Fate/Zero Režisierius: Ei Aoki Studija: ufotable Žanrai: fantazija, nuotykiai, drama Transliacija: 02.10.2011 - 25.12.2011 / 08.04.2012 - 24.06.2012 MAL reitingas: 8.86 Trukmė: TV 25 ser. x 25 min. YouTube:OP / Ending / AMV Aprašymas: Apie Šventąjį Gralį žino visi. Jis yra turbūt pats populiariausias artefaktas ir šiame pasaulyje ne tik tikrai egzistuojantis, bet ir rengiantys žaidimą, kuris, kaip taisyklė, pavirstą į kruviną karą. Gralis išsirenka septynis pretendentus magus ir duoda jiems galią išsikviesti po vieną tarną - praeities didvyrį. Šie žmonės ir kovoja dėl prizo - Gralio, kuris gali išpildyti bet kokį laimėtojo norą, o laimėti gali tik vienas. Deja, prieš tai vykę trys žaidimai baigėsi lygiosiomis. Atėjo laikas ketvirtam. Kaip ir visada yra čia ir favoritai - trys seniausios magų šeimos. Senumas ir kraujo grynumas turi reikšmę nes nuo jų priklauso ir magijos galia. Visi ruošiasi kaip gali, o Einzbernai net "natūralizavo" garsų magų žudiką. Ar gi ne tobulas karys tokiam kare? Nereikia nurašyti ir kitų, Gralis bet kam bilieto į renginį neduoda. Prasideda ir užkulisinės intrigos. Yra žmonių, kurie nesuinteresuoti, kad toks galingas artefaktas atitektų į blogas rankas. Startas duotas - tegu kraujas liejasi laisvai!!! Fate/stay night mačiau labai seniai, bet savo pėdsaką mano smegenyse jis paliko. Ko negaliu pasakyti apie didžiąją dalį ne taip seniai žiūrėtų anime. Serialas buvo tikrai ne be trūkumų, bet užtat su atmosfera. Nemėgstu aš priešistorių. Noriu matyti kas vyksta "dabar", o ne "prieš". Nemėgstu net kai filmo pradžioje parodo kuo viskas baigsis. Vis tik žinią apie Fate/Zero aš priėmiau teigiamai, kaip priemonę artimiau susipažinti su TYPE-MOON visata. Senasis serialas šiuo aspektu buvo gan šykštus. Vis tik serialus lyginti sunku ir abejoju, kad apskritai reikia. Taip, siužetas apie tą patį, bet kartu šie anime labai skiriasi. Jei Fate/Stay Night buvo tipinis shounenas tai Fate/Zero skirtas vyresniai auditorijai. Pamirškite vaikus. Aišku čia jų yra, bet nebent trečiaeilių personažų vaidmenyse. Vienai mergaitei skyrė visą seriją, bet čia turbūt duoklė Fate fanams.^^ Personažai yra rimti, suaugę ir lygiaverčiai. Net nelabai galima išskirti pagrindinį. Patiko, kad jie nepalieka viso darbo tarnams, o patys aktyviai dalyvauja kovose. Sudėtingi tarnų ir šeimininkų santykiai. Man didžiausią įspūdį paliko maniako ir mago porelė. Be abejo, jie labai tinka vienas kitam.... Ir apskritai, tarnai čia buvo tikrai įdomūs. Va tik bėda, kad šitoje kompanijoje Saber (mano sena meilė) nublanksta. Čia aš visiškai palaikau Rider'į. Piešimas? Čia jau iš kurios pusės pažiūrėsi. Jei iš vienos pusės tai jis yra geras. Gal kiek per daug kompiuterizuotas ir statiškas, bet gražus. Jei pažiūrėti iš kitos tai šeip sau. Kūrėjai tai ne kokie nors Petraičiai iš garažo, o patys ufotable. Kitą priekaištą turiu cenzūrai. Jei jau daro anime ne vaikams tai tegu daro normaliai, o ne su blue-ray disku. Truputis gore elementų serialui būtų nepamaišę. Vis tik didžiausias serialo minusas man yra didžiausias pliusas. Paradoksas? Anaiptol. 90% anime sudaro bla bla bla, tai yra dialogai. Nepagalvokit, kad jie blogi. Ne, viskas su dialogais tvarkoje, bet trūksta siužeto dinamikos ir kovų. Aha, trūksta shouneniškų elementų. Belieka tikėtis, kad kūrėjai šį kozirį pasiliko antram sezonui. Reziumė: Turbūt pirmas sezonas yra tik apšilimas, bet mano nuomone geriau būtų ne keli atskiri sezonai, o vienas 2x ar (mažą ką, su tokiu tempu) 5x serijų serialas. Dabar jaučiuosi, kaip gavęs pavalgyti tik pirmą patiekalą. Skrandį suerzino ir tiek. Džiugina tik, kad pratęsimas jau kaip ir anonsuotas. Pats dar nuo balsavimo susilaikau, bet jums nedraudžiu.^^ |
Spoileris:
Comment