Another Režisierius: Tsutomu Mizushima Studija: P.A. Works Žanrai: mistika, trileris, siaubas Transliacija: 10.01.2012 - 27.03.2012 MAL reitingas: 8.21 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Kouichi, silpnos sveikatos berniukas, atvyksta į provincijos miestelį. Ir sveikatai naudinga ir bus kam jį prižiūrėti kol tėvas komandiruotėje. Pažintis su nauja aplinka prasideda nuo ligoninės kur berniukas papuolė dėl problemų su sveiktata. Čia jį aplankė ir naujieji klasiokai. Kaip ir gražus gestas, bet atmosfera buvo įtempta, nors Kouichi tai labai ir nesureikšmino. Ligoninėje jis sutiko keistą mergaitę su raiščiu ant akies ir lėle. Iš nekalbios mergaitės pavyko ištraukti tik vardą - Mei Misaki Atėjo laikas eiti į mokyklą. Prieš tai berniukas buvo instruktuotas tetos, kuri kažkada mokėsi ne tik, kad toje pačioje mokykloje, bet ir toje pačioje klasėje. Pradžioje viskas atrodė kaip ir gerai, normali klasė ir mokiniai, bet ore tvyrojo kažkokia įtampa. Keistai klasiokai elgėsi ir su Mei. Atrodė lyg mergaitė jiems neegzistuotų. Berniukas net pradėjo galvoti, kad jam vaidenasi, bet vis tiek stengėsi su Mei susidraugauti. Klasiokai nebuvo labai patenkinti. Kouichi pradeda suprasti, kad ši klasė nėra paprasta, bet paslaptį atskleisti nebus nelengva. Kažkas pasakys Higurashi no Naku Koro ni arba Shiki, o aš pasakysiu Final Destination, japan edition. Mėgstu aš tokias istorijas. Jos būna paslaptingos, įtemptos, intriguojančios ir su detektyviniu prieskoniu. Another yra būtent toks. Deja, šis žanras turi achilo kulną - pabaigą. Aišku jūs galite paprieštarauti, kad bet kur pabaiga yra svarbi. Taip, tiesa, bet ne visur tai turi tokią didelę reikšmę. Kūrėjai gali visą laiką laikyti žiūrovą lyg ant adatų, bet užtenka padaryti vieną klaidą ir visas "darbas" nueis velniop. Šis serialas irgi ne išimtis, skaičiau įvairių nuomonių, bet man pabaiga yra beveik ideali. Bent jau sunkiai įsivaizduoju kaip buvo galima padaryti geriau. Tik nereikia per daug gilintis. Mistiniai ir siaubo kūriniai dažnai paaukoja logiką ir protą kitiems tikslams. Pavyzdžiui Shiki man yra atvirkštinis pavyzdys. Kai tik paaiškėjo kas yra "priešai" serialas iškart prarado bent pusę savo žavesio. Another gi net ir pabaigoje neatsako į visus klausimus ir tai yra tik į gerą. Serialas mane nuo pat pradžių suintrigavo ir nepaleido iki pat pabaigos. Neužmigau kol nepažiūrėjau iki galo, o buvo jau trečia valanda nakties. Man čia šioks toks rodiklis. Nesakau, kad buvo baisu, greičiau baisiai įdomu. Serialas gražiai nupieštas ir kartu su muzika sukuria gerą atmosferą. Personažai ne stebuklas, bet visai padorūs. Nebent nepalaikau Mei gerbėjų, ne mano skonio. Dar tas akių raištis... nuo NGE laikų nemėgstu. Vaikai gal kiek per jauni, bet tai labai nesijaučia. Na taip, istorija man patiko, bet ir siužetas yra ne ką prastesnis. Pradžioje buvo gal kiek perspaustas, įtampą bandė daryti iš nieko, bet vėliau įsivažiavo. Labai patiko serija su pliažu. Kaip ir standartinis anime siužetas, bet žiūrit atrodė, kad tai puota prieš mirtį. Tiesa, apie mirtis... Atrodo, kad yra neįmanomą smurtinę mirtį parodyti taip, kad būtų "skanu". Tai aš mačiau Final Destination filmuose ir čia. Aišku ne taip detaliai ir smulkmeniškai, bet pakankamai brutaliai ir tikroviškai. Reziumė: Vienas iš geresnių ir rimtesnių šių metų anime. Ypač turint omenyje, kad šio žanro serialų daug nebūna. Girdėjau, kad mangoje yra humoro. Gal būt reikėjo to ir seriale. Viena scena buvo puiki, vos iš fotelio neišgriuvau, bet mažai. O jums pavyko atspėti "kaltininką"? Man ne.^^ |
Spoileris:
Comment