejų personažų istorija. Aukštas įvertinimas ne tik dėl to ką parašiau, bet ir todėl jog kiek besitvardyčiau, sunkiai sekėsi tramdyti ašaras.
PS: atsargiai nemačiusiems, nes video daug spoilerių!Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2013-02-24, 16:54.👍 4Comment
-
čia vienas iš tų filmų kuris priverčia pabusti jaurią žmogaus pusę, tą begalinį akimirkos trapumą.
man asmeniškai reikėjo keliolikos minučių atsigauti, privertė susimąstyti.
Nuostabus piešimas, kaip tokiam neilgam filmui visko pilnai pakanka ir istorijos ir jausmų, visko po truputį bet galutiniam rezultate nuostabus darbas.
Kaip sako, genialumas paprastume.Comment
-
Comment
Comment