Ushio to Tora OVA/TV

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Ushio to Tora OVA/TV

    Ushio to Tora


    Režisierius: Kunihiko Yuyama
    Studija: Pastel
    Žanrai: komedija, nuotykiai, mistika
    Transliacija: 11.09.1992 - 01.08.1993
    MAL reitingas: 7.19
    Trukmė: OVA 10 ser. x 28 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Vaikams nemėgsta pasakų apie praeities žygdarbius. Ir tikrai, kam turėtų rūpėti kažkoks proproprosenelis, kuris su stebuklinga ietimi sugebėjo įkalinti galingą demoną. Ushio tikrai nebuvo vienas iš tokių. Vieną kartą besitvarkydamas sandėliuke berniukas rado rūsį ir jame prie sienos su ietimi prismeigtą demoną. Gerai dar, kad demonas buvo ne labai gudrus ir už išlaisvinimą jis pažadėjo Ushio suvalgyti. "Maistas" buvo nekvailas ir ilgai nesvarstęs pasiuntė demoną....vienžo toli pasiuntė. Deja, į rūsio atidarymą sureagavo kiti demonai, kurie nesužavėjo Ushio ir ne laiku atėjusių draugių. Vienintelė viltis yra naujai atrastas demonas, kuris nors ir yra pokvailis, bet užtat galingas. Sąjungininkas gi iškart ėmėsi reikalo, t.y. maisto, bet nesėkmingai. Pasirodo, kad kol berniuko rankose yra ietis - pavalgyti nepavyks. Taip ir prasidėjo ši graži "draugystė"....




    Mano nuomonė apie old-school'a yra gan kritiška. Lygiai ta pati situacija yra ir su senais holivudo filmais. Taip, prieš kokį 20 metų nuo kokio nors "Rembo" buvo gali apsiverkti iš laimės, bet šiais laikais tokie filmai atrodo nykiai. Ir visai ne vien dėl prastų spec-efektų. Aišku yra išimčių. Milijoninių biudžetų ir super kompiuterių tada kūrėjai neturėjo, bet talentingų žmonių buvo visada. Tarkim neseniai matytas "The Thing" ar koks nors "Mad Max". Tai yra klasika kuri nesensta. Su anime yra tas pats. Aišku yra šedevrų, bet pagrindinė "masė" yra senų holivudinių bajavykų lygio. Ushio to Tora yra tikrai ne šedevras, bet nepasakyčiau, kad labai prastas. Taip, siužetas paprastas kaip du kart du ir turbūt net tais laikais nepretendavo į originalumą. Taip, piešimas šeip sau, ypač man kliuvo buratiniška herojaus nosis ir kampuoti akių vyzdžiai. Pats Ushio yra tipinis chuliganiško charakterio, bet (kas galėtų abejot) geros širdies berniukas. Užtat čia yra Tora. Seniai nemačiau tokio simpatiško demono. O kokie porelės tarpusavio tarpusavio santykiai....... Tiesiog žiūri ir geriesi. Patiko ir Asako. Ji ir priekabiaujančiam tėvui su keptuve per snukuti gali užvažiuot ir chuliganus gerų manierų pamokyt. Humoro yra pakankamai, ypač patiko Toros iškyla į miestą. Kaip tikrame old-school'e pakanka mirčių ir kraujo. Aha, jei šiuolaikiniams anime prireikia 100 serijų, kad kažkas numirtų tai čia tokių bėdų nėra. Aišku su cenzūra tais laikais irgi niekas nesivargino, ypač jei tai buvo ne TV formatas. Įvertinimas būtų visai neblogas jei ne pabaiga. Nebijokit, čia ne spoileris, o tik įspėjimas. Taip atmestiniai pabaigti serialą reikia dar pasistengt. Toks vaizdas lyg vieną rytą atėjęs prodiuseris liepė visiems per 5 minutes susirinkti mantą nešdintis ten kur saulė neužšviečia. Nu tikrai, supykau....

    Reziumė: Serialą vertą žiūrėti dėl saldžiosios porelės ir žiaurumo elementų, kurie yra visiškai nesureikšminami ir poilsiui netrukdo. Iš manęs gauna 6 balus.


    Tora yra kawainas iki negalėjimo. Per kilometrą atsiplėšęs nuo šiuolaikinių padarėlių.^^





    Ushio to Tora TV


    Režisierius: Satoshi Nishimura
    Studija: Pastel
    Žanrai: komedija, nuotykiai, mistika
    Transliacija: 03.07.2015 - 25.12.2015
    MAL reitingas: 7.73
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Senąjį ova serialą prisiminiau tik pradėjęs žiūrėti naująjį. Kažkokia labai jau pažįstama istorija man pasirodė. Mat naujasis serialas nėra pratęsimas, o remeikas. Na kaip, jis istoriją aišku pratęsia, bet prasideda viskas taip pat. Ar vertėjo prikelti lavoną? Mano nuomone ne. Anime liko toks pat paprastas ar net primityvus šounenas ir nepasakyčiau, kad prabėgę metai jam yra į naudą. Nepasakyčiau, kad piešimas pagražėjo. Man net senas "lempinis" gražesnis buvo. Kovos irgi įdomesnės netapo. Siužetas vėliau įsivažiuoja, bet geriau jau būtų neįsivažiavęs.....Geriau buvo kol kiekvienas serija turėjo savo istoriją. Jei ankščiau berniukas man atrodė chuliganiškas tai dabar tapo isterišku. Šaukia ant tėvo, ant draugės, ant vargšelio Toros ir dar žliumbia pastoviai. Absoliučiai nesimpatiškas personažas. Jį gelbėja tik tai, kad šalia pastoviai yra Tora, kuris vis dar yra nerealus fainuolis. Nebent dėl jo ir verta žiūrėti šį serialą. Dėl tigriuko ir humoro, kuris dažnai gelbėja šį anime. Jei ne juokeliai tai visai nyku būtų.

    Reziumė: Tai kam reikėjo užsiimti nekrofilija? Taip ir nesupratau. Šis anime yra tikrai ne toks kurio pratęsimo fanai lauktų kelis dešimtmečius.


    Net ir dar vienas sezonas anonsuotas. Protu japonus nesuprasi.....



    3
    5
    33.33%
    1
    4
    0%
    0
    3
    66.67%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    #2
    Papildžiau nauju serialu.

    Comment

    • nemesis
      Super mega ultra rašytojas

      • 2010 11 08
      • 1178

      #3
      Nepatempiau iki antros pusės. Šonenas kaip šonenas, bet jau perdaug epizodinis, taip per 1 pirmų serijų ir nesupratau apie ką jis, o dar kažkokia neaiškią paslaptį bandė plėtoti su pagrindinio veikėjo mama. Šiaip patiko old schoolinė padailinta animacija ir kai kurios kovos, bet daugiau kažko pozityvesnio negalėčiau pasakyt. Pagrindinių veikėjų duetas pasirodė ganėtinai nykus.

      Comment

      • Augis24
        AZ rėmėjas




        • 2009 03 29
        • 767

        #4
        Na va ir baigesi ir naujasis remeikas visiskai. Suziurejau visgi iki galo, nors ir galvojau, kad nebeziuresiu ties tam tikrais etapais.
        Bet nieko, istveriau, patiko visai ir reikes paziureti ovas. Tora tikrai vienas is nerealiausiu padaru, kokius gali sutikti anime pasauli

        Comment

        Working...